2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Keşke mesajını dün okumuş olsaydım çocuk hiç susmadı gece boyu huysuzdu. Ama dışarı çıktığı için değil tabi, emerken hep hava yuttu gaz rahatsıx etti sinirlendi.. Ya bide sağ sütünü biberonla verelim diyorlar, bende dedim biberonla verdiğimiz için memede hava yutuyo olabilir mi artık biberonla vermek yok dedim bebek memede tam doymuyo diyorlar.. Valla doysada doymasa da illaki beni emecek bu çocuk. Bazen siz karışmayın diyesim geliyorda denmiyor ki..

@sakyuz ferb @Sensitivewitch yazdınız mı arkadaşlar? Bana mı denk gelmiyo acaba?
Yok canım doğum haberimi yazdım daha da yazamadım. Göz ucuyla sizlerden haber alıp kapatıyordum. Bebeğin işleri, evin telaşesi, meme süt sorunları (az daha mastit oluyordum. Şuan antibiyotik kullanıyorum) kayınvalide yüzünden yaşadığım sinir savaşları( Anlatırsam roman olur. Hem de sizde lohusasınız. Germiyeyim sizi) yüzünden ekstra hiçbir şeye enerjim kalmadı. Buraya da yazamadım iki kelam.
Ama çok şükür en çok korktuğum lohusalık depresyonuna girmedim. Bebeğimi de çok sevdim. Onunla vakit geçirmekten çok büyük keyif alıyorum. Ben bile kendimden bu kadar anaçlık beklemiyordum.
Minnoşum 2763 gr.doğdu. Hastaneden çıktığımızda 2500 gr. a düştü. Hastane de ek gıda başlamak zorunda kaldık. Bugün bir haftalık ve doğum kilosunu yakaladı çok şükür. 2 gündür sadece anne sütü veriyorum. İnşallah böyle devam eder.
Abisi kardeşi gelince biraz afalladı. Tepkileri çok aşırı. Allahtan babası evde de onunla daha fazla vakit geçirebiliyor. Bende en kısa sürede oğlumla başbaşa çıkıp birlikte birşeyler yapacağım.
Daha yazacak çok şey var aslında ama malesef eski bol vaktim yok.
Doğum yapacak son birkaç arkadaşında doğumlarını heyecanla bekliyorum.
Şimdilik benden bu kadar . Lohusa kardeşlere selam olsun. Bol sütlü, gazsız günleriniz olsun inşallah

4 günlüğüz bebeğim 24 saattir kakasını yapmadı öncesinde normal yapıyordu böyle yapmaması normal midir endişelendim
olabiliyor merak etme. canınıda sıkma.. . benim kızımda da oldu. şuan 18 günlük. yavaş yavaş düzelmeye başladı. 2 kez yapıyor günde. ilk başlarda sürekli ağladı ıkındı durdu. kulak çubuğu ve zeytinyağı ikilisini denedim birde bacaklarını karnına doğru hafif bastırarak bisiklet pedalı çevirme hareketi yaptım tam o anda yaptı kakasını. doktorlarda 5 gün geçmeden kabız olarak kabul etmiyorlar. normal diyorlar. sonradan düzene giriyor. merak etme. mama veriyor musun? genelde sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde böyle sorun olmuyor diye biliyorum. ben mama da veriyorum.

Bende kısa kollu çıt çıtlı badisinin üstüne uzun kollu ve alt giydirip şapkasını takıp penye battaniyeye sarmıştım birde onu yün örgü battaniyeye sardık :) kaşının altından bile isilik çıkmış. Birde dışarda ağzından yel girer gazı olur diyorlar sizde dikkat ediyo musunuz öyle ağzına falan

benim doğum yaptığım hastanede işitme testi yoktu. o yüzden daha sonra yaptırdım. etlik lokman hekim hastanesine götürdüm geçemedi testten. haftaya bi daha gelin dediler. sabaha kadar uyuyamadım ağladım durdum. 1 hafta daha. bekleyemedim. memorial hastanesine götürdüm ertesi gün. iki kulağıda testi geçti. 1 saatte bile farkediyormuş ordaki doktor öyle söyledi. içini ferah tut korktuğun gibi çıkmaz inşallah. 1 hafta boyunca bi uyuduğunda sağına bi uyuduğunda soluna yatır. su falan kaldıysa çıksın.

ay moral oldun canım. ben de dünden beri takıyorum buna. ben de gece doğum yaptım sabahına ölçüm yaptılar ikisinden de kalınca korktum. inşallah bi sıkıntı yoktur. sağol canım

Saol cnm,, inşallah :) bebeğin güzel toparlamış, sevindim diğer sıkıntıların da hemen geçer inşallah. Bu dönemde sinir savaşları çok oluyo malesef,, hele ki muhatabın hoşgörüsüzse... hiiiç germe kendini,, yazmak istersen de yaz,, buradaki kimse rahatsız olmaz bence :)

Ha tabi ayakta sallamadım bunu belirteyim de sadece bu teklifle ne kadar umutsuzluğa düştüğümü anlatmak istedim
Ben de emzirme yastığına yatırıyorum, yastık dizlerimin üzerinde duruyor bir yandan gazını çıkartıyorum bir yandan hafif hafif sallıyorum, seviyor öyle durmayı uyuyor hafiften bazen. Aslında mantık ayakta sallamak gibi ben de dün fark ettim.

Deme deme ben de ' bu çocuk gece ne güzel uyuyor akşam olsa da dinlensem' dedim, gecesine çocuk delirdi.
Ben ne zaman çocuk söyle yapınca sustu, bugün sakindi falan yazsam sapıtıyor çocuk ben de azalttım artık yazmayı. Dillendirince nazara geliyor diye düşünüyorum artık :)

Elini burnunun önüne getir sıcak mı nefesi diye kontrol et. Ya da göğsünün üzerine koy elini hareket ediyor mu diye bak. Ben de günde 5-6 kez bakıyorum nefesine. Eğer hareket ettiğini göremiyorsam kesin kontrol ediyorum. Bazen de hissedemiyorum o zaman yüzüne dokunuyorum elini kolunu sallıyorum tepki veriyor mu diye. Önemli bir şey çünkü, bence doğru yapıyorsun.

Multi taps acd diye bir vitamin kullanıyorum. Hem sağlık ocağındaki hem bebegimin kendi doktoru onu önerdi. Ama velede içirmek çok zor, kaşıkla veriyorum püskürtüyor ilacı. Senin yöntemin var mı içmesi için?

Çoraba mi razi olacaksın yaz gunu ayağımda çorap üzerimde yorgan 1 aydır bogazımdan soğuk lokma geçmemiş, gaz olacak korkusundan feleğim şaştı :)

Rezeneyi poşet çay olarakmı tüketiyorsun canım
Aktardan tohum olarak aldım bardak başına bir tatlı kaşığı olacak şekilde demliyorum, kaynar suyun içinde poşet çay demler gibi yapıyorum.

Biberonu kim dolduruyor sanki, yine sen değil mi? İstemediğin şekilde beslenmesine izin verme bence de. Bebek memeyi kabul ediyorsa sütün de varsa biberonu çocuğun beslenme düzenine sokmanın bir gereği yok ki.
Bu arada ben biberon vermiyorum ama benim kız da süt kadar hava da yutuyor emerken, cok aç olduğunda ya da stresli olduğunda hele önünü alamıyorum gazın.

Üşümemesi için yüzünü koruyoruz ama rüzgar gaz yapar diye bir şeyi hiç duymadım.

Üzülmene hiç gerek yok işitme ölçümü zaten doğar doğmaz yapılmaz çocuk suyun içinden çıkıyor, kulaklarının içindeki suyun çıkmış olması lazım zaten eşim bu işi yapıyor sen içini ferah tut haftaya iki kulağı da geçmiş olur Allahın izniyle

inşallah canım benim ya. biraz rahatladım sizlerin yazdıklarınızı okuyunca

Bizde bera testi yaptircaz bayramdan sonra..bizde babamda ve kayinvalide de isitme kaybi var..saglikla gecerler insallah testlerden..
Bizim genetik bişey olmamasına ramen bizde yiğite bera yaptık. Emisyon direk kulaktan ölçüm yaparken bera beyinden itibaren bakıyo yani daha ayrıntılı bir test. Miniğin kulakları doğuştan sağlamdır inşallah canım sen stres yapma bide sütün etkilenebilir

Yün çok olmuş anlaşılan :)
Evet ağzından burnundan esinti almaması dikkat ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…