- 15 Ağustos 2013
- 518
- 440
- 53
Canım geçmiş olsun. Sancıyı durdurmak için serum falan takmadı mı benimde doğum sancılarımdı gittiğimde serum taktı. Bak ben 34 hafta yarın bitiyor 35 e gireceğim haftaya çarşambaya kadar beklerse daha iyi olur dedi doktor korkma allahın izni ile bişey olmaz. Ve bu arada sağlıkta 10 yıl çalışan bir ablam var o 36 hafta ve sonra doğabilir korkma dedi bana sende içini ferah tut .Kızlar doktora gittim bugün, dünden beri de artık bebek aşağıya baskı yapıyormuş gibi oraların ağrıyor, yürürken zorlanıyor gibiydim.
Doktor nst ye soktu, sancım başlamış ben şok!
Periyodik ama çok kuvvetli değil dedi. Doğum sancısıymış, cuma tekrar gel ama dk tut, sıklaşırsa gel hemen dedi.
Bebek makat geliş olduğu için çok büyük baskı hissetmemen normal dedi.
Birşey hissetmiyorum ama ben kasılma gibi. Ya aslında tam olarak Ne hissetmem gerektiğini de bilmiyorum
Evde de klimacılar gelip evi batırdılar, onu temizledim çok yoruldum. Eşimde bu gece Yok
Bebek inşallah 1 hafta daha bekler.
Çünkü 37. Haftadan öncesi erken Doğum olarak geçiyormuş. Bir hafta daha kalsa süper olacak.
yani orda 299dan inmis gorunuyor ama ona bakma :) biz alali 3 ay faalan oluyor en ucuz 207 liraya bulmustum. sonra jokerde tesaduf o gunluk bi indirime denk geldik 170e aldik. az once baktim da 220 civari aslinda fiyati. ama yine de 40 tl guzel bi indirim :)
cok nadir denk geliyor ciddi indirimler gercekten piyasadan ucuz olan urunler :) yoksa genelde gittigidiyorda falan daha ucuza buluyorum ben herseyiebebek hakkaten pahali galiba:)
Artık geçmişte üzüldüklerine bir şey yapamayacaksın, onlar geçti gitti ama sen hala üzüyorsun kendini. Bari artık üzmeyeyim de çocuğum daha fazla stres olmasın diyeceğine kesin etkilendi diyerek daha çok üzüyorsun kendini hem de doğuma bu kadar az kalmışken. Bari şimdi bırak kafaya takmayı da erken gelmesin bebek. Evhamlanmak için başka şeyler bul kendine, bebeğin gazını nasıl çıkartacağım diye dertlen ama bunlar için oturup ağlama, üzülme lütfen.Ya kizlar doqum yaklastikca benim korkularim artti ozelliklede buqunyani buqune kadar sacma sapan seyleri birileri ölürse naparim falan kafama taktim uzuldum yokluklarini qormusum qibi bi turlu bebeqime adapte olamadim korkuyorum doqum yaklastikca bebeqim etkilendi diye kesinlikle etkilendi diyorum aksini dusunemiyorum bile hicbisey ondan onemli deilken ne diye uzdum kendimi bukadar bilmiyorum
İyi ki bir kavurdum barbunyaları, dillere düştüm yaniG gunesli gunler
oncelikle makarnayi hic bi zaman suzmeden yapiyorum onu belirteyim tarifi ona gore vericem :)) buzluk icin tavuk suyu hazirladigim gunler yapiyorum bunu genelde. hem didiklenmis tavugu kullanmis oluyorum hem de makarnanin suyu icin bi kismini ya da tamamini tavuk suyu kullaniyorum. neyse tavuk suyunu makarnanin pisecegi tencereye aliyoruz. didiklenmis haslanmis tavuklari, buzluktan cikardigimiz onceden haslanmis nohutlari ve makarnayi kaynamis suya koyup pisiriyoruz. uzerine de sarimsakli yogurt. afiyet olsun :))
ozellikle tekrar belirtiyorum Gretchencim kavurmuyoruz hepsi haslanmis malzeme, makarna ile birlikte pisiyorlar
ahaha alemsin ya
Braun thermoscan 3 de bizim aldığımız.Markası neydi sizinkinin?
Bırak ya baksın dursunlar birbirlerine, arkandan konuşsunlar da çocuklarına ilişmesinler. Ne saçma bir insan çeşidiymiş o, 90lar haberlerinin çakma cinci hocaları gibi uydurmadığı kalmamış. Evlerde ırak öyle insanlar.Ne lüzumsuz bi hareket di mi :) ben baya kızmıştım,, yahu bırakın ilk lokmasını annesi yedirsin zaten... size ne? İçlerinden bi manyak da bir kere benzer bi konuda "he he sizin çocuklarınız paşayla sultan zaten, nolur nolmaz doğru" dedi! Özrü kabahatinden beteraynı manyak bebeklerimizi arasıra başaşağı tutmamızı falan da önerdi,, hatta bir kere böyle kollarını arkada birleştirmeye falan çalıştıydı birinin oğlunun da zor aldık elinden... yani sırf eski nesiller değil, akranlarımızın içinde de var cins cins işler yapanlar... ben müsade etmedim kimsenin karışmasına, hatta uzun süre bırak öpmeyi kucaklarına bile vermedim.. burun kıvırıyolar birbirlerine falan bakıyolar imalı imalı tabi... hissediyorum ama takılmıyorum :)))
takiliyorum ama yaİyi ki bir kavurdum barbunyaları, dillere düştüm yani
Mmmm harika yaa bunu kesinlikle deneyeceğim. Çok teşekkürler tarif için:) Bu arada makarna suyunu ben de süzmem çektirme yaparım hep. Daha bi lezzetlinoluyor ama hemen tüketmek gerek :)G gunesli gunler
oncelikle makarnayi hic bi zaman suzmeden yapiyorum onu belirteyim tarifi ona gore vericem :)) buzluk icin tavuk suyu hazirladigim gunler yapiyorum bunu genelde. hem didiklenmis tavugu kullanmis oluyorum hem de makarnanin suyu icin bi kismini ya da tamamini tavuk suyu kullaniyorum. neyse tavuk suyunu makarnanin pisecegi tencereye aliyoruz. didiklenmis haslanmis tavuklari, buzluktan cikardigimiz onceden haslanmis nohutlari ve makarnayi kaynamis suya koyup pisiriyoruz. uzerine de sarimsakli yogurt. afiyet olsun :))
ozellikle tekrar belirtiyorum Gretchencim kavurmuyoruz hepsi haslanmis malzeme, makarna ile birlikte pisiyorlar
ahaha alemsin ya
Ay ne kadar sinir bozucu yaa :/ Eminim ben de böyle şeylerle karsilasacağım. Bir de benim aile içinde hani. Inslalah bas edebilirim :) Gardimi alayım:))))Verdirme sakınnn :)) yani doğar doğmaz başlıyolar bi de ya,, bi de parmaklarını sürüyolar işte elma armut neyse,, Allah aşkına az sürelim ağzına falan diyolar,,, uyuz oluyorum !! Bizim ailede yakın çevrede falan hiç yok öyle bişey ama komşularımda çok var. Acaip sinir bozucu! Canı çekermiş! Sana ne? Ayrıca elin temiz mi bakalım? Ne diye elleyesin benim bebeğimin ağzını burnunu? Ben çok katı şekilde itiraz ettim hep, başka dilden anlamıyodular çünkü...
Iste mesele orda canim artik uzulmuyorum oyle seyler icin ama simdide ya etkilendiyse buqune kadar onu taktim kafayaArtık geçmişte üzüldüklerine bir şey yapamayacaksın, onlar geçti gitti ama sen hala üzüyorsun kendini. Bari artık üzmeyeyim de çocuğum daha fazla stres olmasın diyeceğine kesin etkilendi diyerek daha çok üzüyorsun kendini hem de doğuma bu kadar az kalmışken. Bari şimdi bırak kafaya takmayı da erken gelmesin bebek. Evhamlanmak için başka şeyler bul kendine, bebeğin gazını nasıl çıkartacağım diye dertlen ama bunlar için oturup ağlama, üzülme lütfen.
İyi ki bir kavurdum barbunyaları, dillere düştüm yani
Braun thermoscan 3 de bizim aldığımız.
Bırak ya baksın dursunlar birbirlerine, arkandan konuşsunlar da çocuklarına ilişmesinler. Ne saçma bir insan çeşidiymiş o, 90lar haberlerinin çakma cinci hocaları gibi uydurmadığı kalmamış. Evlerde ırak öyle insanlar.
Amaaaan tek derdimiiiz bu olsuuunnben de ayni durumdayim canim ama hep onlar var malesef
bi tane begendim ben. almak icin bakti esim internete ama renk seciminde sadece pembe var. fotoda mavi koymuslar ama seceneklerde yok,sinir oldumm
o kadar hali secenegi var ama iste icine sinen olmayinca 1000 tane de olsa olmuyor.
Ay hayır çantam da hazır değil ben de
Anlamadım zaten yattım kendimi dinliyorum bu sefer de her kımıldamayı sancı sanmaya başladım
Saçmalamış durumdayım.
Gelmesin yaaa daha kalsın içerisi güzel, dışarısı pü kaka[/Q Dursun daha bebiş içerde telkin ver kuzuya sancının bir tarifi Yok ama olunca anlarsın kendini yıpratma hiç herşey olacağına varıyor
Canım dualarım seninlekızlar pek girip yazamasam da mümkün oldukça takip ediyorum sizleri. son bir haftadır annemin yardımıyla hazırlıkları nerdeyse bitirmiştik , ki iyiki bitirmişiz. 2-3 hafta öncesine kadar gelişimi 10 gün ileride olan kızım resmen durmuş durumda ,doktorun da biraz fazla ölçmeleri nedeniyle durum biraz geç anlaşıldı. doppler de ortaya çıktı. plasenta artık görevini yerine getirmiyor. bugün akciğer gelişimini hızlandırmak için 2 doz iğne oldum . cuma günü 35+4 de alınacak ama çok küçük 2350 kg . allak bullak bir haldeyim . inşallah hepiniz zamanında sağlıkla dünyaya getirirsiiniz bebeklerinizi. bizim için de dua edin
kızlar pek girip yazamasam da mümkün oldukça takip ediyorum sizleri. son bir haftadır annemin yardımıyla hazırlıkları nerdeyse bitirmiştik , ki iyiki bitirmişiz. 2-3 hafta öncesine kadar gelişimi 10 gün ileride olan kızım resmen durmuş durumda ,doktorun da biraz fazla ölçmeleri nedeniyle durum biraz geç anlaşıldı. doppler de ortaya çıktı. plasenta artık görevini yerine getirmiyor. bugün akciğer gelişimini hızlandırmak için 2 doz iğne oldum . cuma günü 35+4 de alınacak ama çok küçük 2350 kg . allak bullak bir haldeyim . inşallah hepiniz zamanında sağlıkla dünyaya getirirsiiniz bebeklerinizi. bizim için de dua edin
çok teşekkürler, hepimizin Allah yardımcısı olsunCanım dualarım seninlerabbim sağ sağlim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allah yardımcınız olsun iki gün içinde biraz daha kilo alır inşaAllah
teşekkürler canım , mutlaka yazacağım ilk fırsattacanim insallah saglikla kucagina alirsin. nerdeyse 2.5 kilo.cok da kucuk degil,canini sıkma,dogunca hemen toparlar. neyseki farkedilmis de mudahale edilmis,buna sukur. hayirli haberlerini bekliyoruz cuma gunu.
B bursa_83 kızlar merhaba ben Eylül anneleri grubundayım sizlerin hangi telaşlar yaşadığını merak edip arada topiğinizi okuyorum :) balonlu avize bakıyorsunuz eğer yanlış anlamadıysam. Ben de çok aradım en sonunda Letgo da buldum birisini sipariş ile yapıyor. İsterseniz bakın. Uçan balon avize yazınca çıkıyor. Hepinize kolay gelsin :)canim dolaplar beyaz, duvar acik renk dedigin gibi biraz da renk lazim odaya. bir de leke tutma acisindan ozellikle hali ve ozellikle cocuk odasi soz konusu oldugunda ne kadar leke kir kamufle eden bi renk olursa o kadar iyi diye dusunmekteyim :)) acik renk halinin bakimi cok zor ve sinir bozucu kendi evimden biliyorum :))
balon mevzusuna gelince ben ozellikle balonlu perde aramistim :) aynen bi takmislar arabaya sanki erkek cocuga baska figur yok.
Can'ım geçmiş olsun küçük oluşunu kafana tskma sen Doğuma odaklan rabbım sağlıklı bir şekilde kucağına almaya nasip etsin ,kızlar pek girip yazamasam da mümkün oldukça takip ediyorum sizleri. son bir haftadır annemin yardımıyla hazırlıkları nerdeyse bitirmiştik , ki iyiki bitirmişiz. 2-3 hafta öncesine kadar gelişimi 10 gün ileride olan kızım resmen durmuş durumda ,doktorun da biraz fazla ölçmeleri nedeniyle durum biraz geç anlaşıldı. doppler de ortaya çıktı. plasenta artık görevini yerine getirmiyor. bugün akciğer gelişimini hızlandırmak için 2 doz iğne oldum . cuma günü 35+4 de alınacak ama çok küçük 2350 kg . allak bullak bir haldeyim . inşallah hepiniz zamanında sağlıkla dünyaya getirirsiiniz bebeklerinizi. bizim için de dua edin
Yumuşatıcıyı genel olarak kullanmıyorum zaten zararlı diye üzerinde kalıp hastalık yapıyormuş falan kafam rahat etmiyor kullanıncasiyahlarda yumuşatıcılar da leke yapabiliyor bazen aklında olsun.
Teşekkürler bende sıvıyı hiç denemedim bakalım aynı sorun olacakmı bi deneyip göreyim veya tozu az katıyımEğer deterjan sıvı değilse, miktar fazla ve yıkama derecesi 30-40 civarında olunca o sorun oluyor hakkaten, ben de yaşamıştım. genel olarak ben de sıvıyı pek sevemeyenlerdenim. Toz deterjanda ölçüsüne dikkat etmeye çalışıyorum o zaman bi sorun olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?