Bebeğin dönmesi için hareket ve birkaç uygulama var. Doğruluğu kanıtlanmamış ama yormadan üzmeden bebeği bunları deneyebilirsin. Benim de 32 haftada dönmemişti 2280di kilosu. Dedim bu ara döndü döndü yoksa dönemez. Belime yastık koyup yükselttim 10 dakka uzandım bu şekilde. Karanlıkta kasıklara doğru ışık tuttum eşim buna çok gülüyodu:)) bir de başının olduğu yere buzlu soğuk vs bişeyler koyup rahatsız olup kaçmasını sağlamak var ama anne yüreğim üşür diye buna dayanmadı yapmadım :) bir de en güçlü silahım duaEvet benim annemde çok endişeli :) Annelik böyle cidden.. İyi ki varlar :)
Bugün kontrole gittim. 34+1 deyiz 2500 kg olmuş gelişimi biraz öndeymiş. Geçen kontrolde doğum pozisyonunu almıştı ve ben çok sevinmiştim vajinal dogum istediğim için ancak geri dönmüş. Kafası solda ayakları da aşağıda uzanıyordu. Doktorum kordonun kısa olabileceğini, rahmin uygun olmayabileceğini ya da tekrar dönebileceğini söyledi. Yalnız 34 e kadar %90 ı döner bebeklerin, %6 sı daha sonra döner, %4 ü dönmez dedi istatistiksel olarak. 37 haftaya kadar bekleyelim, 37 den sonra dönmesi çok düşük bir ihtimal yeri de daralacağı için dedi. Bu arada ters oldugu ıcın kasılma olabıleceğını de belırttı. 37 ye kadaar dönmezse planlı sezeryanı konuşalım dedi. Doktoruma çok güveniyorum, ama planlı sezeryan konusunda endişeliyim. Bekleyelim normal geleceği zamanı desem bekler, ama yoğun bir doktor ve kongrelere falan gidiyor, eğer doğum belli olmazsa ve o şehir içinde olmazsa başka bir doktorun beni ameliyat etmesini de istemem. Ameliyattan korkuyorum çünkü. Normal doğuma ise çok hazırlamıştım kendimi. Artık her hafta kontrole çağırdı ve her hafta nst ye girmemi istedi. Sonraki randevumuz önümüzdeki çarşambaya. Tavsiye ve fikirlere açığım :)
Noluyor yaaa bize.., aynı haftada aynı şeyi yaşayan kaçıncı kişisin sayamadım;( ben de yaşadım canım açıklık olmadığı için ilaçla serumla durdurdular sancıları.. 36 haftalık olduk artık. merak etme senin de duracaktır büyük bir ihtimalle. Bana açıklık olmaması büyük avantaj demişti ebe.Iyi geceler kızlar nasılsınız ben 8den beri hastahanede yatıyorum sancim geldi aniden 5 dakikaya bir hemen doktoru aradim gel dedi geldim açıklık yok âmâ rahimde bayağı yumuşama var . Suan sanci kesici serum taktılar ve ciğer geliştirici iğne yapıldı ne olur dua edin banada etken gelmesin bebeğim
Biz rahat bıraksak teyzeler bırakmaz peşini :)) yol yakınken vazgeç bu sevdadan kabul et :) düğüne gidemezsin akraba görmek istemezdin Hayatın zehir olur :)Evet si mi nedense öyle bir ısrar var biz Türk insanında
Ama kardeşlik bambaşka o konuda sonuna kadar katılıyorum. Bir abim bir ablam var ve iyi ki varlar
Şuan o yanımda Z z z diye uyuyan arkadaşı uyandırmamak için kendimi zor tutuyorum :)
Arada ayağımla itiyorum ama hızlıca dönüp tekrar uyuyor.
karar verdin mi markaya?
Nereden alacaksın canım? Ben de bakayım, hem güzel hem uygun görünüyor
Inşallah canım:)) hadi insallah
Gerek kalmaz cnm buyuk ihtimal Hayirlisi olsun. 48 saat gercekten onemli bak kilosu da iyiymis gercekten
Amin canım ınşallahHayırlı sabahlar kızlar yine uykusuz bir gecenin sabahındanKelebekhayat cnm gecmis olsun ins bebeginnvaktinde saglıklı gelir
Amin canım ınşallahCan'ım dualarımız seninle kendini rahatlatmaya çalış , inşallah zamanında gelir bebeğin .
inşallah sancın durur , Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin
Amin canım ınşallahKelebekhayat Bebegimi beklerken00 kızlar insallah minik yavrulariniz birazcık daha sabreder. Allah yardımcınız olsun. Vakitlice hayırlısıyla gelsinler insallah...Haberdar edin bizleri de.
Inşallah canım doktorda bana öyle dedi. Şuan durdu gibi yani gece oldu 1 2 kez âmâ çok hafid oda normaldir sanırım allah hepimizin yardımcısı olsun hepimiz sağlıkla ve vaktinde allahm bebisleri kucağımiza insallahNoluyor yaaa bize.., aynı haftada aynı şeyi yaşayan kaçıncı kişisin sayamadım;( ben de yaşadım canım açıklık olmadığı için ilaçla serumla durdurdular sancıları.. 36 haftalık olduk artık. merak etme senin de duracaktır büyük bir ihtimalle. Bana açıklık olmaması büyük avantaj demişti ebe.
Amin canım ınşallah gerçekten öyle çok aceleci bizim grubun bebisleriAy yazik kiz adama sabah ise gidecek :))
Kelebekhayat Bebegimi beklerken00 kizlar allah yardimciniz olsun. İnsallah bikac hafta daha durur bebisler, saglikla kucaginiza alirsiniz.
Bu grubun bebisler cok merakli cikti 34 35te gelmeye. Duramiyorlar yerlerinde sabirsizlar.
Günaydın canım daha iyiyim ınşallah daha iyi oluruz allah büyükGünaydııın
Gece kaç kez uyandım belli değil
İlk kez uyandım hareketlerine, daha doğrusu kafasını itişineSanırım alıştım hafif sancıya, doğum sancısını ayırt edebilirim di mi
Kelebekhayat @Bebegimi beklerken00 Kızlar nasılsınız? Allah yardımcınız olsun.
@la rosa Nasıl oldun?
Amin canım ınşallahKelebekhayat Bebegimi beklerken00 kızlar geçmiş olsun Rabbim korusun inşallah sizi de bebislerimizi de :)
Bu senenin bebişileri azcık sabırsiz hele bizim grubun bebisleri daha çok inşallah vakitlice sağlıklı gelirler :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?