ben iki kilo aldım 13 haftalığım... ilk hamileliğimde toplam 5 kilo almıştım bu şimdiden kilo aldırdı bakalım.. Sağlıkla olsun d
Sağol canım.. amin inşallah.. kayıplar için genlerime bakıldı teşhis olarak hamilelik yan etki olarak kan pıhtılaşması yapıyor dendi ama buna rağmen claxsen iğne kullanmama rağmen yine bebek kaybettim.. bu sefer demek ki bundan değilmiş gibi gayet ilgisiz ve ciddyetsiz bir cevap aldım.. Zaten başka doktorlara da gittim geneli eğer öyle olsa ilk çocuk da aynı sebebpten giderdi canlı bir doğum yapmışsın vs dendi.. Sonuç belirsiz..
Sonuç itibariyle kromozomları düzgün olmayan sağlıksız bebekler düşermiş... En azından içim rahat şimdiye kadar 10 haftayı geçmemişti gebeliklerim.. Rabbim bunu da oğlumu da korusun inşallah.. tüm bebekleri... bekleyenleri..
kaygıyla beklemek çok yorucu ama bu kez Rabbime bı. ne düşük ilacı ne de claxsen iğne kullanmadım.. Dr vermedi zaten iğne...
Hayır ben sizi çok iyi anladım da down sendromlu olsa bile bebeğı aldirmayacagim. Eğer başka hastalıkların tespiti ve tedavisi yapılıyorsa onu bilmiyorum tabiki. Sonuçta down tedavisi olmadığı için yapacak çok da bir şey yok.
Kızlaar kilo aldınız mı ben 9+4'üm ve 600 gr aldım. Sizler benim aşamamda kaç kilo aldınız ya da aldınız mıı çok iştahlı bi insanım normalde, o yüzden çok kilo almaktan korkuyorum
canım o normal bende de oluyor gazın ve şişkinliğin etkisiKızlar göbüşler ne durumda benim sanki küçüldü gibiYarını iple çekiyorum kontrol var
Yok canım anladım zaten senden sonra da araştırdım kitapta okudum filan. Teşekkür ederim. Tedavi sunulan hastalıkların değil de sadece olası allah korusun organ eksikliği, zeka geriliği gibi şeylere bakilabiliyormus. Yine de doktora danışmayi düşünüyorum tabiki:) Zamanını kacirmadiysam zaten yaptıracağım. Eğer kaçırırsam diye sormuştum. Forumdaki herkes randevu almaya çalıştığı içn merak ettim çünkü.oyle desenize yahukisa ve kesin yazinca ben yanlis anlasildim sandim.
ben vazgectigimi soylemek icin aradigimda doktorumun asistani ile gorusmustum, ona sormustum baska herhangi bir hastalik konusunda bilgi veriyor mu diye; o da hayir demisti. yalnizca tedavisi olmayan genetik hastaliklar, en sık goruneni down oldugu icin onu arastiriyorlar.
bu arada benim 2li taramam dundu. ultrasona yine de girdim kan vermeyecektim ama son anda karar degistirdim. belki benim gibi son anda fikir degistirebilirsiniz. ultrasona gitmenizi tavsiye ederim. 1 saat kadar suruyor. down icin gerekli bulgular oncelikli olarak, bebegin diger herseyini kontrol etti doktor.
önden gitmesi sorun değil canım, benim ilk oğlum hep iki hafta önden gidiyordu,doğduktan sonrada maşallah yaşıtlarından önde gitmeye dewam ettimerhba kızlar
benimde kontrolüm salıydı
bebeğim 10 haftalık ama 11 haftalık çıkıyor boyu 38mm
normalde 2 li taramaya 2 hafta sonra gidecektim ama ayrıntılı ultrasonda 11 haftalık çıkınca haftaya gel dedi
bi hafta aralıkla ultrasona girmek zararlı mı?
ya da bebeğimin önde gitmesi kötü bir şey mi?
doktor sorun olmadığını söyledi bir de sizin fikirlerinizi alayım
bu 2'li test uzun mu sürüyor nasıl bir şey
ultrasonda ellerini ve ayaklarını gördüm çok güzel bir duygu. Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin
benim ikili testim çok uzun sürmemişti 15-20 dk arası, ama bu da dr dan dr a değişiyor sanırım süre, 1 saat süren arkadaş ta olmuş,hastanenden detaylı bilgi öğrenebilirsin.merhba kızlar
normalde 2 li taramaya 2 hafta sonra gidecektim ama ayrıntılı ultrasonda 11 haftalık çıkınca haftaya gel dedi
ultrasonda ellerini ve ayaklarını gördüm çok güzel bir duygu. Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin
teşekkür ederim canımbenim ikili testim çok uzun sürmemişti 15-20 dk arası, ama bu da dr dan dr a değişiyor sanırım süre, 1 saat süren arkadaş ta olmuş,hastanenden detaylı bilgi öğrenebilirsin.
canım haftaya randevu aldım ama bu seferde küçük bu bebek deyip diğer hafta gel diye geri yollamasınlarönden gitmesi sorun değil canım, benim ilk oğlum hep iki hafta önden gidiyordu,doğduktan sonrada maşallah yaşıtlarından önde gitmeye dewam etti
bir hafta ara ile sıkıntı olucağını da düşünmüyorum canım,sonuçta bir kereye mahsus bu durum şuanda, ama karar senin tabi ki için nasıl rahat edecekse ona göre zamanını geçirmeden randewunu ayarlayabilirsin ileriki bir tarihe dr ile görüşüp...
Ben henüz bu bebğimde yaptırmadım canm ilk oğlumda yaptırmıştım ordan biliyorum,ama 12.haftada yapıyorlar genellikle, 15 haftaya kadar süresi var diye biliyorum sonuçta bu dr bakıcak dimi çağıran seni o yüzden sıkıntı çıkmaz haftası ile ama yinede sen bilirsin yanlış yönlendirmiyeyim canm, içinden nasıl geçiyorsa o şekilde karar wer.canım haftaya randevu aldım ama bu seferde küçük bu bebek deyip diğer hafta gel diye geri yollamasınlar
garantiye alıp iki hafta sonra mı gideyim yoksa zamanı geçmemesi önemli mi bu testte
bir de testte ne yapıyor
sen yaptırdn mı 2 li test şimdi
AhahahYani netten de pek bişey öğrenemedim doktoru da aramaya çekindim adam güler bana diye :)) yani bunumu taktın kafaya diye ilk kasık ağrılarım için sorduğumda acaba hamile misin ondan olabilir mi demişti:))
Ben de üşüyorum tüüüm gün, sabah karşı sıcak basıyor.Olabilir. Bende ateş basması değil de üşüme geliyor bazen. Kat kat giyiniyorum.
Ben 2,5 aldım sayılır sen yine iyisinKızlaar kilo aldınız mı ben 9+4'üm ve 600 gr aldım. Sizler benim aşamamda kaç kilo aldınız ya da aldınız mıı çok iştahlı bi insanım normalde, o yüzden çok kilo almaktan korkuyorum
Daha bebek gram ile ifade ediliyor ama benim bel ve kalçama vuran bel fıtığı ağrım çok fena.Taksit taksit ev işi yapanlarda benhemen belim agriyor
merhba kızlar
Ben de pazartesi gideceğim, güzel haberlerimiz olsun inşalşah :)Ben de pazartesi gidicem 2 li test için şu baş ağrısı da geçseydi bi. Ben de çok üşüyenlerdenim kat kat giyiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?