- 18 Ocak 2017
- 783
- 972
- 103
Aynen kesinlikle hala annemin yanında bambaşka hissediyorum koruyucu meleğim yanımdaymış gibiNe güzel,, kalabalık aile olucaksınız yakında yani :) dipdibe de zor olabilir dediğin gibi ,, sınırları bilmek lazım... biz de aynı sitedeyiz ama en ufak şey için bile, kapıdan dahi uğramamız gerekse arar haber veririz, hem annemler bize hem biz onlara... zaten başkalarına karşı da genel tavrımız öyle... eşiminkiler de anca ben çok rica edersem geliyolar,, rahatsızlık vermekten de çok çekinirler,, resmen yalvarıyorum bazen lütfen gelin diye... hatta onlar da buraya taşınsınlar diye baya ısrar ettim ama başaramadımbu anlamda bi sıkıntımız yok yani çok şükür :) darısı başına inşalllah.. ne olursa olsun, kaç yaşına gelirsek gelelim anneler gibisi yok çünkü...
Aslında arada yaş farkı olmasının hem avantajı hem dezavantajı var. Mesela oğlumun8 yaşında olması bazı konularda büyük avantaj. Seninki daha küçük. Kimbilir kendi dünyasında neler düşünüyor neler hayal ediyor. Ama seninde en büyük avantajın ikisi birden büyümüş olacak. Şimdi biraz zorlanacaksın belki ama bi kaç yıl sonrada ayaklarını uzatıp birlikte oynamalarını seyredeceksin. Ben tamda rahata kavuştum artık oğlum büyüdü ikincide düşünmüyoruz derken süpriz oldu. Benim içinde herşeye sil bştan başlamak bukadar aradan sonra gerçekten çok zor.Tahmin ediyorum cnm,, ben de en son gün bırakıp kaçmıştım zaten benden bu kadar diye...:) sıcak da zaten delirtici gerçekten... ama bak senin okul başlayınca düzene gireceğine dair bi umudun var en azından,, bizimki hala "ben okula gitmicem, Duru bebek okuluna gitsin" modunda :)))
Ben uzun süre de yalnız yaşadım cnm,, o süreçte de ne görmeye ne de kontrol amaçlı vs hiç çatkapı gelmediler... üniversitede bile toplasan 2 yahut 3 kez gelmişlerdir öyle söyleyeyim :)) yani hem çok bağımlı gibiyiz hem de dile getirilmemiş kurallarımız var gibi.. bazen ben de şaşırıyorum :)))) ama seninkiler öyle değilse bu durumda en güzeli az da olsa mesafe gerçekten ,, çünkü çatkapı durumları olunca ailenin mahremiyeti kalmaz gibi geliyo... tartışıyo olursun en basitinden o esnada gelirler falan... o da iyi değil dediğin gibi... inşalllah tam gönlünden geçtiği şekilde olur :)Aynen kesinlikle hala annemin yanında bambaşka hissediyorum koruyucu meleğim yanımdaymış gibiseviyeyi korumak çok önemli ben kv tarafımdanda benim tarafımdan da pek sanmıyorum sizin kadar düşünceli olup arayıp geleceklerini :) o yüzden aynı şehir değil belki ama yakın şehirler olsun isterim canım sıkılınca, özleyince, birbirimize ihtiyacımız olduğunda atlayıp gidebileyim diye
Mutlu yıllar ikinize de, bebişin doğum günü de farklı gün olsun da ileride büyüyünce arkadaşlarıyla kutlamak isteyince en azından sadece kendi doğum gününü kaçırmış olsunBugün De doğmadı şükür
Eşinle benim Doğum günümüz bugün, aynı gün, bebek de bugün doğsaydı çok gülerdim
Neyse büyük konuşmayayım henüz 1 saat 10dk var
Sen uyu da büyü yavruşum.
Soru işareti oluşturma şu kafanda artık, bırak herkes konuşsun. Emzirene kadar bilemezsin ki sütun nasıl olacak, bol sütun olursa o kocakarı laflarını söyleyenlere okkalı bir küfürle durumu bildirirsin başka hamileleri rahatsız etmezlerBu koca kari laflari varya beni sinir ediyo her qoren ayyy qoquslerin ne buyuk senin sutun olmaz kucuk qoqusun sutu bol olur vs canimi skyolar dinlemesemde kafada soru isareti oluyo
Bu konuda bir söz var çok severim. Her gün gitmeyecek kadar uzak gidince kalmayacak kadar yakın mesafe en ideali :)Benimkiler ankarada canm annem seneye emekli olacak o zamanda çoruma geçecekler hem kv hem kendi annemler çoruma toplanacaklar inşallah bizde yakın çevrelerine atanabiliriz uzaktan uzağa da zor dipdibe de bazen zor :))
Ya işte bebek olunca konu insanlar da telaş yapıyor, çünkü bilmiyorsun neler olacak. Her şey kapalı bir kutunun içinde, doğduktan sonra bile yürüyüp konuşmaya başlayan kadar hatta okula gidene kadar ve hatta mezun olana ve evlenene kadar hep bir bilinmezlik çocuk işi. E o zaman insan tabi etkilenir "ömrü kısa olur, kekeme olur, geç konuşur, zekası kıt olur, kısmeti kapalı olur, çocuğu olmaz" vs. safsatalarından.Ya kesinlikle hurafeden ibaret ama dediğin gibi insan sorumlu hissediyor bi yerde inanmasa bile.. Valla bizim toplumda hurafeden bol bişey yok kimin aklına gelmiş uydurmuş dediğin gibi kimsede o zamanlar karşı gelmemiş mi saf saf inanmışlar hala günümüzde bile konuşuluyo rahatsız ediyo. Neyse en azından bir yanımız rahatsız olsa da diğer yanımız hurafe olduğunu biliyor..
ilk gebeliğim olduğu için şaşkınlk içerisindeyim hiç bir fikrim yok doktorda bni korkuttu inşallaj bsy olmazCanım üzülme çok vakit kaybetmeden bence tam teşekkülü bir hastaneye git görün. Sancısı gelip durdurulan çok oldu aramızda. Inşallah senin de öyle olur.
Ya işte gel de anlat
Newjoyda gördüm canım ben bi bak istersen
Haklısın,,, bi arkadaş dün aynısını söyledi, ara verdikten sonra çok zor, tam rahata alışmıştım dedi... üstelik çalışıyor, bakıcı baktı hep çocuğa ama yine de fena yorulmuş kadıncağızAslında arada yaş farkı olmasının hem avantajı hem dezavantajı var. Mesela oğlumun8 yaşında olması bazı konularda büyük avantaj. Seninki daha küçük. Kimbilir kendi dünyasında neler düşünüyor neler hayal ediyor. Ama seninde en büyük avantajın ikisi birden büyümüş olacak. Şimdi biraz zorlanacaksın belki ama bi kaç yıl sonrada ayaklarını uzatıp birlikte oynamalarını seyredeceksin. Ben tamda rahata kavuştum artık oğlum büyüdü ikincide düşünmüyoruz derken süpriz oldu. Benim içinde herşeye sil bştan başlamak bukadar aradan sonra gerçekten çok zor.
Benide rahatlattı bunu duymakSensitivewitch yani zamaninda doğanda girebiliyor sonuçta.. girerlerse de en kısa zamanda toparlayarak çıksınlar inşalla..
AyricaEvininhatunu benim iki arkadasimin gogsu minicik maalesef de sutleri yoktu... buyuk gogsu olup sut sorunu yasayan hic duymadim
Bunu da ilk defa duydum. Tam tersi derler genelde. Sizene benim oramdan buramdan ben sizin ki niye öyle böyle diyor muyum de ya. Aamaan ne takiyorsun Allah aşkına. Nasibi olan ne kadar varsa emiyor, nasibi olmayan süt dolu göğsü tutmuyor. Bu nerdeyse tamaamen bebeğe bagli.
Tam tersini diyen de çok :))) napıyoruz? Kulak asmıyoruz :) daha da abartırlarsa ne yapıyoruz? Millet böyle göğsü olsun diye estetikçilere para saçıyo, ihtiyacın varsa sana da birini önerebilirim diyoruz
Ya moral bozmaktan basja isleri yok bazi insanlarin ben anlamiyorum bu vucut yapisi napalim yani buyuk goqsu olanin cocuqu acmi kalacak sutu olmayacakmi biraz dusunseler sacma olduqunu anlicaklar ama yokkkk olurmu islerine boyle qeliyo cunku...yarin birqun Allah korusunda hakkaten sutum olmazsa bakk biz biliyoduk boyle olacaqini derlercanım önce doğuma odaklan... tabi emzirmeyi istemeye de devam et ama pozitif düşün... sütün olursa zaten istemek yeterli; bi şekilde verirsin bebeğe. Ama süt olmazsa da onda da bi hayır vardır, bi sebebi vardır ki Allah nasip etmemiş der geçeriz... şimdiden üzme kendini bunlarla..
Oturmuş bi düzeniniz var demekki ne güzel bizimkiler fazla samimi.. O yüzden tam dipdibe olamam.. Aynen öyle canım inşallahBen uzun süre de yalnız yaşadım cnm,, o süreçte de ne görmeye ne de kontrol amaçlı vs hiç çatkapı gelmediler... üniversitede bile toplasan 2 yahut 3 kez gelmişlerdir öyle söyleyeyim :)) yani hem çok bağımlı gibiyiz hem de dile getirilmemiş kurallarımız var gibi.. bazen ben de şaşırıyorum :)))) ama seninkiler öyle değilse bu durumda en güzeli az da olsa mesafe gerçekten ,, çünkü çatkapı durumları olunca ailenin mahremiyeti kalmaz gibi geliyo... tartışıyo olursun en basitinden o esnada gelirler falan... o da iyi değil dediğin gibi... inşalllah tam gönlünden geçtiği şekilde olur :)
Benimde ablamla aramda çok az yaş farkı var ve küçükken çok didişirdik annemi zorlardık büyüdükçe o kadar iyi oluyo ki hep desteğiz arkadaş gibi büyüdük annem sonradan rahat etti mesela. Seninde aynı olay olacak inşallahHaklısın,,, bi arkadaş dün aynısını söyledi, ara verdikten sonra çok zor, tam rahata alışmıştım dedi... üstelik çalışıyor, bakıcı baktı hep çocuğa ama yine de fena yorulmuş kadıncağızbizimki de aynen söylediğin gibi bambaşka bi dünyada ... küçük olduğu için anlamak çok zor.. dün kardeşinin dolabını açtı mesela, "bunları koymuştum ben bi dk alayım anne" dedi,, baktım içinden kendi pijamasıyla atletini çıkardı. Neden koymuş anlayamadım.. sordum söylemedi, üstelemek de istemedim... buruk bi sebebi varmış gibi geldi ama anlayamadım hiç... daha önce de bebeklerini bırakmıştı iki defa... ama böyle hissetmemiştim... kimbilir :)
Evet benimde uygulamamda yazıyordu canım doğuma yakın zamanda ekstra bi enerji gelirmiş sen bunu doğumda kullanırsan rahat bi doğum olurmuş ama doğum öncesi kullanırsan doğum esnasında zorlanırmışsın falan filan :) karıştımı biraz sanki :) açıkçası bu enerji normal doğum düşünenlerin işine yarayacak birşey ıkınması için falan :)Takvimimden : "Ekstra bir enerjiye sahip olduğunuzu düşünüyorsanız bu enerjiyi kullanmak yerine doğumunuz için saklayınız."
Ekstra enerji derken? Bunu yazan kış için yazmış herhal
2.bebegim cnm 2yaşında bir kızım var oda sezeryandı o yüzden tarih verdiAllah sağlıkla kavuştursun inşallah bizimde 2-3hafta önde gidiyor ilk bebek mi hani seEryana hemen karar verilmiş
Sütüm annemden var bınların o çok güzel dinle bi :)psikolojim bozuldu
Valla ben de hiiiç kalmadı o enerji.. uykum da kaçtı yine... pofEvet benimde uygulamamda yazıyordu canım doğuma yakın zamanda ekstra bi enerji gelirmiş sen bunu doğumda kullanırsan rahat bi doğum olurmuş ama doğum öncesi kullanırsan doğum esnasında zorlanırmışsın falan filan :) karıştımı biraz sanki :) açıkçası bu enerji normal doğum düşünenlerin işine yarayacak birşey ıkınması için falan :)
Valla kendileri mutlu olsun da bana istedikleri kadar zorluk çıkarabilirler cnm :) küçük zaten anlamaz da büyüğüm fazla etkilenmesin, içine kapanmasın yeter bana :)Benimde ablamla aramda çok az yaş farkı var ve küçükken çok didişirdik annemi zorlardık büyüdükçe o kadar iyi oluyo ki hep desteğiz arkadaş gibi büyüdük annem sonradan rahat etti mesela. Seninde aynı olay olacak inşallahbaştaki zorlukları görmezden gel keyfini çıkart büyüyünce sana hiç yükleri olmayacak çünkü :)
Ya öyle bişey olsa benimki değil iki sene iki ay bile ememezdi cnm.. öyle söyleyeyim de sen anla işte :)Ya moral bozmaktan basja isleri yok bazi insanlarin ben anlamiyorum bu vucut yapisi napalim yani buyuk goqsu olanin cocuqu acmi kalacak sutu olmayacakmi biraz dusunseler sacma olduqunu anlicaklar ama yokkkk olurmu islerine boyle qeliyo cunku...yarin birqun Allah korusunda hakkaten sutum olmazsa bakk biz biliyoduk boyle olacaqini derler....sabir diyorum susuyorum ben elimden qeleni yapiyimda nasipte warsa olur zaten herturlu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?