Kendi doktorumla görüştüm enfeksiyon yok dedi doktor biraz panik yapmış içini ferah tut dedi bir daha kusarsan gel serum takalım dedi geceden beri kusmam yok Allaha şükür biraz baş ağrısı var o kadar valla ben anlamıyorum nasıl doktor oluyo bunlar saçmalıktan başka bişey değillKarnım burnumda diye, üzerime ağırlık çöktü diye, senin bu kızın bana rehavet veriyor diye ve daha bir çok nedenden diyebilirsin. Ben de valla her gün en fazla bir iş yapıyorum, ya mutfağı toplayıp yemel ya evi toplayıp çamaşır falan katlama ya da çok ender olarak ev süpürme ki o beni çok yoruyor sağolsun eşim bana çok bırakmıyor onu. Bir de neredeyse her gün bitmek bilmeyen bir çamaşır yıkama var, havalar ısındıkça daha da arttı çamaşır. Evin düzenini sağlamak iyice zorlaştı artık, zaman yaklaştı.
Bari dahiliyeye falan yönlendirseydi o nasıl doktor ya, enfeksiyon var ama nerde hiç bilmiyorum ne demek, enfeksiyonu olan hamile kadını sorununu çözmeden nasıl bırakıyor, o ne biçim doktor. Sağlık ocağındaki aile hekimi daha profesyoneldir yani. Sen de bari erkenden git kendi doktoruna da o yönlendirsin, sinir etti beni ya. Bize de haber ver, merakta bırakma, azaldı mı kusmaların? Ateşin var mı?
Ama çok güzel bir his değil mi ya, aylarca hevesle sabırla beklediğiniz aşkınızın meyvesi doğduğunda anne ve babasını birlikte görüyor, hem baba da doğuma dahil olunca daha bir anlamlı olur. Çünkü anne zaten aylardır bebeği taşıyor, o zaten o kadar zamandır hissediyor bebeği ama baba için daha soyut bir şey. Baba sadece annenin karnına elini koyup dahil olabiliyor hamilelik sürecine, birçok arkadaş yazmıştı anneler gününde 'daha anne değilsin seneye kutlarız' mantığı olduğunu. Çünkü onlar kucağına alana kadar tam olarak baba değiller bizse daha varlıklarını öğrendiğimiz andan itibaren anneyiz; bebeğin ihtiyaçlarına göre besleniyor, hareket ediyor, yaşamlarımızı onlara göre düzenlemeye başlıyoruz. Baba doğuma girerse bu sefer doğum anına dahil olacak ve bu gerçek anlamda olacak. Çünkü sancı çekerken babanın elini tutacaksın sancı bastırdığında onun ellerinin kemiklerini kırar gibi sıkacaksın, ondan destek alacaksın, o sakinleştirecek seni ve bebeğini kucağına aldığında ilk o görecek yavruna bakışını sen de onun ilk bakışını göreceksin, ilk kez tam bir aile olacaksınız... Bence düşünmesi bile çok güzel :)
Daha iyiyim canım ya dinleniyorum tuzlu çubuk krekerle kanka oldum başka bişeyi miğdem almıyoNasıl oldun cnm??
benim de kafama yatan tek model bu oldu güzel kullanınca daha iyi anlıcamHeh işte ben de bunu kestirdim gözüme
Nasıl güzel mi? Değer mi?
allah yardımcın olsun dualarımız seninle , haber vermeyı unutmaKızlar bu su gelmesi nasıl oluyor? tuvalatten sonra bir miktar su gibi bir şey geldi ve ıslaklık oldu hastaneye geçiyorum. Kasılmam ve bel ağrım var biraz. Bana da dua edin.
benim de kafama yatan tek model bu oldu güzel kullanınca daha iyi anlıcamcivil dede var e bebektede bakıp Alman aklındaki soru işaretlerini Yok eder .
Ayni laflari duydum inanirmisin demekki hepsi ayni bunlarin
Bi de 'Sen daha duuuur, bunlar iyi günlerin tadını çıkar'cılar var. Ben en çok onlara sinir oluyorum. Evet öyle olabilir, evet belki de kabus dolu günler geceler geçircem ama kurduğumhayallerimle mutluyum ben. Ya da belki çok korkuyorum, deneyimli annelerin bunları yapması çok itici geliyor bana. Bi destek ol bi moral ver di mi?
Annem ve kayınvalidem de dahil yaptılar bunu, hamileliğimin başında midem bulanırken özellikle, 'daha neler neler yaşıycan, ağrıların olacak, uyuyamayacaksın vs' bir sürü felaket senaryosu. Nodu peki? Çok rahat bi hamilelik geçirdim. Ya da onlara dokunduğu kadar dokunmadı bana, yok ayaklarım bacaklarım kasılacakmış yürüyemeyecekmişim bilmem ne. Hiç yaşamadım. Çok ağrı çektiğim zamanlar oldu ama hatırlamıyorum bile. Çok da bozdum zaten. Keyif mi alıyorsunuz böyle konuşmaktan dedim. Moral vermeniz gerekmiyor mu dedim. Her seferinde de eşime söyledim.
Hatta kayınvalideme 'oh şükür 3. ay bitti şimdi düşük tehlikesi daha az' dediğimde bana '6. aydan sonra da erken doğum riski var işte' demişti. Niye söylüyosun ki böyle şeyler ben rahatladığımı paylaşıyorum seninle demiştim. Hiç esirgemiyorum lafımı ya hemen hırlıyorum. Yazarken de sinirleniyorum şu an.
Canim insan gercekten tum acilari unutuyor. Insallah topikteki herkes saglikla bebislerini kucagina alir da bu duyguyu tadarlar. Tum iyi dileklerin ve yazdiklarin icin sagolOkudukca gözlerim doldu resmen ya...
Sen en basından beri zorlu bir sürecten gecmistin zaten... güçlü bir kadınsın vesselam:)
Bu zorlu surecte kızında sana eslik etmis,yol arkadası olmus...
Kızın da bu hayatta eminim ki cok güclü olacak...
Ayrıca görüyorum ki,kucagına aldıktan sonra tüm bu acıları unutmus gibisin...
Allah saglıkla,analı babalı büyütsün insallah
Igne oldun mu cnm ?Kızlar hepinizden Allah razı olsun dualarınız yeter . Bugünde hastanede olcaz serum takviyesi ne devam edicez doğum olmaması için
Ben bunu aldım çok da beğendim eminönü havuzlu handa 100 tl di hemen aldım
Gözleri nasıl canım? Kullanışlı görünüyor mu? fikrini alayım da kendim de bakarım bi ara gidersem.
Ayni laflari duydum inanirmisin demekki hepsi ayni bunlarin...yani siz iyi veya kotu bi sekilde yasamissiniz qecmis bitmis birakinda bizde yasayarak iyimiymis kotumuymus kendimiz tecrube edinelim oqrenelim ama yokkkkk iyle sey olurmu illa can sikacaklar illa kariscaklar mesela benim hamileliqim psikolojik acidan cok kotu qecti qeciyoda qercekten iyi deilim ama hala bos bos konusuyolar yinede hamilelik dusunen kimseye demedimki aman aman cok zormus boyle boyle olacak falan niye insanin hevesini kiriyimki etrafta bos insandan cok ne var bende dun cevaplarini verdim zaten walla size zor qelmistir belki birakinda bende annelik duyqusunu tadiyim kendim yasayim belkide bana cok kolay qelecek hem annelik dusunuyosaniz herseyden fedalarlik edecez yapacak bisey yok dedim cocuqum icin bikac sohbet edememisim bi bardak cay icememisim cokmu ????
Ben bunu aldım çok da beğendim eminönü havuzlu handa 100 tl di hemen aldım
Gözleri nasıl canım? Kullanışlı görünüyor mu? fikrini alayım da kendim de bakarım bi ara gidersem.
asıl unuttuğun en önemli soru sütün gelıyormu böyle göğsün sızlaması Laz'ım fılan ben buna uyuz oluyırdum
Doğumdan sonra da hırlıycam
Valla alınmasın gücenmesin diye düşünemem kimseyi, moralimi bozan kim varsa kovarım yanımdan
Şunları bekliyorum şimdi;
-Acaba sütün mü yok?
+Var var
-Ay doymuyo bu çocuk
+Doyuyo
-Üşür o üşür üşür
+Üşümez üşüse bilirdim ben annesiyim
vs.
evet açılıyor :)
Canım benim ilk doğumda bahsettiğin gibi sızıntı şeklinde velmişti hemen ardından hafif adet sancısı gibi ağrım başlamıştı doğum anına kadar da sızıntı şeklinde devam etti.hakkında hayırlısı olsun canım bizi merakta bırakmaKızlar bu su gelmesi nasıl oluyor? tuvalatten sonra bir miktar su gibi bir şey geldi ve ıslaklık oldu hastaneye geçiyorum. Kasılmam ve bel ağrım var biraz. Bana da dua edin.
Pompa lazim gerci benim hastanede veriyorlardi onu bir sor... pompasiz sut zor gelir ilk basta cektikce artiyor
Amiiin hepimize inşallah
asıl unuttuğun en önemli soru sütün gelıyormu böyle göğsün sızlaması Laz'ım fılan ben buna uyuz oluyırdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?