Biz bugün azcık hırpaladık kii :)) sıktım wala butlarını,, babası da dudaklara çalıştı biraz.. kedi gibiydi çocuğum, dayanamadık :)))) o ağlayan halleri de ayrı bi dert gerçekten, hem içine sokasın geliyo hem aman boşver uyanırsa bu hissiyatın pek bi lezzeti kalmıcak diye kendini tutuyosun falan :)))ahaha ayni muhabbeti biz de yapiyoruz. bazen uykusunda agliyor bizimki, o zaman cok fena icim aciyor ya kiyamam ben ona :) azcik soyle ele avuca gelseler de hirpalasak biraz
Ben doqurunca bol bol qoreceqiniz seyler ;Gir araya sen cnm,, Yoksa doğurdu mu acaba diye heyecan yapıyorum :))))))) çok merak ediyorum senin analık hallerini yaaa :)))
Annem beni sinir ediyor ya. Sigara içiyor sürekli, evde zaten icirmiyorum balkonda içiyor ama ben hassasım sigaraya karşı, balkonda bile içse ve kapı kapalı bile olsa kokuyor bana. İctikten sonra da çocuğa çok yakın konuşuyor ve eline koluna dokunuyor ya da kucağına almaya yelteniyor. Elini yıkadın mı diyorum gidiyor yıkıyor ama burnunun dibine girip sevince sigara kokusu beni rahatsız ediyor parmak kadar bebeği etmez mi! Ben yaklaşma sigara kokuyorsun deyince kötü kötü bakıyor. Sen anneannesisin sen dikkat etmezsen misafir dikkat eder mi! Gerçi kimsenin kucağına vermedim anneme direkt elini yıka deyince çekindi insanlar ama yani annem herkesten beter. Bir de beni bilir 7 yaşımdan beri sigara kokusu hep rahatsız etmiştir beni. Balkonla odamın penceresi yan yanaydi onlarla yaşarken, onlar balkonda sigara içince içeri gidip soylenirdim ya da kışın mutfakta ictilerse ve sabah o kokuyla uyandıysam dar ederdim dünyayı. Sen bunları biliyorsun da nasıl benim gözümden sakındığım çocuğuma yaklaştıracağımı düşünüyorsun anlamıyorum ki! İki seferdir geldiklerinde yalnız olmuyoruz bir daha ki sefer tek olursak kızar küser diye düşünmeden ne var ne yok söyleyeceğim. Zaten evlerinde kedi var diye aylardır gitmiyorum, kedilerden de korkuyorum bir de aşırı tiksiniyorum ve üstüne üstlük toksoplazma negatif çıkmıştı diye hiç gitmedim hamilelikte. Şimdi de üstlerine falan kedi tüyü bulaşmıştır diye ayrı rahatsız oluyorum gidersek evin her yeri kedi tüyü olacak diye ayrı rahatsız oluyorum ve içimden gitmek gelmiyor. Ay sinir oldum şu an ya, kedi alirlarsa gelmeyeceğini hadi kendi başıma gelsem çocuğum olunca gelmeyeceğimi bile düşünmeden kedi kabul ettiler resmen eve ve onlara gitmeyince de ben suçlu olacağım suçlu olmasam bile kalplerini kırmiş olacağım. Sinir bozucu ya!
az once emerken tikandi yine. sonra bi baktim memedeki tikaniklik gitmis:))) Ben de bile isteye uyandırdım. Bilanço : 4 bez 3 takım kıyafet :) ama nası bi uykusunu almaksa artık, resmen bal gibiydi,, uyutmayalım mıncırayalın biraz dedik babasıyla :))) şimdi de beşik sallıyorum haliyle :)))
Cnm bi limiti var ama ya,, yani sütün de bi limiti var. Napayım ben çocuğun ememeyeceği kadar çok sütü :)) dünyanın kilosunu aldım.. hayatta içmem daha,, güzelim şeyden de tiksindirdiler boşunaCan'ım ben yüzü göğsümde yan çevirip hep poposuna vurarak gazını çıkartıyorum hatta bugun öyle uyudu
ah ah Benımde ilk çocuk kasım doğumlu az içmedim o bozaları ama süttüm çok olmuştu.
Allahımmm :) rüyaya bak,,, resmen rüyanda bile kurmuşsun :)) ama bak baya herşeye hazırsın şu an halimizi göre göre, yerinde olsam çok daha rahat olurdum, gördüğün gibi hala hepimiz ayaktayız ve henüz çıldırmadık üstelik :))Ben doqurunca bol bol qoreceqiniz seyler ;
iste Allah'in sevqili kulusunuzki en sona beni birakti millet bikmasin die
O deilde ruyalar beni bitiriyo besik tam karsimda duruyo qece onu qorup etkileniyomuyum ne ruyamda qordum bebeqi uyutmusum esime ustunu ort demisim oda ortmemis uyandim titriyo kizim ben cildiriyorum bebek usudu diye sonra alip yanima koyuyorum bu seferde ustune yatarim diye qozume uyku qirmiyo besiqi yanima tasiyorum yok camdan soquk qelir diyorum qeri esimin yattiqi tarafa tasiyorum bu sefer yok sen bakamazsin kusar qoremezsin falan ayyyy cocuqu ruyamda bile nereye koyacaqimi sasirdim dusun qercekte nolacak
Bayram ziyaretindeydik biz de bugün. Eşimin babaanne amcası vs. Bizimki işte 3ren bu gece 11 e kadar krizdeydi. Uykusuzluktan ve uykuya dalamamaktan. Dolayısıyla tek isteğiYa bu bebeler bi tuhaf. İpeği bi görseniz sanırsınız aç, açlıktan ölüyor. Ya da bi yerlerine bişeyler batıyor. Ateşe atılmış gibi bağırıyor. Sebep de uykusu var. Bu akşam teyzemler vardı. Bu bağırıyor böyle. Neymiş gazı varmış gazı! Ya ben bilmiyor muyum çocuğumu uykusu var diyorum annem aldı bu sefer karnını ovuyor ipekle konuşuyor 'oy sana kıyamam ben senin gazın var vay yavruum kıyamam gazın var gazın karnın ağrıyor vah senin ağrımasın da benim ağrısın'.
??!!
Yahu uykusu var gazı varsa da gaza ağlamaz benim çocuğum net uykusu var işte. Bi kalkın gidin bi rahat verin de uyutayım çocuğumu yaa!!
Diyemedim ya la
Bugün seninle kendimi karıştırmaya başladım artık resmen :))) ben de günlerdir bu lıkırtıyı duymuyodum diye sevindim. Nihayet bi rahat bıraktı bugün de doldu meme tekrar heralde dedim. Ve aynenn,, yarın "bebeği uyuyunca enerji gelen annenin ertesi gün dramını" canlandırmamak adına artık zıbarıyorum, iyi geceler herkeseaz once emerken tikandi yine. sonra bi baktim memedeki tikaniklik gitmisof nasil rahatladim ya. nasil bi likir likir sut icme o yarabbimm. 30 dk durmadan emdi cocuk sabahi cikarir bu sutle insallah. 2 kere altina doldurdu emerken. altini acarken de tekrar uyanmadi. yatirdik simdi. ben gider uyku beklemez hepinize iyi geceler
Ohh ne güzel olmuş öyleaz once emerken tikandi yine. sonra bi baktim memedeki tikaniklik gitmisof nasil rahatladim ya. nasil bi likir likir sut icme o yarabbimm. 30 dk durmadan emdi cocuk sabahi cikarir bu sutle insallah. 2 kere altina doldurdu emerken. altini acarken de tekrar uyanmadi. yatirdik simdi. ben gider uyku beklemez hepinize iyi geceler
:)) evetİyi bari :) şapşik bunlar çünkü, herşey potansiyel süt :) eşim ne görüyo da gülüyo uykusunda acaba diyo,, şarıl şarıl süt damlayan memeler görüyodur ne görücek diyorum :)))
Sana fazla abartarak içirmişler Can'ım baksana tiksinmişsin. Ben şimdide tadı güzel olduğunu düşünsem içerim herhalde :) ahh o kilolar ilk çocukta hiçmiş bence ben eski kiloma dönmüştüm 6 aydan sonra diet yaparak . Sanki şimdi eski idealime dönemeyip kilolar kalıcak gibime geliyor çok korkuyorumCnm bi limiti var ama ya,, yani sütün de bi limiti var. Napayım ben çocuğun ememeyeceği kadar çok sütü :)) dünyanın kilosunu aldım.. hayatta içmem daha,, güzelim şeyden de tiksindirdiler boşuna
Gözün aydın Can'ım yavrunu sağsalim almışsın kucağına, bol sütlü günleriniz olur inşallahKızlar 7 de hastaneye geldim 11:55 te bebeğim dogdu
Suni sancı verdiler..sancılarım dayanılmaz oldu suni sancıdan olsa gerek.. detayları daha sonra paylaşirim
Maşallah Can'ım Bayadır süt sağmıyorum bana çok zor geliyor artık .Ohh ne güzel olmuş öyle
Yatar bence de sabaha kadar
Hadi geçmiş olsun
Sen de git dinlen
Bizim nöbet de bitti sayılır. Kalanı sağayım da yatayım ben de
Oh oh maşallah bu gevşeme tüm akranlarında görmek istediğimiz hareketlerpurpleworld A AysheDuru cocuk mama sonrasi nasil gevsediyse artik az once bi 6 kere falan gaz cikardi. alti degisti uyanmadi. memeye gelince acti gozleri
Medelayı ben de aldım, dediğin gibi almadı bebiş. O kadar emek harcamıyor hanımefendi.Avent biberonla veriyorum. Benim doktorum doğumdan sonra iki günde 500 g kaybettiği için en az 4 kez ver dedi ama ben en çok 2-3 kez verdim bir günde. Onu da böyle huzursuzluk yapınca sürekli emmek isteyince, doymadığını düşünerek yaptım.simdiye kadar kac kez verdin? devamli vermiyorsan sanmiyorum alissin. biz hem sut hem mamayi dr browns biberonu ile verdik baslarda. sonra dr sut icin medela biberonunu onerdi. ilk denemede almadi medelayi ama simdi sutu onunla veriyoruz. ne memeyi birakti ne biberonlarla sorunu var. ki ilk haftasinda 5. gun kontrole gidene kadar 3 kez mi 4 kez mi mama vermistik. cok kucuktu ona ragmen birakmadi memeyi. ama tabi her bebe ayni degil. surekli versek belki simdi bizimki de alisir biberona bilemedim.
Medela sadece süt için mi, mama için uygun değil mi acaba?simdiye kadar kac kez verdin? devamli vermiyorsan sanmiyorum alissin. biz hem sut hem mamayi dr browns biberonu ile verdik baslarda. sonra dr sut icin medela biberonunu onerdi. ilk denemede almadi medelayi ama simdi sutu onunla veriyoruz. ne memeyi birakti ne biberonlarla sorunu var. ki ilk haftasinda 5. gun kontrole gidene kadar 3 kez mi 4 kez mi mama vermistik. cok kucuktu ona ragmen birakmadi memeyi. ama tabi her bebe ayni degil. surekli versek belki simdi bizimki de alisir biberona bilemedim.
Benim kız biberonu çok sevmiyor o yüzden o zor ihtimal benim için. Ben de birkaç kez emdiği sırada memeye damlatıp verdim ama çok zor yapış yapış oluyor her yer. Sonradan kaşıkla vermeye başladım onda da püskürtüyor bir kısmını ağzından ama öyle vermeye devam etmek zorunda kalacağım galiba daha etkili bir yöntem bulamazsam.Gretchen Grundler d vitaminini verirken hemşire bana mama yada sagdigin sütün içine damlatabilirsin demişti.bende hergun20- 30 cc kadar süt sagip içine dvitaminini damlatiyorum o şekilde veriyorum kızıma.
Hep ben mi düşüneceğim ya, ben de karşı taraftan beklesem bir kez de, sıkıldım gerçekten çünkü.Sigara konusunda sabıkalı olduğum için yorum yapamıcam cnm :) içenin derdinden anlıyorum malesef ama gerçekten ellerini yıkamak yetmez,, mümkünse üstünü değiştirmesi lazım içtikten sonra. Kedi için de aşılarının tam olduğundan emin olursan sağlık açısından hiç sıkıntı yaşamazsın, ama fobin olduğu için o konuda da çok haklısın. Yine de kırmadan söylemende fayda var,, sonra bi de kırıldı diye üzülürsen yine sana olur zararı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?