Yok yooook dur birine zor bakıyorumBen iki çocuğunuz var sandım, aklam akşam nevrim dönmüş, yorumunuzu yanlış da algılamış olabilirim.
UyumadıYalnız bugün o kadar yorgunum ki slingden kanguruya geçiş yaptım ipeği uyutmaya halim yok en kısa yoldan uyuması için tüm hileleri yapıyorum. Kanguruya da hemen alıştı slingden rahat benim için de
Yok yooook dur birine zor bakıyorum
Zaten bir yerde okumuştum temiz hava aldırın kısa süreyle güneşe çıkartın diyordu hem anne için hem bebek için iyi gelir diyordu ama eski inanışlar hala devam ediyor. Kv kp 40 ı çıkmadan dışarı çıkartma dedi bugünde çıkarttımya gece ağlarsa görürsün dediler. Heralde ağlar her gece ağlıyo zaten dedim bu sefer başka ağlar diyolar :)) inşallah ağlamaz da bu yargılarından kurtulurlar.Biz 5 günlükken hastaneye gittik ondan sonra da 7 günlük filandı sanırım kısa yürüyüşlere yakın markete falan gittik. Bence erken değil o kadar gün evde duramazdım ben sanırım. Aşıları yok daha yaklaşmayın diye millete hırlıyorum ama 2 haftadır çok kısa olsa da avmye sokuyorum çocuğuo da gezmeye bayılıyor anası kılıklı
Ben ne kadar bitiksem kız o kadar enerjik ya hiç uyuyacak göz yok aman sabahlar olmasın
Koca kişisine başta git yat dedim atar yaptım sonra ben uyumuyorsam o niye uyuyacak dedim kendi kendime verdim ipeği oyalanıyorlar şimdi. Çok iyi ettim
Evet o batıl inançlar hala var ben çıkardığımızı kimseye söyleyemiyorum büyük tepkiler veriyorlar. Annemler ve kv bişey demiyor Allah'tanZaten bir yerde okumuştum temiz hava aldırın kısa süreyle güneşe çıkartın diyordu hem anne için hem bebek için iyi gelir diyordu ama eski inanışlar hala devam ediyor. Kv kp 40 ı çıkmadan dışarı çıkartma dedi bugünde çıkarttımya gece ağlarsa görürsün dediler. Heralde ağlar her gece ağlıyo zaten dedim bu sefer başka ağlar diyolar :)) inşallah ağlamaz da bu yargılarından kurtulurlar.
Ya normalde kıyamam da bugün limoniyiz ondan böyleyim. Çamaşır ütü çocuk hepsi benim üstümden geçti azıcık da o yorusunŞuan kayınvalidemler bizde. Hem çocuk görmeye geldiler hemde bayrama. Atarlanamıyorum kendilerine.. Ama sen iyi yapmışsın aynını bende düşünüyor ve gece arkasını dönüp yatmasına tahammül edemiyordum. Uyandırıyordum az da o yorulsun diye
Bazen puset çoğunlukla slingle.sling olunca zaten sıcacık oluyor çocuk üstünde ne varsa onunla koyuyorum slinge. Üstüne de havaya göre müslin ya da şimdilerde penye battaniye atıyorum sarlıp arabaya kadar üşümüyor zaten.hava daha sıcakken 2 kere filan yakın markete gittik. Pusetteyse şimdilerde bi kat sarıp bi kat da pusetin üstüne örtüyorum. Kıyafetleri kalınlaştırdım zaten. Kısa kollu badi ve çorapla eldiven giydiriyordum şimdi alt ve uzun kollu badi giydiriyorum kısa kollu badinin üstüne evde. Dışarı çıkarken de şapka takıyorum.Mutella birde dışarı neyle çıkartıyorsun ve üstünü nasıl giydiriyorsun?? Ben baya sarmalamışım bişey olacak korkusuyla. Çocuğun eli yüzü isilik oldu
Herkes doğum yaptı mı ben 40+2 oldum hala tık yok içeride rahatını hiç bozmuyor
Herkes doğum yaptı mı ben 40+2 oldum hala tık yok içeride rahatını hiç bozmuyor
Tamamen normalmiydi yoksa suni sancı ile mi başladıBen 41+2 de yaptım
Tek vücutta son günler tabi doğru diyorsunKeyfini çıkar
Tamamen normalmiydi yoksa suni sancı ile mi başladı
Ne güzel ya cok sevindim senin adına hangi hastanede doğum yaptın peki doktorum 41 haftaya kadar olmazsa doğuma almamız gerekicek dediTamamen normal, hiçbir müdahale yapılmadı.Herşey kendi akışında ilerledi. İlk doğumum sezeryandı. Sezeryan sonrası normal doğurmak istiyordum ve şükürki oldu
Ay bu mesaja cevap vermişim ama hatırlamıyorum bile :)Evet cnm oluyor, hep değil ama sık sık oluyor.. o da gazdandır heralde di mi?
Bu arada sepet inan çok çok kolay benim için, çarşıdaki mağazaya çok yakın çünkü. Dediğim gibi haber vermen yeterli. Hemen alırlar. Ayrıca fikre bayıldım. Foto çekmek için de çok güzel olur :)
Mecaz değil gerçek anlamıyla yiyecek ama senin yavrun, tek kalınca daha bir yakınlaşacaksınız bence :)balkona oyle cikmak guzel fikirmis. haftasonu tekrar deneyecegim esim evdeyken. pazartesiden itibaren yalniz olucam ilk defa. tirsiyorum. yemez dimi beni
birazdan bizimki de baslar buralardayim :))
Sık uyanıyorsa uyandikca aynı memeyi ver, yağlı sütü de mecbur emecek o durumda. Diğer memeyi de sağarsın gerekirse taş kesmesin diye.Çok mantıklı:) Yağlı sütüm sanırım yok. 2-3 dakika bilemedin 5 dakika emiyor. Ağzından kendisi çıkarıyor. Daha hiç uzun emmedi diyebilirim. Uzun emmesi için ne yapabilirim. Mesela emiyor iki dakika sonra ağzından çıkarıyor, uyuyakalıyor ve uyurken kattiyen emmiyor. Uyanık tutsam da yine kısa emiyor. Büyük kızım minimum yarım saat emerdi. Saatlerce memedeydi. Ne yapmalıyım? Emme süresini uzatmak için
Sling daha rahat bence de kanguruyu bir kez kullandım ama daha zor geldi sanki bana. Ama kanguru daha korunaklı, 10 dakikadan uzun yola kanguru kısa yerlere sling şimdilik :)Yalnız bugün o kadar yorgunum ki slingden kanguruya geçiş yaptım ipeği uyutmaya halim yok en kısa yoldan uyuması için tüm hileleri yapıyorum. Kanguruya da hemen alıştı slingden rahat benim için de
Baktın çok ağlayacak gibi yıka öyle yatır çocuğu, uyanık kalmaya dermanı kalmıyor bu çocuk kısmının banyodan sonra :)Zaten bir yerde okumuştum temiz hava aldırın kısa süreyle güneşe çıkartın diyordu hem anne için hem bebek için iyi gelir diyordu ama eski inanışlar hala devam ediyor. Kv kp 40 ı çıkmadan dışarı çıkartma dedi bugünde çıkarttımya gece ağlarsa görürsün dediler. Heralde ağlar her gece ağlıyo zaten dedim bu sefer başka ağlar diyolar :)) inşallah ağlamaz da bu yargılarından kurtulurlar.
Ne güzel ya cok sevindim senin adına hangi hastanede doğum yaptın peki doktorum 41 haftaya kadar olmazsa doğuma almamız gerekicek dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?