2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

pompanin amaci tam olarak ne?
bebisi birine birakirken kullanmak icin mi sadece?
disari ciktigimizda emzirecek yer bulamazsak diye sagip hazirda tutmak mi?

Mahvetmişler duvarı ya, 2 kez usta geliyor nasıl yapamıyor hiçbiri anlamıyorum. Aynı hizada oturan klimalı komşu var mı yakın olduğun ondan kopya çeksinler bari.

Daha 3 hafta var, döner bence sen kafanı takma şimdiden. Planlı sezaryenin planını da çocuğa göre ayarlayabilseniz çok güzel olur, sancı gelince doğum başlayınca alsalar bebeği hem sütün gelmesi kolaylaşır hem de bebeğin zamanına göre doğmuş olur. Normal doğum olsa da doktorun yanında olmayabilir böyle yoğunsa programı, belki onunla alternatif sezaryen doktorlarını konuşup değerlendiriseniz korkun geçebilir.
Deliklerin nedeni dediğin gibi boğulma olmaması, bir de yastık eğimli olduğu için mide daha aşağıda oluyor böylece emdiği süt ağzına gelmiyor uyurken, reflüyü öyle önlüyor.

Canım benim ağlayıp üzme bebeğini, öncelikle test pedden daha güvenilirdir eminim. O yüzden için rahat olsun ama takipte ol tabi. Ayrıca bebek de artık 35. Haftayı bitiriyor. Allah zamanında Doğum versin tabi ama doğsa bile biran evvel kendini toparlar diye düşünüyorum. Dualarım seninle canım. Hayırlı haberler ver.

en iyisi kusan bi bebek olursa almak sanirim.

Benim 4 parmak hatta fazlası giriyo araya :)) 2 haftadır böyle doğurmadım hala ama çok rahatsız oluyorum tutuyorum yürürken
Al benden de o kadar. Baya iki elim girecek neredeyse, bir de ters duruyor zaten, neresine indi bu bebek anlamıyorum da.
Sadece aşağıda bir baskı ve sürekli çişe çıkma derdim var

Cnm sirt ustu yatirip kafayi yan ceviriyorsun :) o da zaten kendi kafasini uyurken ya saga ya sola ceviriyor oyle rahat ediyorlar. Bizimki diyelim saga cevirtip yatirdik cani sikilirsa diger tarafa ceviriyor :)

peki yatak olarak neye yatirdiniz?
kimisi kendi yun ya da pamuk doldurup yatak yapiyormus.

Sorma cnm,, ev sahibi arkadaşımız Allahtan, rica ettik bulmaya çalışıcak kat planını. Onlar da gece gezmesindeymiş şansa üstümdeki daire bizimle aynı proje ama boş duruyor şu an, onun üstünde var klima ama dublex olduğu için kat planı farklı,, kız çok yardımcı olmaya çalıştı saolsun ama bizde duvar olan yer onlarda boşluk zaten :)) tam bir rezillik... zaten sadece yüz küsur daire var toplamda,, ama yirmi kadar farklı daire tipi var,,, bırak farklı tipi aynı tip olanlarda bile farklı ölçüler oy çok bunaldım,, bari nihayetinde bulsalar da boşu boşuna boyacıyla falan uğraşmasam.. her türlü boyanıcak zaten, mecbur artık ama değsin bari... bi de daha iki sene önce boyandı ya (( zavallı annemle kadın da mis gibi silmişti her yeri ((

En önemli nedenlerinden biri bebek tüm sütü içemediği için memede süt birikiyor ve mastit yapıyor, o da memelerde ateş, sertlik ve annede strese neden oluyor. Daha başka etkileri de vardı, mastit olarak bir bak istersen.
Ayrıca memeden çekilen süt ne kadarsa vücut ona göre süt üretmeye devam ediyormuş. Yani misal bebek günlük 150 cc içiyorsa genelde vücut da 150 cc'lik süt üretmeye başlıyormuş, sağma işlemiyle vücut biraz kandırılıp bebeğin ihtiyacı daha fazla mesajı veriliyor ve sütun artması sağlanıyormuş.
Bir de fazla süt sağılıp buzluğa falan koyulduğunda annenin hasta olduğu ya da ilaç kullandığı ve bebeğini birilerine emanet ettiği günlerde bebeğin yemeği hazır oluyor. Bunu çok tasvip etmiyorlar ama genelde çünkü vücut sütü bebeğin gelişimine göre ayarlıyormuş yani 3 ayda ihtiyacı olan süt içeriği ve 6 aydaki içerik farklıymış o yüzden uzun süre bekletmeyin deniyor. Benim okuduğum kadarıyla pompa bu işlere yarıyor. :)

Hem stok yapmak için iyi cnm (çalışan anneler vs için özellikle), hem de mastit olursa yahut süt azsa arttırmak için..

sinir bozucu cidden. ama artik olan olmus canim sakin olmaya calis bundan sonrasi cozum uretmeye odakli, hallolmayacak bir mesele degil en azindan.

Saol cnm.. hala olmam gerekenden epey sakinim aslında :))))) normalde alt komşudan yöneticiye kadar herkese bütün iyi dileklerimi sunmam lazımdı şimdiye kadar ama ikinci analık da hepten bi sabırlı yaptı beni galiba :))))) amma velakin içimde kalmadı da değil yani :)

Şimdi yan yat

Evet haklısın, eğer dönmezse bu konu gündeme geldiğinde alternatifleri konuşsam iyi olur. Ben de zamanında doğmasını isterim. Üstelik rahim kasılmaları başlayınca da dönebiliyorlarmış.

Bende 33 oluyorum 10 agustos ta
A AysheDuru sen yaslıyım diosun da,2. Cocugunu doguruyorsun ne güzeell... benim bu yasta ilk bebegim
Benim de ilk bebeğim yaş 35 yolun yarısı.
Sağlıkla doğsun da bir tanecik yeter bence bana
Israr etmeyin lütfen ikinciyi şimdilik düşünmüyorum

sinir bozucu cidden. ama artik olan olmus canim sakin olmaya calis bundan sonrasi cozum uretmeye odakli, hallolmayacak bir mesele degil en azindan.
Haklısın cnm Valla yarın erkenden atıcam kendimi dışarı kızımla,, sinema falan yaparız... akşam da doktor kontrolüm var zaten... ne usta ne temizlikçi ne elektrikçi ne de yetkili servis görmek istiyorum :))) yoksa sükunet falan yalan olucak :))) annem de yazlığa gitti zaten ( Allahtan yardımcı vardı evde,, toz duman içinde bıraktılar evi ya,, 50-60 cm falan kırdılar ama resmen battı her yer çarşaf marşaf serdiğimiz halde... kadın dokuzda gidebildi evine.. ay kendimden sıkıldım şu an... neyse daha dertlenmeyeyim, gerilmeyeyim,,, doğru söylüyosun,, hallederiz bunu da inşallah :))

Boşver canım sıkma canını, hava fena değil öncelikle, o açıdan 1-0 öndeyiz. Klima yerine takılınca güzelce kapatırlar delikleri üzülme. Eskisinden güzel olur.
Temizlik nankördür keşke kirletmeselerdi ama onun için de üzme bebeğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…