Hanımlaaaar
Bizim bugün kontrolümüz vardı, her şey yolunda çok şükür amaa benim size bir haberim var
Meğer ben hesaplamamı yanlış yapıyormuşum, bizim bebe şu an 36+5 günlükmüş.Yani tahmini doğum tarihi eğer 40 hafta olursa 27 Temmuz oluyormuş Ben ağustos annesi değilmişim yani Gideyim mi?
Neyse detay paylaşayım, İpek kızımız 47 cm ve 2680 gr olmuş, maşallah her şey iyi durumdaymış. Şimdi bile doğum yapsam %80 ihtimal küveze alınmazmış. Eğer haftasını tamamlarsa 50 52 cm ve 3300-3400 gr civarı olurmuş. Çok büyük bi bebek değil dedi. Daha nolsun yav yeter dedim
-Çıt sesini sordum, olabilir içinde bir canlı var hareket ediyor sonuçta ama o sesi duyamazsın belki hissediyorsundur dedi. Sen de suyun içinde olsan duyardın dediBen hala duyduğumu iddia ediyorum
-Doğumu sordum, dedim normal denemek istiyorum napıcaz? Ağrın gelince geliceksin yatışını yapıcaz gece gündüz fark etmez ebe arkadaşlar var onlar kontrol edicek biz de iletişimde oluruz, haber verdiklerinde gelicem işte dedi. Çok bi detay vermedi
-Dedim sancı odası ? Dedi öyle bişey yok, kendi odanda olacaksın,
-Eşim girebilir mi doğuma? İstiyorsanız olur tabi ama bence gerek yok o strese girmeye zaten sancı çekerken büyük bi kısımda yanında olacak sen bilirsin dedi. Bakarız dedim
-Açılmanın kolaylaşması için önerebileceğiniz bişey var mı dedim, Aslında yok dedi, psikolojik olarak rahatlarsın sadece önerilenleri yaparak dedi ama açılma zaten ilk doğumda nişan geldikten sonra 11-12 saati bulacak dedi.
-Peki duş alsam evimde geçirsem bir süre dedim, olur tabi ev daha rahat olur ama çok da gecikme gelmek için. Duşu öneriyorum burda da alacaksın ona göre hazırlıklı gel dedi.
İşte böyleee, her an her şey olabilir durumdayım ben, hakkınızı helal edin
Bende 34 üm canım yalnız değilsinBen en yaşlı olanım sanırımmmm :))) 34 benim,, hatta ağustosta 35 olucam :)
Önemli olan sağlıcakla kucağımıza almak. Plan yapıyoruz ama o anın bize ne getireceğini bilmiyoruz ki belki benim de sezeryana dönecek son dakika. Her şeyin hayırlısı olsun.Agustos bası olanların cogu bizim gibi temmuz da olcak bak görbenim de 26-28 temmuz arası olacakmıs bakalımm ama benim 39.haftaya girerken alacaklar plasenta previ dan dolayı,kanama olma ihtimaline karsı...senden 1 hafta geriyim yani.
Bizde ptesi gittik benim kızda 2650gr ama boy konusunda bisey demiyor bizimki:/ amaaan saglıklı olsun da...
Ben esime gir diyorum doguma ama ben giremem dayanamam diyorbende zorlamıyorum valla...
ne güzeeell normal Doğum icin planlar yapılıyor,benim sezeryan oldugu icin bildigin ameliyat yanii,neyse artık hayırlısı hakkımızda,kucağımıza saglıkla alalım da eminim herşeyi unuturuz
Hosbuldum canimHoşgeldiniz aramıza
ayy Can'ım ya sen iki Doğum şeklini yaşayanlardan olmuşsun o kadar sancı çekip sonra sezeryan ,neyseki sağ sağlim bebeğine kavuştun , zoru başarmışsın maşallah irem kızınada o da annesi gibi dayanıklı , kolay doğuranlara bende hayranım .
Son ana kadar hicbisey belli olmuyo canim :) Arkadasiminki hep normal qorunuyodu dun suni sanciyla bile acilma olmayinca sezeryana alindi malesefÖnemli olan sağlıcakla kucağımıza almak. Plan yapıyoruz ama o anın bize ne getireceğini bilmiyoruz ki belki benim de sezeryana dönecek son dakika. Her şeyin hayırlısı olsun.
Son ana kadar hicbisey belli olmuyo canim :) Arkadasiminki hep normal qorunuyodu dun suni sanciyla bile acilma olmayinca sezeryana alindi malesef
Sagol cnmCanım benim herşeye rağmen kızın sağlıkla kucaklarında pozitif bir doğum hikayen var çok şükür sağlıkla büyüt irem kızını seni seviyoruz bol sütlü günlerin olsun.
Insallah cnm cumlemize insallahCanım hamilelik sürecinde de çok büyük özverilerde bulundun, doğumun da aynı şekilde geçmiş. Ama çok şükür ki şuanda en büyük ödülün olan bebeğin kucağında. Allah ikinize de bundan sonra rahat, sağlıklı bir ömür nasip etsin inşallah.
ahaha komik hatunHanımlaaaar
Bizim bugün kontrolümüz vardı, her şey yolunda çok şükür amaa benim size bir haberim var
Meğer ben hesaplamamı yanlış yapıyormuşum, bizim bebe şu an 36+5 günlükmüş.Yani tahmini doğum tarihi eğer 40 hafta olursa 27 Temmuz oluyormuş Ben ağustos annesi değilmişim yani Gideyim mi?
Neyse detay paylaşayım, İpek kızımız 47 cm ve 2680 gr olmuş, maşallah her şey iyi durumdaymış. Şimdi bile doğum yapsam %80 ihtimal küveze alınmazmış. Eğer haftasını tamamlarsa 50 52 cm ve 3300-3400 gr civarı olurmuş. Çok büyük bi bebek değil dedi. Daha nolsun yav yeter dedim
-Çıt sesini sordum, olabilir içinde bir canlı var hareket ediyor sonuçta ama o sesi duyamazsın belki hissediyorsundur dedi. Sen de suyun içinde olsan duyardın dediBen hala duyduğumu iddia ediyorum
-Doğumu sordum, dedim normal denemek istiyorum napıcaz? Ağrın gelince geliceksin yatışını yapıcaz gece gündüz fark etmez ebe arkadaşlar var onlar kontrol edicek biz de iletişimde oluruz, haber verdiklerinde gelicem işte dedi. Çok bi detay vermedi
-Dedim sancı odası ? Dedi öyle bişey yok, kendi odanda olacaksın,
-Eşim girebilir mi doğuma? İstiyorsanız olur tabi ama bence gerek yok o strese girmeye zaten sancı çekerken büyük bi kısımda yanında olacak sen bilirsin dedi. Bakarız dedim
-Açılmanın kolaylaşması için önerebileceğiniz bişey var mı dedim, Aslında yok dedi, psikolojik olarak rahatlarsın sadece önerilenleri yaparak dedi ama açılma zaten ilk doğumda nişan geldikten sonra 11-12 saati bulacak dedi.
-Peki duş alsam evimde geçirsem bir süre dedim, olur tabi ev daha rahat olur ama çok da gecikme gelmek için. Duşu öneriyorum burda da alacaksın ona göre hazırlıklı gel dedi.
İşte böyleee, her an her şey olabilir durumdayım ben, hakkınızı helal edin
ahahahaha ayni sey bende de mevcut. tam rahat uyucam derken adamin ustunu ortmekten uyuyamiyorumGünaydıın
Ya bi gece serin serin uyuycam dedim, 80 kere tuvalete kalktım ya
Kalan zamanlarda da ay aman kocacım üşüyecek mi, içerdeki pencereyi kapatayım, yok dur burası çok esti, ay sıcak oldu açayım, direk adamın üstünden vuruyor rüzgar üstünü örteyim, tabi kendisi uyuyor bu arada
Şimdi gün boyu da sıcak olur. Uyku olayını tamamen askıya alıyorum sanırım ben bi süre
yaa ama cok guzel yazmissinKarnım burnumda diye, üzerime ağırlık çöktü diye, senin bu kızın bana rehavet veriyor diye ve daha bir çok nedenden diyebilirsin. Ben de valla her gün en fazla bir iş yapıyorum, ya mutfağı toplayıp yemel ya evi toplayıp çamaşır falan katlama ya da çok ender olarak ev süpürme ki o beni çok yoruyor sağolsun eşim bana çok bırakmıyor onu. Bir de neredeyse her gün bitmek bilmeyen bir çamaşır yıkama var, havalar ısındıkça daha da arttı çamaşır. Evin düzenini sağlamak iyice zorlaştı artık, zaman yaklaştı.
Bari dahiliyeye falan yönlendirseydi o nasıl doktor ya, enfeksiyon var ama nerde hiç bilmiyorum ne demek, enfeksiyonu olan hamile kadını sorununu çözmeden nasıl bırakıyor, o ne biçim doktor. Sağlık ocağındaki aile hekimi daha profesyoneldir yani. Sen de bari erkenden git kendi doktoruna da o yönlendirsin, sinir etti beni ya. Bize de haber ver, merakta bırakma, azaldı mı kusmaların? Ateşin var mı?
Ama çok güzel bir his değil mi ya, aylarca hevesle sabırla beklediğiniz aşkınızın meyvesi doğduğunda anne ve babasını birlikte görüyor, hem baba da doğuma dahil olunca daha bir anlamlı olur. Çünkü anne zaten aylardır bebeği taşıyor, o zaten o kadar zamandır hissediyor bebeği ama baba için daha soyut bir şey. Baba sadece annenin karnına elini koyup dahil olabiliyor hamilelik sürecine, birçok arkadaş yazmıştı anneler gününde 'daha anne değilsin seneye kutlarız' mantığı olduğunu. Çünkü onlar kucağına alana kadar tam olarak baba değiller bizse daha varlıklarını öğrendiğimiz andan itibaren anneyiz; bebeğin ihtiyaçlarına göre besleniyor, hareket ediyor, yaşamlarımızı onlara göre düzenlemeye başlıyoruz. Baba doğuma girerse bu sefer doğum anına dahil olacak ve bu gerçek anlamda olacak. Çünkü sancı çekerken babanın elini tutacaksın sancı bastırdığında onun ellerinin kemiklerini kırar gibi sıkacaksın, ondan destek alacaksın, o sakinleştirecek seni ve bebeğini kucağına aldığında ilk o görecek yavruna bakışını sen de onun ilk bakışını göreceksin, ilk kez tam bir aile olacaksınız... Bence düşünmesi bile çok güzel :)
Ben zaten hep ağlarım doğum hikayesi okurken
Maşallah size, kızınıza, hayırlı sağlıklı uzun ömürler versin Allah.
Aynen cnm resmen kazık :))Ray'ın attığı da kazık yani, sen aylarca kolayca açılır diye korkup yatarak doğumu bekle sonra açılması gereken zamanda seni zorda bıraksın, hain şey. Ama sen aldın ya kuzunu hiç sorunu olmadan, kuvözlerde bekletmeden, sağlıkla o da yeter doğumu nasıl olmuş ne fark eder. Uzun bekleyişlerin ardından kavuşun diye erkenden gelmiştir hanim kız dayanamayıp o da haklı :)
Sağlıkla bir ömür mutlu mesut yaşasın inşallah, annesi babasını da çok üzmeden tabi :)
Fıskiye saçları ne de güzel duruyor maşallah :)
ahaha komik hatun
ahahahaha ayni sey bende de mevcut. tam rahat uyucam derken adamin ustunu ortmekten uyuyamiyorum
yaa ama cok guzel yazmissinben de karsilastiklari ilk ani, esimin ilk tepkisini cok merak ediyorum. gecenlerde tekrar sordum karar verdin mi diye, girerim dedi ama dur bakalim karar degismezse :))
Evt cnm ikisini de tattim bebek icin sanci cok iyiymis kizima yaradi yaniHoşgeldiniz aramıza
ayy Can'ım ya sen iki Doğum şeklini yaşayanlardan olmuşsun o kadar sancı çekip sonra sezeryan ,neyseki sağ sağlim bebeğine kavuştun , zoru başarmışsın maşallah irem kızınada o da annesi gibi dayanıklı , kolay doğuranlara bende hayranım .
Allah im sana ve bal kizina da hayirli dogumlar nasip etsin hayirli ve uzun omurleriniz olsun
Ben de hastane çantamı hazırlamayı düşünüyorum bugün yarın bebişin ki hazır. Pompa henüz almadım ama alcam indirim kovalıyorum. Çanta da beğendiğim bir sırt çantası aldım onu kullancam hem kullanımı rahat olur diye düşündümBugün diyorum hastane çantamı mı yerleştirsem acaba?
Ya bi de ben pompa almadım daha ya almam lazım mı hastaneye?
Bi de anne-bebek bakım çantası aldınız mı?
Benimde bir sonraki kontrolüme istedi 35. haftama denk geliyor tam kan sayımı ve idrar bence rutin şeyler galibaDr değil de sağlık ocağındaki ebe arayıp istedi. Yarın sabah gidicem kan vermeye
Ben de hastane çantamı hazırlamayı düşünüyorum bugün yarın bebişin ki hazır. Pompa henüz almadım ama alcam indirim kovalıyorum. Çanta da beğendiğim bir sırt çantası aldım onu kullancam hem kullanımı rahat olur diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?