- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
bizim de kesilmiyor ki ne bitmez sumukmus anlamadim arkadasBende öyle yapıyordum ama gece hırıltı devam ediyor hep emmiyor da öyle olunca
canım doktoruna gidip dozunu ayarlatman gerekiyor hamilelikte artıyo çünkü önceden kullanmıyosan belki kesebilir bileGünaydınlar herkese.
Aklıma bişey takıldı ben haşimato hipotiroid hastasıyım euthyrox işaç alıyorum sabahları aç karnına. Hamileliğim boyunca da aldım, şimdi endişelendim acaba anne sütünden bebeğe geçermi, açıkçası bınu doktora sormak da hiç gelmedi aklıma,bu sorun yaratır mı? Bilgisi olan var mı ki? Tatil olduğu için de doktoruma soramadım tabi.
Aynen öyle cnm,, sen niye açıklıyosun ki. Ya büyüklerin de doğru bildiği şeyler var, mesela annem Ayşe'yi emzirdiğimde sürekli "bak sütün az, bu çocuğun ağzından hiç süt gelmiyo, yutma sesi çıkmıyo" falan derdi. Ben de saçmalama onun yuttuğundan ne olucak derdim.. ne demek istediğini Duru'da anladım. Ama yine de keşke sürekli söylemeselermiş, çünkü o kadar strese girmesem daha erken artardı sütüm belki de. O kadar fazla söylenince bi yerden sonra tamam mama verelim diyosun. Sen sakın kimseyi dinleme ve sakın açıklama yapma. Birileri varken geç bi odaya orada emzir,, gerekirse sürekli memede kalsın, ağlamasın ve kimse de bişey diyemeden çık evine gel. İnsanın hem düzenini hem psikolojisini bozarlar çünkü :)Bayram ziyaretindeydik biz de bugün. Eşimin babaanne amcası vs. Bizimki işte 3ren bu gece 11 e kadar krizdeydi. Uykusuzluktan ve uykuya dalamamaktan. Dolayısıyla tek isteği
Sürekli memede kalmak ve uykuya geçmeye çalışmak.
Yengeden babaanneye tüm kadınlar, bu çocuk aç, sütün gelmiyor o yüzden doymuyor. Dediler durdular. Ben de manyak gibi, her memeye girdiğinde uykuya dalan bebeği gösterip bakın emmiyor, uyuyor diye kendimi kanıtlamaya çalıştım.
Be gerek var kardeşim, ne istersen düşün ben bebeğimi çok iyi biliyorum. Seninle uğraşamam
Evet kedilerin tüy olayı feci. Ama kediyle bebeğin aynı evde büyüdüğü çok aile var. Üzülme,, aşıları tamsa kedi bilimsel olarak da dinen de sakıncasız. Bu zamanlarda istisnalar hariç yine en çok anneye ihtiyaç duyuyor insan.. hem de görüyosun işte bi evlat yetiştirmek insanı ne kadar yorup yıpratıyor... gücenmesin yazık :)Benim kız biberonu çok sevmiyor o yüzden o zor ihtimal benim için. Ben de birkaç kez emdiği sırada memeye damlatıp verdim ama çok zor yapış yapış oluyor her yer. Sonradan kaşıkla vermeye başladım onda da püskürtüyor bir kısmını ağzından ama öyle vermeye devam etmek zorunda kalacağım galiba daha etkili bir yöntem bulamazsam.
Hep ben mi düşüneceğim ya, ben de karşı taraftan beklesem bir kez de, sıkıldım gerçekten çünkü.
Ya her gidisimizde tüm kıyafetlerimız tüy oluyor ben hepsini temizleyip yıkamak zorunda kalıyorum o tüyleri bebemin yuttuğunu düşünmek geriyor beni. Dur bakayım denerim bir kırmamayı.
Ben de ikinciyi verdim ilkininkiler duruyo hala :) boza saolsun :))))Sana fazla abartarak içirmişler Can'ım baksana tiksinmişsin. Ben şimdide tadı güzel olduğunu düşünsem içerim herhalde :) ahh o kilolar ilk çocukta hiçmiş bence ben eski kiloma dönmüştüm 6 aydan sonra diet yaparak . Sanki şimdi eski idealime dönemeyip kilolar kalıcak gibime geliyor çok korkuyorum
Hayır cnm ben sordum üşümekle hiç alakası yokmuş ve de önemsiz dedi doktor. Sarı kaka mide tarafından işletilen kakaymış,, yeşil olansa işlem görmeyen. Bir nevi ihtiyaç fazlası.. çok emdiği zamanlar oluyo zaten dikkat edersen. Takılma hiç.Bu arada bizimde kakamız yeşil iki gündür kiöe söylesem üşüdümü diyor tek kat giydiriyorum hala ayaklara çorap gece iki battaniye örtüyorum serin burası artık geceleri çünki kafasına şapka filan takmıyorum ama taksammıki
Ben de kullanıyorum canım. Ve tiroidlerim tamamen alındığı için ömür boyu kullanmak zorundayım. O nedenle bir problem olacağını düşünmüyorum. Ama yine de dozajın değişmiş olabilir hamilelik ile lohusalık arasında. Bir ölçtürmekte fayda var tsh serbest t4Günaydınlar herkese.
Aklıma bişey takıldı ben haşimato hipotiroid hastasıyım euthyrox işaç alıyorum sabahları aç karnına. Hamileliğim boyunca da aldım, şimdi endişelendim acaba anne sütünden bebeğe geçermi, açıkçası bınu doktora sormak da hiç gelmedi aklıma,bu sorun yaratır mı? Bilgisi olan var mı ki? Tatil olduğu için de doktoruma soramadım tabi.
Aynı şey bizde de var ben de bu cümleleri en çok annem ve babamdan duydumNeden bunu yapar insanlar anlamıyorum destek olucaklarına anca morel bozsunlar benimde annem doğa her huysuz ve sıkıntılı olduğunda göğsün dolumu hissediyormusun aç galiba ver bir kere mama nolucak diyor surekli annem yani bana en çok destek olucak kişi gitse artık dedirtti ya pes diyorum
Biz Nevşehir'e geldik kaynanamlara burada başladı hırıltı doluluk havası kuru ondan sanırım evde düzelir inşallah öyle umuyorum sen bursadasın aslında çok olmaması Laz'ım denize fln soksan biraz daha iyi olur mu acababizim de kesilmiyor ki ne bitmez sumukmus anlamadim arkadas
Bu rezene mahvetti beni meğer alerjim varmış rezene içiyordum birkaç gündür her yerim kaşınıyor kıpkırmızı kabardıBence denemekte fayda var.. gerçekten gaz sıkıntısı yaşamıyoruz çünkü içtiğimde.. hatta bugün biogaia da vermedim. Üstüste verince ishsle döndü gibi gelmişti. Daha çok kaka yapınca da daha çok emiyor tabi... bir iki gün keseyim dedim ihtiyaç yokken... ama rezeneye devam tabi :)
Kv deyim çocuk gündüz sürekli ağlıyor uyumuyor görüyorlar kp kaynım mama ver demeye başladılar artk doymuyor mu diye başta sütün Yetmiyor galiba diyen kv doyuyor da arsızlıktan ağlıyor diye arkamda durmaya başladı da bişey demiyorlar süt varken yeterken mama kolaylığa kaçmak ya çocuğun rızkına engel olmak gibi geliyor bana bazen mama versem rahatça uyur dışarı rahat çıkarım emzirme derdi olmaz diye düşünüyorum ama içim rahat etmez öyle de ama dışardan kolayca mama ver diyebiliyorlar sinirim bozuluyor:)Aynen öyle cnm,, sen niye açıklıyosun ki. Ya büyüklerin de doğru bildiği şeyler var, mesela annem Ayşe'yi emzirdiğimde sürekli "bak sütün az, bu çocuğun ağzından hiç süt gelmiyo, yutma sesi çıkmıyo" falan derdi. Ben de saçmalama onun yuttuğundan ne olucak derdim.. ne demek istediğini Duru'da anladım. Ama yine de keşke sürekli söylemeselermiş, çünkü o kadar strese girmesem daha erken artardı sütüm belki de. O kadar fazla söylenince bi yerden sonra tamam mama verelim diyosun. Sen sakın kimseyi dinleme ve sakın açıklama yapma. Birileri varken geç bi odaya orada emzir,, gerekirse sürekli memede kalsın, ağlamasın ve kimse de bişey diyemeden çık evine gel. İnsanın hem düzenini hem psikolojisini bozarlar çünkü :)
Kızlar 7 de hastaneye geldim 11:55 te bebeğim dogdu
Suni sancı verdiler..sancılarım dayanılmaz oldu suni sancıdan olsa gerek.. detayları daha sonra paylaşirim
Ben sleepy prima karışık gidiyorum. Prima ne kadar sızdırdıysa sleepy de o kadar sızdırdı biz de ben gevşek bağlıyor olabilirim pişik de olmadık. Bu karmaya devam ederim gibi.Bez olarak ne kullanıyorsunuz
E bebek bezi çok güzel fakat kokulu slepy çiş sızdırıyor bikaç kere oldu gerçi hala bağlıyorum elimdekiler bitsin diye molfiksten memnun kaldım şimdilik
Canım göbekbağı oyuntusu bence çok önemli değil az bişe katlayınca altında kalıyor zaten sırf onun için farklı bez almana gerek yokHanımlar bebıslerını kucagına alan annelerimiz için hayırlı ugurlu olsun dıyorum. Hepinizin gözü aydın. Yenıdogacak bebegım ıcın bebek besı prima premium care 1 numaradan almıstım. Bebek yenıdogdugunda bu bez yeterlı olur mu? Yoksa bırde ılk 10 gun kullanmak uzere gobek bagı oyuntulu molfix almam gerekır mı? Bır de normal dogum ıcın yada hastanede sunu mutlaka yanına al rahat edersın dıyebılecegınız bırsey varmı? Saglıkla kalın. Sevgıler
Ay aklima ne.qeldi acaba normal bezin gobek yerini oval sekilde kessek nasil olurCanım göbekbağı oyuntusu bence çok önemli değil az bişe katlayınca altında kalıyor zaten sırf onun için farklı bez almana gerek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?