- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Canım ben ilk bebeğimde philips avent tekli elekritikli pompa kullandım çokta memnundum şimdide aynısını kullandım süt sağım gücü çok iyi . Bence ikili alma ben genelde teklige göre ikilinin süt sağım performansının daha düşük olduğunu okudum .Peki sizce göğüs pompası tekli mi çiftli mi ?
zaten gelenin bebekle ilgilenmesine gerek yok, ev islerine yardimci olmalari lazim esas. benim kendi annemden yana bu acidan hic sikintim yok cunku normalde bile geldiginde hic oturmaz yardim eder, yemegimi yapar ben ne kadar birak otur desem de duramaz yerinde. dogumda da farkli olmayacaktir icim rahat. bebek bize biz bebege alisana kadar, en azindan yemek ve evin toparlanmasi gibi isler icin yaninda birinin olmasi kotu bisey degil bence. bi faydasi olmayani zaten kimse istemiyor :) ha sure kisminda zaten bi fikrim yok ne kadar gerekli oldugunu ben de bilmiyorum daha once tecrube etmedigim icin :)İnAnın uzak olunca da mantıksız..kimsenin gelip günler gunleer kalmasına gerek yok max1 hafta gerisini bence yük. Belkide ben is buyurup yaptırmayı bilmediğim için böyle düşünüyorum ama bence kimsenin gelip öyle kalmasına cok ta lüzum yok. Niye ağlıyor bir yeri miagriyr acaba diye bana sorardı kv. E sen anlayamayacaksan neye burdasin
bebektir o bebekKizlar saq kaburgamin altinda bisey var sanki ya acaab ayaqi falanmiki ayyy eqilemiyorum resmen onume
Doğummu yaptın canım ... ne zaman kaç haftalıkKızlar cok sukur kilo almaya basladik tekrar bugun kontrolumuz vardi 20 gr almisiz 1.5 gunde :) hersey yolunda dr umuz miadinda dogan bebek kadar saglikliyiz dedi... Çok sukur ah biraz daha anne karninda dursaydik da kilo olarak toromanlaşsaydik iyiydi ama Rabbim boyle uygun gormus
Canım ben pshilps kullandım kesinlikle hiç acı yaşamadım tam tersim masaj yapıyor süt çekerken kız kardeşim lansinoh ikiliden aldı memnun kalmadı giç sağamadı sütünüOnunla ilgili hiç araştırma yapmadım ya emin değilim. Philips mesela acıtıyor yorumları okudum, lansinoh arkadaşım kullanıyor ve memnun diye onu tercih etmek istedim ama mamajoo nasıldır ki
Hani hep basi yukaridaydiya benim acaba dondumuki sevindim bi an sanki ayak qibibebektir o bebek
Bazen vücudunun bir yerini hissediyorum karnımda o zaman bile gözlerim doluyor, bir de doktor ilk kalp atışını dinlettiğinde, cinsiyetini ilk söylediğinde, yüzünü ilk gösterdiğinde falan da doldu hep ben de kesin ağlarım herhalde :)Ne güzel yazmışsın
İnşallah ben de çok istiyorum onun bebeğimize ilk bakışını görmeyi. Hep hayal ediyorum ona da anlatıyorum. Kesin ağlarım ben diyorum, düşüncesi bile gözlerimi dolduruyor
Ben de inşallah normal olsun hatta doğala en yakını olsun istiyorum ama yine de aksilik korkusundan çok dillendirmiyorum.
Aynen öyle, hayırlısı diyorum hep hiç normal diye diretmedim çok istiyorum ama son dakika bi aksilik olur diye şartlamıyorum kendimi.
Ben de bebeğin çantasını hazırladım kendiminkini hala yapmadım, üşeniyorum saçma bir şekilde. Hastanede pompa kiralanabiliyor diyorlar ama sonradan da kullanırım diyorsan baştan almak en güzeli gibi geliyor bana. Bebek bakım çantasını da bundan aldım.Bugün diyorum hastane çantamı mı yerleştirsem acaba?
Ya bi de ben pompa almadım daha ya almam lazım mı hastaneye?
Bi de anne-bebek bakım çantası aldınız mı?
Göğüs pompası için hastaneye bir sorun kiralanabiliyor mu diye, eğer varsa öyle bir seçeneğiniz kiralayıp deneyebilirsiniz hangisini daha çok beğendiğinizi ama eczaneden falan alırsanız son anda çok pahalıya gelir. Önce ya da sonra internetten alırsanız takip edip zaman zaman yarı yarıya bile ekonomik olarak bulunabiliyor. Bir de ekonomik olsun diye manuel alanlar hep sonradan otomatik aldıkları için aslında hiç ekonomik olmuyormuş bunu da manuel almayı düşünenlere bir not olarak yazayım.Yerleştir bence Can'ım artık hazır olsun, ben de pompa almadım Philips avent elektrikliyi gözüme kestirdim ama pahalı baya gerek olmazsa boşuna almayayım diyorum marka belli olduktan sonra hastanede bile gerekse bir koşu eşin alır gelir Can'ım sıkıntı etme onu, her yerde olan bişey zaten, ben ayrıca Bebek bakım çantası almadım evde bir sürü sırt çantası var onlardan birini kullanırım diye düşünüyorum, çok özen gelirse sonradan alırım ama sırt çantası da işi görür bence
Hayırlı haberlerini bekliyoruz, merakta bırakma.Kızlar bu su gelmesi nasıl oluyor? tuvalatten sonra bir miktar su gibi bir şey geldi ve ıslaklık oldu hastaneye geçiyorum. Kasılmam ve bel ağrım var biraz. Bana da dua edin.
Ben de sinir oluyorum öyle insanlara, ya tabi tabi deyip geçiyorum ya da tersliyorum ben de.
Bi de 'Sen daha duuuur, bunlar iyi günlerin tadını çıkar'cılar var. Ben en çok onlara sinir oluyorum. Evet öyle olabilir, evet belki de kabus dolu günler geceler geçircem ama kurduğumhayallerimle mutluyum ben. Ya da belki çok korkuyorum, deneyimli annelerin bunları yapması çok itici geliyor bana. Bi destek ol bi moral ver di mi?
Annem ve kayınvalidem de dahil yaptılar bunu, hamileliğimin başında midem bulanırken özellikle, 'daha neler neler yaşıycan, ağrıların olacak, uyuyamayacaksın vs' bir sürü felaket senaryosu. Nodu peki? Çok rahat bi hamilelik geçirdim. Ya da onlara dokunduğu kadar dokunmadı bana, yok ayaklarım bacaklarım kasılacakmış yürüyemeyecekmişim bilmem ne. Hiç yaşamadım. Çok ağrı çektiğim zamanlar oldu ama hatırlamıyorum bile. Çok da bozdum zaten. Keyif mi alıyorsunuz böyle konuşmaktan dedim. Moral vermeniz gerekmiyor mu dedim. Her seferinde de eşime söyledim.
Hatta kayınvalideme 'oh şükür 3. ay bitti şimdi düşük tehlikesi daha az' dediğimde bana '6. aydan sonra da erken doğum riski var işte' demişti. Niye söylüyosun ki böyle şeyler ben rahatladığımı paylaşıyorum seninle demiştim. Hiç esirgemiyorum lafımı ya hemen hırlıyorum. Yazarken de sinirleniyorum şu an.
Çok su kaybettiğin için baş ağrısı normaldir, serumla falan takviye etmişlerdir gerçi ama sen de ekstradan içmeye çalış. Çok geçmiş olsun, Allah o mesleğinden haberdar olmayan doktorlardan korusun insanı.Kendi doktorumla görüştüm enfeksiyon yok dedi doktor biraz panik yapmış içini ferah tut dedi bir daha kusarsan gel serum takalım dedi geceden beri kusmam yok Allaha şükür biraz baş ağrısı var o kadar valla ben anlamıyorum nasıl doktor oluyo bunlar saçmalıktan başka bişey değill
Evleri yakınsa daha güzel, akşam giderler siz kalırsınız baş başa, ben de söyleyeceğim kalmasın kimse yanımda, eşimle hallederiz biz.
Bi de kendi annem çok alıngandır. Hemen her şeye alınır küser bozulur
Evleri zaten yakın, kimseyi istemiyorum yanımda esasen ama gelecekler illa ki
Çok tatlı yaaa maşallahÇok saol cnm,, ben de uyandırıp yicem nerdeyse :)) ikinci çocuk bu yüzden yapılıyo galiba :) babamız bile gidip gidip beşiğe baktı bu gece yatmadan önce,, resmen bebek özlemişiz de farkında değilmişiz :)))
Freely gibi bişey çok duyulmadık marka ama yorumlar çok iyiydicanım valla henüz kullanma şansımız olmadığından yorum yapamayacağım. kademeleri fazlaydı masaj ayarı falan var. sonra bide malzemelerine baktım çin var mı diye. türkiye'de üretilen bir ürün. sitesinden tesislerine falan da baktım güven verdi. ama isin icine ates olcer falan girmis sende isler degisebilir :)) atesolcerin markasi ne?
aventi tavsiye ederim.
Yaaa, alayım o zaman ya.
Lansinoh alacaktım ama var mı öneri?
hiç duymadım canım. isterssen internetteki fiyatını araştır ateşölçerin. gerçekten avantajlı oluyor mu ona göre karar verirsinFreely gibi bişey çok duyulmadık marka ama yorumlar çok iyiydi
Evde olmadıklarında yıka, zaten göbeği düşene kadar yıkanmaz diyorlar düşünce de bayağı bir zaman geçmiş oluyor kendi evlerine geçmiş olurlar o zamana kadar, gerçi sen bizde düşmeden de yıkarlar diyorsun öyle olduğunda da kayınvaliden evine gittiğinde eşin de yanındaysa yıkayın, gelince de ben dayanamadım yıkadım dersin. Hesap soracak değiller ya, akşamları da evine dönmeye başladığı zaman uykudan önce yıkarsın bebeği çok müdahale edememiş olurlar. Ben galiba ilk seferlerde tek yıkayamam bir anne-kayınvalide desteği isterim.Ayyy ben kaynanamon bi bebeqi yikarken videosunu qordum sanki buyuk adam kafasini ovuturur qibi yikiyoduicim erir benim oyle yaparsa oyuzden bende dedim ben yikarim diye ama mutlaka elini sokacaklar eminim
Ayaktır o ayak, ben de eğilemiyorum, kaburgama bir şey batıyor diye randevumu bir hafta kadar erkene almıştım panikle, doktor ayağını sokar oraya o yüzden hareket etmen zorlaşır demişti. O durumu hissettiğimde de bebek doğum pozisyonu almıştı, muhtemelen senin kız da dönmüştür :) Bir de ben eğilemediğim o günde karnımın sağında taş gibi sert bir şey hissettim sanki kemik var gibi, o da gerçekten kemikmiş, ayağını dayadığı için oluyormuş o da beni çok korkutmuştu kasılma böyle bir şey doğacak herhalde demiştimKizlar saq kaburgamin altinda bisey var sanki ya acaab ayaqi falanmiki ayyy eqilemiyorum resmen onume
Ahhh ahhh bende ilk yikamayi yapamam quvenemiyorum kendime ilkinde annem olaydi iyiydi cok iyi bakar bebeqe ona cok quvenrim ama qidiyo malesef haftaya buqun aramis uzuluyomusun diyo yoo uzulmuyom qit qez dedim bu seferde niye uzulmuyon diyo tovbe tovbe ne yapcaqimi sasirdimEvde olmadıklarında yıka, zaten göbeği düşene kadar yıkanmaz diyorlar düşünce de bayağı bir zaman geçmiş oluyor kendi evlerine geçmiş olurlar o zamana kadar, gerçi sen bizde düşmeden de yıkarlar diyorsun öyle olduğunda da kayınvaliden evine gittiğinde eşin de yanındaysa yıkayın, gelince de ben dayanamadım yıkadım dersin. Hesap soracak değiller ya, akşamları da evine dönmeye başladığı zaman uykudan önce yıkarsın bebeği çok müdahale edememiş olurlar. Ben galiba ilk seferlerde tek yıkayamam bir anne-kayınvalide desteği isterim.
Ayaktır o ayak, ben de eğilemiyorum, kaburgama bir şey batıyor diye randevumu bir hafta kadar erkene almıştım panikle, doktor ayağını sokar oraya o yüzden hareket etmen zorlaşır demişti. O durumu hissettiğimde de bebek doğum pozisyonu almıştı, muhtemelen senin kız da dönmüştür :) Bir de ben eğilemediğim o günde karnımın sağında taş gibi sert bir şey hissettim sanki kemik var gibi, o da gerçekten kemikmiş, ayağını dayadığı için oluyormuş o da beni çok korkutmuştu kasılma böyle bir şey doğacak herhalde demiştimneyse ki çıkmadı öyle bir şey :)
ben hiç olumsuz yorum okumadım. doğum yapan annelerin başlıklarında da tavsiye edenler vardı. o yüzden bunu tercih ettim. kullanmadığım için kendim yorum yapamıcam
yani kalmaları manasız tabi yakın olunca. işte klasik annelerin sen beceremezsin ver ben yapayım mantığı
Canım ben ilk bebeğimde philips avent tekli elekritikli pompa kullandım çokta memnundum şimdide aynısını kullandım süt sağım gücü çok iyi . Bence ikili alma ben genelde teklige göre ikilinin süt sağım performansının daha düşük olduğunu okudum .
Canım ben pshilps kullandım kesinlikle hiç acı yaşamadım tam tersim masaj yapıyor süt çekerken kız kardeşim lansinoh ikiliden aldı memnun kalmadı giç sağamadı sütünü
Bazen vücudunun bir yerini hissediyorum karnımda o zaman bile gözlerim doluyor, bir de doktor ilk kalp atışını dinlettiğinde, cinsiyetini ilk söylediğinde, yüzünü ilk gösterdiğinde falan da doldu hep ben de kesin ağlarım herhalde :)
Ben de inşallah normal olsun hatta doğala en yakını olsun istiyorum ama yine de aksilik korkusundan çok dillendirmiyorum.
Ben de bebeğin çantasını hazırladım kendiminkini hala yapmadım, üşeniyorum saçma bir şekilde. Hastanede pompa kiralanabiliyor diyorlar ama sonradan da kullanırım diyorsan baştan almak en güzeli gibi geliyor bana. Bebek bakım çantasını da bundan aldım.
Göğüs pompası için hastaneye bir sorun kiralanabiliyor mu diye, eğer varsa öyle bir seçeneğiniz kiralayıp deneyebilirsiniz hangisini daha çok beğendiğinizi ama eczaneden falan alırsanız son anda çok pahalıya gelir. Önce ya da sonra internetten alırsanız takip edip zaman zaman yarı yarıya bile ekonomik olarak bulunabiliyor. Bir de ekonomik olsun diye manuel alanlar hep sonradan otomatik aldıkları için aslında hiç ekonomik olmuyormuş bunu da manuel almayı düşünenlere bir not olarak yazayım.
Hayırlı haberlerini bekliyoruz, merakta bırakma.
Ben de sinir oluyorum öyle insanlara, ya tabi tabi deyip geçiyorum ya da tersliyorum ben de.
Çok su kaybettiğin için baş ağrısı normaldir, serumla falan takviye etmişlerdir gerçi ama sen de ekstradan içmeye çalış. Çok geçmiş olsun, Allah o mesleğinden haberdar olmayan doktorlardan korusun insanı.
Evleri yakınsa daha güzel, akşam giderler siz kalırsınız baş başa, ben de söyleyeceğim kalmasın kimse yanımda, eşimle hallederiz biz.
Kızlar her gün bir arkadaşımız kasılmayla hastaneye gidiyor. Heyecan ba
aventi tavsiye ederim.
80 civarı avantajlı oluyor bu şekilde ama pompada kararsızım memnun olan da var olmayan dahiç duymadım canım. isterssen internetteki fiyatını araştır ateşölçerin. gerçekten avantajlı oluyor mu ona göre karar verirsin
Kızlar çok sıkıcı bi gün yaa zaman hiç geçmiyor gibii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?