2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

Anladim cnm ilk bebegim erken dogmustu dedin de o kafama takildi premature dogumlarin yuzde 90 i rahim agzi yetmezligi yuzunden oluyor. Benim iki kaybimda bu sebepten. Size erken dogumun sebebini soyledi mi dr?

oyle desenize yahu kisa ve kesin yazinca ben yanlis anlasildim sandim.
ben vazgectigimi soylemek icin aradigimda doktorumun asistani ile gorusmustum, ona sormustum baska herhangi bir hastalik konusunda bilgi veriyor mu diye; o da hayir demisti. yalnizca tedavisi olmayan genetik hastaliklar, en sık goruneni down oldugu icin onu arastiriyorlar.

bu arada benim 2li taramam dundu. ultrasona yine de girdim kan vermeyecektim ama son anda karar degistirdim. belki benim gibi son anda fikir degistirebilirsiniz. ultrasona gitmenizi tavsiye ederim. 1 saat kadar suruyor. down icin gerekli bulgular oncelikli olarak, bebegin diger herseyini kontrol etti doktor.

Kızlaar kilo aldınız mı ben 9+4'üm ve 600 gr aldım. Sizler benim aşamamda kaç kilo aldınız ya da aldınız mıı çok iştahlı bi insanım normalde, o yüzden çok kilo almaktan korkuyorum

o kadar pasta borek yememe ragmen ben de kilo almadim. ancak gecen hafta tahlilimde tsh degeri <0.01 cikti. beta hcg yuksekligi sebebiyle gebelikte bu da olabiliyormus. sanirim kilo almama sebebim bu.
ayni seyi yasayip endiseleri olan arkadaslar varsa dun 2li taramayi yapan doktora da sordum. bebege bir zarari olmaz endiselenme, ilerleyen haftalarda kendiliginden duzelecektir dedi.

merhba kızlar
benimde kontrolüm salıydı
bebeğim 10 haftalık ama 11 haftalık çıkıyor boyu 38mm
normalde 2 li taramaya 2 hafta sonra gidecektim ama ayrıntılı ultrasonda 11 haftalık çıkınca haftaya gel dedi
bi hafta aralıkla ultrasona girmek zararlı mı?
ya da bebeğimin önde gitmesi kötü bir şey mi?

doktor sorun olmadığını söyledi bir de sizin fikirlerinizi alayım
bu 2'li test uzun mu sürüyor nasıl bir şey

ultrasonda ellerini ve ayaklarını gördüm çok güzel bir duygu. Allah sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin

Yok canım anladım zaten senden sonra da araştırdım kitapta okudum filan. Teşekkür ederim. Tedavi sunulan hastalıkların değil de sadece olası allah korusun organ eksikliği, zeka geriliği gibi şeylere bakilabiliyormus. Yine de doktora danışmayi düşünüyorum tabiki:) Zamanını kacirmadiysam zaten yaptıracağım. Eğer kaçırırsam diye sormuştum. Forumdaki herkes randevu almaya çalıştığı içn merak ettim çünkü.
Zaten ayrıntılı ultrason için özel hastaneye gitmeyi düşünüyorum biraz ilerleyince eğer gittiğim devlet hastanesinde görüntüleme yapan uzman yoksa.

önden gitmesi sorun değil canım, benim ilk oğlum hep iki hafta önden gidiyordu,doğduktan sonrada maşallah yaşıtlarından önde gitmeye dewam etti
bir hafta ara ile sıkıntı olucağını da düşünmüyorum canım,sonuçta bir kereye mahsus bu durum şuanda, ama karar senin tabi ki için nasıl rahat edecekse ona göre zamanını geçirmeden randewunu ayarlayabilirsin ileriki bir tarihe dr ile görüşüp...

benim ikili testim çok uzun sürmemişti 15-20 dk arası, ama bu da dr dan dr a değişiyor sanırım süre, 1 saat süren arkadaş ta olmuş,hastanenden detaylı bilgi öğrenebilirsin.

benim ikili testim çok uzun sürmemişti 15-20 dk arası, ama bu da dr dan dr a değişiyor sanırım süre, 1 saat süren arkadaş ta olmuş,hastanenden detaylı bilgi öğrenebilirsin.
teşekkür ederim canım
yazmışsın cevabı yeni gördüm

canım haftaya randevu aldım ama bu seferde küçük bu bebek deyip diğer hafta gel diye geri yollamasınlar
garantiye alıp iki hafta sonra mı gideyim yoksa zamanı geçmemesi önemli mi bu testte
bir de testte ne yapıyor
sen yaptırdn mı 2 li test şimdi

Ben henüz bu bebğimde yaptırmadım canm ilk oğlumda yaptırmıştım ordan biliyorum,ama 12.haftada yapıyorlar genellikle, 15 haftaya kadar süresi var diye biliyorum sonuçta bu dr bakıcak dimi çağıran seni o yüzden sıkıntı çıkmaz haftası ile ama yinede sen bilirsin yanlış yönlendirmiyeyim canm, içinden nasıl geçiyorsa o şekilde karar wer.

Yani netten de pek bişey öğrenemedim doktoru da aramaya çekindim adam güler bana diye :)) yani bunumu taktın kafaya diye ilk kasık ağrılarım için sorduğumda acaba hamile misin ondan olabilir mi demişti:))
Ahahah anlamazlar yavrucum bizim pimpirikli hallerimizi

Kızlaar kilo aldınız mı ben 9+4'üm ve 600 gr aldım. Sizler benim aşamamda kaç kilo aldınız ya da aldınız mıı çok iştahlı bi insanım normalde, o yüzden çok kilo almaktan korkuyorum
Ben 2,5 aldım sayılır sen yine iyisin

merhaba, randevuyu alirken 1 saati bulur demislerdi. benim doktorla gorusmem toplamda 1 saat surdu 15 - 20 dakikasi konusmayla falan gecmis olsa, ultrason kismi 40-45 dakika surmustur. bebegin pozisyonuna gore sure degisiyormus bazi bebekler cok kiprastiklarindan ugrastirabiliyorlarmis :) bize bile bebek izin verdi de rahat baktik dedi doktor.

selam kızlar bende salı günü ikili test yaptırcam devlette merak ettiğim kana bakıyolr tamam ama ultrasyondanda bakıyolar değil mi ben kendm özel hastanede çalışıyorum fiyat uygun değil diye devlette yaptrcam ama merak ediyorum ultrasyon olayını ve ikili test kısa süre sürüyo 5-10 dk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…