- 18 Ocak 2017
- 783
- 972
- 103
Keşke mesajını dün okumuş olsaydım çocuk hiç susmadı gece boyu huysuzdu. Ama dışarı çıktığı için değil tabi, emerken hep hava yuttu gaz rahatsıx etti sinirlendi.. Ya bide sağ sütünü biberonla verelim diyorlar, bende dedim biberonla verdiğimiz için memede hava yutuyo olabilir mi artık biberonla vermek yok dedim bebek memede tam doymuyo diyorlar.. Valla doysada doymasa da illaki beni emecek bu çocuk. Bazen siz karışmayın diyesim geliyorda denmiyor ki..Ay bu mesaja cevap vermişim ama hatırlamıyorum bile :)
Annem bulamazsa aklımdasın, cok tesekkurler :)
Mecaz değil gerçek anlamıyla yiyecek ama senin yavrun, tek kalınca daha bir yakınlaşacaksınız bence :)
Sık uyanıyorsa uyandikca aynı memeyi ver, yağlı sütü de mecbur emecek o durumda. Diğer memeyi de sağarsın gerekirse taş kesmesin diye.
Sling daha rahat bence de kanguruyu bir kez kullandım ama daha zor geldi sanki bana. Ama kanguru daha korunaklı, 10 dakikadan uzun yola kanguru kısa yerlere sling şimdilik :)
Ev için de yakınlık sayesinde sling daha iyi bence.
Baktın çok ağlayacak gibi yıka öyle yatır çocuğu, uyanık kalmaya dermanı kalmıyor bu çocuk kısmının banyodan sonra :)
Yok canım doğum haberimi yazdım daha da yazamadım. Göz ucuyla sizlerden haber alıp kapatıyordum. Bebeğin işleri, evin telaşesi, meme süt sorunları (az daha mastit oluyordum. Şuan antibiyotik kullanıyorum) kayınvalide yüzünden yaşadığım sinir savaşları( Anlatırsam roman olur. Hem de sizde lohusasınız. Germiyeyim sizi) yüzünden ekstra hiçbir şeye enerjim kalmadı. Buraya da yazamadım iki kelam.
olabiliyor merak etme. canınıda sıkma.. . benim kızımda da oldu. şuan 18 günlük. yavaş yavaş düzelmeye başladı. 2 kez yapıyor günde. ilk başlarda sürekli ağladı ıkındı durdu. kulak çubuğu ve zeytinyağı ikilisini denedim birde bacaklarını karnına doğru hafif bastırarak bisiklet pedalı çevirme hareketi yaptım tam o anda yaptı kakasını. doktorlarda 5 gün geçmeden kabız olarak kabul etmiyorlar. normal diyorlar. sonradan düzene giriyor. merak etme. mama veriyor musun? genelde sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde böyle sorun olmuyor diye biliyorum. ben mama da veriyorum.4 günlüğüz bebeğim 24 saattir kakasını yapmadı öncesinde normal yapıyordu böyle yapmaması normal midir endişelendim
Bende kısa kollu çıt çıtlı badisinin üstüne uzun kollu ve alt giydirip şapkasını takıp penye battaniyeye sarmıştım birde onu yün örgü battaniyeye sardık :) kaşının altından bile isilik çıkmış. Birde dışarda ağzından yel girer gazı olur diyorlar sizde dikkat ediyo musunuz öyle ağzına falanBazen puset çoğunlukla slingle.sling olunca zaten sıcacık oluyor çocuk üstünde ne varsa onunla koyuyorum slinge. Üstüne de havaya göre müslin ya da şimdilerde penye battaniye atıyorum sarlıp arabaya kadar üşümüyor zaten.hava daha sıcakken 2 kere filan yakın markete gittik. Pusetteyse şimdilerde bi kat sarıp bi kat da pusetin üstüne örtüyorum. Kıyafetleri kalınlaştırdım zaten. Kısa kollu badi ve çorapla eldiven giydiriyordum şimdi alt ve uzun kollu badi giydiriyorum kısa kollu badinin üstüne evde. Dışarı çıkarken de şapka takıyorum.
günaydın kızlar. size bişey soracağım. hastaneden çıkarken işitme testi yapıldı bize iki kulağı da kaldı 1 hafta sonra tekrar gelin dediler. böyle bişey yaştan var mı? benim diğer bebeğim geçmişti. inşallah bişey yoktur
ay moral oldun canım. ben de dünden beri takıyorum buna. ben de gece doğum yaptım sabahına ölçüm yaptılar ikisinden de kalınca korktum. inşallah bi sıkıntı yoktur. sağol canımbenim doğum yaptığım hastanede işitme testi yoktu. o yüzden daha sonra yaptırdım. etlik lokman hekim hastanesine götürdüm geçemedi testten. haftaya bi daha gelin dediler. sabaha kadar uyuyamadım ağladım durdum. 1 hafta daha. bekleyemedim. memorial hastanesine götürdüm ertesi gün. iki kulağıda testi geçti. 1 saatte bile farkediyormuş ordaki doktor öyle söyledi. içini ferah tut korktuğun gibi çıkmaz inşallah. 1 hafta boyunca bi uyuduğunda sağına bi uyuduğunda soluna yatır. su falan kaldıysa çıksın.
senin su pozitif soylemlerine bayiliyorum ya insana kendini iyi hissettiriyosun :))
aynen rezene canmis
biz 2 gunde bir yikiyoruz. ev serinledi. zaten burnu tikali cocugun hasta etmeyelim rahatlaticaz derken
Ben de dün dedim ne kadar güzel uyudu diye, o saat bu saat oldu çocuk göz kırpmadı meme dışındaDeme deme ben de ' bu çocuk gece ne güzel uyuyor akşam olsa da dinlensem' dedim, gecesine çocuk delirdi.
en cok anne babanin nazari deger derler once masallah deyin sonra soyleyin :))Ben de dün dedim ne kadar güzel uyudu diye, o saat bu saat oldu çocuk göz kırpmadı meme dışında
Saol cnm,, inşallah :) bebeğin güzel toparlamış, sevindimYok canım doğum haberimi yazdım daha da yazamadım. Göz ucuyla sizlerden haber alıp kapatıyordum. Bebeğin işleri, evin telaşesi, meme süt sorunları (az daha mastit oluyordum. Şuan antibiyotik kullanıyorum) kayınvalide yüzünden yaşadığım sinir savaşları( Anlatırsam roman olur. Hem de sizde lohusasınız. Germiyeyim sizi) yüzünden ekstra hiçbir şeye enerjim kalmadı. Buraya da yazamadım iki kelam.
Ama çok şükür en çok korktuğum lohusalık depresyonuna girmedim. Bebeğimi de çok sevdim. Onunla vakit geçirmekten çok büyük keyif alıyorum. Ben bile kendimden bu kadar anaçlık beklemiyordum.
Minnoşum 2763 gr.doğdu. Hastaneden çıktığımızda 2500 gr. a düştü. Hastane de ek gıda başlamak zorunda kaldık. Bugün bir haftalık ve doğum kilosunu yakaladı çok şükür. 2 gündür sadece anne sütü veriyorum. İnşallah böyle devam eder.
Abisi kardeşi gelince biraz afalladı. Tepkileri çok aşırı. Allahtan babası evde de onunla daha fazla vakit geçirebiliyor. Bende en kısa sürede oğlumla başbaşa çıkıp birlikte birşeyler yapacağım.
Daha yazacak çok şey var aslında ama malesef eski bol vaktim yok.
Doğum yapacak son birkaç arkadaşında doğumlarını heyecanla bekliyorum.
Şimdilik benden bu kadar . Lohusa kardeşlere selam olsun. Bol sütlü, gazsız günleriniz olsun inşallah
Ahaha aynen :))))) düzensiz de olsa bi düzenimiz var demek ki :))))
Normal tabi, isilik dökse ona bile telaşlanıyoruz. Ama bunu etraftan da buradan da çok duyduk,, demek ki çok sık yaşanıyor.. keşke haftalık kontrolünde yapsalar direk, boşuna stres oluyor böyle sanki...inşallah canım ya. insan ister istemwz stres yapıyo. inşallah geçer
Ben de emzirme yastığına yatırıyorum, yastık dizlerimin üzerinde duruyor bir yandan gazını çıkartıyorum bir yandan hafif hafif sallıyorum, seviyor öyle durmayı uyuyor hafiften bazen. Aslında mantık ayakta sallamak gibi ben de dün fark ettim.Ha tabi ayakta sallamadım bunu belirteyim de sadece bu teklifle ne kadar umutsuzluğa düştüğümü anlatmak istedim
Ben ne zaman çocuk söyle yapınca sustu, bugün sakindi falan yazsam sapıtıyor çocuk ben de azalttım artık yazmayı. Dillendirince nazara geliyor diye düşünüyorum artık :)Deme deme ben de ' bu çocuk gece ne güzel uyuyor akşam olsa da dinlensem' dedim, gecesine çocuk delirdi.
Elini burnunun önüne getir sıcak mı nefesi diye kontrol et. Ya da göğsünün üzerine koy elini hareket ediyor mu diye bak. Ben de günde 5-6 kez bakıyorum nefesine. Eğer hareket ettiğini göremiyorsam kesin kontrol ediyorum. Bazen de hissedemiyorum o zaman yüzüne dokunuyorum elini kolunu sallıyorum tepki veriyor mu diye. Önemli bir şey çünkü, bence doğru yapıyorsun.Kızlar dün başıma geleni anlatayım size akşam baya uyanık kalmıştı sonra yoruldu ayağımda iki salladım uyudu hemen beşiğine koyayım dedim koydum normalde koyarken mutlaka kıpırdanırdı ama dün hiç kıpırdamadı bende telaşlandım tabi aldım kucağıma hoplattım falan bizim oğluştan tık yok sanki nefes almıyor aldı beni bir telaş yüzüne üfledim birkaç kez sonra ağlamaya başladı sanki nefesi gitmiş gibiydi canımdan can gitti resmen öyle korktumki bişey oldu diye sonra oturdum ağladım hıçkıra hıçkıra kv geldi evden Yok kızım derin uyumuştur ondan uyanmamıştır dedi inşallah öyle olmuştur sizinde başınıza geldimi hiç böyle birşey
Bütün gece nefesini dinledim ama bizim oğluş baya derin uyuyor galiba
Multi taps acd diye bir vitamin kullanıyorum. Hem sağlık ocağındaki hem bebegimin kendi doktoru onu önerdi. Ama velede içirmek çok zor, kaşıkla veriyorum püskürtüyor ilacı. Senin yöntemin var mı içmesi için?.
Bu arada d vitamini takviyesi ne kullanıyorsunuz biz. acd3 diye bir damla kullanıyoruz.
Kızlar bende sıralamayı
Bez
Besle
Gaz çıkar
Bez çünkü mutlaka kaka yapıyor
Besle
Gaz
Sonrada ıyku
Ve gerçekten 45 dk buluyor uyuyor sonra uyumadıysa biraz daha besliyorum ve uyuyor
Çoraba mi razi olacaksın yaz gunu ayağımda çorap üzerimde yorgan 1 aydır bogazımdan soğuk lokma geçmemiş, gaz olacak korkusundan feleğim şaştı :)Yalnız bu saat oldu aynı düzen devam yine.. mışıl mışıl uyuyo emip... ya sen sevmiyosun biliyorum ama gerçekten rezenenin faydası var sanırım.. çocuğun gaz sıkıntısı kalmadı diye kestim son hafta ve bütün düzen tekrar şaştı bi kaç günde. İçince yine düzeldi resmen... İki bardak içmeye devam edicem yani... şu havada çorap giymeye bile razı olucam nerdeyse, az kaldı :))))))
Aktardan tohum olarak aldım bardak başına bir tatlı kaşığı olacak şekilde demliyorum, kaynar suyun içinde poşet çay demler gibi yapıyorum.Rezeneyi poşet çay olarakmı tüketiyorsun canım
Biberonu kim dolduruyor sanki, yine sen değil mi? İstemediğin şekilde beslenmesine izin verme bence de. Bebek memeyi kabul ediyorsa sütün de varsa biberonu çocuğun beslenme düzenine sokmanın bir gereği yok ki.Keşke mesajını dün okumuş olsaydım çocuk hiç susmadı gece boyu huysuzdu. Ama dışarı çıktığı için değil tabi, emerken hep hava yuttu gaz rahatsıx etti sinirlendi.. Ya bide sağ sütünü biberonla verelim diyorlar, bende dedim biberonla verdiğimiz için memede hava yutuyo olabilir mi artık biberonla vermek yok dedim bebek memede tam doymuyo diyorlar.. Valla doysada doymasa da illaki beni emecek bu çocuk. Bazen siz karışmayın diyesim geliyorda denmiyor ki..
Üşümemesi için yüzünü koruyoruz ama rüzgar gaz yapar diye bir şeyi hiç duymadım.Bende kısa kollu çıt çıtlı badisinin üstüne uzun kollu ve alt giydirip şapkasını takıp penye battaniyeye sarmıştım birde onu yün örgü battaniyeye sardık :) kaşının altından bile isilik çıkmış. Birde dışarda ağzından yel girer gazı olur diyorlar sizde dikkat ediyo musunuz öyle ağzına falan
Üzülmene hiç gerek yok işitme ölçümü zaten doğar doğmaz yapılmaz çocuk suyun içinden çıkıyor, kulaklarının içindeki suyun çıkmış olması lazım zatengünaydın kızlar. size bişey soracağım. hastaneden çıkarken işitme testi yapıldı bize iki kulağı da kaldı 1 hafta sonra tekrar gelin dediler. böyle bişey yaştan var mı? benim diğer bebeğim geçmişti. inşallah bişey yoktur
inşallah canım benim ya. biraz rahatladım sizlerin yazdıklarınızı okuyuncaÜzülmene hiç gerek yok işitme ölçümü zaten doğar doğmaz yapılmaz çocuk suyun içinden çıkıyor, kulaklarının içindeki suyun çıkmış olması lazım zateneşim bu işi yapıyor sen içini ferah tut haftaya iki kulağı da geçmiş olur Allahın izniyle
Bizim genetik bişey olmamasına ramen bizde yiğite bera yaptık. Emisyon direk kulaktan ölçüm yaparken bera beyinden itibaren bakıyo yani daha ayrıntılı bir test. Miniğin kulakları doğuştan sağlamdır inşallah canım sen stres yapma bide sütün etkilenebilirBizde bera testi yaptircaz bayramdan sonra..bizde babamda ve kayinvalide de isitme kaybi var..saglikla gecerler insallah testlerden..
Sen içini rahat tut sütün etkilenmesin canıminşallah canım benim ya. biraz rahatladım sizlerin yazdıklarınızı okuyunca
Çünkü veletlerimiz şirket olmuşlar, bizi ayakta tutmak için kendileri de uyanık kalmalilar belki de kendi aralarında iletişim sağlayıp öyle uyanıyorlar :)
Yün çok olmuş anlaşılan :)Bende kısa kollu çıt çıtlı badisinin üstüne uzun kollu ve alt giydirip şapkasını takıp penye battaniyeye sarmıştım birde onu yün örgü battaniyeye sardık :) kaşının altından bile isilik çıkmış. Birde dışarda ağzından yel girer gazı olur diyorlar sizde dikkat ediyo musunuz öyle ağzına falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?