Bundan aldım ben ateş ölçer de var düşünürsen bak biBende öyle ya 4 de yattım 7 de kalktım kan çanağı olmuş gozlerim nasıl yaniyo
Teşekkür ederim canım..linkini hatırlıyorsam atman mümkün mü acaba
Kızlar ben bebişle kendi eşyalarımı bi bavula sığdırmayı başardım sonunda :) Ayşe için de kendi minik bi valizi var onu hazırladım. Nası oldu anlamadım ama bi kere daha düzenleyince sığdı çok şükür. Son bi üstünden geçeyim dedim :
Kendime ;
- Gecelik tk
- Pijama tk
- Terlik
- Depend çamaşır * 4 , depend bez * 5
- Islak mendil
- 2 üst 2 alt çamaşır
Bebeğe ;
- Hastane çıkışı (penye battaniyeli)
- Ayrıca kısa kol body , 2 * kolsuz atlet, tulum, yedek önlük , şapka , müslin örtü
- 10 tane bez
- Alt silme pamuğu , ne olur ne olmaz diye ayrıca unibaby yenidoğan ıslak mendil
- Biberon
- Emzik
- Sudokrem
Bi gece kalıcakmışız bi aksilik olmazsa. Bu mudur? Tıkandım ben :)))
Tesekur ederimBundan aldım ben ateş ölçer de var düşünürsen bak bi
Benimki de öyle cnm,, bi iki ay öncesine kadar direk beraber yatıyoduk. Şimdi çekmeceli yataklardan aldık işte, altlı üstlü yatıyoruz ama gecenin bi yarısı bakıyorum yukarı tırmanmış. Alta iniyorum bu defa da bi iki saat sonra o da inmiş oluyor. Alıştıramadım bi türlü, uyandığı an yanımda olmak istiyor.. üstelik sadece onu değil kendimi de alıştıramadım :)Kizim odasinda 1 saat uyuyup kosarak yanimiza geliyor zaten yaniyorum ter döküyorum tahammulum kalmiyor valla iki kere goturdum geri geliyor en son salona kactim disari rüzgarlı sanki ama nemden eriyip yok olacam simdi.cocuk dogunca halimiz nolacak kizimi nasil alistiracagim bilmiyorum cocuk.dedigin uyur uyanmaz ama yok bebekliginden beri uykusu tetikte benim sipanin.
o bahsettiğin sertleşmeler braxton hicks kasılmaları denen yalancı kasılmalar. son aylarda başlayıp rahimi doğuma hazırlayan kasılmalar yani. bu kasılmalar eğer düzenli hale gelirse (10 dakika da en az 2-3 kasılma ve en az 2 saat düzenli olarak devam ederse) mutlaka doktorunu ara ağrının eşlik etmesini bekleme, doktorun telefonda yönlendirir zaten seni öyle bir durumda :) ağrı/sancı olursa da yalancı sancılar genelde karın bölgesinde olur yazıyor bi çok yerde. doğum sancıları belden kasıklara doğru yayılırmış. yalancı sancılar düzensiz, hareket edince ve pozisyon değişikliğinde azalir ya da kaybolurmuş. gerçek doğum sancıları sıklaşarak şiddeti artarmış. bu şekilde takip edebilirsin :)Kizlar simdi sanci dediqimiz karnin belirli araliklarla sertlesirse ve aqri olursa bu sanci olmuyomu ? Mesela benimki qun icinde bikac kere sertlesiyo aqri vs yok ve duzensiz bu sanci falan deqil yani demi ? Aman son haftalar doqru bilqileniyimde ona qore mudahale ediyim yani illa sanci var demek icin aqri olmasi lazim demi ?
Kızlar ben bebişle kendi eşyalarımı bi bavula sığdırmayı başardım sonunda :) Ayşe için de kendi minik bi valizi var onu hazırladım. Nası oldu anlamadım ama bi kere daha düzenleyince sığdı çok şükür. Son bi üstünden geçeyim dedim :
Kendime ;
- Gecelik tk
- Pijama tk
- Terlik
- Islak mendil
- 2 üst 2 alt çamaşır
Bebeğe ;
- Ayrıca kısa kol body , 2 * kolsuz atlet, tulum, yedek önlük , şapka , müslin örtü
- 10 tane bez
- Alt silme pamuğu , ne olur ne olmaz diye ayrıca unibaby yenidoğan ıslak mendil
- Biberon
- Emzik
- Sudokrem
Bende öyle ya 4 de yattım 7 de kalktım kan çanağı olmuş gozlerim nasıl yaniyo
Teşekkür ederim canım..linkini hatırlıyorsam atman mümkün mü acaba
AminBiz yine nst ye geldik ebe pek hareket etmiyo dedi..sabah yediklerini çıkarttım ondan mi acaba..doktor da bi görsün de..gelmicekse de stresimden gelecek
Canım dilinin altına çikolata koy nst de iken ama yeme bırak yavas yavaş erisin. Bebeği hareketlendirir.Kızlar gece sancı cekmisim haberim yok.. karnim cok sertlesiyodu da normalde de oluyo diye onemsememistim pek..cok üzüldüm diye oluyo heralde dedim..meger sancıymış..simdi nst den ciktim bebek hareket etmiyo pek doktor muayne etti..aksam sertleşmeyi söyleyince alttan bakti..acilma ve yumuşama varmis.. sabah yedigim herşeyi çıkarttım..ondan hareket etmedi belki..simdi tost yedim..kac dk sonra gireyim nst ye tekrar acaba ? Ayy kızlar benimki gelecek anlaşılan çok az kaldi ..
Canım sampuan, banyo havlusu, el yüz havlusu, tarak, yüzünü yıkamak için katı sabun, çorap, saçların bunaltirsa diye toka...Kızlar ben bebişle kendi eşyalarımı bi bavula sığdırmayı başardım sonunda :) Ayşe için de kendi minik bi valizi var onu hazırladım. Nası oldu anlamadım ama bi kere daha düzenleyince sığdı çok şükür. Son bi üstünden geçeyim dedim :
Kendime ;
- Gecelik tk
- Pijama tk
- Terlik
- Islak mendil
- 2 üst 2 alt çamaşır
Bebeğe ;
- 10 tane bez
- Biberon
- Emzik
- Sudokrem
Demekki ole bildiqimiz adet sancisi falan qibi deil oEvininhatunu yok canım o olmuyo, sancı gelince anlıyosun inan bana
Yalancı sancılar bile olsa anlıyorsun. Bu ne ya hiç yaşamamıştım böyle bişey diyorsun tam olarak yerini de anlamıyorsun.
Tmm canim cok saqol kendimi ona qore takip ediyim aklimda bulunsunda doqru bilqilenelim yanio bahsettiğin sertleşmeler braxton hicks kasılmaları denen yalancı kasılmalar. son aylarda başlayıp rahimi doğuma hazırlayan kasılmalar yani. bu kasılmalar eğer düzenli hale gelirse (10 dakika da en az 2-3 kasılma ve en az 2 saat düzenli olarak devam ederse) mutlaka doktorunu ara ağrının eşlik etmesini bekleme, doktorun telefonda yönlendirir zaten seni öyle bir durumda :) ağrı/sancı olursa da yalancı sancılar genelde karın bölgesinde olur yazıyor bi çok yerde. doğum sancıları belden kasıklara doğru yayılırmış. yalancı sancılar düzensiz, hareket edince ve pozisyon değişikliğinde azalir ya da kaybolurmuş. gerçek doğum sancıları sıklaşarak şiddeti artarmış. bu şekilde takip edebilirsin :)
göğüs pedi (yara olmasa dahi çamaşırın ya da geceliğin/kıyafetin batma ihtimaline karşı:)) bide duş falan almak istersen diye havlu şampuan vs ekleyebilirsin :)
Aa evet havlu aldım, onu unutmuşum :) ama şampuan almamıştım,, iyi ki hatırlattın çok saol :) onları veriyolar hastaneden ama benim egzamam olduğu için kendi şampuanım olması lazım, çok makbule geçtiCanım sampuan, banyo havlusu, el yüz havlusu, tarak, yüzünü yıkamak için katı sabun, çorap, saçların bunaltirsa diye toka...
Suan aklıma bunlar geldi :)
o bahsettiğin sertleşmeler braxton hicks kasılmaları denen yalancı kasılmalar. son aylarda başlayıp rahimi doğuma hazırlayan kasılmalar yani. bu kasılmalar eğer düzenli hale gelirse (10 dakika da en az 2-3 kasılma ve en az 2 saat düzenli olarak devam ederse) mutlaka doktorunu ara ağrının eşlik etmesini bekleme, doktorun telefonda yönlendirir zaten seni öyle bir durumda :) ağrı/sancı olursa da yalancı sancılar genelde karın bölgesinde olur yazıyor bi çok yerde. doğum sancıları belden kasıklara doğru yayılırmış. yalancı sancılar düzensiz, hareket edince ve pozisyon değişikliğinde azalir ya da kaybolurmuş. gerçek doğum sancıları sıklaşarak şiddeti artarmış. bu şekilde takip edebilirsin :)
göğüs pedi (yara olmasa dahi çamaşırın ya da geceliğin/kıyafetin batma ihtimaline karşı:)) bide duş falan almak istersen diye havlu şampuan vs ekleyebilirsin :)
Cnm deodorant almayın. Yani kesinlikle kullanılmaması lazım. Göğüs kremini inşallah unutmam ,, tek tüp aldım,, şimdi kullandığımı koyarım en son diye düşündümCanım kendine göğüs pedi yada kalkan, göğüs kremi de al bence. Bide tarak deodorant vs gibi kişisel malzemelerini unutma onları bende en son koyucam dışarda duruyor şimdilik.. benimkinde ekstra biberon ve sağma makinası da var ama bizim durum farklı malum...
Cnm doktorlar anlıyo wala... benimki ilkinde 38. Haftada anlamıştı inmeyeceğini... şimdi de pek umudu yok ama bekliyoruz işte40 ı geçirtmem dedi doktorum civanım, kendi gelsin isteğiyle suni sancı çekmek istemiyorum
Yok benimki indi zaten, her şey de yolunda çok şükür, ben sordum da kaça kadar doğması gerekiyor diye, o dda risk almıyorum genelde 40'ı geçirtmem dedi. Ben normal olacağına inanıyorum :)Cnm doktorlar anlıyo wala... benimki ilkinde 38. Haftada anlamıştı inmeyeceğini... şimdi de pek umudu yok ama bekliyoruz işte
Canım dr kasikla ver sagdiginda demisti ama ben biberonla veriyorum henuz daha 24 gunluguz ama hem biberondan hem de memeden ikisinden de emiyor. Ama ilerde secim yapmak ister mi bilmiyorum mesela 8 ogunun 3 unu biberon 5 ini memeden emiyor ortalama... evden ayrildigim zamanlar oluyor 3 4 saatligine o zaman babaannesi biberonla veriyor. Gelince hep memeden veriyorum gece 3 emzirmenin 1 tanesi biberon ve sabah kahvaltisi biberon oluyor... toplam 3 kere. Bazi cocuk biberona alisinca meme almiyormuş ama seninki daha alismaz sende her ikisinden de emmeye alistir. Aslinda en guzeli ikisinden de emmesiDert etme sen yavrun zamanında gelir inşallah
Can'ım sen o konuşanlaraböyle yap. Sen emzireceğine İnan inşallah sütlerimiz bebişlerimize yarar
Bulgur pilavı candırlactina da içiyorum ben
Can'ım gece memede uyuma egılımıne yatkın oluyor kuzucuklar alışırsa senın vücut agrıların başladı demektir, ben 1. Mahvolmuştum . Sağdığin sütü nasıl verıyorsun ? Ahmet'e şuan hortumla veriyorlar sonra biberona geçeceklermiş kafamda delı sorular var!Ya benım göğsümü tutmazsa nasıl bir biberonla verecekler ? Can'ım sabah süt çok oluyormuş hemşireler öle diyor onu sağ makınayla
Yok benimki indi zaten, her şey de yolunda çok şükür, ben sordum da kaça kadar doğması gerekiyor diye, o dda risk almıyorum genelde 40'ı geçirtmem dedi. Ben normal olacağına inanıyorum :)
Olur gun icinde acip linkini koyarim :)Ben de senin normal yapacağına inanıyorum nedense. Eğlenceli bi doğum hikayesi olucak ve epey güldürücen bizi de anlatırken bencebu arada doğum hikayeleri için ayrı bi topik mi açsan arch2401 . Hem herkes içini döker hem de korkan okumaz
Saol cnm :)Olur gun icinde acip linkini koyarim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?