Tam tersini diyen de çok :))) napıyoruz? Kulak asmıyoruz :) daha da abartırlarsa ne yapıyoruz? Millet böyle göğsü olsun diye estetikçilere para saçıyo, ihtiyacın varsa sana da birini önerebilirim diyoruzBu koca kari laflari varya beni sinir ediyo her qoren ayyy qoquslerin ne buyuk senin sutun olmaz kucuk qoqusun sutu bol olur vs canimi skyolar dinlemesemde kafada soru isareti oluyo
Evi terketmek geçiyor içimden:) hiç toparlanacak gibide durmuyor.şuan ne istiyorum biliyor musun. Sonbahar gelsin. Okullar açılsın. İkinci fındık kurdum iki üç aylık olmuş olsun. Ozamana tam düzene girmiş olur herşey. Hem evim hem denizim ve doruğum hemde ben bi düzen oturturuz. Ayy şu sıcaklarda bitmiş olur.İşte geçen haftaki halim :)) bu evler dağılmadan toparlanmıyo cnm,, dolap candır,, hepsi kurulsun yerleşsin de iki günde eskisinden de daha düzenli olucak nası olsa
Valla nedir bu kadar eleştirmek... boş boş laflar... yani bebeğe karışma olayı çoktur zaten de hamileye yorum yapmak nedir? İnsanlar şu çağda bi nebze daha kaliteli durmak yerine niye kendileri bu kadar gerikafalı ve boşboğaz bi pozisyona sokar ki acaba? Maşallah de sus di mi? Fikrin sorulursa ayrı tabi de,, öyle bile olsa yine de bi ılıman olun, ne gerek var bu kocakarı laflarına acaba...Bunu da ilk defa duydum. Tam tersi derler genelde. Sizene benim oramdan buramdan ben sizin ki niye öyle böyle diyor muyum de ya. Aamaan ne takiyorsun Allah aşkına. Nasibi olan ne kadar varsa emiyor, nasibi olmayan süt dolu göğsü tutmuyor. Bu nerdeyse tamaamen bebeğe bagli.
Ya ben ilkinde sağamadım cnm yaKızlar süt konusunda dogumdan sonra hic pes etmeyin 3 lt su icin bulgur pilavi muhakkak tuketin gercekten sut yapiyor. Size onerdigim solgar vitaminden alin ve bebeginizin guzelliginden baska birsey dusunmeyin emin olun sutunuz gelecektirha bir de dogumdan sonra 3 saatte bir 20ser dk iki gogsu de sagin sut olsa da olmasa da...
Ötesiiiiii :)))sicaaaaaaakkkkkk.
Su içmesen de içmedin diye söylerlerdi emin ol. Doktor bol su iç, bebeğin suyuna da destek oluyor dedi, doktordan da mı iyi bileceğiz deyip sustur.
Aynen bi inat geliyor canim banada öldürseler yemem
Bana da öyle ısrar edildiği zaman inadım tutuyor, hepten istemez oluyorum. İstesem zaten yerim yani, ben de "benim canımın çektiğini çekiyordur onun da canı, nereden bilecek bebek dışarıyı bile görmüyor ki" diyorum.
Benimkiler ankarada canm annem seneye emekli olacak o zamanda çoruma geçecekler hem kv hem kendi annemler çoruma toplanacaklar inşallah bizde yakın çevrelerine atanabiliriz uzaktan uzağa da zor dipdibe de bazen zor :)):))) saol cnm,, epey yolladım valla ben de :)))) senin nerede annenler?
canım önce doğuma odaklan... tabi emzirmeyi istemeye de devam et ama pozitif düşün... sütün olursa zaten istemek yeterli; bi şekilde verirsin bebeğe. Ama süt olmazsa da onda da bi hayır vardır, bi sebebi vardır ki Allah nasip etmemiş der geçeriz... şimdiden üzme kendini bunlarla..Ay nebiliyim bebeqim ac kalacak diye korkuyorum sanki mama yok demi iste bende bi acayibimarkadasim doqum yapti 1 hafta oldu hic sutu yokmus yaaa
Banada oyle bi inat geliyorki öldürseler yemem yaniSu içmesen de içmedin diye söylerlerdi emin ol. Doktor bol su iç, bebeğin suyuna da destek oluyor dedi, doktordan da mı iyi bileceğiz deyip sustur.
Bana da öyle ısrar edildiği zaman inadım tutuyor, hepten istemez oluyorum. İstesem zaten yerim yani, ben de "benim canımın çektiğini çekiyordur onun da canı, nereden bilecek bebek dışarıyı bile görmüyor ki" diyorum.
Canim cc hesabi yapmiyorum ama bizim beslenmemiz şöyle mesela irem genelde 3 saatte bir emmek istiyor ama emmeyi bazen uzatmak istiyor 5 cekeyim 1 durayım 5 durayim 3 cekeyim ben de o noktada biraz bunaliyorum cunku geceleri bunu cok yapmak istiyor gece uyku arasinda da hanfendinin bu nazli emisleri basladi mi diger gogsumden sagmaya basliyorum bir yandan diyelim memeden 30 cc icmis oluyor diger memeden 1 seferde 60 cc sagim yapip bir 30 da takviye verip kalan 30 u dolaba atiyorum. Gun ici evden ayrilmam gerektiginde ben yokken acikirsa onu iciyor. Bazen sabah fazla sutum oluyor iki gogusten toplam 100 cc sagip bir kismini buzluga atiyorum bir kismini dolaba koyuyorum o da takviye oluyor. Genelde her seferinde 50 cc ila 60 cc arasi tek gogusten sagim yapabiliyorum ki bu da buyudukce artmali cunku artik tek seferde 60 cc icmek istiyor. Ama toplam ne alemdeyiz hic hesaplamadim gogsum sizladikca miziklanirsa ireme miziklanmassa makinaya cektiriyorum :)Ya ben ilkinde sağamadım cnm ya( çok az geliyodu ve çok bunalıyodum.. bi de zaten zırt pırt emiyodu... kaç cc sağıyosun mesela?
Ne güzel,, kalabalık aile olucaksınız yakında yani :) dipdibe de zor olabilir dediğin gibi ,, sınırları bilmek lazım... biz de aynı sitedeyiz ama en ufak şey için bile, kapıdan dahi uğramamız gerekse arar haber veririz, hem annemler bize hem biz onlara... zaten başkalarına karşı da genel tavrımız öyle... eşiminkiler de anca ben çok rica edersem geliyolar,, rahatsızlık vermekten de çok çekinirler,, resmen yalvarıyorum bazen lütfen gelin diye... hatta onlar da buraya taşınsınlar diye baya ısrar ettim ama başaramadımBenimkiler ankarada canm annem seneye emekli olacak o zamanda çoruma geçecekler hem kv hem kendi annemler çoruma toplanacaklar inşallah bizde yakın çevrelerine atanabiliriz uzaktan uzağa da zor dipdibe de bazen zor :))
O zaman normalmiş yaCanim cc hesabi yapmiyorum ama bizim beslenmemiz şöyle mesela irem genelde 3 saatte bir emmek istiyor ama emmeyi bazen uzatmak istiyor 5 cekeyim 1 durayım 5 durayim 3 cekeyim ben de o noktada biraz bunaliyorum cungu geceleri bunu cok yapmak istiyor gece uyku arasinda da hanfendinin bu nazli emisleri basladi mi diger gogsumden sagmaya basliyorum bir yandan diyelim memeden 30 cc icmis oluyor diger memeden 1 seferde 60 cc sagim yapip bir 30 da takviye verip kalan 30 u dolaba atiyorum. Gun ici evden ayrilmam gerektiginde ben yokken acikirsa onu iciyor. Bazen sabah fazla sutum oluyor iki gogusten toplam 100 cc sagip bir kismini buzluga aciyorum bir kismini dokaba koyuyorum o da takviye oluyor. Genelde her seferinde 50 cc ila 60 cc arasi tek gogusten sagim yapabiliyorum ki bu da buyudukce artmali cunku artik tek seferde 60 cc icmek istiyor. Ama toplam ne alemdeyiz hic hesaplamadim gogsum sizladikca miziklanirsa ireme miziklanmassa makinaya cektiriyorum :)
Tahmin ediyorum cnm,, ben de en son gün bırakıp kaçmıştım zaten benden bu kadar diye...:) sıcak da zaten delirtici gerçekten... ama bak senin okul başlayınca düzene gireceğine dair bi umudun var en azından,, bizimki hala "ben okula gitmicem, Duru bebek okuluna gitsin" modunda :)))Evi terketmek geçiyor içimden:) hiç toparlanacak gibide durmuyor.şuan ne istiyorum biliyor musun. Sonbahar gelsin. Okullar açılsın. İkinci fındık kurdum iki üç aylık olmuş olsun. Ozamana tam düzene girmiş olur herşey. Hem evim hem denizim ve doruğum hemde ben bi düzen oturturuz. Ayy şu sıcaklarda bitmiş olur.
Ya kesinlikle hurafeden ibaret ama dediğin gibi insan sorumlu hissediyor bi yerde inanmasa bile.. Valla bizim toplumda hurafeden bol bişey yok kimin aklına gelmiş uydurmuş dediğin gibi kimsede o zamanlar karşı gelmemiş mi saf saf inanmışlar hala günümüzde bile konuşuluyo rahatsız ediyo. Neyse en azından bir yanımız rahatsız olsa da diğer yanımız hurafe olduğunu biliyor..Saç kestirmek için de diyorlar onu, neymiş çocuğun ömrü kısa olurmuş. Ben saçma buluyorum ama yine de insanı biraz rahatsız ediyor. Saçımı kestireceğim zaman eşime sordum bak böyle bir şey diyor, ben inanmıyorum ama sen ne dersin diye. Çünkü inanmasam da insan sorumlu hissediyor ister istemez. Ne salak hurafeler uydurmuşlar ya, sadece vicdanlara oynamak için yapılmış şeyler. Tarihte geri gidip bu hurafeleri ilk uyduran kişilerin alnına "yalancıdır, inanmayınız" yazasım geliyor. Pislik ve fesat insanlar!
Bulgur gaz yapmaz mı bebeğe ya? Şişip şişip insanı da şişiren bir yiyecek sonuçta
Süt işinde sabır sart... benim koskoca gunde iki memesinden toplam 50 cc gelen arkadasim var... her sagimda 30 40 cc cok guzel ustelik sagdikca artacak bir de oyle dusun... benim ilk gun toplam 3.5 + 3.5 = 7 cc gelmisti sanki sutum hic artmayacakmis gibi geliyordu.... ikinci gun 3 saatte bir 7 cc gelmeye basladi ucuncu gun misafirlerle konusurken mememden sut akti :) sabir sabir sabirO zaman normalmiş ya( ben de ilk günler sağıyorum sağıyorum 30-40 cc çıkıyor diye bunalıp bırakmıştım sonunda... biraz sabretsem artıcaktı belki de.. niye sormadım o zaman kimseye bilmiyorum :)) saol cnm :)) boool bol emsin kuzu, bol bol da yarasın annesinin sütü inşallah
Solgar ın d3 ünü kullaniyorum. Arch onu demistiKızlar daha önceki aylarda devid 3 yerine başka bi ilaç ismi önermiştiarch2401 kullanan hatırlayan var mı bi arkadaşa Laz'ım da
Aldırayım o zaman yine.. önce komşuma verdim sonra da attım öbürünü çünkü :) ne markaydı senin cnm? Yine unuttum benSüt işinde sabır sart... benim koskoca gunde iki memesinden toplam 50 cc gelen arkadasim var... her sagimda 30 40 cc cok guzel ustelik sagdikca artacak bir de oyle dusun... benim ilk gun toplam 3.5 + 3.5 = 7 cc gelmisti sanki sutum hic artmayacakmis gibi geliyordu.... ikinci gun 3 saatte bir 7 cc gelmeye basladi ucuncu gun misafirlerle konusurken mememden sut akti :) sabir sabir sabir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?