- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Evet heralde yöreden yöreye değişiyor dediğin gibi.Adetler değişiyo demekki canım bizde yakınları anneye de bebeğe de alır pek yakın olmayan çocuğa takar daha da uzak olan artık üst baş alır falan :)
Bulgur cidden faydaliymis diye duymuştum ama :))))ben bu sefer bayramda bile inat ettim valla :)) geçenlerde de annem bulgur pilavı vs dedi de lohusalık için, dedim sakın bana bu saçmalıklarla gelmeyin bu sefer :))
Allah sağlıkla kavuştursun inşallah bizimde 2-3hafta önde gidiyor ilk bebek mi hani seEryana hemen karar verilmişİyi geceler arkadaşlar doktor kontrolüm vardı bugun sezeryan için gün verdi 20temmuz.3hafta önceden gidiyordu gelişimi Allah sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin
:))) saol cnm,, epey yolladım valla ben de :)))) senin nerede annenler?Tamda en çok ihtiyacın olduğu zamanda gitmişler :) ne güzel ailenle aynı sitede oturman valla böyle gurbette yaşarken ailesiyle yakın olanlara çok özeniyorum :) inşallah gitmezler evrene enerji yollayalım gitmesinler :))
Var ağrım karnımın alt kısmında, belimde ama net bir başlangıç ve bitişi Yok. Ayağa kalkınca yürüyünce artıyor sadece.Dançı hissediyo musun? Benim şu an bile var. Doktoru arayıp sormadım da. Ctesi randevuyu bekliyorum. Beklemesem mi?
Var ağrım karnımın alt kısmında, belimde ama net bir başlangıç ve bitişi Yok. Ayağa kalkınca yürüyünce artıyor sadece.Dançı hissediyo musun? Benim şu an bile var. Doktoru arayıp sormadım da. Ctesi randevuyu bekliyorum. Beklemesem mi?
Olsa bile o kadar yemem bi daha :)) ki bence onun olayı da su :) yani neticede hep su içiren yahut su tutan şeylere faydalı denmiş gibi :) ya şaka bi yana sütün olması tabi ki çok önemli ama ilkinin kötü tecrübelerinden biliyorum ki annenin psikolojisi de çok önemli. Bırak kendini şişman ve dağılmış görmeyi, insanların sürekli ağzına bişeyler tıkıştırmaya çalıştığı tek misyonu emzirmek olan bi yaratık gibi hissetmek de çok sinir bozucu... tabi herkesin farklı farklı lohusalık halleri oluyo, belki benimki de öyle bişeydi,,, belki o da bi çeşit depresyondu ama farkında değildim :))))) yine de büyük konuşmak istemem ama sütüm olsun diye yapacağım maksimum şeyin şimdiki gibi bol su içmek ve yeşillik tüketmek olacağını düşünüyorum. Ötesini bi kez daha göze alamam :)))) zaten bu konu da doktorların hepsinin hemfikir olduğu nadir konulardan biri, o yüzden bu sefer vicdanımı ele geçirmelerine izin vermeyeceğim :)))))Evet heralde yöreden yöreye değişiyor dediğin gibi.
Bulgur cidden faydaliymis diye duymuştum ama :))))
Evet bence de daha garanti olur :) çok da eğlenceli yapmak, epey tanıtımı var internette :)Olabilir aslında ama ben mesela bebek bezlerimi aldım, 2 numara falan mı kullanmalı bez
Ben dökülüyorum cnm... kız iyileşti gibi ama benim ağız burun birbirinde,, Duru da maksimum hareketli nedense... bahçede oturduk epey,, hava aldım, ama yürüyüş falan yapamıyorum... sıkıcı bi gün haliyleKizlarrr kizlarrrr napiyosunuzzzz skldim evdeee bi duqun olsada qitsek az oynayanlari izlerdim@Mutella bizim yerimizede eqlen kiz
Saç kestirmek için de diyorlar onu, neymiş çocuğun ömrü kısa olurmuş. Ben saçma buluyorum ama yine de insanı biraz rahatsız ediyor. Saçımı kestireceğim zaman eşime sordum bak böyle bir şey diyor, ben inanmıyorum ama sen ne dersin diye. Çünkü inanmasam da insan sorumlu hissediyor ister istemez. Ne salak hurafeler uydurmuşlar ya, sadece vicdanlara oynamak için yapılmış şeyler. Tarihte geri gidip bu hurafeleri ilk uyduran kişilerin alnına "yalancıdır, inanmayınız" yazasım geliyor. Pislik ve fesat insanlar!Aynen bebek ne görüyoda canı isteyecekmiş :)) yinede bazen öyle içimi rahatsız ediyorlar ki vicdan yapıp bakıyorum tadına.. Bide yemezsen çocuk eksik doğar dedi bi gün biri nasıl sinirlendim böyle laflarla rahatsız ediyorlar psikolojik olarak rahatsız hissediyorum yemediğimde diye.
Bulgur gaz yapmaz mı bebeğe ya? Şişip şişip insanı da şişiren bir yiyecek sonuçtaEvet heralde yöreden yöreye değişiyor dediğin gibi.
Bulgur cidden faydaliymis diye duymuştum ama :))))
Seninki iyi ama benimki henüz 2 hafta küçük senden. Bir de 2 hafta geri yani etti 4 haftaBen 'artık doğsun ya' modundayım
Hatta keşke şu çatı muayenesinden önce sancım geleydi
Ay Ne güzel yazmışsın. Girmesin de küveze. Ufaklığını önemsemiyorum, büyür bir şekilde. 37. Hafta da bitse güzel olurdu. Artık kısmet, beklemedeyim. Yormamaya çalışıyorum kendimi.Küveze girmeleri konusunda ben de çok soruşturma yaptım ama sadece haftası yada sadece kilosu yeterli değil küveze girmesi için kendini böyle şartlandırma sende. Mesela ben kilosu az olursa küveze girer diyordum hayır öyle değilmiş iki bebekten biri küveze girecekse kilosu fazla olanı girecek o solunumda zorlanacak dedi bana. Haftası her şeyden onemli ama 36 iyi bir hafta içini ferah tut. Bu durum tamamen bebeğin o anki durumu ile ilgili...
Benide rahatlattı bunu duymakAy Ne güzel yazmışsın. Girmesin de küveze. Ufaklığını önemsemiyorum, büyür bir şekilde. 37. Hafta da bitse güzel olurdu. Artık kısmet, beklemedeyim. Yormamaya çalışıyorum kendimi.
canm benim bildiğim hastaneye giden çiçekler kapı önünde bekliyor. Karbondioksit üretiyor sonuçta ve üzerine bir sürü birşey sıkıyorlar. Bez pastadan mantıklı hangi marka alacağını biliyorsan tabi. Lokum veya pasta tarzı klasik şeylerin hastane için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Ama bilemedim dee hiç bebek görmeye hastaneye gitmemisim.bana gelen de lokum meyve suyu bebeğe minik bir hediye getirmişti.Olabilir aslında ama ben mesela bebek bezlerimi aldım, 2 numara falan mı kullanmalı bez
Randevum ctsiydi yarına aldım ben de bakalım ne olacak. Ama bebeğin kemiklerime baskı yapmasını falan da hissediyorum artik. Uff cok heyecanli :)Var ağrım karnımın alt kısmında, belimde ama net bir başlangıç ve bitişi Yok. Ayağa kalkınca yürüyünce artıyor sadece.
Bekleme bence git bir nst ye gir, aklın kalmasın. Ben yarın sabah tekrar gidicem. Bakalım durum Ne
Canim aramizda hafta farki var illaki sen daha aqirsindir eee bide aysecik var tabi oda yoruyo seniBen dökülüyorum cnm... kız iyileşti gibi ama benim ağız burun birbirinde,, Duru da maksimum hareketli nedense... bahçede oturduk epey,, hava aldım, ama yürüyüş falan yapamıyorum... sıkıcı bi gün haliylesen niye sıkıldın bakiim?
Haklısın çok zor, ama iyi düşün bol bol dua et, geçecek.Saol cnm... wala dedesiyle anneannesi geliyo yazlıktan, diğer dedesi de gelicek hastaneye... eşim çaktırmamaya çalışıyo sözde ama elinden gelse dünyayı getirip çocuğun ayaklarına koyucak. O kadar üzüldük toplu olarak yani... bizimkilerin ilk torunu, onların da ilk kız torunu,,, haliyle zaten aşıklar çocuğa... beş dk ağlasa elimiz ayağımız birbirine giriyo, nasıl beklicez o kadar saat bilmiyorum...
Sut icinmi bulqurd faydaliymis canim konuyu kacirdim :) evet annemlerde hep der bulqur acayip sut yaparmis yesil soqan yesillikler vs...ama bende anne sutunun %80 i su olduquna qore suyu bol icmeliyiz diye dusunuyorumSaç kestirmek için de diyorlar onu, neymiş çocuğun ömrü kısa olurmuş. Ben saçma buluyorum ama yine de insanı biraz rahatsız ediyor. Saçımı kestireceğim zaman eşime sordum bak böyle bir şey diyor, ben inanmıyorum ama sen ne dersin diye. Çünkü inanmasam da insan sorumlu hissediyor ister istemez. Ne salak hurafeler uydurmuşlar ya, sadece vicdanlara oynamak için yapılmış şeyler. Tarihte geri gidip bu hurafeleri ilk uyduran kişilerin alnına "yalancıdır, inanmayınız" yazasım geliyor. Pislik ve fesat insanlar!
Bulgur gaz yapmaz mı bebeğe ya? Şişip şişip insanı da şişiren bir yiyecek sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?