• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    333
drucilla drucilla ruyamda seni qordum buraya yazmissin sancim basladi doquma qidiyorum diye :skandal:bende qercek qibi uyanir uyanmaz sayfalari qezdim acaba ruya deilmiydi diye ama ruyaymis :KK70: hayirdir insaAllah :KK57:
ahahahaha hayir olsun. ben de dogurmusum eve gelmisiz. bebegi yatirmisiz ne emzirmek gelio aklima ne bisey nasilsa uyuyo bu diye ahaha o da garibim hic aglamiyo bana sut verin diye :D
 
Dediğin gibi yapısal galiba bu biraz da. Eşine çok güldüm ama ya dediği şeye bak :))) Ama cidden teknolojinin gözünü seveyim.

Oh neyseki atlatmışsın çok geçmiş olsun. Ilk gecenin şoku işte :KK43: Yoksa dediğin gibi gayet de üç gun sonra her işini kendi yapmaya başlıyor çoğu kişi. Bi de içine atma bi daha ağla gitsin :))

Tabi cnm,, aslında gerçek yani adamın söylediği :)) düşünsene 41 dolmuş, zerre sancı yok,, bebek ters dönmüş ama inatla yukarıda,,, ne suni sancı ne vakum, hiçbiri işe yaramaz dedi doktor... eskiden olsa yarasa da denicek yaramasa da... e şimdi insanlar diyo ki "amaaan eskiden olsa doğmıcak mıydı, sezeryan mı vardı o zaman"... tamam cicim sezeryan yoktu da bi bak bakalım ölü bebek doğumu,,, kanamadan ölen anne sayısı oranları nasıldı acaba? O yüzden ilaç sektöründen ve tıbbi kurumların ticareleşme boyutlarından nefret etmekle beraber şimdiki gelişmişliğin önünde de saygıyla eğiliyorum :))))
 
Cnm gerçekten bu sefer deli divane gibi hareket ettim. İlkinde de çalışmıştım hep, zaten kapalıçarşıdaydım,, alaturka tuvaletler vs.. ama bunda harbiden abarttım hareket olayını,, kızı kucaklıyorum oradan oraya koşturuyorum, merdiven in çık,,, eğil kalk,,, hiçbişey farketmedi... haliyle bunların doğumu kolaylaştırdığını kabul ediyorum ama normal doğumu başlatmak için yeterli olduğunu düşünmüyorum artık. Demek ki bi yerden sonra yapı meselesi..
Bende öyle olduğunu düşünüyorum tabi birde nasip işi benim yigenim iki düşükten sonra bu bebeğinde yerinden kalkmadı tabiri caizse bütün gün evdeydi ve normal doğum yaptı :)
 
iyiyiz canım Elhamdülillah:) bebişim uslu uysal bi bebek. Hamileyken ömrümün yarısını yediğiiçin daha fazla sorun çıkartmadı doğunca :) oğlum bana ilk günleri zehir etmişti. Uyumuyordu ağlıyordu çok zordu ama bu kızın vakurluğu sessizliği çok iyi geldi bana . İyi ki erken doğmuş sıkıntı da olmadı ya iyi ki diyebiliyorum artık :) tarifi imkansız bi mutluluk. Darısı hepinizin başına İnşaAllah. İki çocuklu anne olmak da ayrı bi güzel. Zor evet ama aşklar ikiye katlanıyo. Çok güzel Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Ben bişeyi çok merak ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam senin bebiş çok hareketliydi anne karnındayken. Benimkide en başından bu yana öyle. Şu aralar yeride daralınca isyaaaan moduna giriyorum bazen. Bebekler anne karnındaki hareketleriyle doğduktan sonraki hareketleri benzer olurmuş. Eğer öyleyse yandığımın resmidir. Yani bi bebek anne karnında hiç uyumazmı ya. Çook nadir sakin duruyor. Kısacası :) sakin bi bebek diyosun ya anne karnında nasıldı. Hadi şu tezi çürütte benimde için rahat etsin:)
 
Anasının kuzusu benim kocam :)
Senin yanında olmak istiyorlar, sen abartıyorsun diyor :KK70:
Baştan dövmedim diye oldu bunlar :KK70:
Sen tek olmak istiyorsan onların yanında olmak isteyip istememeleri çok da önemli değil. Ben kontrollere bile tek gidiyorum kimseyi istemiyorum kendi ailem dahil. Eşim musait olsa onu isterdim ama diğer herkes yabancı sayılır doğum vs olayı için. Bence belirt gerildiğini, anlasınlar.

Kızlar Doğum hikayemi anlatayım size kuzum uyurken. Çok Travmatik bir hikayem Yok ama normal giden doğumum acil sezaryene döndü. O kısımlar biraz acıklı okumak istemeyen geçsin bu mesajı :)

Akşam 4 buçuk gibi yine kasılmalarım başlamıştı. 28, haftadan beri kasıla kasıla geziyodum hatırlarsanız erken Doğum riski vardı rahim ağzı yumuşaktı. Geceye kadar bekledim doktorumu aradım dedim 6 7 saattir düzenli 4 5 dakikada bir kasılıyorum. Hastaneye geç ebe hanım baksın haberleşelim dedi. Biz annem ve eşimle Doğum çantalarımızı da alıp baya baya Doğuma gider gibi çıktık. Ebe bana diyor ki sancı olduğuna emin misin yalancı sancıdır. Yok dedim 2 aydır yabancı sancının her türlüsünü yaşadım hissediyorum bu gerçek. Neyse alttan muayene etti 1cm açıklık var dedi. Ki zaten geçen haftaki kontrolümde de vardı. Nst ye bağladı. Evet yanılmamışsın sancıların başlamış dedi. Sancı durdurma serumu verip şansımızı denicez dedi. 2 tane serum yedim sabaha kadar ama bana mısın demedi sanki sancı serumu yapmış gibi artıyo sürekli. En son sabah 9 gibi 100 e dayandı sancı şiddeti ve gayet düzenliydi. Dr geldi tedaviye cevap vermedi bebeğin doğmak istiyo doğumu başlatıyorum dedi. Ama seni kendi haline bırakıyorum sancı serumu vs hiç bişey yapmıcsm dedi. Sen takıl burda ben gelicem dedi gitti. Açılmam artmaya başladı 1 2.5 3 4 bu arada beni topa oturttular çok iyi geldi hatta kesinlikle sancı odasında olması gereken bişey. Eşimle annem sancı gelince belime kuvvetli masajlar yaptı ki o da süperdi. Neyse güle oynaya sancı çekip giderken 3. Nöbet değişti ve başka bir ebe geldi. Gelir gelmez de alttan muayene etti. Bebeğin çok yukarda kanala girmemeyi bırak yaklaşmamış Bile bi terslikvar dedi. Dr çağırdı. Kendi kendine doğur dedim bıraktım ama bebek ısrarla aşağı inmiyo suyunu patlatıcam dedi. Peki dedim. Suyumu patlattı ki karşımda 1 ebe 1 hemşire 1doktor hepsinin suratı değişti. Ne oluyo dedim. Doktorum Yavrum bebeğin suyuna kakasını yapmış bu riskli bir durum ve 24 saattir sancı çekiyorsun başka bir terslik daha var ki bu çocuk aşağı İnmemiş inememiş. Büyük ihtimalle kordon dolanmış ya omzuna ya bacağına ve stresten kakasını yapmış dedi. Son anlarda olsan beklerdim ama şu durumda bebeği riske atamam sezaryen yapıcaz dedi. Tabi ki dedim riske girmek istemiyorum. O zaman hadi dedi. Başladı sezaryen serüveni.. çataldan indim biri beni hazırlıyor biri Doğumhaneyi arıyo ayarlamaları yapıyorlar. Küpeni tokanı çıkar dediler ben çatal ile yatağım aradındaki 10 metre yolda hazırlandım soyundum annemle eşim şok ifadeyle beni izliyorlardı dua edin diyebildim sadece vedalaşamadım bile şoktaydım ve bebeğimden Başka hiç bişey düşünmüyodum ya bebeğime bişey olursa dan başka bişey gelmiyordu aklıma. Neyse spinal yapıcam sen de bebeğini gör bayıltmıyorum dedi. Farketmez dedim siz bebeğimi çıkartın da gerisi umrumda değil.
Belimden iğneyi yaptılar 1 dakka sonra bacaklarıma bi sıcsklık geldi ve uyuştum. Doktorum gerçekten mükemmel bi insanmış orda farkettim. Stresli olduğumu anladı psikolog gibi sürekli telkin verdi. Saçımı omzumu sevdi. Hiç panik yapma tamam mı 10 dakkaya kucağında kızın dedi. Ben Kakasını yutarsa nolur diye sayıklıyorum sürekli. Ciğerlerine zarar verebilir ama hiç bişey olmıcak korkma biz onun iyiliği için burdayız bak kaç kişiyiz ona bişey olmasına izin vermeyiz. bakıcam şimdi güzel bağırmazsa doğunca müdahale edicez iyileştiricez hemen gerisi takdir i ilahi dedi., Allah'a emanet et ve dua et sen dedi. neyse işlemi yaptılar kestiler vs. şimdi bebeği alıyorlar biraz sarsılabilirsin panik yapma dediler iyi ki de demişler n'oluyoruz dedim :) lank lunk bişeyler oldu. Sonra bi ciyaklama sesi :)))) ohhhhh dedim Rabbim sana şükürler olsun... kakasını Yen'i yapmış Allah'a şükür erken müdahale etmişiz. Hemen orda aspire ettiler. Su verip çektiler galiba ben göremedim. Sonra bebek hemşiresi getiriyorum kızını dedi başımın yanına koydu kızımı. Dilimde sadece Allahım sana şükürler olsun... Allahım sana çok şükür... sonra öpebilir miyim dedim. Mikrop kapmasından korktum :) o halde bile evladını düşünüyo insan :KK43: tabi ki öpebilirsiniz dedi hemşire. Öptüm kokladım kuzumu. Şimdi bebek bakım odasına götürücem kızını kontrollerini yapıcam dedi orda ayrıldık.. sonra beni servise çıkardılar vs. Eşim kapısında bekledi kızımın. Çocuk doktoru geldi muayene etti. Gayet iyi ama aç bu çocuk annesi nasıl demiş. Bayılmadı spinal deyince Tamam verelim annesi doyursun bu çocuğu dedi yerimden kalkacaktım mutluluktan uyuşuk uyuşuk :)))) inanamadım. Ben 1 haftayı gözden çıkmıştım çünkü. Hani yoğun bakıma almıyorlar bebek odasında gözümün önünde olucak diye seviniyodum adam direk kucağıma vermekten bahsedince nasıl dünyalar benim oldu. Sonra getirdiler kuzumu. Emzirmek için hemşire göğsüme tuttu MaşaAllah uğraştırmadı hiç bizi. Ve Çektiğim sancıların teselli ödülü olarak da sütüm hemen geldi. Öylece mutlu sona kavuştuk Elhamdülillah.. şimdi de hala eşime inanamıyorum resmen yanımızda şu an deyip duruyorum. Rabbim hepinize sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin de dizin de eviniz cennet koksun...:KK200::KK200:
Ayy kötü değil doğum hikaye sadece istediğin gibi gitmemiş. Bebeğin sağ salim doğmuş, sütün hemen gelmiş, bebeğini kucağına hemen vermişler, hatta birkaç gün sonra araba bile sürmüşsün kötü hikaye bu olur mu hiç. Çektiğin sancılar da bebeğini hemen emzirebilmeni sağlamış daha ne olsun. İnşallah ağrın sancın da kalmaz hiç de dönersin normal koşturmana bir an önce. Hayırlı uğurlu olsun Melike Sultan, ailenize neşe huzur mutluluk getirsin :)

Yeni doğum yapan arkadaşı alıntıladım sanıyordum ama yapmamışım, ona da hayırlı olsun. İnşallah alır bir an önce yavrusunu kucağına, giderler evlerine sağlıklı bir şekilde :)
 
taktık yüZüklerimizi adda gidiyoruz biz hanımlar :)) senin de yıldızlı yüzüğün vardı annnnneeeee !!! kız annelerine günün motivasyonu olsun :) :KK200:
 

Eklentiler

  • IMG_4923.webp
    IMG_4923.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 79
Kızlar nstde bir kere sancım cıktı ama ben sancıları hissetmyordum doktor hemen dogum hastanesine gönderdi ertesi gün gittik ve birkaç defa nst ye baglandim dogumun gercekleseceği kadar sancı görünmediğini fakat bir parmak acılmam oldugunu söyledi...
Henüz 33 haftalıgım sizce bu kadar acılma ile dogum gerceklesirmi?
Sancılar acılmami teyikleyeblirmiş ama ben kasılma dışında birsey hissetmyorum
 
Ben bişeyi çok merak ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam senin bebiş çok hareketliydi anne karnındayken. Benimkide en başından bu yana öyle. Şu aralar yeride daralınca isyaaaan moduna giriyorum bazen. Bebekler anne karnındaki hareketleriyle doğduktan sonraki hareketleri benzer olurmuş. Eğer öyleyse yandığımın resmidir. Yani bi bebek anne karnında hiç uyumazmı ya. Çook nadir sakin duruyor. Kısacası :) sakin bi bebek diyosun ya anne karnında nasıldı. Hadi şu tezi çürütte benimde için rahat etsin:)
Cnm o tezi benim ilk kız da doğruluyo... bu da aşırı miskin ona göre,, eğer doğunca da böyle olursa hiç şüphem kalmıcak :))
 
Ben de o yüzden öyle düşünüyorum :)) ama bak son iki hafta bile gelişmeye devam ediyo bebiş,, öyle deme,, beklemesi gerekiyosa beklesin :))))
Tabiki anne karnindaki 1 qun kuvezdeki 15 qun demekmis oyuzden ne akdar durursa okadar iyi :dua:walla canim hep dua ederken diyorum Rabbim en hayirli zamanda kucaqima almayi nasip et diye bakalim ne zaman qelecekler :emir_bebek::anne:
 
ahahahaha hayir olsun. ben de dogurmusum eve gelmisiz. bebegi yatirmisiz ne emzirmek gelio aklima ne bisey nasilsa uyuyo bu diye ahaha o da garibim hic aglamiyo bana sut verin diye :KK70:
Pespese doqumlar olunca ister istemez ruyalarada qiriyo demekki :KK48: ay bide ruyalar tersine cikiyomus seninki doqunca sut sut diye aqliyomus doymuyomus falan :KK70:
 
Ben bişeyi çok merak ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam senin bebiş çok hareketliydi anne karnındayken. Benimkide en başından bu yana öyle. Şu aralar yeride daralınca isyaaaan moduna giriyorum bazen. Bebekler anne karnındaki hareketleriyle doğduktan sonraki hareketleri benzer olurmuş. Eğer öyleyse yandığımın resmidir. Yani bi bebek anne karnında hiç uyumazmı ya. Çook nadir sakin duruyor. Kısacası :) sakin bi bebek diyosun ya anne karnında nasıldı. Hadi şu tezi çürütte benimde için rahat etsin:)
Ben bunun doqru olduqunu dusunmuyorum benim kardesim acayip hareketliydi hic yerinde durmazdi annem hamileyken ama doqunca okadar sakindiki halada oyle :) qcen qunde arkadasim doqum yapti bebek okadar hareketsizdiki karnindayken 3 qun bile hissetmediqi oluyodu doqdu kiza resmen kök sokturuyo hic durmuyo suanda :):))
 
Kızlar nstde bir kere sancım cıktı ama ben sancıları hissetmyordum doktor hemen dogum hastanesine gönderdi ertesi gün gittik ve birkaç defa nst ye baglandim dogumun gercekleseceği kadar sancı görünmediğini fakat bir parmak acılmam oldugunu söyledi...
Henüz 33 haftalıgım sizce bu kadar acılma ile dogum gerceklesirmi?
Sancılar acılmami teyikleyeblirmiş ama ben kasılma dışında birsey hissetmyorum
Daha kucuk bebeqin canim insaAllah bekler sanci falan cikmaz ya :(
 
Kızlar Doğum hikayemi anlatayım size kuzum uyurken. Çok Travmatik bir hikayem Yok ama normal giden doğumum acil sezaryene döndü. O kısımlar biraz acıklı okumak istemeyen geçsin bu mesajı :)

Akşam 4 buçuk gibi yine kasılmalarım başlamıştı. 28, haftadan beri kasıla kasıla geziyodum hatırlarsanız erken Doğum riski vardı rahim ağzı yumuşaktı. Geceye kadar bekledim doktorumu aradım dedim 6 7 saattir düzenli 4 5 dakikada bir kasılıyorum. Hastaneye geç ebe hanım baksın haberleşelim dedi. Biz annem ve eşimle Doğum çantalarımızı da alıp baya baya Doğuma gider gibi çıktık. Ebe bana diyor ki sancı olduğuna emin misin yalancı sancıdır. Yok dedim 2 aydır yabancı sancının her türlüsünü yaşadım hissediyorum bu gerçek. Neyse alttan muayene etti 1cm açıklık var dedi. Ki zaten geçen haftaki kontrolümde de vardı. Nst ye bağladı. Evet yanılmamışsın sancıların başlamış dedi. Sancı durdurma serumu verip şansımızı denicez dedi. 2 tane serum yedim sabaha kadar ama bana mısın demedi sanki sancı serumu yapmış gibi artıyo sürekli. En son sabah 9 gibi 100 e dayandı sancı şiddeti ve gayet düzenliydi. Dr geldi tedaviye cevap vermedi bebeğin doğmak istiyo doğumu başlatıyorum dedi. Ama seni kendi haline bırakıyorum sancı serumu vs hiç bişey yapmıcsm dedi. Sen takıl burda ben gelicem dedi gitti. Açılmam artmaya başladı 1 2.5 3 4 bu arada beni topa oturttular çok iyi geldi hatta kesinlikle sancı odasında olması gereken bişey. Eşimle annem sancı gelince belime kuvvetli masajlar yaptı ki o da süperdi. Neyse güle oynaya sancı çekip giderken 3. Nöbet değişti ve başka bir ebe geldi. Gelir gelmez de alttan muayene etti. Bebeğin çok yukarda kanala girmemeyi bırak yaklaşmamış Bile bi terslikvar dedi. Dr çağırdı. Kendi kendine doğur dedim bıraktım ama bebek ısrarla aşağı inmiyo suyunu patlatıcam dedi. Peki dedim. Suyumu patlattı ki karşımda 1 ebe 1 hemşire 1doktor hepsinin suratı değişti. Ne oluyo dedim. Doktorum Yavrum bebeğin suyuna kakasını yapmış bu riskli bir durum ve 24 saattir sancı çekiyorsun başka bir terslik daha var ki bu çocuk aşağı İnmemiş inememiş. Büyük ihtimalle kordon dolanmış ya omzuna ya bacağına ve stresten kakasını yapmış dedi. Son anlarda olsan beklerdim ama şu durumda bebeği riske atamam sezaryen yapıcaz dedi. Tabi ki dedim riske girmek istemiyorum. O zaman hadi dedi. Başladı sezaryen serüveni.. çataldan indim biri beni hazırlıyor biri Doğumhaneyi arıyo ayarlamaları yapıyorlar. Küpeni tokanı çıkar dediler ben çatal ile yatağım aradındaki 10 metre yolda hazırlandım soyundum annemle eşim şok ifadeyle beni izliyorlardı dua edin diyebildim sadece vedalaşamadım bile şoktaydım ve bebeğimden Başka hiç bişey düşünmüyodum ya bebeğime bişey olursa dan başka bişey gelmiyordu aklıma. Neyse spinal yapıcam sen de bebeğini gör bayıltmıyorum dedi. Farketmez dedim siz bebeğimi çıkartın da gerisi umrumda değil.
Belimden iğneyi yaptılar 1 dakka sonra bacaklarıma bi sıcsklık geldi ve uyuştum. Doktorum gerçekten mükemmel bi insanmış orda farkettim. Stresli olduğumu anladı psikolog gibi sürekli telkin verdi. Saçımı omzumu sevdi. Hiç panik yapma tamam mı 10 dakkaya kucağında kızın dedi. Ben Kakasını yutarsa nolur diye sayıklıyorum sürekli. Ciğerlerine zarar verebilir ama hiç bişey olmıcak korkma biz onun iyiliği için burdayız bak kaç kişiyiz ona bişey olmasına izin vermeyiz. bakıcam şimdi güzel bağırmazsa doğunca müdahale edicez iyileştiricez hemen gerisi takdir i ilahi dedi., Allah'a emanet et ve dua et sen dedi. neyse işlemi yaptılar kestiler vs. şimdi bebeği alıyorlar biraz sarsılabilirsin panik yapma dediler iyi ki de demişler n'oluyoruz dedim :) lank lunk bişeyler oldu. Sonra bi ciyaklama sesi :)))) ohhhhh dedim Rabbim sana şükürler olsun... kakasını Yen'i yapmış Allah'a şükür erken müdahale etmişiz. Hemen orda aspire ettiler. Su verip çektiler galiba ben göremedim. Sonra bebek hemşiresi getiriyorum kızını dedi başımın yanına koydu kızımı. Dilimde sadece Allahım sana şükürler olsun... Allahım sana çok şükür... sonra öpebilir miyim dedim. Mikrop kapmasından korktum :) o halde bile evladını düşünüyo insan :KK43: tabi ki öpebilirsiniz dedi hemşire. Öptüm kokladım kuzumu. Şimdi bebek bakım odasına götürücem kızını kontrollerini yapıcam dedi orda ayrıldık.. sonra beni servise çıkardılar vs. Eşim kapısında bekledi kızımın. Çocuk doktoru geldi muayene etti. Gayet iyi ama aç bu çocuk annesi nasıl demiş. Bayılmadı spinal deyince Tamam verelim annesi doyursun bu çocuğu dedi yerimden kalkacaktım mutluluktan uyuşuk uyuşuk :)))) inanamadım. Ben 1 haftayı gözden çıkmıştım çünkü. Hani yoğun bakıma almıyorlar bebek odasında gözümün önünde olucak diye seviniyodum adam direk kucağıma vermekten bahsedince nasıl dünyalar benim oldu. Sonra getirdiler kuzumu. Emzirmek için hemşire göğsüme tuttu MaşaAllah uğraştırmadı hiç bizi. Ve Çektiğim sancıların teselli ödülü olarak da sütüm hemen geldi. Öylece mutlu sona kavuştuk Elhamdülillah.. şimdi de hala eşime inanamıyorum resmen yanımızda şu an deyip duruyorum. Rabbim hepinize sağ Salim kucağınıza almayı nasip etsin de dizin de eviniz cennet koksun...:KK200::KK200:



allahim saglikli mutlu bir omur versin size,aglayarak okudum valla:cry:
 
Ben bişeyi çok merak ediyorum. Yanlış hatırlamıyorsam senin bebiş çok hareketliydi anne karnındayken. Benimkide en başından bu yana öyle. Şu aralar yeride daralınca isyaaaan moduna giriyorum bazen. Bebekler anne karnındaki hareketleriyle doğduktan sonraki hareketleri benzer olurmuş. Eğer öyleyse yandığımın resmidir. Yani bi bebek anne karnında hiç uyumazmı ya. Çook nadir sakin duruyor. Kısacası :) sakin bi bebek diyosun ya anne karnında nasıldı. Hadi şu tezi çürütte benimde için rahat etsin:)
kızım.cok sakindi arada tekmelerdi doğduğunda da sakin bir bebekti bu minnakta pek haraketli bakalım yaşayıp gorucez eğer kök soktururse tez doğru :)
 
Back
X