• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Hanımlar hamilelikte tüy dökücü zararlı dediler bana ama araştırmadım hiç. Normalde hamilelikten önce lazer yaptırıyordum ama yarim kaldı. Ilk aylar filan ağdaya gittim ama sonra gözüm korktu. O da doğumu tetikliyormus filan dediler. Siz ne yapıyorsunuz? Ben tüy dökücü kullandım bi kere ama şimdi tekrar ihtiyacım var. Agda yaptırsam nr olur ki? Yaptıran var mi? Tüy dökücü kullanan var.mi peki?
Offf ayni durumdayiz canim ya :( napsam bilmiyorum aqdaya qitmem lazimda oqun arkadasim qidip kanamam oldu deyince korktum :( ama bu haftayida atlatiyim 36 ya qirdiqim an qidicem insaAllah en temizi aqda cunku :(

nilselen nilselen gözünaydın canım çok sevindim birimiz daha sağlıkla kavuştuk bebeğimize. Darısı kalanların başına. Taze tecrübeli olarak buralardayım en saçma sorulara Bile açığım :KK66: -ablam yenidoğan hemşiresi ben ablamı delirttim ilk günler. sen de beni delirtenilirsin :)))
AA ne kadar da şanslısın canım.
Ben de hastanedeki hemşireyi delirttim sayılır.ilk bebek tecrübesizlik, bebek doymuyor, kriz ağlaması derken eve gidince napıcam bilmiyorum. Umarım daha da artar sütüm De doymaya başlar artık yavruş.
Doyunca kuzu gibi aslında.
Alışacağız artık birbirimize, ama senin de arada kafanı şişiririm canım.

Darısı diğer tüm arkadaşlara. Sağlıkla gelsin bebişler.

Uğraşsan eminim sende de vardıe birşeyler ama uğraşmıyorsın :KK70::halay:
İnanki yok cnm ya :))) yani hayali olarak var da elişi anlamında uygulamada yok :) tabi işim bu, güzel kumaşları seçerim, hangi kumaştan ne yapılır bilirim,, hangi koltuğa hangi yastık yakışır; hangi pamuktan çarşaf hangisinden havlu olur vs; ama iğneyle ipliği nasıl tuttuğumu görsen zaten bırak bırak dersin :KK70: kısacası masayı süslerim ama yemeği yapamam :)))))

Hanımlar hamilelikte tüy dökücü zararlı dediler bana ama araştırmadım hiç. Normalde hamilelikten önce lazer yaptırıyordum ama yarim kaldı. Ilk aylar filan ağdaya gittim ama sonra gözüm korktu. O da doğumu tetikliyormus filan dediler. Siz ne yapıyorsunuz? Ben tüy dökücü kullandım bi kere ama şimdi tekrar ihtiyacım var. Agda yaptırsam nr olur ki? Yaptıran var mi? Tüy dökücü kullanan var.mi peki?
Ben yaptırıyorum cnm. Bildiğin temiz yere git ve yine de yeni ağda açtır tabi :)

Günaydın canım. Şükür bende bitirdim temizliği temizlikçi ile beraber iş yaptım 1 gün nasıl uyuduğumu bilmiyorum.uzun zamandır öyle uyumuyordum. Benim doktor daha 39 olmadığım halde cuma doğar gibi duruyor dedi diye strese girdim. Ayklarım benimde şiş sağlıkla doğsalar bizde ağrısız acısız doğursak keşkede güzel günler gelse hemen :) sen temizliği çol abartma bu arada ben resmen akşamına adım atamıyordum bacaklarım titriyordu. Eşim anneanneme benziyorsun dedi hatta. Resmen acıdan ağlıcaktım. Dönmeye dönemiyorum,kalkmaya kalkamıyorum. Sen dikkat et. Sıcakken anlamıyorsun ama acısı sonra çıkıyor. Hatta o akşam inşallah doğurmam doğurcak halim yok diyordum. Kendine dikkat et sen
Çok sağol canım ama inan şuan anlattığıni yaşıyorum ayaklarım fil.ayagi gibi şiş belim çok ağrıyor ve uyuyamıyorum da :( eşim çok.kiziyor ama nabayim bu gece sabah olur mu?????

Bende evde kendim hallediyordum ağda makinam var ama son 2 dir baya zorlandığım için güvendiğim bir kuaföre ağdaya gidiyorum biraz canın acıyabilir ama alışık olunca zor gelmiyor ;)

Bugunde 1 saatte 1 geliyor agrilar pazartesi randevum var biraz beklesemmi diyorum cocukta donmedi daha
Yarım saatte bire düşünce ararım senin yerinde olsam cnm,,, genelde de öyle başlıyomuş bildiğim kadarıyla. Aramaktan bişey olmaz,, için rahat etsin, önemli olan o ;)

:KK70::KK70::KK70:Strese soktum kadını,, maksat yarın kesin gelsinler :)))

Eklentiler

• IMG_5134.webp
    IMG_5134.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 102
Çok sağol canım ama inan şuan anlattığıni yaşıyorum ayaklarım fil.ayagi gibi şiş belim çok ağrıyor ve uyuyamıyorum da :KK43: eşim çok.kiziyor ama nabayim bu gece sabah olur mu?????
Zorlama cnm kendini,,, dizi aç veya kitap oku,,, ben öyle yapıyorum dalabilmek için :) yoksa sağa dön sola dön derken iyice uykum kaçıyo :)))

AA ne kadar da şanslısın canım.
Ben de hastanedeki hemşireyi delirttim sayılır.ilk bebek tecrübesizlik, bebek doymuyor, kriz ağlaması derken eve gidince napıcam bilmiyorum. Umarım daha da artar sütüm De doymaya başlar artık yavruş.
Doyunca kuzu gibi aslında.
Alışacağız artık birbirimize, ama senin de arada kafanı şişiririm canım.

Darısı diğer tüm arkadaşlara. Sağlıkla gelsin bebişler.

Bu hikaye çok tanıdık geldi bana :))) dün gibi hatta :) sakın moralinizi bozma,,, zira hemen hemen hepimizin delirttiği birileri vardır kesin, başka türlü atlatılmıyor bu ilk aşama bence :)))

Zorlama cnm kendini,,, dizi aç veya kitap oku,,, ben öyle yapıyorum dalabilmek için :) yoksa sağa dön sola dön derken iyice uykum kaçıyo :)))
TV açık hep ,kitap okuyamıyorum cnku bacaklarım belim ağrıyor hmde com yatirmiyor bile oturuyorm rahat olamıyorum napcam ben bu gece temizlik pertimi çıkardı :'(

Yeni anne nasıl gidiyor? Her şey yolunda mı :)

Bu hikaye çok tanıdık geldi bana :))) dün gibi hatta :) sakın moralinizi bozma,,, zira hemen hemen hepimizin delirttiği birileri vardır kesin, başka türlü atlatılmıyor bu ilk aşama bence :)))

Genel anlamda iyiyiz kızlar.
Süt biraz daha artsa sanırım çoğu iş çözülecek.
Tabi bir de sakin olmak önemli :)

Biraz deneyimlerimi anlatayım
Hastanede ilk gün dışında çok da fazla kanamam olmadı, dolayısıyla 3-4 adet depend yetti. Ama büyük kolaylık. Öyle ped falan uğraşılmaz, Dependsiz olmaz. Slogan bu :)

SeZeryandan korkan arkadaşlar, hiç korkmayın, abartıldığı gibi ne zor Ne kötü. Gayette rahat atlatılıyor. Daha ikinci günüm ve ilk günün akşamından beri tüm hastaneyi dolanıyorum, bebeğimi emziriyorum, ayakta gazını çıkartıp pışpışlıyorum. :) ayılma kısmı da korktuğun kadar olmadı. Odaya geldiğimden beri herşeyi hatırlıyorum. O kısımda korkutmasın.

Şöyle bir inanış vardır bizde, ki ablamın iki kızı ve asrın ateş te de tuttu. Anne bebeği kucağına alır almaz, neresinden öperse Gamze oluşuyor. Gamzeli bebek isteyen mutlaka denesin. Bizimkine Gamze çok yakıştı. :))

Hastaneye pijama almaya gerek yok, gecelik süper yetiyor ve bence tek ihtiyaç gecelik. Hasta bakıcılar için de anne için de rahatlık.
2 takım gecelik yeterli bence.

Bebek için ise 3 takım koymuştum. Bence arttırabilirsiniz sayısını, eve gidip birkaç parça daha getirdi babası.
Özellikle bere ve eldivenler yere düşüyor ve bir daha kullanılmıyor, dolayısıyla birkaç tane yedek Laz'ım. Kıyafeti de değiştirmek gerekiyor.
Ayrıca kısa kollu body altına ayaklı alt, çorap, uzun kollu üst, bere eldiven giydirildi doğduğunda. Daha sonra ikinci günde içindeki kısa kollu body çıkartılarak o incelikte giydirilmeye devam edildi.
En az 2 battaniyesi, Müslin bez ve ağız bezi önemli.

Elektrikli pompa da iyi oldu, çünkü bebek emmediğinde meme çalışsın diye kullandım, süte faydası oluyor o ara.
Aklıma gelenler olursa yazarım yine. Şimdilik bu kadar.
Bir emzirme seansını daha tamamladık sayılır. :))
Belki diğer seansa kadar 1 saat uyurum :)
Öpüldünüz

Benim minisim de doğdu. Gerçekten sezeryandan korkan varsa hiç korkmasına gerek yok. Ben spinal anesteziyle oldum ve masallahim var. O kurcalama hissi de hiç rahatsız edici degil. Ben en çok ondan korkmuştum ama brbegimi görmek için katlandım. Iyi ki de komple uyumamışım diuorum.
Bir de bebeği doğan annelere bir sorum vsr. Bu gaz işini nasıl yapıyorsunuz? Bütün gece uyumadık gazdan ;(

Hastanede ilk gün dışında çok da fazla kanamam olmadı, dolayısıyla 3-4 adet depend yetti. Ama büyük kolaylık. Öyle ped falan uğraşılmaz, Dependsiz olmaz. Slogan bu :)

SeZeryandan korkan arkadaşlar, hiç korkmayın, abartıldığı gibi ne zor Ne kötü. Gayette rahat atlatılıyor. Daha ikinci günüm ve ilk günün akşamından beri tüm hastaneyi dolanıyorum, bebeğimi emziriyorum, ayakta gazını çıkartıp pışpışlıyorum. :) ayılma kısmı da korktuğun kadar olmadı. Odaya geldiğimden beri herşeyi hatırlıyorum. O kısımda korkutmasın.

Şöyle bir inanış vardır bizde, ki ablamın iki kızı ve asrın ateş te de tuttu. Anne bebeği kucağına alır almaz, neresinden öperse Gamze oluşuyor. Gamzeli bebek isteyen mutlaka denesin. Bizimkine Gamze çok yakıştı. :))

Hastaneye pijama almaya gerek yok, gecelik süper yetiyor ve bence tek ihtiyaç gecelik. Hasta bakıcılar için de anne için de rahatlık.

Bebek için ise 3 takım koymuştum. Bence arttırabilirsiniz sayısını, eve gidip birkaç parça daha getirdi babası.
Özellikle bere ve eldivenler yere düşüyor ve bir daha kullanılmıyor, dolayısıyla birkaç tane yedek Laz'ım. Kıyafeti de değiştirmek gerekiyor.
Ayrıca kısa kollu body altına ayaklı alt, çorap, uzun kollu üst, bere eldiven giydirildi doğduğunda. Daha sonra ikinci günde içindeki kısa kollu body çıkartılarak o incelikte giydirilmeye devam edildi.

Elektrikli pompa da iyi oldu, çünkü bebek emmediğinde meme çalışsın diye kullandım, süte faydası oluyor o ara.
Öpüldünüz
Maşallah canım size sevindim iyi olmanıza
Gamze'yi denerim bende :) genel anestezi oldun sanırım süt hemen geldi mi ya

Benim minisim de doğdu. Gerçekten sezeryandan korkan varsa hiç korkmasına gerek yok. Ben spinal anesteziyle oldum ve masallahim var. O kurcalama hissi de hiç rahatsız edici degil. Ben en çok ondan korkmuştum ama brbegimi görmek için katlandım. Iyi ki de komple uyumamışım diuorum.
Bir de bebeği doğan annelere bir sorum vsr. Bu gaz işini nasıl yapıyorsunuz? Bütün gece uyumadık gazdan ;(
Hayırlı olsun canım
Sezaryen olursa spinal düşünüyorum ben de genelde çok geç uyanıyorum tecrübeyle sabit :)
Sonda vs ne zaman takıldı ne zaman çıkarıldı ?
Gaz için de göbek bölgesine kiraz çekirdekli kemerler var onu kullanıyorlar bide bi gün ağzı açık beklemiş sodadan bir damla içirebilirsin bebeğine doğunca diyorlar ama bi dene bakalım faydası olur inşallah

Hayırlı olsun canım
Sezaryen olursa spinal düşünüyorum ben de genelde çok geç uyanıyorum tecrübeyle sabit :)
Sonda vs ne zaman takıldı ne zaman çıkarıldı ?
Gaz için de göbek bölgesine kiraz çekirdekli kemerler var onu kullanıyorlar bide bi gün ağzı açık beklemiş sodadan bir damla içirebilirsin bebeğine doğunca diyorlar ama bi dene bakalım faydası olur inşallah
Sondayı ne ara taktılar haberim bile olmadı:) sanırım ameliyathanede takıldı. Çıkarmak için ayaklarımın açılmasını beklediler. Yürümek için kalkmadan önce çıkardilar. Hiç sorun olmadi.

Doğumda bebiş çıkarken yada çıkmadan önce ne zaman kesik atıyorsa sağdan soldan kesiyomuş sonra dikiyormuş.. Kendiliğinden yırtılınca gelişigüzel yırtılıp dikişi daha zor oluyormuş ve kadına daha çok acı veriyormuş birde bebek çıkarken rahim açılmamış olursa bebeğe risk oluşturuyomuş. Biraz fazla risk saydığı için tamam tamam kabul dedim siz bilirsiniz dedim
Canm kizim da kesi olmadı kendi yirtigim oldu. Ve 2-3 dikislik birşeydi. Her dr kendi stilini uyguluyor ve doğru görüyor. Ama ciddi zor bir doğum olmazsa bence kendi yirtiginiz daha iyi olur gibi.

Canım Allah bağışlasın miniğini :) hayırlı olsun.
Öncelikle bize verilen bilgi; altını değiştir, emzir ve gazını çıkart, uyusun. Bu sıra ile gitmek önemliymiş.
Gaz konusunda bebek emdikten sonra omuzuna karın kısmı gelecek şekilde omzuna yatırıp poposunun çatalının oraya 3 kez vurup bele ve sırta doğru aşağıdan yukarı sıvazlayacaksın.
Ya da öne doğru sanki banyo yaptırırmış gibi eline alıp karnını ve sırtını sıvazlayacaksın. Gaz için böyle idare ediyoruz biz.
Bünün dışında acı elma yağı ile masaj yapıldığını da duydum ama denemedim.

Öpüldünüz
Maşallah cnm,,, çok iyi olduğunu hissettim bütün yazı boyunca,, gayet pozitif ve şimdiden gayet tecrübeli hissi veriyor :)))) çok sevindim :):KK200: gamzeye de bayılırım bu arada,, bi denicem :)))

Back
X