2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

mecbur bekleyecegim 4 gun. universite bi gorsun de duruma gore baska doktora da giderim.
hemen dun gitti esim,tahin pekmez aldi,muz aldi,et yemegi yapti. her gun onlari da yiyecegim. yogurt sut peynir ceviz her gun yiyorum zaten mutlaka. insallah fark eder.
allahim kimseye dermansiz dert vermesin. bu mubarek cuma gunu yuzu suyu hurmetine herkesin duasi kabul etsin,icinde bizimkini de.
allahim herkese hayirli saglikli evlatlar versin.

Telaşlanma canım az kalmış 3 gün var inşallah bir şey çıkmaz da rahat edersin.

insallah canim. valla guzel bir sey duymaya ihiyacim var.
3 kez tup bebek deneyip basarisiz oldugumuz merkezin koordinatorunu gormus esim bugun. cok tatli bir kadin. her gorusunde soruyordu beni. bugun yinr sorunca esim boyle boyle demis. o da hic takilmasin,canini da sıkmasin,sadece moralini yuksek tutsun ve kendisini yormasin demis. yani bunlar hep soylenir manasinda konusmus. insallllllllah oyledir

yok canim bugun degildi. yani doktor sevk etti ama sali gunu bosmus ve hocalar docentlik sinavina calistiklari icin ekime kadar hasta kabul etmiyorlarmis,ucretli muayene yok yani. asistan bakiyormus ama onemli bir durumda hocasina danisiyormus.
Ne demek sınava çalıştığı için hasta bakmıyor ya, parasını almayacak mıymış o zaman ekime kadar? Her geçen gün sistem beni daha da tiksindiriyor. Neyse umarım önemli bir durum değildir sadece bebeğin zayıf olmasından kaynaklı bir geriliktir de gerek kalmaz ekşi suratlı doktorlarına.

Yer fıstığı ezmesi de deli gibi protein içeriyor, ondan da alabilirsin, istersen yapabilirsin de ama yapması almasından daha pahalıya mal oluyor, denediğim için biliyorum
100 gr ette 26 gr protein var, 100 gr yer fıstığı ezmesinde 25 gr. protein var. Her gün et yenmez ama bundan yiyebilirsin kaşık kaşık. Bir de Gold markasını önerebilirim bulursan, büyük otel mutfaklarında çalışmış bir tanıdık önerisiyle almıştık biz de, hem lezzetli hem fiyatı da uygun.

Bebegin suyu falan herseyi normal. Sadece ters duruslu. Sezeryan olucaksin dedi artik dönmez dedi 38. Hafta sizce planli sezeryan icin erken mi yoksa normal mi. Cigerleri de gelismis falan dedi doktor. Cok kararsiz kaldim.
Sezeryan bile olacaksaniz bebegin gelmesini bekleyin o istediğinde gelsin dünyaya kaldi ki planli seseryanda bile 10 gun once alıyorlar bebegi bir hafta daha kalabilir bence. Bir de bebegin suyu fazla ise 40.haftada bile baş aşağı dönen bebekler var..

Bak sen benden şanslısın :) Ben muz pekmez tahin bal gibi bu ürünlerin hiç birini tüketemiyorum şeker olduğu için. Tek yiyebildiğim protein kaynaklı yiyecekler. Bebeğe kiloyu bunlardan aldırmak zorundayım. İki aydır o kadar sıkıldım ki aynı şeyleri yemeğe çalışmaktan iştahım kapandı, yemeğe küstüm, kilo verdim. Birde tatilde çok gezince o da yıprattı beni. Ama şimdi azami dikkat gösteriyorum yediklerime, dinlenmeme. Bakalım perşembe günü belli olur. Eğer bebek kilo almışsa benim kendime bakmamam yüzünden kilo alamamış diyeceğim. Yok eğer hala kilo alamamışsa önce Allah'a sonra doktorlara emanetiz...

sisteme soylenecek cok sey var da canimi sıkmak istemiyorum daha cok. yillardir giderim universiteye. ilk kez ders calisildigi icin hasta bakilmadigini duydum. eskiden ne guzeldi,ozel muayeneyle prof.lara muayene oluyorduk ama simdi yok. neyse bir sey cikmasin da insallah gerisi suan umrumda degil.

hemen soyluyorum esime canim,alsin. cok sagol. faydali ne varsa yiyecegim ara vermeden. kilo milo zaten umrumda degildi,simdi hic degil. yeterki bebisime yarasin.

surekli ayni seyleri yemek bir sure sonra sıkar,cok haklisin. ama az kaldi,dayanalim. bebislere sifa olsun yeterki.
benim de dun hayatimda ilk kez yumurtadan midem bulandi ama bugun yine zorla yedim 2 tane.oyle boyle su zamanlar gececek. en azindan sunu da yese miydik bunu da alsa miydik demek istemiyorum. dedigin gibi kilo alirsa ne ala,almazsa da once rabbim sonra doktorlar.

canim ben her gun iyot hapi,icinde folik asit var,bir de gun asiri 100 luk coraspin iciyorum. gelisim geriligi olanlara folik asit ve aspirin oneriyoruz dedi doktor. sen de iciyor musun?

Ya bu nişan nasıl bişey?
Muayeneden dolayı dedim, bir kaç damla kan gördüm dedim doktor da muayeneden dedi ama şu an kan değil kahverengimsi akıntı geliyor, nişan mı bu?
Bana kalırsa nisan o. Sümüksü ve kahverengi ise. Kırmızı da olabiliyormuş.
Bir baş ağrısı musallat olduki Allah'ım mübarek cuma günü evdede kadın var uzanıp yatamıyorum da
Geçmiş olsun canım.
Ayyyy ne güzel konuşmuş ağzını öpeyim. Bence de sen kendini yorma inşallah herrera şey güzel olacak. Ben inanıyorum. Doktorlar da yani... geri geri geri... yanı ben iki gün arayla gitmiştim üç hafta önce iki farklı doktora biri acil olmak üzere. Resmen 400 gr oynadı ölçümler. Yanı iki günde 400 gr almadıysa ölçümler pek de güvenilir değil.

Evet başından beri 100 lük coraspirin içiyorum. Yaşım 40 olduğu için... Bunun dışında vinalac multi vitamin, günde iki kez kalsiyum magnezyum ilacı, ayrıca 1000 mg d vitamini. Yakında içimden vitamin ağacı çıkacak :)

Kızlar herkese tesekkür ederim çarşamba günü suni sancıyla doğuma karar verdik son olarak ultrasonda iki defa kordon dolanmış deyince yine korku sardı yeryanımı ama dr normali deneyebiliriz deyince içim rahat ni şekilde suni sancı için yattım ilacımı aldım takii bizimkiler ısrarla sezeryan ol diye diye ikna oldum aslında oğlum için pişman değilim ama ağrı oldukça naza çekip onlara kızıyorum oğlum 36+6 da 2800 48 cm doğdu ( 36+1 gittiğimdede 2800 dü yani ölçümlere çok takılmayın )oğlumda solunum sıkıntısı vardı diye aldılar çocuk drda akraba olunca bebeğin emipte kilo kaybetmesini istemiyorum pazartesiye kadar kalacak oğluşum dün geceye kadar çok korktum dün gece gördüm ii olduğunu içim rahat etti tam lohusa deprasyonına girecekken U dönüşü yaptım inş sizde sağasalim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız

Susuzluk ya etkiliyor yada sıcaklar anlamadım gitti migren var bende uykusuzlukta etkiliyor

İnşallah alırsın tez zamanda kucağına bebeğini, kilosu da boyu da iyi durumda doğmuş maşallah, solunum sıkıntısını da bir an önce atlatsın da gitsin evine sağlıkla bebişin :)

valla bana da arada sanki pazartesi gelecekmis gibi geliyor. sonra geciyor sezeryana gitmese bari diyorum. bakalim tamamen surpriz belirsiz bi yolculuk :))

bunlari ogrendigim iyi oldu. her halukarda 2. kan alinacak gibi duruyor bu durumda :))

valla bana da arada sanki pazartesi gelecekmis gibi geliyor. sonra geciyor sezeryana gitmese bari diyorum. bakalim tamamen surpriz belirsiz bi yolculuk :))

bunlari ogrendigim iyi oldu. her halukarda 2. kan alinacak gibi duruyor bu durumda :))
Evet bana da öyle geliyor, muhtemelen 2. günden sonra ilk kan alınması bebeğin kuvöze girmesi durumunda oluyor, en azından benim aklıma yatan mantık bu. Eğer durum buysa da ben bir hafta sonra sağlık ocağına götürürüm, kuvöze ihtiyaç duymadan doğsun da kızım ne yapalım bir kez daha canının acımasına dayanırım.

Ya doğduktan sonra sağlık ocağına hastaneye falan götürürken neyin içinde taşıyacaksınız çocuğu, aklıma bebek arabası geldi ama apartmanın girişinde 8 basamak var, asansör falan olmadan nasıl olacak düşünmeye başladım az önce. İki seferde falan alabilirim sanırım ancak. Senin aklında ne var, ya da doğumunu daha erken yapanlar ne yaptılar, nasıl taşıdılar bebeklerini?

Ana kucağında götürdük canm. Arabayı ilk zamanlar pek kullanamadık. Ama yürüme mesafeaindeyse yanında biri varsa önce arabayı indirir sonra bebeği koyarsınız içine

Maşallah canım baya tombik olacak demek ki :)
Sağlıkla gelsin bıdık:)

Evininhatunu canım nasıl oldun ? Gecti mi az stresin duzelttiniz mi arayı ?ben sabah işe giderken hayırlı işler demedim ona 1 saat sonra geri geldi adam alışkın napsin hadi bana hayırlı işler de yoksa isim iyi gitmiyo diye ozurduledi de öyle dedim geri gitti sen de öyle yap damardan gir canım

Bebegin suyu falan herseyi normal. Sadece ters duruslu. Sezeryan olucaksin dedi artik dönmez dedi 38. Hafta sizce planli sezeryan icin erken mi yoksa normal mi. Cigerleri de gelismis falan dedi doktor. Cok kararsiz kaldim.
Sezeryanlarda 38 dolunca alıyorlar genelde. Gelişim tamamlanmiş sayılıyor.mutlaka anne karnı heryerden iyidir ama benm sezeryanlı biçok tanıdığm 38 i bekledi sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…