Şu durumda suni sancı vermiyor daha açılman olmamış yeteri kadar, suni sancı bebeğe zarar verir diyor ben de sezeryan istemiyorum pazartesiyi beklicezBebeğinin gelişimi kilosu vs iyiyse ki bu haftaya kadar ciğerlerde gelişmiştir beklemek kötü geliyor bana Allah korusun dışkı yaparsa enfeksiyon olursa vs riskler yani ben olsam ya suni sancı ya sezeryan isterdim günüm dolunca Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Eğer çok acil bir durum olsa hemen bakarlardı inan bana. Yine de çok kaygılı ve stresliysen bir perintoloğa gidebilirsin. Ama dört gün varmış. Çok da bir süre değil aslında. Ben de perşembe gideceğim. Çok büyük sorun olsa 10 gün sonra gel demezdi diye düşünüyorum. Bu dört gün bebeğine kilo aldırmak için iyi bir fırsat olabilir. İnan içimden köyü şeyler geçmiyor. En kötü minnak bebeklerimiz olacak bence. Tabiki insan gürbüz bebek doğurmak ister ama Allah daha büyük dert vermesin.saliya randevu verdiler. bu zaman nasil gecer.
Ben sonraki mesajlarında gördüm 41. haftayı doldurduğunu sanmıştım doktorun her durumda risk var dediği için özür dilerim dilerim çok güzel bi doğumun olurŞu durumda suni sancı vermiyor daha açılman olmamış yeteri kadar, suni sancı bebeğe zarar verir diyor ben de sezeryan istemiyorum pazartesiyi beklicez
42. Haftaya kadar normal kabul ediliyor canım tabiki takip altında yani 40 dolunca bebek alınmak zorunda değil aslındaBebeğinin gelişimi kilosu vs iyiyse ki bu haftaya kadar ciğerlerde gelişmiştir beklemek kötü geliyor bana Allah korusun dışkı yaparsa enfeksiyon olursa vs riskler yani ben olsam ya suni sancı ya sezeryan isterdim günüm dolunca Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Canm benm de öyle olmuştu pembe geldi ilk anda sonra adet bitimindeki kahve hale döndü ama normal dedi doktorum hatta jeli de nişan veya su sanma jel akar dediYa bu nişan nasıl bişey?
Muayeneden dolayı dedim, bir kaç damla kan gördüm dedim doktor da muayeneden dedi ama şu an kan değil kahverengimsi akıntı geliyor, nişan mı bu?
Geçmiş olsun canım. Benim de başım felaket ağrıyor. Birkaç gün önce yine olmuştu sabaha kadar uyutmadı beni, dayanamadım ilaç içtim sonunda. Neden oluyor acabaBir baş ağrısı musallat olduki Allah'ım mübarek cuma günü evdede kadın var uzanıp yatamıyorum da
Doğum dediğin tam olarak sat'a göre 40+0'da gerçekleşmek zorunda değil ki, 42 haftada sağlıkla normal doğan bebekler de var, bekleme süreleri o zaman dolduğu için o zaman doğuyor bebekler de. Birkaç gün daha şans vermeden hemen bebeğe müdahale etmek bana yanlış geliyor. Doktor bir sorun olsaydı zaten kesinlikle beklemeyelim derdi ama bir sorunu yokken, açılması da 2 cm olmuşken birkaç gün beklemenin zarar vermesi ihtimali çok düşük. Zaten bu saatten sonra sürekli kontrol olacak kaldı ki 2 gün sonra tekrar doktora gidecekler. Yurtdışında doktorlar 40 değil 41-42 hafta olarak hesaplıyorlar hamileliği, hatta bazı doktorlar Türkiye'de neden 40'tan sonra hemen sezaryenle alındığını merak ediyorlarmış, bebeklere ve vücudunuza şans vermemizi öneriyor çoğu doktor. Ama Türkiye'de biraz daha kısıtlı bu süre, bir de bizde bir sezaryen modası var, bazı doktorlar da para için mi keyif için mi bilmiyorum ama sezaryene teşvik ettiriyorlar bu da uzun vadede doğumun normal sürecinin insanlar için korkutucu bir şey olmasına neden oluyor. Aslında korkmamak ve korkutmamak lazım, sonuçta sık sık kontrol ediliyoruz, sorun olması durumunda doktorlar müdahale edebilirler.
Bugün değil miydi randevun? Hocalarıyla mı salı günü görüşeceksin yoksa?
Bu haftadan sonra dönme ihtimali çok düşük canım. Yine de beklemek istiyorsan bekleyebilirsin tabii ancak doğum başlar ve bebek dönmemiş olursa plansız bir şekilde acil sezeryana girmen gerekebilir, bu esnada doktorun orada bulunamayabilir. Bu gibi endişelerini doktorunla paylaş, sana neler yapabileceğinizi anlatsın öyle karar ver bence.Merhaba herkese. Allah butun anne adaylarina bir avazda kolay dogum nasip etsin. Size danismak istedigim beni tedirgin eden bir konu var. Ben suanda 38+1 gunluk hamileyim yaklasik uc haftadir kasilmalarim oluyordu ve hastaneye gittigimde serum veriyorlardi en son dun aksam kasilmalarim oldu gene serum aldim bugun kendi doktoruma gittim artik erken dogum riskin bitti istersen bugun alalim cocugu dedi. Bu arada benim bebek ters durusta yani makat gelisli. Artik dönmez dedi doktor ister haftayi bekle istersen bugun yarin alalim dedi ben de yarin alin dedim. Acaba hata mi ettim.
Erken değil canım genelde 38. haftada alıyorlar ama son yapılan çalışmalara göre 39. haftada olması daha iyiymiş. İstersen 39 u bekle.Bebegin suyu falan herseyi normal. Sadece ters duruslu. Sezeryan olucaksin dedi artik dönmez dedi 38. Hafta sizce planli sezeryan icin erken mi yoksa normal mi. Cigerleri de gelismis falan dedi doktor. Cok kararsiz kaldim.
Benim de o civarlarda dedi doktor, tam tarih vermedi ama 10'unda doğmazsa ayın ortasına kadar bekleriz dedi muhtemelen 17sini geçirmez, 15 gibi alalım der tabi o zamana kadar doğmazsa eğer. İnşallah doğar da gerek kalmaz sezaryene ve suni sancıya.aynen dedigin gibi 40+0 da gerceklesmek zorunda degil cunku dollenme zamani kesin olarak bilinemiyor. o yuzden zamanini gecirmek tabiri ya da 40 hafta doldu hadi alalim demek bana da yanlis geliyor. mesela benim doktor dogumlar %90 oraninda 40. haftada gerceklesiyor %99 oraninda da 41. haftaya kadar gerceklesmis oluyor dedi. ama 41. haftayi gecirme taraftari degilim cunku bundan sonra artik bebek icin risk basliyor, suyu azalmaya basladigi icin oksijen seviyesi dusebilir ya da kakasini yapabilir ve su gelmeden de bunu ultrasonda anlamak, bebegin kanindaki oksijen seviyesini olcmek mumkun degil dedi. o yuzden de bana son bekleme tarihi olarak 11 agustosu verdi. ultrasona gore 11 agustosta 41. hafta doluyor cunku.
insallah mudahelesiz kendileri gelsinler.Benim de o civarlarda dedi doktor, tam tarih vermedi ama 10'unda doğmazsa ayın ortasına kadar bekleriz dedi muhtemelen 17sini geçirmez, 15 gibi alalım der tabi o zamana kadar doğmazsa eğer. İnşallah doğar da gerek kalmaz sezaryene ve suni sancıya.
insallah mudahelesiz kendileri gelsinler.
benim de incelme baslamis rahim agzinda ama daha gorunurde dogum yok. yani tunelin sonu hala karanlik isik gorunmuyoro yuzden de konustuk simdiden haftaya kontrole geldiginde hala bi dogum emaresi yoksa ne yapalim ne kadar bekleyelim diye sordu bana, son dk karar vermeyelim diye.
benim dun gece bikac kez bel agrisina benzer agrim oldu ama kisa sureli gecti hemen. bi de kasigimda bikac kez batmaya benzer bi aci hissettim. sonra onlari dinlerken uyumusumhergun baska bi merak iste acaba bugun ne olacak :)))
sabah da saglik ocagindan aradilar. dogum oldu mu diye. ilk topuk kani hastanede alinacak 2. topuk kani icin 5. gunden sonra saglik ocagina gelmeniz lazim dedi hemsire. bide isitme testi hakkinda bilgi verdi hastanede yapilir ama her bebek ilk testte gecemeyebilir cok normal 2.ye tekrarlanir endiselenmeyin falan dedi. o degil de bu topuk kani saglik ocaginda illa verilmek zorunda mi acaba?
Timur Uğurlu canım bu yıl başı geçti Medicalpark parktan memorialeBende Antalya'da yaşıyorum memorial da doktorun kim? Medicalparkta doğum yapacağım bende
Doğum dediğin tam olarak sat'a göre 40+0'da gerçekleşmek zorunda değil ki, 42 haftada sağlıkla normal doğan bebekler de var, bekleme süreleri o zaman dolduğu için o zaman doğuyor bebekler de. Birkaç gün daha şans vermeden hemen bebeğe müdahale etmek bana yanlış geliyor. Doktor bir sorun olsaydı zaten kesinlikle beklemeyelim derdi ama bir sorunu yokken, açılması da 2 cm olmuşken birkaç gün beklemenin zarar vermesi ihtimali çok düşük. Zaten bu saatten sonra sürekli kontrol olacak kaldı ki 2 gün sonra tekrar doktora gidecekler. Yurtdışında doktorlar 40 değil 41-42 hafta olarak hesaplıyorlar hamileliği, hatta bazı doktorlar Türkiye'de neden 40'tan sonra hemen sezaryenle alındığını merak ediyorlarmış, bebeklere ve vücudunuza şans vermemizi öneriyor çoğu doktor. Ama Türkiye'de biraz daha kısıtlı bu süre, bir de bizde bir sezaryen modası var, bazı doktorlar da para için mi keyif için mi bilmiyorum ama sezaryene teşvik ettiriyorlar bu da uzun vadede doğumun normal sürecinin insanlar için korkutucu bir şey olmasına neden oluyor. Aslında korkmamak ve korkutmamak lazım, sonuçta sık sık kontrol ediliyoruz, sorun olması durumunda doktorlar müdahale edebilirler.
Bugün değil miydi randevun? Hocalarıyla mı salı günü görüşeceksin yoksa?
Eğer çok acil bir durum olsa hemen bakarlardı inan bana. Yine de çok kaygılı ve stresliysen bir perintoloğa gidebilirsin. Ama dört gün varmış. Çok da bir süre değil aslında. Ben de perşembe gideceğim. Çok büyük sorun olsa 10 gün sonra gel demezdi diye düşünüyorum. Bu dört gün bebeğine kilo aldırmak için iyi bir fırsat olabilir. İnan içimden köyü şeyler geçmiyor. En kötü minnak bebeklerimiz olacak bence. Tabiki insan gürbüz bebek doğurmak ister ama Allah daha büyük dert vermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?