Ben varım :)) yani aldım ama kullanamadım. Ne kadar sağarsam sağayım 30 cc falan çıkıyodu, Ayşe de zaten durmadan emiyodu,,, anca ona yetiyodu belki de... bi de aşırı bunaldım ben o sağma olayında,, sinirsel olarak çok olumsuz etkiledi.. zaten benim anneme vs bırakıp bi yere gitme gibi bi alışkanlığım da yoktu o yüzden bıraktım peşini olayın :) eskisini önce bi komşuma verdim sonra da attım... şimdi de almadım, durumu göreyim de bakarız dedim :) tabi tamamen kişisel huysuzluğumdan kaynaklı da olabilir,,, belki de sevmediğim için gelmiyodu :))))
Mahvetmişler duvarı ya, 2 kez usta geliyor nasıl yapamıyor hiçbiri anlamıyorum. Aynı hizada oturan klimalı komşu var mı yakın olduğun ondan kopya çeksinler bari.Bu arada sinirden çatlıyoruz karı koca,, klimayı yine takamadılar, boruyu bulamıyolar ve site yönetiminde kat planları vs hiçbişey yok! Salon boyatıcam şu dar zamanda,, delik deşik ettiler evimibi de salonu tertemiz yapmıştık,, bi gün sürdü temizliği ( şu an moral sıfır...
Daha 3 hafta var, döner bence sen kafanı takma şimdiden. Planlı sezaryenin planını da çocuğa göre ayarlayabilseniz çok güzel olur, sancı gelince doğum başlayınca alsalar bebeği hem sütün gelmesi kolaylaşır hem de bebeğin zamanına göre doğmuş olur. Normal doğum olsa da doktorun yanında olmayabilir böyle yoğunsa programı, belki onunla alternatif sezaryen doktorlarını konuşup değerlendiriseniz korkun geçebilir.Evet benim annemde çok endişeli :) Annelik böyle cidden.. İyi ki varlar :)
Bugün kontrole gittim. 34+1 deyiz 2500 kg olmuş gelişimi biraz öndeymiş. Geçen kontrolde doğum pozisyonunu almıştı ve ben çok sevinmiştim vajinal dogum istediğim için ancak geri dönmüş. Kafası solda ayakları da aşağıda uzanıyordu. Doktorum kordonun kısa olabileceğini, rahmin uygun olmayabileceğini ya da tekrar dönebileceğini söyledi. Yalnız 34 e kadar %90 ı döner bebeklerin, %6 sı daha sonra döner, %4 ü dönmez dedi istatistiksel olarak. 37 haftaya kadar bekleyelim, 37 den sonra dönmesi çok düşük bir ihtimal yeri de daralacağı için dedi. Bu arada ters oldugu ıcın kasılma olabıleceğını de belırttı. 37 ye kadaar dönmezse planlı sezeryanı konuşalım dedi. Doktoruma çok güveniyorum, ama planlı sezeryan konusunda endişeliyim. Bekleyelim normal geleceği zamanı desem bekler, ama yoğun bir doktor ve kongrelere falan gidiyor, eğer doğum belli olmazsa ve o şehir içinde olmazsa başka bir doktorun beni ameliyat etmesini de istemem. Ameliyattan korkuyorum çünkü. Normal doğuma ise çok hazırlamıştım kendimi. Artık her hafta kontrole çağırdı ve her hafta nst ye girmemi istedi. Sonraki randevumuz önümüzdeki çarşambaya. Tavsiye ve fikirlere açığım :)
Deliklerin nedeni dediğin gibi boğulma olmaması, bir de yastık eğimli olduğu için mide daha aşağıda oluyor böylece emdiği süt ağzına gelmiyor uyurken, reflüyü öyle önlüyor.yani yan yatis yastigi diye de geciyor ismi ama nedense fotolarda cocuk hep yuz ustu onu da anlamadim :) sungeri delikli ayni zamanda bogulma onleyici diye midir nedir. bikac tane kusma yuzunden tikanma vakasi okudum da burda, esim de tirsti alsak mi acaba diye. o yuzden sordum aldin mi kullaniyor musun diye.
bebegi de kafa duzlesmesin diye genelde yan yatirirlar ama, cogu yerde de en sagliklisi sirt ustu yaziyor. peki bu bebeler sirt ustu yatarken kafasini hic cevirmiyor mu cidden bu kusma yuzunden bogulma olayindan ben de tirsiyorum.
Canım benim ağlayıp üzme bebeğini, öncelikle test pedden daha güvenilirdir eminim. O yüzden için rahat olsun ama takipte ol tabi. Ayrıca bebek de artık 35. Haftayı bitiriyor. Allah zamanında Doğum versin tabi ama doğsa bile biran evvel kendini toparlar diye düşünüyorum. Dualarım seninle canım. Hayırlı haberler ver.Kızlar selam,
Baya kötü bir gün yaşadım ama büyük ihtimalle korktuğumuz gibi bir şey çıkmayacak gibi duruyor. Sabah tuvaletten sonra sıvı gelişi oldu, iç çamaşırım, kotum ve bacaklarım biraz ıslandı. Doktora gittim, amniyon sıvısını ayırt eden bir ped taktırıp NST’ye gönderdi.NST’de sancı çıkmadı ama ped renk değiştirdi. Kırmızı alan maviye döndü, bu da hiç iyi bir şey değil, çünkü amniyon sıvısı olabileceğini işaret ediyor. Gerçekten amniyon sıvıysa ortalama 1-2 gün, maksimum 10 gün bekletebiliriz, hastaneye yatman gerek, ciğer geliştirici vurucaz bebek ufak küveze girme ihtimali yüksek falan dedi. Bir aletle alttan muayane yaptı, vajinada bir birikim var ama kesedeki su miktarında görülen bir azalma yok şu anda dedi. Rahim ağzı kapalı çıktı. Ped amniyon sıvısı kaçağı olabileceğini işaret ediyor ama başka pahalı bir test var %99 oranında amniyon sıvısını tespit eder isterseniz onu yapıp emin olalım dedi. O testi yaptırdık, o negatif çıktı. Sadece %1 yanılma oranı var dedi. Biz baya rahatladık, sonra bir ped daha verdi. 1 saat falan bekletti, su seviyesini takip edicez dedi. O ped yine renk değiştirdi, yani amniyon sıvısını işaret ediyor. Ultrasonda su seviyesi yine çok normal çıktı. Doktorun da tabi bizim de baya bir kafamız karıştı, ben zaten koridora çıkıp ağlıyorum bu arada sürekli.
Sonra vajinadan kültür aldı. Mantar enfeksiyonuna çok benziyor dedi. Bazen enfeksiyon da bu pedin rengini değiştirebiliyor dedi. Sonra kan testi ve vajinal kültür yaptırdık, kültür testi henüz çıkmadı ama kan testi iyi çıktı. Doktor 2.pedi kokladı, bu idrara çok benziyor dedi. Yani sıvı gelişi bir idrar kaçağının sonucu olabilir ama enfeksiyon da bunu tetiklemiş olabilir dedi. Özetle çok kafa karıştırıcı, kötü, baya da korkutucu bir gün oldu. Peddeki rengi mavi görmek çok kötü bir histi. Yarın sabah su seviyesini rahim ağzını yeniden kontrole gidicez. İnşallah iyi haberler alırız İstersen bu gece hastanede kal yakından takip edelim dedi ama evimiz çok yakın, başka da sıvı gelişi olmadı evden takip edicez. Az önce yeniden telde konuştuk, pede değil o yaptırdığın teste daha çok güveniyorum %99 keseden gelen bir sıvı değil dedi. Biz de haberler böyle kızlar. İnşallah her şey yoluna girecek.
en iyisi kusan bi bebek olursa almak sanirim.Mahvetmişler duvarı ya, 2 kez usta geliyor nasıl yapamıyor hiçbiri anlamıyorum. Aynı hizada oturan klimalı komşu var mı yakın olduğun ondan kopya çeksinler bari.
Daha 3 hafta var, döner bence sen kafanı takma şimdiden. Planlı sezaryenin planını da çocuğa göre ayarlayabilseniz çok güzel olur, sancı gelince doğum başlayınca alsalar bebeği hem sütün gelmesi kolaylaşır hem de bebeğin zamanına göre doğmuş olur. Normal doğum olsa da doktorun yanında olmayabilir böyle yoğunsa programı, belki onunla alternatif sezaryen doktorlarını konuşup değerlendiriseniz korkun geçebilir.
Deliklerin nedeni dediğin gibi boğulma olmaması, bir de yastık eğimli olduğu için mide daha aşağıda oluyor böylece emdiği süt ağzına gelmiyor uyurken, reflüyü öyle önlüyor.
Al benden de o kadar. Baya iki elim girecek neredeyse, bir de ters duruyor zaten, neresine indi bu bebek anlamıyorum da.Benim 4 parmak hatta fazlası giriyo araya :)) 2 haftadır böyle doğurmadım hala ama çok rahatsız oluyorum tutuyorum yürürken
Cnm sirt ustu yatirip kafayi yan ceviriyorsun :) o da zaten kendi kafasini uyurken ya saga ya sola ceviriyor oyle rahat ediyorlar. Bizimki diyelim saga cevirtip yatirdik cani sikilirsa diger tarafa ceviriyor :)
Sorma cnm,, ev sahibi arkadaşımız Allahtan, rica ettik bulmaya çalışıcak kat planını. Onlar da gece gezmesindeymiş şansaMahvetmişler duvarı ya, 2 kez usta geliyor nasıl yapamıyor hiçbiri anlamıyorum. Aynı hizada oturan klimalı komşu var mı yakın olduğun ondan kopya çeksinler bari.
Daha 3 hafta var, döner bence sen kafanı takma şimdiden. Planlı sezaryenin planını da çocuğa göre ayarlayabilseniz çok güzel olur, sancı gelince doğum başlayınca alsalar bebeği hem sütün gelmesi kolaylaşır hem de bebeğin zamanına göre doğmuş olur. Normal doğum olsa da doktorun yanında olmayabilir böyle yoğunsa programı, belki onunla alternatif sezaryen doktorlarını konuşup değerlendiriseniz korkun geçebilir.
Deliklerin nedeni dediğin gibi boğulma olmaması, bir de yastık eğimli olduğu için mide daha aşağıda oluyor böylece emdiği süt ağzına gelmiyor uyurken, reflüyü öyle önlüyor.
En önemli nedenlerinden biri bebek tüm sütü içemediği için memede süt birikiyor ve mastit yapıyor, o da memelerde ateş, sertlik ve annede strese neden oluyor. Daha başka etkileri de vardı, mastit olarak bir bak istersen.pompanin amaci tam olarak ne?
bebisi birine birakirken kullanmak icin mi sadece?
disari ciktigimizda emzirecek yer bulamazsak diye sagip hazirda tutmak mi?
Hem stok yapmak için iyi cnm (çalışan anneler vs için özellikle), hem de mastit olursa yahut süt azsa arttırmak için..pompanin amaci tam olarak ne?
bebisi birine birakirken kullanmak icin mi sadece?
disari ciktigimizda emzirecek yer bulamazsak diye sagip hazirda tutmak mi?
Nice senelere yengec guzel burç :)
Ya evet yaptırmamak lazımmış,,, bu arada benimki de geç düştü ya, artık umudu kesmişim heralde,, çok korkmuştum elimde kaldığında :))))) sen korkma sakınYarin dr a da soracagim. Dr gobek dusmeden banyo yaptirmayin dedi merakla dusmesini bekliyoruz :)
sinir bozucu cidden. ama artik olan olmus canim sakin olmaya calis bundan sonrasi cozum uretmeye odakli, hallolmayacak bir mesele degil en azindan.Sorma cnm,, ev sahibi arkadaşımız Allahtan, rica ettik bulmaya çalışıcak kat planını. Onlar da gece gezmesindeymiş şansaüstümdeki daire bizimle aynı proje ama boş duruyor şu an, onun üstünde var klima ama dublex olduğu için kat planı farklı,, kız çok yardımcı olmaya çalıştı saolsun ama bizde duvar olan yer onlarda boşluk zaten :)) tam bir rezillik... zaten sadece yüz küsur daire var toplamda,, ama yirmi kadar farklı daire tipi var,,, bırak farklı tipi aynı tip olanlarda bile farklı ölçüler oy çok bunaldım,, bari nihayetinde bulsalar da boşu boşuna boyacıyla falan uğraşmasam.. her türlü boyanıcak zaten, mecbur artık ama değsin bari... bi de daha iki sene önce boyandı ya (( zavallı annemle kadın da mis gibi silmişti her yeri ((
Saol cnm.. hala olmam gerekenden epey sakinim aslında :))))) normalde alt komşudan yöneticiye kadar herkese bütün iyi dileklerimi sunmam lazımdı şimdiye kadar ama ikinci analık da hepten bi sabırlı yaptı beni galiba :))))) amma velakin içimde kalmadı da değil yani :)Tadilat işleri gerçekten çok can sıkıcı oluyorlar. Her zaman bir sorun çıkıyor, temizlik yapıyorsun tekrar batıyor, bir de bir şeyleri yetiştirme telaşı olunca.. Sen derin nefes al ve endişe etmemeye çalış canım :) Kolaylıklar diliyorum.
Öyle zaten yalvarınca Naz'a çekerler, vazgeçince değere binerBen tek başıma da çatııır çatır doğururum,,, sen de bu hazdan nasibini al istemiştim ama dayanamıcaksan girme tabi de geç cnm ,, koşa koşa gelir o zaman
Şimdi yan yatben de emin olamadigim icin ihtiyac hissedersek alalim dedim ama esimden is isten gecmis olmasin sonra pisman olmayalim gibi bi cumle gelince tirsmadim degil :)) yoksa onceden reflu yastigi mi varmis deyip devam mi etmek daha iyi bilemedim simdi, sakinan goze cop batar derler :))
Mahvetmişler duvarı ya, 2 kez usta geliyor nasıl yapamıyor hiçbiri anlamıyorum. Aynı hizada oturan klimalı komşu var mı yakın olduğun ondan kopya çeksinler bari.
Daha 3 hafta var, döner bence sen kafanı takma şimdiden. Planlı sezaryenin planını da çocuğa göre ayarlayabilseniz çok güzel olur, sancı gelince doğum başlayınca alsalar bebeği hem sütün gelmesi kolaylaşır hem de bebeğin zamanına göre doğmuş olur. Normal doğum olsa da doktorun yanında olmayabilir böyle yoğunsa programı, belki onunla alternatif sezaryen doktorlarını konuşup değerlendiriseniz korkun geçebilir.
Deliklerin nedeni dediğin gibi boğulma olmaması, bir de yastık eğimli olduğu için mide daha aşağıda oluyor böylece emdiği süt ağzına gelmiyor uyurken, reflüyü öyle önlüyor.
Haklısın cnmsinir bozucu cidden. ama artik olan olmus canim sakin olmaya calis bundan sonrasi cozum uretmeye odakli, hallolmayacak bir mesele degil en azindan.
Tabi cnm.. hep aynı :)) değişmez kuralÖyle zaten yalvarınca Naz'a çekerler, vazgeçince değere biner
Bu arada sinirden çatlıyoruz karı koca,, klimayı yine takamadılar, boruyu bulamıyolar ve site yönetiminde kat planları vs hiçbişey yok! Salon boyatıcam şu dar zamanda,, delik deşik ettiler evimibi de salonu tertemiz yapmıştık,, bi gün sürdü temizliği ( şu an moral sıfır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?