• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Doğurdummmmmmm:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
Binlerce şükürler olsun Allah'ıma spinal sezeryan oldum 35+3 de 2900gr 49 cm bir kızım var. Ameliyat Harika geçti spinal muhteşem bir Doğum şekli en azından benim için :KK200: Bu arada kordon kanını da aldırdık 23,5 yıl saklayacaklar rabbim sizlere de Doğum kolaylığı versin
Gozun aydın cnm Allah analı babalı buyutsun

Bu hafta dr um tatilde umarım oğlum süpriz yapmaya kalkmaz. Daha minicik hem. Gerçekten son ayda geçmek bilmiyormuş. Kocaman oldu gobegim artık. Ve ödem başlıyor gibi. Yzukler biraz zorluyor artik ama sadece ellerim şişmiş gibi duruyor. O da her zaman değil. Geçen komsuyla karşılaştım yüzün bayaaaaa şişmiş dedi:110:
Moralim bozuldu. Halbuki her gören sadece top gibi karnın var diyor. İnsanlar ne meraklı böyle saçmalıklar söylemeye. :KK11:
Birde oglu var 1.5 yaşında bbizi her gün parka giderken görünce park park diyormuş, hamile olmasan onuda goturuver dicem diyor. İnsan olupta demiyor ki zorlaniyorsun hamilelikle, ben cikarayim sen dinlenmeye son günler diye. Onun tek çocuk. Milletimiz gerçekten garip. Yada bizler hassas olduğumuz için onlar öyle tuhaf geliyor
Bence artık bizim alınganlığımızın da ötesinde bişey yani öncelikle kendi çocuğunu sana vermeyi düşünmüş olması bile çok kabaca ve hamilenin yüzünün eli ayağının şişmesi kadar doğal ne var ki hem şişmiş bile olsa pozitif konuşup hamilelik sana çok yakışmış dese sen ne kadar mutlu olursun.. En iyisi ben bunlara karik2bi cephe aldım direk cevap veriyorum artık sende ya duymamaya çalış yada rahatlatacaksa hemen cevabını ver. Ben duymamayı beceremiyorum keşke yapabilsem yapanlara hayranım :)

Binlerce şükürler olsun Allah'ıma spinal sezeryan oldum 35+3 de 2900gr 49 cm bir kızım var. Ameliyat Harika geçti spinal muhteşem bir Doğum şekli en azından benim için :KK200: Bu arada kordon kanını da aldırdık 23,5 yıl saklayacaklar rabbim sizlere de Doğum kolaylığı versin
Maaşallah herşeyi çok iyi:nazar: Allah analı babalı büyütsünn:emir_bebek:

A atopikk
@durusel24
@Hndxxx
Ay qozunuz aydin kizlar :KK200:
ya bebisler erken erken qelmeye basladi korkuyorum bende :KK17:
azcik daha beklesin bizimkiiii :anne:
Bende dün sanki doğum gelecekmiş gibi korkuya kapıldım. İçime bi korku düştü hep yaparım yaparım diye kendimi rahatlatıyordum aniden bebişime dedim sakın erken doğma daha hazır değilim diye :)

Bence artık bizim alınganlığımızın da ötesinde bişey yani öncelikle kendi çocuğunu sana vermeyi düşünmüş olması bile çok kabaca ve hamilenin yüzünün eli ayağının şişmesi kadar doğal ne var ki hem şişmiş bile olsa pozitif konuşup hamilelik sana çok yakışmış dese sen ne kadar mutlu olursun.. En iyisi ben bunlara karik2bi cephe aldım direk cevap veriyorum artık sende ya duymamaya çalış yada rahatlatacaksa hemen cevabını ver. Ben duymamayı beceremiyorum keşke yapabilsem yapanlara hayranım :)
Aynen canm o an biraz taktım ama sonra boşver dedim. Gerçekten insanlar nasıl konusacagini bilmiyor. Bende pat diye cevap veremem malesef.

Ben de dün akşam doğum yaptm. Çok şükür iyiyiz

Gözünüz aydın kızlar, bol bol sütünün olsun, bebekleriniz güzel emsin, sağlıkla dönün evinize ilk fırsatta :)

Bu hafta dr um tatilde umarım oğlum süpriz yapmaya kalkmaz. Daha minicik hem. Gerçekten son ayda geçmek bilmiyormuş. Kocaman oldu gobegim artık. Ve ödem başlıyor gibi. Yzukler biraz zorluyor artik ama sadece ellerim şişmiş gibi duruyor. O da her zaman değil. Geçen komsuyla karşılaştım yüzün bayaaaaa şişmiş dedi:110:
Moralim bozuldu. Halbuki her gören sadece top gibi karnın var diyor. İnsanlar ne meraklı böyle saçmalıklar söylemeye.
Birde oglu var 1.5 yaşında bbizi her gün parka giderken görünce park park diyormuş, hamile olmasan onuda goturuver dicem diyor. İnsan olupta demiyor ki zorlaniyorsun hamilelikle, ben cikarayim sen dinlenmeye son günler diye. Onun tek çocuk. Milletimiz gerçekten garip. Yada bizler hassas olduğumuz için onlar öyle tuhaf geliyor
Evin alışverişini de sana yaptırsaymış hazır bulmuşken, parka gidince aradan onu da çıkarırdın ne olacak ayol :KK11:
Böyle düşüncesiz olabilen bir insanın söylediği yüzün şişmiş lafına takılma 8 buçuk aylık hamilesin artık elin ayağın da şişer, yürüyüşün de bozulur, karnın da büyür bunlara laf eden insanlara ağzının payını vermek gerekiyor aslında kapansın çeneleri diye.

Bekler bekler merak etme içini ferah tut sen ağustosta dogacak bebe kalmadı yoksa :KK48:
Yarını da atlatalım artık buralar hep ağustos annesi doğumlarıyla dolacak :anneadayı:

Gözünüz aydın kızlar, bol bol sütünün olsun, bebekleriniz güzel emsin, sağlıkla dönün evinize ilk fırsatta :)

Evin alışverişini de sana yaptırsaymış hazır bulmuşken, parka gidince aradan onu da çıkarırdın ne olacak ayol :KK11:
Böyle düşüncesiz olabilen bir insanın söylediği yüzün şişmiş lafına takılma 8 buçuk aylık hamilesin artık elin ayağın da şişer, yürüyüşün de bozulur, karnın da büyür bunlara laf eden insanlara ağzının payını vermek gerekiyor aslında kapansın çeneleri diye.

Yarını da atlatalım artık buralar hep ağustos annesi doğumlarıyla dolacak :anneadayı:
Demi ya keşke deseydim öyle. Bundan sonra bende canm biraz onlar gibi olayım istiyorum. ama ne kadar basaririm bilmiyorum. Yani ciddi anlamda odemim yok hatta dr bile geçen hafta söyledi. Ödem yok gördüğüm kadarıyla diye sadece ellerim şişti oda 3-4 gün olacak. Napalim sağlık olsun herşey evlatlar için. Sağlıklı olsunlarda kimin ne dediğini duymuyorum artık. Millette laf vok

Canım gözün aydın sağlıkla büyüsün bebeğin.

Ben de dün akşam doğum yaptm. Çok şükür iyiyiz

Hayırlı uğurlu olsun canım bebeğin bol sütlü günlerin olsun.

Kızlar bu arada fırsat bulmuşken aklımdakileri yazayım size. Biz sabah söylendiği gibi altı buçukta hastaneye gittik. Sekiz gibi eşim doktorumu aradı,, sonra bana "uyumak istemediğini ısrarla belirtecekmişsin" dedi. Israrla uyumak istemiyodum zaten :)) Hemen sonra anestezi için kadın doktor geldi; yalnız bana uzun uzun lokal anestezinin olası yan etkilerini saymaya başladı. Genel anestezi tercih eder gibiydi ama ısrarla bütün etkileri bildiğimi ve ilki rahat geçtiği için yine öyle tercih edeceğimi söyledim. Biraz sonra kendi doktorum geldi, ne zaman gireceğimi sordum, bilerek oyalanıyorum, bu doktor genel anestezi tercih ediyor, Ayşe'de de giren doktoru bekliyorum dedi. Sekiz buçukta ameliyathaneye aldılar. Bu arada odadan oraya inerken @SUU ve diğer hepiniz için dua ettim :) kendi kendime de bunu hatırladığım için şaşırdım epey çünkü bu sefer aklım bi yandan da feci halde kızdaydı. Hatta evden çıkmadan önce öptüm uykusunda,, dayanamayıp ağladım biraz :KK43: neyse,, sezeryan olacaklar için : lütfen doktorunuzu dinleyin ve gece 12'den sonra hiçbir şey yiyip içmeyin. Ben dayanamadığım için bu sefer biraz su içtim. Büyük ihtimal onun etkisiyle ve tansiyonum da düşünce uyuştuktan sonra midem bulandı, çok az çıkardım ama sadece suydu,, temizlediler hemen ve hemen stabil hale getiriyoruz deyip ilaç yaptılar. bir iki dakika içinde de gayet harika hissettim. Anestezi uzmanı gerçekten çok iyiydi, sürekli konuştu, ben iyi hissedince eşimi çağırdı... sanırım en fazla on dakika geçti ki zaten bebişin ağladığını duyduk... ikinci söylemek istediğim "odada hemşirenin açtığı damar yolundan rahatsız olursanız bunu ameliyathanede mutlaka belirtin değiştirsinler",, benimkini kat hemşiresi çok soldan açmıştı ve hiç rahat değildim,, söyledim ameliyathanede doktor değiştirdi ve elimin ortasından açtı. Çok rahatladım :) bebiş çıktıktan sonra da isterseniz uyutabiliyorlar, ben istemediğim için "hafif sedatif bişey yapayım,, birazcık çakır keyif olursun" dedi doktor,,, peki dedim :)) zaten fotoğrafçı ve eşimi çıkarmışlardı,, 5-10 sonra da beni çıkardılar. Bebek geldi, emzirdim vs... O sırada kızım da uyanmış, çok şükür hiç ağlamamış,, süslenmiş püslenmiş geldiler :) hemen emdiği için ve Ayşe'nin de keyfi yerinde olduğu için krizsiz bi başlangıç yaptık diyebilirim.. ilk gece hastanede pek uyumadı. Ama bu gece güzel uyudu çok şükür. Bu arada diğer hatırlatmak istediklerim :)) : humana still tea unutmayın, sütü çok hızlı şekilde arttırıyor.. içtikten hemen sonra farkediceksiniz... hastaneye bütün kıyafetlerini tam takım götürün çünkü hemşireler duruma göre giydiriyor. Gecelik gerçekten daha önce de konuştuğumuz gibi pijamadan nispeten daha rahat, sabahlık götürmeyi unutmayın çünkü özellikle gece üşüme gelebiliyor. Korseniz mevcutsa götürmeyi unutmayın, ben unutmuşum eşim getirdi tekrar. Hastanede verdikleri pedler hiçbi şekilde rahat değildi, hatta ped hiç rahat değil zaten ve çamaşıra haliyle de geceliğe sızdırabiliyor (geceliği feda edicektim eşim farketmese :),, depend çamaşır formu kesinlikle en güzeli. Hepimiz popo için pamuk aldık ama hastanede zor oluyor ve hemşireler unibaby yenidoğanı tercih ediyor,, hatta bi tanesi "aaa unibaby getirmişsiniz süper" dedi :) bebeği yıkamak istediler, çocuk doktorumuzu aradık iyice emin olmak için ve "hayır ne orada ne de evde yıkamıyosunuz, önce göbeği düşsün" dedi, yıkatmadık :) daha ilk günden farkı görüyorum, bence siz de öyle tercih edin. Bir de en doğru hatırladığım şey : Sezeryan olmak zorunda kalan arkadaşlar için : hemen bol bol su ve günde iki kahveyi unutmayın ,, ve gerçekten korkmayın, sabah kahvemi içtim, akşamdan kalan bulaşıkları yerleştirdim,, başım ağrımıyo, sersem gibi falan değilim ve her ne kadar annemin müthiş desteği de olsa manen ve bedenen iki çocukla ilgileniyorum. Allah insana müthiş ve tahayyül etmesi imkansız bi güç veriyor :)) bu da en yanlış düşündüğüm şey , özellikle ervahafsa ervahafsa ,,, evladın birincisi ikincisi diye birşey yokmuş,, hepsinin kendine ait ayrı bi yeri olduğunu daha ilk sesini duyduğun an anlıyormuşsun... benim Ayle kadar seveceğime inanmıyorum diye dokuz ayı korkuyla geçiren eşim bile öpebilmek koklayabilmek için fırsat kolluyor doğduğundan beni,, daha ilk anda "babişkom, kızım, yer elmam vs" oldu bebiş :) bizde durumlar böyle,,, bu arada yine resmen koca bi mektup yazmışım,,, kusura bakmayın :)))))
Ne güzel duygular bunlar :)
Herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim.
Sezeryanda gerçekten su içmemek bile çok önemli. Çünkü özellikle genel anestezide midede bulunan bir yudum su bile kapakçıklar çalışmadığından ciğere kaçabiliyor. Boş mide olsun, kafalar rahat etsin.
Senin de iyi ve işin ehli insanlarla birlikte rahat atlatmış olmana sevindim.
Duru bebek hoş gelmiş ailesine. Huzur getirsin.
:))

Back
X