2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Arkadaşlar suyum geliyormuş yatış verdi doktor Doğuma hazırlıyorlar dualarınızı eksık etmeyin
anam 2. bebegimiz geliyor. saglikla kucagina al insallah canim.
Çok sevimliii :) bezlerini biberon emzik vs koyabilirsin bence. Yeterli olur gibi

Cnm ben de bohça gibi bişeye sardım kıyafetleri. Yalnız biberonu galan kilitli poşete koyucam da poşet ne kadar steril ki acaba? Sen ne yaptın?

ay herkes bez demis :))) yani evet dusununce fabrika cikisi o posetler ne kadar steril :)) posetleri de yikasamiydik
saka bi yana da uzerine giyecegi seyler biberonu emzigi temiz olsun yeter ya soludugu havada dunya kadar mikrop bakteri var. hastane basli basina mikrop yuvasi zaten. allaha emanet :)

Merhaba canım maşallah bebeğin gelişimi çok güzel sağlıkla al inşallah kucağına. Merak etme canım bebeklerin son dakikaya kadar dönme olasılıkları var hatta doğum anına kadar makat olup doğum anında dönen bebekler var. Ki ayrıca pozisyonu makat okup birçok normal doğum yapan arkadaşlarda var tabiki bu birazda senin cesaretine doktorunda yöblendirmesine bağlı ama hiç risk almak istemezsen o başka. Tabi sezeryan bile olsa her doğum yönteminde risksiz birşey yok. İnşallqh sağlıkla alırız bebeklerimizi kucaklarımıza

Offf uyaniyorum sabahin korunde sonra koca gun yapacak sey bulamiyorum ya. Hayir canim bisey yapmak da istemiyor bi yandan. Evde olanlar napiyosunuz vakit gecirmek icin?
Bir koltuktan kalkıp öbür koltuğa yatıyorum bol bol tv izliyorum ezberlemedigim kanal dizi kalmadı manyaklastim iyice öyle yani boş boş takılıyorum eve usta gelecek diye temiz likte yapmıyorum ama 2 gün sonra temizlikten yatmaya vaktim olmayacak

:))) acaba şu tupperware'in falan saklama kapları var ya onlara mı koysak? Olma mı??

Öyle tabi ki canım ben de normal çok istiyorum ama kordon kısalığı gibi bir ihtimal var ve bu durumda normal dogumu beklersen %50 bebekler dogum anında kaybediliyor. Bu riski almaya değmez bence. Öyle bir lüksüm yok. Doktor bu riski göze almaz ve ben vajinal doğumda diretirsem, sonucu kendimi suçlamak olur. Bu taraflarını da düşünmek lazım. Diretmenin anlamı yok. 37'ye kadar bekleyeceğiz. Eğer dönmezse zaten bir sorun vardır, ha olmayadabilir ama risk almaya değmez diye düşünüyorum. İnşallah hepsi sağlıkla doğsun bebeklerimizin, en mühimi bu.

A AysheDuru sizin tecrübelerinize çok güvenyorum
Nasil biberon resim paylaşmanız mümkünmü yada isim verirmsnz ben bakayım internetten
Biberon ilk doğduğunda kullanılyormu

Cnm ben de bohça gibi bişeye sardım kıyafetleri. Yalnız biberonu galan kilitli poşete koyucam da poşet ne kadar steril ki acaba? Sen ne yaptın?
Hepsini aynı yere mi koydun acaba kiyafetlerinin yani tüm hastane çıkışı +yedek kıyafetleri hepsi mi..hemsireye verirken nasıl vermemiz gerekir ki tüm bohcayi mi onlar ayarlasın diye yoksa ilk ne giycekse onu mu

Ben biberon emzik kullanmayı düşünmediğim için almadım ama kilitli poşetlere yiyeceklerimizi de koyuyoruz öyle düşün bence.
Buzdolabı poşetine koyuyoruz da kilitlilere pek koymadım ben yani daha çok kızın bezini, soyulmamış meyvesini vs koyuyodum. ama doğru, haklısın,, mantıken onun için yapılmışlar sonuçta :) biberon kullanmayı hiç istemiyorum ben de tabi ama aksi bi durumda vermek zorunda kalabilirler, hastaneninkini kullanmasınlar diye koyuyorum cnm. Allah korusun tabi ama anne emziremicek durumda olabilir, süt az veya hiç olmayabilir vs vs... yoksa dediğin gibi inşallah gerek kalmaz :)

pompanin amaci tam olarak ne?
bebisi birine birakirken kullanmak icin mi sadece?
disari ciktigimizda emzirecek yer bulamazsak diye sagip hazirda tutmak mi?
Canım pompanın amacı dışarı çıkarken anneme veya bakıcoya bebeği bıraktığında sütünü sağıp bırakıyorsun ve bebek senin sütünü içiyor.
İkincisi örneğin benim ilk bebeğim 37+5 ge doğdu 2.880 gr doğdu memeyi kavrayamadı çenesi çok güçsüzdü ve ben ilk 20 gün sağarak vermek zorunda kaldım sütümü ve ssonrasında memeye alıştı çenesi güçlenince. Ve sarılık durumunda doktorumuz her 3 saate bir 60cc sağarak verdik gece gündüz öyle beslendi.
Üçüncüsü doğumun üçüncü günü göğüslerimi süt basmıştı taş gibi olmuştu ve sıcak kompres yapıp sütümü sürekli sağmam gerekiyordu mastit olmamak içşn çünkü ateş bile yapmıştı.
Dördüncüsü bebeği emzirdikten sonra eğer tam göğüsü pompa ile boşaltmazsan süt üretin azalıyor süt üretimini artırmak için sağmak gerekiyor. Ve göğüsler çok sert olduğunda bebek meme ucunu kavrayamıyor öncesinde biraz saparak boşaltmak gerekiyor.

Yok yeni doğan bebeğe şırıngayla ya da kaşıkla veriyorlar bizim hastanede, onu bildiğimden almadım. Aynen inşallah hiç gerek olmaz.

A AysheDuru sizin tecrübelerinize çok güvenyorum
Nasil biberon resim paylaşmanız mümkünmü yada isim verirmsnz ben bakayım internetten
Biberon ilk doğduğunda kullanılyormu

Bunu aldık cnm. Ben götürmüştüm ama hastanede kullanmadım ilkinde, gerek kalmadı. Yalnız birkaç gün sonra doktor aç olduğunu söyledi, vermek zorunda kaldık.

Eklentiler

• image.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 42
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…