2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Evet sağlık ocağına gittik topuk kanı için. bizde 20 günlüktü ananeme oturmaya gittik, ertesi sabah amcamlara kahvaltıya gittik. Çünkü annemlerdeydim yeni bir hafta falan oldu evime geleli. Ailemle farklı şehirlerdeyiz, uzun zaman gelemem diye gezdim azıcık.

Zaten bir yerde okumuştum temiz hava aldırın kısa süreyle güneşe çıkartın diyordu hem anne için hem bebek için iyi gelir diyordu ama eski inanışlar hala devam ediyor. Kv kp 40 ı çıkmadan dışarı çıkartma dedi bugünde çıkarttımya gece ağlarsa görürsün dediler. Heralde ağlar her gece ağlıyo zaten dedim bu sefer başka ağlar diyolar :)) inşallah ağlamaz da bu yargılarından kurtulurlar.

Şuan kayınvalidemler bizde. Hem çocuk görmeye geldiler hemde bayrama. Atarlanamıyorum kendilerine.. Ama sen iyi yapmışsın aynını bende düşünüyor ve gece arkasını dönüp yatmasına tahammül edemiyordum. Uyandırıyordum az da o yorulsun diye

Evet o batıl inançlar hala var ben çıkardığımızı kimseye söyleyemiyorum büyük tepkiler veriyorlar. Annemler ve kv bişey demiyor Allah'tan

Mutella birde dışarı neyle çıkartıyorsun ve üstünü nasıl giydiriyorsun?? Ben baya sarmalamışım bişey olacak korkusuyla. Çocuğun eli yüzü isilik oldu

Ya normalde kıyamam da bugün limoniyiz ondan böyleyim. Çamaşır ütü çocuk hepsi benim üstümden geçti azıcık da o yorusun

Mutella birde dışarı neyle çıkartıyorsun ve üstünü nasıl giydiriyorsun?? Ben baya sarmalamışım bişey olacak korkusuyla. Çocuğun eli yüzü isilik oldu
Bazen puset çoğunlukla slingle.sling olunca zaten sıcacık oluyor çocuk üstünde ne varsa onunla koyuyorum slinge. Üstüne de havaya göre müslin ya da şimdilerde penye battaniye atıyorum sarlıp arabaya kadar üşümüyor zaten.hava daha sıcakken 2 kere filan yakın markete gittik. Pusetteyse şimdilerde bi kat sarıp bi kat da pusetin üstüne örtüyorum. Kıyafetleri kalınlaştırdım zaten. Kısa kollu badi ve çorapla eldiven giydiriyordum şimdi alt ve uzun kollu badi giydiriyorum kısa kollu badinin üstüne evde. Dışarı çıkarken de şapka takıyorum.

Tamamen normalmiydi yoksa suni sancı ile mi başladı

Tamamen normal, hiçbir müdahale yapılmadı.Herşey kendi akışında ilerledi. İlk doğumum sezeryandı. Sezeryan sonrası normal doğurmak istiyordum ve şükürki oldu

Tamamen normal, hiçbir müdahale yapılmadı.Herşey kendi akışında ilerledi. İlk doğumum sezeryandı. Sezeryan sonrası normal doğurmak istiyordum ve şükürki oldu
Ne güzel ya cok sevindim senin adına hangi hastanede doğum yaptın peki doktorum 41 haftaya kadar olmazsa doğuma almamız gerekicek dedi

Ay bu mesaja cevap vermişim ama hatırlamıyorum bile :)
Annem bulamazsa aklımdasın, cok tesekkurler :)
balkona oyle cikmak guzel fikirmis. haftasonu tekrar deneyecegim esim evdeyken. pazartesiden itibaren yalniz olucam ilk defa. tirsiyorum. yemez dimi beni

birazdan bizimki de baslar buralardayim :))
Mecaz değil gerçek anlamıyla yiyecek ama senin yavrun, tek kalınca daha bir yakınlaşacaksınız bence :)

Sık uyanıyorsa uyandikca aynı memeyi ver, yağlı sütü de mecbur emecek o durumda. Diğer memeyi de sağarsın gerekirse taş kesmesin diye.
Yalnız bugün o kadar yorgunum ki slingden kanguruya geçiş yaptım ipeği uyutmaya halim yok en kısa yoldan uyuması için tüm hileleri yapıyorum. Kanguruya da hemen alıştı slingden rahat benim için de
Sling daha rahat bence de kanguruyu bir kez kullandım ama daha zor geldi sanki bana. Ama kanguru daha korunaklı, 10 dakikadan uzun yola kanguru kısa yerlere sling şimdilik :)
Ev için de yakınlık sayesinde sling daha iyi bence.

Baktın çok ağlayacak gibi yıka öyle yatır çocuğu, uyanık kalmaya dermanı kalmıyor bu çocuk kısmının banyodan sonra :)

Ne güzel ya cok sevindim senin adına hangi hastanede doğum yaptın peki doktorum 41 haftaya kadar olmazsa doğuma almamız gerekicek dedi

Canım ben konyanın ereğli ilçesinde oturuyorum. Doğumu konya merkezde medlıne hastanesinde yaptım. 42 ye kadar yolu var. Bol hurma ye, pilates topun varsa hafif hafif zıpla, sıfır çiz, 8 çiz. Bol bol yürü, merdiven in çık, yokuş in çık, günde bir ananas ye, bu içeceğin de faydası var( 2 kuru kök zencefil, 2 kabuk tarçın ve 10 karanfil ve 1 lt su. Kaynayınca altını kıs, 10 dakika kaynat ve süz. Gün boyunca tüket. )Bağırsak metabolizmasını hızlandırmak da doğumu tetikliyor. Bol acılı yiyebilirsin. Okuduğum doğum kitaplarından bilgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…