C
canm bı sıcakta kendim cıkamamki ancak arabayla gideriz...eşim herseyi erteler son ana bırakır ve kendi bildiğini okur..
Münakaşaya girincede neler olablcegni bliyosunz
Her turlu enerjik olurum heryere yeterim diyosun yaniYok ben unutmam :)) gece uyanığım her halikarda :))) 3-5 çocuk farketmez bana :))))))
Çok şanslı bebişin o zaman :) gerçekten fiziksel olarak çok daha güçlüsündür,, sabırlı da olursan çok rahat geçer inşallah ilk ayların :)
Yok canm alırda ne zaman esersenolur canim? hic mi almaz?
Hayırlısıyla bi başlasaydık
Elimden geldiğince :) ama buradaki herkes öyle maşallah :)) herkes çok gayretli falan... mutlu oluyorum okudukça :)Her turlu enerjik olurum heryere yeterim diyosun yani
Ruhum yaşlandi psikolojim yıprandi çok üzüldüm nasil olucagım hakkından kendmden hiç emin değilimÇok şanslı bebişin o zaman :) gerçekten fiziksel olarak çok daha güçlüsündür,, sabırlı da olursan çok rahat geçer inşallah ilk ayların :)
Canim o sorun hepimizde var yaniyoruz vallaen son hareket yok demistimya oqunden beri hep hareketli masaAllah oylede devam etsin korkutmasin beni zaten deqisik pimpirikli bi anasi olacak
Yok bu daha güzel zaten cnm, iyi yapmışsın,, herşeye kullanılıyor çünkü.. emekleme döneminde bütün evi bununla sildiriyodum ben mesela.kalip sabun olarak baktim ama toz vardi,bunu aldim.
Ben en yaşlı olanım sanırımmmm :))) 34 benim,, hatta ağustosta 35 olucam :)
Burdaki pozitf enerjye ihtiyacım var benmdeElimden geldiğince :) ama buradaki herkes öyle maşallah :)) herkes çok gayretli falan... mutlu oluyorum okudukça :)
Ya bu kiz bal ballllBabam Ayşe'nin eski bi fotosunu göndermiş şimdi nereden estiyse., çok fena duygulandım... neden acaba... ağlıcam nerdeyse((
Ruhum yaşlandi psikolojim yıprandi çok üzüldüm nasil olucagım hakkından kendmden hiç emin değilim
Saol cnmmYa bu kiz bal ballllbu ne quzellik yaaaa 41 kere masaAllah
Cnm bunları hep yeni görüyorum ben kusura bakma,, valla ben de düşükte yıkadım hep. Yeterli bence. Çünkü sık sık yıkanıyor zaten,, kirlenmiyor da kolay kolay..sagol canim:)
30da yikasak yeterli mi?
Kızlar hazır vakit bulmusken dogum hikayemi yazayim size :)
Oncelikle 17 haziran cumartesi gunu herhangi bir gundu rutin brixton hicks kasilmalarim vardi once normal sandigim bu kasilmalar aslinda dogum kasilmasiymis ayirt edemedim. Gece yattim uyurken hafif bir islaklik hissettim karnim da hafif hafif agriyordu... wc ye gittim islakligin devami gelmedi... ertesi gun pazar sabah hicbirseyim yoktu sanci vb... ama oglene dogru hafif kasilmalar basladi yattim uyurken gene bir islaklik farkettim artik suphelenmistim dr umu aradim cik gel dedi bir bakalim. Gittik hemen sivi ornegi aldi laboratuvara gonderdi ardindan ultrasonda bakti suyu iyiydi bebegin ama kesenin uzerinde cep gibi birsey gormustu lab sonuclari da gelince kesenin ust tarafindan yirtildigini anlamis olduk cunku amnion sivisi pozitif cikmisti. Dr suyumuzun normalden fazla oldugunu eger enf cikmazsa bu suyun beni 1 ay kadar goturecegini soyledi... dr umun ilk yorumu suyun fazlaydi kasilmalar keseyi sikistirip delmis neden dun aksam beni aramadin?ben de anlamadim bu kasilmalari rutin sandim dedim...yatis yapildi nts de 8 dkda bir sanci gozukuyordu... kasilma durdurucu ilaclar yapildi dr um kasilmayi durduramazssak serklajini acmak zorundayim yoksa rahmin parcalanir dedi... hemen ciger gelistiricinin ilk dozu yapildi ikinci doz 24 saat sonra yapilacakti... ayrica crp enf testi yapildi ve lokasit sayima bakildi tabi vajinal kultur ve mikrop testi yapildi kultur temiz cikmisti ama mikrop testi 48 saatte cikiyordu...lokosit sayim 10 cikti ve normal seviyedeydi ama crp 2.90 cikmisti hemen antibiotik basladik. O gece benden gelen su miktari cok artti megersem kesem de ikinci bir delik olusmus alti da delinmis ama su miktarimiz hala iyi duzeyde...Dr um crp yi dusurursek sorun yok dedi sonra ikinci test crp 2.97 lokosit sayim 13.5 ertesi gun ucuncu test crp 1.90 a dusmus ama o da ne 1 gunde lokosit sayim 15.5 olmus ve yuzde 50 artmis... crp den oh cekmisken bu lokasit de nereden cikmisti? enf hizla yukseliyordr bunu yarin 13 e dusuremezsek bebegi alacagiz dedi. Ben sabaha kadar su ictim ki lokasit orani dussun dr um antibiotigimi degistirdi...oglen yeni test sonucum lokasit 12.50 oh dedik ve dr um gitti. Eh dedik 1 ay hastanedeyiz sukur ki kasilmalar kesildi gittigi yere kadar gider bu hamilelik... Aksam uzeri dr um yanima geldi yuzu cok mutlu degildi mikrobioloji sonucum gelmis vajinada mikrop uremis bebegi almamiz lazim bu mikrop bebege bulasirsa cok kotu olur beyin hasari yaratir dedi. Sok olmustuk... dr uma ben hazir degilim doguramam dedim baska care yok mu? Ciger gelistirici uzerinden 36 saat gecmisti dr um 15 gun kuvoze girme durumu var diyordu kafam allak bullakti dr uma 1 gun daha bekleyebilir miyiz diye sordum olur dedi. Ertesi sabah saat 7 de ameliyatla serklajim alindi hemen 3 cm aciklik olusmus ne guzel... saat 10 hala 3 cm saat 12 hala 3 cm suni sanci verecegim dedi dr ama epudural yok... normal normal doguracaksin cunku bebegin uzun sure vajina temasi yasamasini istemiyorum bu sebeple firt diye cikmali... epidural dogumu uzatiyor veremem dedi. Bir sok da orada yasadim epuduralsiz normal doguma hic hazir degildim... 12 de sanci verilmeye baslandi saat 15 hic acilma yok hala 3 cm hani kolay acilacaktim rahim yetmezligi sayesinde saat 16 aciklik 4 saatte 1 cm artarak 4 cm olmus ama ben agridan geberiyorum inim inim inliyorum etrafimdakilere domuz gibi bakiyorsunuz niye bana acimiyorsunuz gidin dr a beni sezeryana alsin diye bagirdigimi hatirliyorum... esime yalvariyor git de ki benim karim yapamayacak sezeryana alin... esim soguk kanlilikla bekliyor cunku evvelinden druma da esime de tembih etmisim yalvarsam da dinlemeyin diye aptal kafam... plates toplari geliyor odama oturuyorum ugrasiyorum bir ise yaramiyor ebe var o geliyor fln hicbir care olamiyor bana... ve hastaneyi inletiyorum. Saat 18 de aciklik 4 cm hala dr um dediki bu simdiye 8 cm olmaliydi bu rahim acilmayacak sezeryana alalim hoop ameliyathaneye anestezist adamin eline yapistigimi hatirliyorum lutfen beni hemen uyut artik agriya dayanamiyorum. Seni 2 saat uyutacagim dedi uyut beni lutfen uyut diye yalvariyorum artik takatim kalmamis cunku 12 saattir sanci cekiyorum son 6.5 saati cehennem... ve 1 cm acilmis yalnizca bir.... nasil 10 cm e gelir ki bu rahim agzi? Enson saate baktigimda ameliyathanede 18.35 i goruyorum gerisi yok. Uyanirken en yakin arkadasimin sesi meltem sana benzeyen bir kizin oldu hem de cok saglikli bir yandan esim konusuyor hersey yolunda kuvoze girmeyecek diyor odaya cikiyorum. Saat 21 e geliyor herkes birseyler konusuyor iyi seyler ama ben bitkinim saskinim... kizim iki gun bebek bakim odasinda kaldi babalar gununde sancimiz tuttu kadir gunu kizimiz dogdu ve bayramin 1. Gunu odama geldi. Bayram ertesi de taburcu olduk benim hikayem boyle... bu arada benim yapisal olarak kaslarimla alakali bir durum yasadigim yoksa dogum yaptigim gunun ertesi aksami bir kadin geldi hastaneye 2 saatte sesi cikmadan dogurdu sansli hatun :) insallah dogumlariniz o kadininki gibi olsun
Babam Ayşe'nin eski bi fotosunu göndermiş şimdi nereden estiyse., çok fena duygulandım... neden acaba... ağlıcam nerdeyse((
Açılacak gibi değil de bayılacak gibi oluyorum ben daha çok. MaşaAllah sana hayranım zaten. Nazar değmesin. Ben oğlumda öyleydim ama bu kız beni hem fizyolojik hem psikolojik olarak çok yordu. Erken Doğum riski zaten attığım adımı kontrollü atmama sebep oldu şimdi hadi yürü diyo doktor ben hala korkuyorum:) çok afedersin çıktı çıkıcak sanki kafası öyle garip hissediyorum. Aşağıda mı taşıyorum napıyorum bilemedim. Sen kızı kucakladıkça ben yoruluyorum geriliyorum burda :))) süpersin ama Allah bozmasın
Çok saol cnm,, ben de uyandırıp yicem nerdeyse :)) ikinci çocuk bu yüzden yapılıyo galiba :) babamız bile gidip gidip beşiğe baktı bu gece yatmadan önce,, resmen bebek özlemişiz de farkında değilmişiz :)))Ay maşallah yerim ben onun tatliligini ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?