Yeni anne nasıl gidiyor? Her şey yolunda mı :)
Bu hikaye çok tanıdık geldi bana :))) dün gibi hatta :) sakın moralinizi bozma,,, zira hemen hemen hepimizin delirttiği birileri vardır kesin, başka türlü atlatılmıyor bu ilk aşama bence :)))
Genel anlamda iyiyiz kızlar.
Süt biraz daha artsa sanırım çoğu iş çözülecek.
Tabi bir de sakin olmak önemli :)
Biraz deneyimlerimi anlatayım
Hastanede ilk gün dışında çok da fazla kanamam olmadı, dolayısıyla 3-4 adet depend yetti. Ama büyük kolaylık. Öyle ped falan uğraşılmaz, Dependsiz olmaz. Slogan bu :)
SeZeryandan korkan arkadaşlar, hiç korkmayın, abartıldığı gibi ne zor Ne kötü. Gayette rahat atlatılıyor. Daha ikinci günüm ve ilk günün akşamından beri tüm hastaneyi dolanıyorum, bebeğimi emziriyorum, ayakta gazını çıkartıp pışpışlıyorum. :) ayılma kısmı da korktuğun kadar olmadı. Odaya geldiğimden beri herşeyi hatırlıyorum. O kısımda korkutmasın.
Şöyle bir inanış vardır bizde, ki ablamın iki kızı ve asrın ateş te de tuttu. Anne bebeği kucağına alır almaz, neresinden öperse Gamze oluşuyor. Gamzeli bebek isteyen mutlaka denesin. Bizimkine Gamze çok yakıştı. :))
Hastaneye pijama almaya gerek yok, gecelik süper yetiyor ve bence tek ihtiyaç gecelik. Hasta bakıcılar için de anne için de rahatlık.
2 takım gecelik yeterli bence.
Bebek için ise 3 takım koymuştum. Bence arttırabilirsiniz sayısını, eve gidip birkaç parça daha getirdi babası.
Özellikle bere ve eldivenler yere düşüyor ve bir daha kullanılmıyor, dolayısıyla birkaç tane yedek Laz'ım. Kıyafeti de değiştirmek gerekiyor.
Ayrıca kısa kollu body altına ayaklı alt, çorap, uzun kollu üst, bere eldiven giydirildi doğduğunda. Daha sonra ikinci günde içindeki kısa kollu body çıkartılarak o incelikte giydirilmeye devam edildi.
En az 2 battaniyesi, Müslin bez ve ağız bezi önemli.
Elektrikli pompa da iyi oldu, çünkü bebek emmediğinde meme çalışsın diye kullandım, süte faydası oluyor o ara.
Aklıma gelenler olursa yazarım yine. Şimdilik bu kadar.
Bir emzirme seansını daha tamamladık sayılır. :))
Belki diğer seansa kadar 1 saat uyurum :)
Öpüldünüz