Evet o kısmı zor :)deneyecegim bunu ama sakinlestikten sonra memeden cekince 20 dakika oyalanacagini hic sanmiyorum. tekrar aglamadan sakin kalmasi muhtemelen en fazla 5 dk surecektir :)))
:)))Aynen öyle yapıyorum ama işte gece işe yaramakla beraber (pışpışa bile gerek kalmayabiliyor), gündüz pek işe yaramıyor.. ama tabi evde Ayşe'den dolayı hep fazla ses var.. artık onun etkisi olduğunu düşünmeye başladım.. bir de sürekli "kızııım bebeğiiim ateşin mi var,, acıktın mı,, canım benim,,, maşallah sana,, bitti bitti korkma ben burdayım" şeklindeki öpme sarılma ve mıncıklamalar tabi :))
Canım Pınar sibirsky nin videolarını izleyebilirsin. Faydası olacaktır.Çok mantıklı:) Yağlı sütüm sanırım yok. 2-3 dakika bilemedin 5 dakika emiyor. Ağzından kendisi çıkarıyor. Daha hiç uzun emmedi diyebilirim. Uzun emmesi için ne yapabilirim. Mesela emiyor iki dakika sonra ağzından çıkarıyor, uyuyakalıyor ve uyurken kattiyen emmiyor. Uyanık tutsam da yine kısa emiyor. Büyük kızım minimum yarım saat emerdi. Saatlerce memedeydi. Ne yapmalıyım? Emme süresini uzatmak için
Gündüz uykumuz yok gibi. 5 dakika ancak uyuyor. Bu bilgiler hangi kitaptan acaba. Ben de okuyum belki uykular düzene girer.
Uyumuyor tükendim
Doğurmayın.
Söyleme madem canını sıkıyorlar. Eviniz yakinsa çaktırmadan çık gelince görürler gerekirse. Ya da doktor hava aldırın çocuğa dedi dersin, güneş görsün d vitamini depolasin dedi dersin. Doktoru al arkana, o zaman çok laf edemiyor kimse.Ben en ufacık fırsatta çıkarıyorum. Sonra kv dır dır ediyo hatta bi yerden bi yere giderken çocuğun pusetine ekmek koyuyo yasin yada kuran-ı kerim koyuyo besmele çek besmele diye arkamdan bağırıyooo
Derin nefes al, kokusunu ve emerken refleks olarak gülümsemesini düşün, böyle demezsin.Doğurmayın.
Bazı kangurularda yenidoğan aparatı var, belli bir kilonun ve uzunluğun üzerinde bebeler kullanabiliyor.
Memeler de enerji de sabır da tükeniyor ama ha gayret. Sen yorulduysan o daha çok yorulmuştur. Sadece yorgunluktan uykuya dalamıyordur. Bu durumda o istemeyene kadar emziriyorum, gazını alıp tekrar Memeyi ağzına veriyorum.
Bu arada kanguruya başlamak için sanki birkaç ay beklemek lazımdı. Bir ay sonra başlanıyor mu?
2 buçukta uyudu. Çok zordu
Memeler de enerji de sabır da tükeniyor ama ha gayret. Sen yorulduysan o daha çok yorulmuştur. Sadece yorgunluktan uykuya dalamıyordur. Bu durumda o istemeyene kadar emziriyorum, gazını alıp tekrar Memeyi ağzına veriyorum.
Bu arada kanguruya başlamak için sanki birkaç ay beklemek lazımdı. Bir ay sonra başlanıyor mu?
Ay çok zordu yaa zaten aralarda babası almasa benim halim nice olurdunilselen saçlarını kestirmişsin gözün aydın, büyük rahatlık gerçekten de :) o kadar basit şeyleri yapabilmek mutlu ediyor ki insanı sahiden şaşırıyorum. Sanırım 3 aydan sonra başlayacak o düzen ya da en azından öyle umuyorum diyelim
Söyleme madem canını sıkıyorlar. Eviniz yakinsa çaktırmadan çık gelince görürler gerekirse. Ya da doktor hava aldırın çocuğa dedi dersin, güneş görsün d vitamini depolasin dedi dersin. Doktoru al arkana, o zaman çok laf edemiyor kimse.
Derin nefes al, kokusunu ve emerken refleks olarak gülümsemesini düşün, böyle demezsin.
Eşin devralsin biraz, 5 dk sen dinlen kendine gel. Defne bende durmadiginda babası alıyor koridorda karanlık yapıp turluyor, uykusu geliyor veledin, bende olunca hep memeye kayma içgüdüsü harekete geçiyor. Sanki çocuk Rusya memeler de sıcak denizler, habire bir sızıntı yapmaya çalışıyor Marmara'dan aşağı götüm götüm. Şarkı söyle belki işe yarar, göğsüne bastır kokunu alsın. Gerçi ise yaramıyor hepsi her zaman ama denemek lazım işte. Ama en önemlisi 5 dk da olsa dinlenip kendine gelmen.
Bazı kangurularda yenidoğan aparatı var, belli bir kilonun ve uzunluğun üzerinde bebeler kullanabiliyor.
bu aksam esim soyledi bebekli arkadasindan duymus. kizamik salgini varmis suriyeliler yuzunden. hatta 1 yasinda vurulan kizamik asisi 6. aya cekilmis. arastirmadim dogrulugunu bilmiyorum ama yine de gidilen yerlere dikkat etmekte fayda var diye dusunuyorum :)Biz 5 günlükken hastaneye gittik ondan sonra da 7 günlük filandı sanırım kısa yürüyüşlere yakın markete falan gittik. Bence erken değil o kadar gün evde duramazdım ben sanırım. Aşıları yok daha yaklaşmayın diye millete hırlıyorum ama 2 haftadır çok kısa olsa da avmye sokuyorum çocuğuo da gezmeye bayılıyor anası kılıklı
buyume atagi olabilir kacinci haftadasiniz?Saat 9 dan beri de biz krizdeyiz sadece memede susuyor onun dışında sürekli ağlama hali ilk defa böyle yaptı. Tam olarak uykusuzluk başına vurdu bence
kendi profil sayfana gir avatar resminin hemen altinda ozel baslik yaziyor.Evet o kısmı zor :)
Biraz ayakta dolanmak olabilir
Bizimkinin altını açıp havalansın ye bekliyorum mesela o zaman sessiz oluyor. Hoşuna gidiyor.
Şarkı açıp dans etmek de bir seçenek :)
Yani 20dk olmasa da bir 10-15 dk olsa sonra da emzirirken dalmaya geçmesi de sürer yarım saat :)
Bu arada profile bebeğin Doğum tarihini yazmak şu fikir. Herkes yazmalı ki konuşurken kaç günlük bebek için tavsiye veriyoruz bilelim. Ama ben o tarih nasıl ekleyeceğimizi bilemedim :) nereden yazdın?
Muhtemelen:)))
Ay çok hoşsunuz
Muhtemelen etkileniyordur. Bizimki de tv kısık seste ve biz de çok yüksek sesle konuşmayınca uyudu. Fazla uyaran da engelliyordur uyumasını.
İyi misin hatun? Sakinledin mi :)Doğurmayın.
Canım doktora gidip bebeği tarttırabılirsin kilo alımı iyiyse başlamazsın mamayaBen de sütümün olmadığını düşünüyorumgece memeler şişiyor sabah emince puflaşmaya başlıyor. Akşama kadar iyice yumuşuyor. Sıkınca süt geliyor ama bebeği doyuruyor mu bilmiyorum. Bebeğimin emme süresi çok az ve uzun süreli uyumuyor.. belki saçma gelebilir ama böyle 1-2 saat uyusa deliksiz, çoook mutlu olacağım. Acaba aç ondan mı uyumuyor diye düşünmüyor değilim. Kaka sayımız da günde net 1 kez yapıyor, belki 2 oluyor. İdrarlı değiştirdiğim bez sayısı çok fazla. Biraz mama desteği yapsam mı? Akıl verin lütfen Büyük kızımda memelerim hep şişti ve sütüm akar dururdu. 2-3 ay böyle devam etmişti. Şu an çok şaşkınım ne yapsam bilemiyorum bir de pek dinlenemiyorum, 3 buçuk yaşındaki kızımla da ilgilenmek zorundayım, malum ev işi hiç bitmiyor zaten.. çıldırmama az kaldı. Yorgunum, bitkinim ve mutsuzum..
Ay çok zordu yaa zaten aralarda babası almasa benim halim nice olurdu
O kadar sabırlı adam o bile bi noktadan sonra ayakta mı sallasam teklifime olur dedi düşün..
Evet kesinlikle ben de çok çocuklu ortama girmemeye çalışıyorum, kapalı ortamda da çok durmuyorum, ne olur ne olmaz. Ay bir salgın eksiğimiz vardı tam oldu, yakında okullar da açılıyor bitmez de bu salgınbu aksam esim soyledi bebekli arkadasindan duymus. kizamik salgini varmis suriyeliler yuzunden. hatta 1 yasinda vurulan kizamik asisi 6. aya cekilmis. arastirmadim dogrulugunu bilmiyorum ama yine de gidilen yerlere dikkat etmekte fayda var diye dusunuyorum :)
Uyuduğu odayı karart gündüz, belki aydınlıkladır sorunu.Duru ona doğru uyudu, 2 de kalktı 3 de tekrar uyudu,, 6 da kalktı şimdi tekrar uyuttum. Bu çocuk gece bu kadar güzel uyurken gündüz neden uyumuyor onu bulmam lazımacaba gece uyuduğu yetiyor mu? O yüzden mi uyumuyo yoksa başka sıkıntılardan mı?
Ben emzirdim ondan gitti diyorum ama yürüyüş hareketle de inerdi sanırım ve bol su içmek lazımÖdem için sadece emzirme mi işe yarıyor bende 4 gün önce doğum yaptım ödemden ayaklarım ellerim çok şiş karnım hala 5 aylık gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?