Rica ederim :) ben de istiyorum montessori karyola :) biz çok alıştırdık beraber yatmaya ilkini; bunda erken ayırırız inşallah; o zaman biz de bu karyolaya geçmeyi hayal ediyoruz başarabilirsek :)))Baktim cok mantikli ama ilk aylar icin sallanan ve odamiza koyabilecegimiz birsey dusunuyorum. Ama odasini yaparken bu tarz birseyler tasarlayabilirim. Mimar oldugumdan surekli calistigim marangoza da yaptirabilirim iyi fikir verdin valla sagolasin :) ben de cocugun odasini mumkun oldukca cabuk ayirmayi dusunuyorum cok alismasin ayni odada kalmaya kendini ait hissederse daha cabuk alişir.
Bende deneyimleri anlatayım oglum sezeryanla dogdu kıs bebegi ben bir heves 0-3 vs aylara göre doldurdum herseyi ama inanın giydirmekte zorlandım bebegim masallah hızlı gelişti o sebeble kullanmadımmı kullandım çıtçıtlı badiler büyük iş görücek bu bir ikincisi tulumlar hayat kurtarıcı amaaa fermuarlı olanları kolay oyle iki saat cıt cıt cıt ugrastırmaz inanın öyle abartmısım ki dogumzamanı kendime cok kızdım o minik gömlekler vs bence abartmayın sakın magzalar kacmıyor sonucta sonra benim bebegim ilk altı ay uyumadı gaz yüzünden o konuda deneyim yaptık ve sallanan salıncak tarzı olanı kullandı sadece diger beşikleri bir salon bir yatak odamıza almıstım ama inanın sayılı hiç kullanmadı park yatakları tavsiye etmiyorum ama sanırım yataga monteler en güzeli olucak sizler için baska ilk üç ay sonra bebegin oturmasına va yardımcı bumbo oturak hiç kullanmadık ama orbit baby şiddetle tavsiye ederim biz beşik bebeklik ve daha büyügü olmak uzere car seat hepsini aldık tek kelimeyle mükenmel ama su anda bunları macleren volo kullanıyorum bastonlardan ama acaip hafif arabalara sıgma sorunu yok ama baston arabalar 1 yastan sonra olabilir bence Şimdilik bu kadar sonucta çok hızlı büyüyorlar
Kızlar biz beşiği bizim yatağın yanına koyucaz. Oda dediğiniz dolap ve komidin herhalde. Dolayısıyla biz şuan oda yapamayacağız herhalde. İleride beşiği de odasına mı taşımak lazım? O konu nasıl olacak :)
Selam kızlar herkea iyidir umarim. Perşembe ikili testim var umarim iyi geçer. yas 37 riskli grup sayılır ama hayırlısı bakalim. ben büyük kızıma mobilya beşik kullanmıştım agir olmasi yüzünden yer degistirmek cok zordu. ama kucugumde park yatak aldim cok memnunum. hafif heryere gidiyor. ama maalesef kizim benimle yatiyor. Çünkü sabaha kadar sürekli emmek istiyor . bastan alistirmak çok önemli. iyi alisverisler
Siz nasılsınız bilmem ama ben hiç sağlıklı beslenemiyorum canım hem hamur işi tost tarzı şeyler istiyor kahvaltı tamam ama sebze
Alış veriş konusunda ben de çok acemiyim. Yatak olarak park yatak diye bir şey gördüm çok kullanışlı ama İnternette gördüğüm şu modellerden hiç bir yerde bulamadım. Bir de fiyat olarak mesela aralık nedir bu ürünlerde kızlar? Yani daha önce alanlar varsa marka, fiyat yazabilirler mi?
O kadar iyi anliyorum ki seni. Ben o korkuyu defalarca yaşadım. Sebeepsiz yere emmiyordu atak dönemlerinde. Hoplaya zıplayan şarkı türkü ninni ne varsa söylerek emzirme ye geri donduruyordum. Ama kollarim sirtim ayaklarım neler çekti. Allah bilir. Umarım bu bebeklerimiz güzel emer ve birakmaz
Benim de yarın sabah ikili testim, heyecan içindeyim. Hayırlı güzel haberlerle dönelim inşallah. Bir de test için aç olmak lazım mı kızlar bilen var mı?
Kizlar park yataklar uygun gibi gorunse de benim pek icime sinmiyor cocugu o plastik seyin icine yatirmak... ustelik alt kata gecince de sanki yerde yatiyormus gibi oluyor. Diger secenekler de pahalli bilmiyorum valla... ne yapip edip ahsap bisey alacagim sanirim
Evt o sevimli besiklerin omru cok kisa biliyorum. 4 ay kadar 6 ay bile cok zor diyorlar. Arkadaslarim hep arkadaslarindan aldi ki ben o arkadaslarini hic tanimadigimdan acikta kaldim simdiaslinda 1 tanesinde 10 bebek büyur :) cok kullanilmiyor cunku.
Bende de aynı ağrı oluyor..sol tarafım özellikle geceleri kalıyorum ole bi anda sonra geciyorBenimde tam agri gibi degil süt peynir yogurt cok yiyorum aslinda ama gecmiyor cumartrsi doktora gidecem o zaman soracam bakalim yoksa simdiden boyle olursam ileriki aylari dusunemiyorum
la rosa benim de senin gibi kafamda deli sorular var hem bebek bakimi hem alisverisle ilgili. odasini arabasini ne zaman almali. buyuyen karyola mi besik mi, mesela benim icin en kritik soru bu suan :)
Şurda kaç tane deneyimli anne var. Herkes bildiğini söylese 10 yıllık tecrübe eder. Birbirimize yeteriz korkma.hem bişey söyliyeyim mi yavrular doğduktan sonra o endişelerin hoop uçup gidecek. Allah öyle güzel baktırıyo ki onu sana. Anlatamam. Kimseyi beğenmiyorsun. Sanki konuşuyor gibi anlaşıyorsun yavrunla. Ben hayatımda alt değişmemiş insandım. Kardeşim de yok. Ama çocuk doğar doğmaz bi baktım 10 yıllık anneyim :)
Büyüyen beşik konusuna gelince. Başta mantıklı geliyo ama çooookkkk pişmanım o koca yatağı aldığıma. Yatağa çevirirken 80 cm eni var ve çok dar. Odasını erken almıştım. Buna pişman olmadım. Doğmadan 4 ay önce falan aldım. Herşeyi derliyo toparlıyo. Odan varsa boşta ve imkanın al derim. Yok daha küçük ne gereği var büyüyünce sıkılcak ondan falan demişlerdi bana ama 4 senede zaten doyaaa doya kullandım sıkılsa da ikinciyi buna yatırıp büyüğüne Yen'i oda alabilirsin. Kaldı ki kaldırsam bile içim yanmaz. Görevini hakkıyla yaptı oda:))
Ama yatağı beşik olarak al. Büyüdüğünde çoook farklı yerlere kayıyo olay. Paşa arabalı yatak diye ağlıyo ya da baza Lazım oluyo vs.. ayrıca büyüyen yatağı beşik yapma zamanı geldiğinde ikinci geliyorsa o büyüyen yatağın büyüme fonksiyonu yalan oluyo. Daha fazla yer tutmaktan başka işe yaramıyor...
Duphalac ise 10 numara suruptur. Ilk kullanimda etkisini bir kac saat sonra gosterir duzenli olarak aksamlari alirsaniz rahat edersinizİyi geceler kızlar :)
Bişi sormak istiyorum kabızlık için ne yapabilirim doktorum şurup verdi muhakkak bu şikayeti olan birileri vardır ve bu şurubu kullanmıştır. Ne şekilde kullandınız ve yararını gördünüz mü? Ben çok fenaaaa durumdayım
canım biz kraft marka almıştık yaklaşık 2,5 sene önce yatağı ile birlikte 500 tl idi.Alış veriş konusunda ben de çok acemiyim. Yatak olarak park yatak diye bir şey gördüm çok kullanışlı ama İnternette gördüğüm şu modellerden hiç bir yerde bulamadım. Bir de fiyat olarak mesela aralık nedir bu ürünlerde kızlar? Yani daha önce alanlar varsa marka, fiyat yazabilirler mi?
Canım benim sorunum miyde bulantısı değil evet miydem bulanıyor ama aşırı degil Allah'tan sadece canım akşamları yemek yiyemiyorum onun yerine tost ekmek arası gibi ekmeğe ve hamur işine çok düştüm bununda bebeğe bir faydası yok maalesefBen hiç aşermedim öyle yaa. Doktorum bu Allah'ın sana bi lütfu biliyosun dimi diyo sürekli. Ay şu da koktu yiyemicem demedim ne oğlumda ne bunda. Balık haline girdiğimde bile koklayıp ohhh diyorum. Ne görsem canım çekiyo. Sürekli açım. Hatta hamilelikte mide bulantısını çok merak ediyodum. Allahım biraz aşereyim de naza çekebileyim bunda dedim ama yine olmadı. Çeken arkadaşlarım sakıınnnn öyle deme hala unutamam o mide bulantılarını diyolar. İnan merak ediyorum. Sabah geç yersem içim karşıyo benim sadece. Sağlam bi kahvaltı yapıyorum öğlene kadar götürmüyobelki sen de yesen geçer. Zorlasan biraz kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?