Evet oyle sanırım :)Cnm doktorlar hep beni aramanız gereken zamanı anlayacaksınız zaten der ya,, bi hikmeti vardır bence ya :) telaşlanma sen :)
Ben varım :)) yani aldım ama kullanamadım. Ne kadar sağarsam sağayım 30 cc falan çıkıyodu, Ayşe de zaten durmadan emiyodu,,, anca ona yetiyodu belki de... bi de aşırı bunaldım ben o sağma olayında,, sinirsel olarak çok olumsuz etkiledi.. zaten benim anneme vs bırakıp bi yere gitme gibi bi alışkanlığım da yoktu o yüzden bıraktım peşini olayın :) eskisini önce bi komşuma verdim sonra da attım... şimdi de almadım, durumu göreyim de bakarız dedim :) tabi tamamen kişisel huysuzluğumdan kaynaklı da olabilir,,, belki de sevmediğim için gelmiyodu :))))
Ya alınıyor sanırım ya. Gerek yok diyenini duymadım daha.
Düzenine dikkat et canım. Benim 5 dakikada bir tıkır tıkır düzenli geldi ondan şüphelenmiştim. Saati verdim eşimin elime 22 mi geçiyo diyorum evet diyo 27 oldu dimi diyorum evet diyo. Bu şekilde 2 saat bekledim geçmedi. Bir de kasıklarıma sancı girmeye başlamıştı inliyodum resmen. Kıvranmaya başladım. Ki nitekim sancı çıktı gidince. Bu akşam da aşırı kasılmalarım oldu ama düzenli değildi ve elimi koymadan hissetmiyodum sancı eşlik etmedi yani hiç. O yüzden stres yapmadım hiç. Annem çok stres oldu garibim :) ben değil o doğuracak sanki. Annelik zor zanaat :)
Hakkaten oha :) o en iyisi biliyorum da çok pahalı gerek Yok bence o kadar vermeyeAmeda lactaline ama piyasadaki en pahalli pompa cnm ben gecen sene 380 e almistim bu sene 700 800 arasi satiliyor
Ben de bugün çok kötü hissettim kendimi, ofiste kapımı kitleyip sandalyeleri birleştirip bir saat kadar uzandım. Yoksa bayılacaktım, uykusuzluktan ölüyor gibi oldumSlm cnm işyerinde oturup saatin bi an önce 5 olmasını bekliyorum koşa koşa ewe gidip uyumak istiyorummmm
Kızlar selam,
Baya kötü bir gün yaşadım ama büyük ihtimalle korktuğumuz gibi bir şey çıkmayacak gibi duruyor. Sabah tuvaletten sonra sıvı gelişi oldu, iç çamaşırım, kotum ve bacaklarım biraz ıslandı. Doktora gittim, amniyon sıvısını ayırt eden bir ped taktırıp NST’ye gönderdi.NST’de sancı çıkmadı ama ped renk değiştirdi. Kırmızı alan maviye döndü, bu da hiç iyi bir şey değil, çünkü amniyon sıvısı olabileceğini işaret ediyor. Gerçekten amniyon sıvıysa ortalama 1-2 gün, maksimum 10 gün bekletebiliriz, hastaneye yatman gerek, ciğer geliştirici vurucaz bebek ufak küveze girme ihtimali yüksek falan dedi. Bir aletle alttan muayane yaptı, vajinada bir birikim var ama kesedeki su miktarında görülen bir azalma yok şu anda dedi. Rahim ağzı kapalı çıktı. Ped amniyon sıvısı kaçağı olabileceğini işaret ediyor ama başka pahalı bir test var %99 oranında amniyon sıvısını tespit eder isterseniz onu yapıp emin olalım dedi. O testi yaptırdık, o negatif çıktı. Sadece %1 yanılma oranı var dedi. Biz baya rahatladık, sonra bir ped daha verdi. 1 saat falan bekletti, su seviyesini takip edicez dedi. O ped yine renk değiştirdi, yani amniyon sıvısını işaret ediyor. Ultrasonda su seviyesi yine çok normal çıktı. Doktorun da tabi bizim de baya bir kafamız karıştı, ben zaten koridora çıkıp ağlıyorum bu arada sürekli.
Sonra vajinadan kültür aldı. Mantar enfeksiyonuna çok benziyor dedi. Bazen enfeksiyon da bu pedin rengini değiştirebiliyor dedi. Sonra kan testi ve vajinal kültür yaptırdık, kültür testi henüz çıkmadı ama kan testi iyi çıktı. Doktor 2.pedi kokladı, bu idrara çok benziyor dedi. Yani sıvı gelişi bir idrar kaçağının sonucu olabilir ama enfeksiyon da bunu tetiklemiş olabilir dedi. Özetle çok kafa karıştırıcı, kötü, baya da korkutucu bir gün oldu. Peddeki rengi mavi görmek çok kötü bir histi. Yarın sabah su seviyesini rahim ağzını yeniden kontrole gidicez. İnşallah iyi haberler alırız İstersen bu gece hastanede kal yakından takip edelim dedi ama evimiz çok yakın, başka da sıvı gelişi olmadı evden takip edicez. Az önce yeniden telde konuştuk, pede değil o yaptırdığın teste daha çok güveniyorum %99 keseden gelen bir sıvı değil dedi. Biz de haberler böyle kızlar. İnşallah her şey yoluna girecek.
Ben de aşırı yorgunum, sinirliyim ve haliyle çokça var olan uykum bile kaçıyor... sabaha kadar oturucam yine heraldeBen de bugün çok kötü hissettim kendimi, ofiste kapımı kitleyip sandalyeleri birleştirip bir saat kadar uzandım. Yoksa bayılacaktım, uykusuzluktan ölüyor gibi oldum(
Eve zor attım kendimi
Yarın da kafa izni yapıcam sanırım.
Düşün gündüz o kadar kötüydüm, ölüyorsum uykusuzluktan, eve geldim en az 2 kase yoğurt yedim, ve hala uyuyamadım(
Sinirden öıldırmak üzereyim.
Esnemekten gözümden yaşlar akıyor ama uykuya geçemiyorum(
Tecrubeli anneler bizim gobegimiz hala dusmedi yarin 15 gunluk oluyoruz normal mi ya?
Madem kendi de taktiracakmis nedir bu anlayissizlik... yer gostersin o vakit de oraya takilsin... gercekten tuhaf bu insanlar...Tabi cnm, çok rahat olurdu öyle... gerçi burası antik yarımadada surların tam ortasında,, çok sorun çıkmış imarda falan, proje değişmiş vs... ama dediğin gibi şu an herkesin ve kendisinin de hakkı,, zaten bi yandan da ben de taktırıcam diyo :)) heralde kucağına alıp gezicek, çözemedik :))) kötü olmamak için de kibar davranmaya izah etmeye çalışıyoruz ama anlatamıyoruz
Benim annem ve kv de "gerek sütün olursa emsin" cilerden :) bende laf anlatmaya ugrasmadim almadim da alsam mi diye dusunuyodum ama sanirim duruma gore gerekirse alicam.. sende boyle diyince oyle yapiyim benBen varım :)) yani aldım ama kullanamadım. Ne kadar sağarsam sağayım 30 cc falan çıkıyodu, Ayşe de zaten durmadan emiyodu,,, anca ona yetiyodu belki de... bi de aşırı bunaldım ben o sağma olayında,, sinirsel olarak çok olumsuz etkiledi.. zaten benim anneme vs bırakıp bi yere gitme gibi bi alışkanlığım da yoktu o yüzden bıraktım peşini olayın :) eskisini önce bi komşuma verdim sonra da attım... şimdi de almadım, durumu göreyim de bakarız dedim :) tabi tamamen kişisel huysuzluğumdan kaynaklı da olabilir,,, belki de sevmediğim için gelmiyodu :))))
Yok almadim bu reflu yastigi yan yatis yastigi oluyor degil mi? zaten dr yan yatirmayi onermiyor. Cocuklarda kalca cikikligina sebep olabiliyormus15 gun ne ara gecti ya. bide sana sormak lazim gerci :) benim bi sorum olacak, reflu yastigi almis miydin sen?
Yarin dr a da soracagim. Dr gobek dusmeden banyo yaptirmayin dedi merakla dusmesini bekliyoruz :)Bizim de öyle olmuştu cnm.. sıkıntı yapma,, düşücek geç de olsa, mikrop kapmasın yeter. Sen zaten güzel bakıyosundur
Tadilat işleri gerçekten çok can sıkıcı oluyorlar. Her zaman bir sorun çıkıyor, temizlik yapıyorsun tekrar batıyor, bir de bir şeyleri yetiştirme telaşı olunca.. Sen derin nefes al ve endişe etmemeye çalış canım :) Kolaylıklar diliyorum.Bu arada sinirden çatlıyoruz karı koca,, klimayı yine takamadılar, boruyu bulamıyolar ve site yönetiminde kat planları vs hiçbişey yok! Salon boyatıcam şu dar zamanda,, delik deşik ettiler evimibi de salonu tertemiz yapmıştık,, bi gün sürdü temizliği ( şu an moral sıfır...
Ya alınıyor sanırım ya. Gerek yok diyenini duymadım daha.
Nereden alacaksın canım? Ben de bakayım, hem güzel hem uygun görünüyor
Ya bunlar bana çok pahalı geldi. Mabelin kilosunu 34 liraya -yanlış hatırlamıyorsam- alıcam 140 tane filan çıkıyor içinden. Kişiye özel değil ama şundan. Tipini beğendiğim için kaplamayla uğraşmıcam. Yoksa kaplama kağıdını da tasarlamıştım.
yani yan yatis yastigi diye de geciyor ismi ama nedense fotolarda cocuk hep yuz ustu onu da anlamadim :) sungeri delikli ayni zamanda bogulma onleyici diye midir nedir. bikac tane kusma yuzunden tikanma vakasi okudum da burda, esim de tirsti alsak mi acaba diye. o yuzden sordum aldin mi kullaniyor musun diye.Yok almadim bu reflu yastigi yan yatis yastigi oluyor degil mi? zaten dr yan yatirmayi onermiyor. Cocuklarda kalca cikikligina sebep olabiliyormus
Cnm sirt ustu yatirip kafayi yan ceviriyorsun :) o da zaten kendi kafasini uyurken ya saga ya sola ceviriyor oyle rahat ediyorlar. Bizimki diyelim saga cevirtip yatirdik cani sikilirsa diger tarafa ceviriyor :)yani yan yatis yastigi diye de geciyor ismi ama nedense fotolarda cocuk hep yuz ustu onu da anlamadim :) sungeri delikli ayni zamanda bogulma onleyici diye midir nedir. bikac tane kusma yuzunden tikanma vakasi okudum da burda, esim de tirsti alsak mi acaba diye. o yuzden sordum aldin mi kullaniyor musun diye.
bebegi de kafa duzlesmesin diye genelde yan yatirirlar ama, cogu yerde de en sagliklisi sirt ustu yaziyor. peki bu bebeler sirt ustu yatarken kafasini hic cevirmiyor mu cidden bu kusma yuzunden bogulma olayindan ben de tirsiyorum.
Aynı sorular bende de var. İlk bebek olunca böyle oluyor galiba :) Ben de merak ediyorum. Bir arkadaşım kullanıyor cok memnun mutlaka al dedı ama ben emın olamadım.yani yan yatis yastigi diye de geciyor ismi ama nedense fotolarda cocuk hep yuz ustu onu da anlamadim :) sungeri delikli ayni zamanda bogulma onleyici diye midir nedir. bikac tane kusma yuzunden tikanma vakasi okudum da burda, esim de tirsti alsak mi acaba diye. o yuzden sordum aldin mi kullaniyor musun diye.
bebegi de kafa duzlesmesin diye genelde yan yatirirlar ama, cogu yerde de en sagliklisi sirt ustu yaziyor. peki bu bebeler sirt ustu yatarken kafasini hic cevirmiyor mu cidden bu kusma yuzunden bogulma olayindan ben de tirsiyorum.
Cnm sirt ustu yatirip kafayi yan ceviriyorsun :) o da zaten kendi kafasini uyurken ya saga ya sola ceviriyor oyle rahat ediyorlar. Bizimki diyelim saga cevirtip yatirdik cani sikilirsa diger tarafa ceviriyor :)
Aynı sorular bende de var. İlk bebek olunca böyle oluyor galiba :) Ben de merak ediyorum. Bir arkadaşım kullanıyor cok memnun mutlaka al dedı ama ben emın olamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?