Aynenn,, resmen akrobatik hareketler yaptı :) ama geçti bi saattir falan :))) insan hatırlamıyo da üstünden az geçtiği halde,, ilkinde de oluyo muydu falan :)) bir de dün gece aynı anda hem hıçkırmaya hem deli gibi çırpınmaya başladı,, öfkelendi heralde dedim :))
Ya insanlar da adetler de çeşit çeşit. Düğünde, doğumda vs. insanlar söylüyorlar ne istediklerini ama o bana biraz zoraki geliyor, yani benim yapamayacağım bir şey en azından. Doğum ve hamilelik zamanı bir sürü masrafımız oluyor zaten, bir de bana hediye almasının ne gereği var. Aileler alıyor biraz da destek olsun diye ama eşimden istemem, alışverişi, doğumu, hastanesi zaten hepsi bizim bütçemiz, muhtemelen takmayacağım bir takı için o bütçeden kızıma gidecek bir şeyin kesilmesini istemem. Herkes farklı düşünür tabi ki, herkesin düşünce yapısı da bütçesi de o bütçeyi kontrol şekli de farklıdır ama şu an öncelik kızımız ve onun ihtiyaçları, o yüzden hediye 4. planda falan kalır benim için :)Benimde hiç aklımda yoktu arkadaşlarımla buluştukça ee ne alacak doğumuna bak benimki şunu aldı diğeri diyo benimki bunu aldı adettir alınır diye diye bende eşime dedim doğum hediyesi oluyormuş biliyo muydun diye. Yoo bilmiyorum dedi oda hiç duymamış:) söylemiş oldum ağzımla hediye ister gibi.
Cnm hiç korkma igne olduktan sonra 48 saatin gecmesi cok önemli. Bebegin yasama tutunacak buyuklukte merak etme. Ben premature kiyafet almadim elimde tesaduf 1 adet hediye gelmisti banyo sonrasi onu giydiriyoruz. ama Premature 2 adet tulum alirsan iyi olur banyo sonrasi fln ihtiyaç oluyor. ama magazalar e bebek ve jokerde yok yalnizca internetten siparis edebilirsin. Ilk iki uc gun bebek bakim unitesinde gozleme alacaklardir orada bez disinda birsey giydirmiyorlar. Ama 1 hafta icinde eve cikarsiniz o zaman en minik cit citli bodyler fln var onlardan giydirirsin. Onun disinda muhakkak pampers 0 numara 3 paket 30 li bez edin... 90 adet yapiyor sonrasinda 1 numaraya gecersiniz. Onu da eve cikarken alsaniz yeterli olur. Ilk bir hafta 2000 gr a inebilir dert etme sonrasinda haftada 170 ila 210 arasi bir gram kazanmaya baslayacak. Allah yardimcin olsun moralini yuksek tut melegini kucaklamak icin... en onemli sey anne sutu muhakkak pompan olsun sut gelse de gelmese de dogumdan sonra 20 ser dk 3 saatte bir her iki gogsunu de sağ. Bir de onerdigim bir vitamin vardi onu esin muhakkak alsin dogum sonrasi sabah oglen aksam ikiser tane yut ki sutun artsin. Vitaminin adi SOLGAR BREWERS YEAST WITH B12 her eczanede bulunmuyor ama arayip tarayip bulsun benim esim altunizade de academic hospital karsisindaki eczanede buldu. Bizim evin cevresinde 7 8 eczanede bulamamis. Hersey yoluna girecekarch2401 canim premature biseyler almak gerekir mi? Söyliyeceğin biseyler var mı elim ayağıma dolandı ya yalnizim bi de bugün aksi gibi
Cok haklisin bizimki de oyle tantanali oldu ki zaten hic onu mu aldi bunu mu diye dusunecek durumum olmadi... en buyuk hediye melek kizim ondan bana benden onaYa insanlar da adetler de çeşit çeşit. Düğünde, doğumda vs. insanlar söylüyorlar ne istediklerini ama o bana biraz zoraki geliyor, yani benim yapamayacağım bir şey en azından. Doğum ve hamilelik zamanı bir sürü masrafımız oluyor zaten, bir de bana hediye almasının ne gereği var. Aileler alıyor biraz da destek olsun diye ama eşimden istemem, alışverişi, doğumu, hastanesi zaten hepsi bizim bütçemiz, muhtemelen takmayacağım bir takı için o bütçeden kızıma gidecek bir şeyin kesilmesini istemem. Herkes farklı düşünür tabi ki, herkesin düşünce yapısı da bütçesi de o bütçeyi kontrol şekli de farklıdır ama şu an öncelik kızımız ve onun ihtiyaçları, o yüzden hediye 4. planda falan kalır benim için :)
Canim ben doguma girerken bana 15 gun kuveze girebilir denmisti onlar en kotuyu soyluyorlar benim kizim keseye gore 33 arti 3 de dogdu sat a gore 34 arti sifirdik ve kuveze girmedik ha tabi 38 40 haftalik dogup kuveze giren bebekler de oluyor. Dr lar en kötuyu soylemek zorunda ama bebek dogmadan ongoremiyorlar. Bir de erkek bebisler kuveze girmeye daha yatkin oluyor ama bu her erkek bebek girer demek de degil tabi.Banada oyle dedi bende sordum kuveze gircek sanırım
Evet ben 5i bir yerde istedimKızlar eşlerinizden doğum hediyesi istediniz mi
:))))) gerçekten de sağa yatınca neden o kadar reaksiyon veriyolar acaba :))ahaha bide şey oluyor. özellikle sağ tarafıma yatınca daha çok hissediyorum bunu. normalde yattığın tarafın tersine çıkar ya kolu bacağı neresiyse artık. sağa yatınca yatak tarafına bastırıyor velet. dedim ayağa mı kalkmaya çalışıyor bu napıyor2 gün sonra ultrasonda ayaklar o taraftaydı tesadüf haha. erken yürüyecek benim çocuum
Eki Görüntüle 2020112 Eki Görüntüle 2020111
B bursa_83 kızlar merhaba ben Eylül anneleri grubundayım sizlerin hangi telaşlar yaşadığını merak edip arada topiğinizi okuyorum :) balonlu avize bakıyorsunuz eğer yanlış anlamadıysam. Ben de çok aradım en sonunda Letgo da buldum birisini sipariş ile yapıyor. İsterseniz bakın. Uçan balon avize yazınca çıkıyor. Hepinize kolay gelsin :)
Ay evett evet durduk yere mutlu oluyosun falan böyle güzel şeyler söylemek varken ne diye pislik yapıyosunuz ki:))) ben de ilkinde çok aldım diye şimdi de almadım diye mutlu edemedim kimseyi :))) ne yaparsan yap olmuyo yani cnm,, her halikarda buluyolar bişey :) ama bi komşum var,, geçen çardakta bu hamilelik ne kadar yakıştı sana, göbeğini görmesem genç kız dicem dedi,, vallahi billahi boynuna sarılasım geldi :) yani zaten şişliği mişliği kendimiz de görüyoruz, şöyle iki güzel laf edin işte ki içimiz açılsın di mi :))
bu video benim gibi 90'lar severlere gelsin :)) ayrıca kanal şahane takip etmenizi tavsiye ederim :)
tam bir 90'lar hastasıyım :))Sahaneydi hakkaten nostalji gibisi yok
Hahay seni çok iyi anlıyorum ben de hiç yemek yapasım gelmiyor diyorum bana pratik yemek tarifleri veriyorBahtsızlıkta rekor kırdık iki haftadır. Ayşe de nezle oldu,, operasyonu öbür pazartesiye erteledi doktor. Tabi o zamana kadar doğurmazsam. Allahtan bütün testleri iyi çıkmış, metabolik bi sorunu yok ve genel durumu çok sağlıklı dediler. Tamamen biberon/gece beslenmesi kaynaklıymış yani... neyse, yine bunda da bi hayır vardır deyip avunuyoruz :) anneme de bahane oldu, salı dönelim biz de dedi, çaktırmadım ama uyuz oldum... hayır fedakar kadındır aslında,,, haliyle insan geleyim de bi çorba koyayım demesini bekliyor.. bişey söylesem başlıcak yine tam zamanlı bi kadın bul, böyle olmaz falan filan... iyice canım sıkılıcak... halbuki kendi geleyim dese gönlüm olucak gelme dicem zaten.. amaaan,,, acaba hamilelikten mi fazla alınganlık yapıyorumkilo da vermişim epey... kendime bol kalorili bi yemek söyledim,, kızımla da kek yaptık,, bugün kendimizi şımartıyoruz ... ikimiz de hastayız, sen bana ilaç ver ben sana diyo :))
Dün görümcemin aekadaşının annesi beni gördü dedi doğumun çok yakın herhalde 1 ay var dedim yok yok çok aşağı inmiş sen 1 haftaya doğurursun dedi yok abla ya ne yaptın dedim göz altların falan da çökmüş senin en geç 2 haftaya sen doğum yapıcaksın dedipsikolojik olarak çöküşlerdeyim
tam bir 90'lar hastasıyım :))
Şükürler olsun kv ve kp ile aram çok iyi karşılıklı severiz birbirimizi Allah nazarlardan esirgesin :) nazımda eşime geçiyor bi söyleyim dedim de kendi düşünmüş olsaydı elbette daha makbul olurduCanım onlar zaten kendileri teklif etmiş çok naziklermiş bence çok şanslısın :) Yanlış anlama istenmez demek ıstemedim ben de duymuştum istendiğini:) sonuçta eşin de güzel karşılarsa neden olmasın Kendini şımartmak senin de hakkınbiraz şımarabiliriz bence
alternatif bulabildin mi?
Benimki de sağa yatınca sağ yan tarafıma bastırıyo demek ayakları orda yavrucumun :))ahaha bide şey oluyor. özellikle sağ tarafıma yatınca daha çok hissediyorum bunu. normalde yattığın tarafın tersine çıkar ya kolu bacağı neresiyse artık. sağa yatınca yatak tarafına bastırıyor velet. dedim ayağa mı kalkmaya çalışıyor bu napıyor2 gün sonra ultrasonda ayaklar o taraftaydı tesadüf haha. erken yürüyecek benim çocuum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?