- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
amin insallah...allah boyle bir sinav yasatmasin bizeEvet malesef benim doktorumda yaslımıyım vs konustugumda Kanada için normal yaşlar oldugunu endişelenmememi en saglıklı ve genç bayanlarda bile % 100 garantili hiç bir test yok dedi biliyorsun kromazomlarla alakalı dua ve tevekkül Türkiyede kaldıgım dönemlerde zihinsel engelliler okulunda calışma fırsatı buldum bir ögrencimin babası devlet hastanesinde beyin cerrahıydı annesi harita mühendisi ögrendigimde şaşırmıstım egitimlilerdi vs vs inan kader bende rüyamda böyle bir durum bir kızım olmuş gördüm hemde hamilelik yokken korkuyorum Allahım çekemeyecegimiz zorluklar yasatmasın bizlere inşallah saglıcakla versin başka bir derdim yok bu arada bende 38 yasındayım
en doğalı kefir canım içebilirsen tavsiye ederim düzenli içmeni, ayrıca kuru kayısı meyve sebze lifli gıdalar ve bol su tüketmeni öneririm, ben ilaç kullanmamıştım, hareket etmeyi de unutma en güzeli yürüyüşlerİyi geceler kızlar :)
Bişi sormak istiyorum kabızlık için ne yapabilirim doktorum şurup verdi muhakkak bu şikayeti olan birileri vardır ve bu şurubu kullanmıştır. Ne şekilde kullandınız ve yararını gördünüz mü? Ben çok fenaaaa durumdayım
Asla küçümseme bu şikayeti ve başındayken önlemini al . Asla asla ihmal etme. Dr a git kesinlikle.duphalac ise yarıyor. İhmal etme kullan. Ben geçen hamilelikte bir oldum. İhmal ettim. Şu an ameliyat lik derecedeyim. Allah düşmanına vermesin diyeceğim acılar çektim. Doğuma bir ay kala çektim. Hala devam ediyor. Ne olsa geçer demeİyi geceler kızlar :)
Bişi sormak istiyorum kabızlık için ne yapabilirim doktorum şurup verdi muhakkak bu şikayeti olan birileri vardır ve bu şurubu kullanmıştır. Ne şekilde kullandınız ve yararını gördünüz mü? Ben çok fenaaaa durumdayım
Canm bende normalde asla öyle enzirmiyorum. 3.5 aylıkken ve 6 aylıkken bir bırakma dönemi yaşar gibi oldu. Öyle atlattık bunu. Ve çevremde bir iki arkadaş da böyle yaptığını söylemişti. Bir iki hafta günde üç dört sefer mecbur bunu yapmıştım. Normalde bende sakin ortamda tek başıma emziririm. Emzirmek için çok mucdlee etmistimCanım yanlış anlamazsan birşey söylemek istedim:)) ben emzirirken o hareketleri müziği çalgıyı vs doğru bulmuyorum. Uzman görüşü değil tamamen benim fikrim. Bebeğin bu şekilde daha huzursuz olduğunu düşünüyorum. Kuzenim çok yapardı öyle şeyler hep kızardım. Ben geriliyorum senin bu bağırarak şarkı söylemenden hareketliliğinden. Sen canın yemek istemediğinde biri seni hoplatsa garip sesler çıkarsa mutlu olur yer misin yemeğini diyodum. Aksine huzur sakinlik sessizlik gerekiyor diye düşünüyorum. Ve de sabır bolca sabır. Rabbim sabır versin hepimize.
Ben beşiği ilk 1 yıl odamıza almıştım gerisi odasındaydı. Ama beşiğe yatmadı aramızda yattı genelde. Çünkü çok sık emiyordu kalk al emzir yatır çok zor oldu. Sepet gibi bişey alırsın ilk aylar çok kullanışlı oluyor. Aslında anne yatağına monte edilen anne yanı deniyo onlar çok güzel ama 5 6 ay yatacağı için çok gereksiz geldi bana. 700 lira chicco nunki. Mobilya sordum onlarda o civar. Arada yatırmak çok tehlikeli ani bebek ölümü olayları var ama o dönem uykum çok hafifti o yüzden yatırdım ben yanımda uyuyarak emziriyodum yorgunluktan. 2 saat kesintisiz uyusam takla atıyodum mutluluktan ayyy :s
la rosa benim de senin gibi kafamda deli sorular var hem bebek bakimi hem alisverisle ilgili. odasini arabasini ne zaman almali. buyuyen karyola mi besik mi, mesela benim icin en kritik soru bu suan :)
Merhaba. Bence ayakkabı almayın. Tamamen boşa masraf olur :) zıbınları üç aya kadar kısa kollu almanızı tavsiye ederim, hatta daha uzun süre bile olabilir. Hava biraz serinlese üstüne tulum giyicek nasıl olsa :) eldiven de fazla almayın; çünkü artık doktorlar mümkün olduğunca kısa sürede çıkarılmasını istiyor eldivenin. Bize en fazla on beş gün demişti, o da sadece uyurken; ki biz o kadar bile takmadık. Hatta hiç takmadık :) bu arada herşeyin gözünüze küçük görünmesi çok normal, emin olun çoğu büyük bile gelecek :) yatak mevzusunda da biz hem normal karyola hem park yatak aldık. Daha doğrusu annem bu çocuk sallamadan uyumayacak diye babamla koştura koştura park yatak almaya gitti bir akşam! Amma velakin yine de uyumadı! Bizim kızımız genel olarak uyumayan bir bebekti kısacası. Yani çok önemli olduğunu düşünmüyorum beşik, park yatak vs tercihinin.. her çocuk farklı doğuyor ve farklı büyüyor çünkü ... sağlıklı , konforlu bir yatak olması önemli olan.. aklınızda başka bir şey varsa sorun siz yine. Biz karı koca alışveriş delisi olduğumuz için ne nerde bulunur ne kadara bulunur vb konularfa uzman olduk 3 senede :)
Ya gerçekten şu muhabbetleri okudukça heyecanlandımufacık minnak bebişimiz gelmiş de onu giydiriyormuşum gibi hissettim yarın ikili test de güzel sonuçlar çıksın da artık akşamına kaynanamlara gidip açıklayacağız
Inşallah canim bi anda biter kusmalarım benimdeamin canim. acikcasi ben asiri bulanti yasamadim. kusma zaten hic olmadi. ama cok rahattim da diyemem tabi bulantilar suresince yemek yemek, oturdugum yerden kipirdamak dahi istemiyordum cunku hep midem havada gezdim. kraker eksi seyler falan yiyordum kendimi rahatlatmak icin. sansli gruptayim sanirim kisa bi sure devam etti cunku. simdi ara ara oluyor ama yemek yedikten sonra egilip kalkarsam falan bulanti yapiyor o kadar.
cok bulantisi olanlarin genel olarak soyledigi bir anda kesildigi evet. bir gun uyaniyorsunuz hersey bitmis :)
Rica ederim, ilk bebekte bu konularda forumda çok faydalanmıştım ben de.. çünkü internet sayfalarındaki hazır listeler detaylı değil; ama burada hiç aklına gelmeyen ve unutulan birşey okuyabiliyor insan. Rahatlık :)Canım çok saol yardım için, hepsini not aldım, alışverişe çıkarken kullanıcam :) Valla içim rahatlıyor okudukça, bilmediğimiz ne çok şey var. İleride alışveriş dönemlerinde baya bir soru sorucam gibi gözüküyor. :) Siz deneyimli anneler sağolsun, işimiz baya kolaylaşacak gibi duruyor bu gidişle :)
Bende çok kötüydüm doktorun duphalac diye bi şurup verdi günde 2 sefer içtim 2 gün bayağı rahatlattı beni ama 2 günü geçirmedim ne olur ne olmaz diye sonrasında da aç karna 2 kayısı yiceksin demişti. Şuan herşey düzeldi çok şükür :)İyi geceler kızlar :)
Aynen katılıyorum. İsmi değişince modern oluyor sanırım. Bende gayet memnunum park yataktan. İçim rahat yatırıyorum Allaha şükür. Bende 250 ye almıştım 2015 teŞimdi montesori yatakları moda kızlar buyunce kullanılacak bişey direk yer yatağı bir dünya para verip alıyor millet :)))park yatakta bende buyunce yere yakın diye endişe etmiştim ama yüksek olanlardada düşme tehlikesi çok fazla
Alınacaklar listeni burda paylaşabilir misin Can'ım birim de fikrimiz olsunalışveriş konusunda bende birkaç şey yazayım :))
kıyafet alışverişimizi 7.aya bırakmıştık bizde, ama çok zorlanmıştım çabuk yoruluyordum çünkü, Eminönü havuzlu han'a gitmiştik,İstanbul da olanlar duymuştur mutlaka ismini, 3 katlı bir yer, a'dan z'ye herşey mevcut, fakat fiyatları konusunda dışarıdaki mağazalardan çokta uygun olduğunu düşünmüyorum.
Araç gereçlerin(park yatak,bebek arabası v.b) çoğunu da internetten sipariş vermiştik, öncesinde araştırıp gidip görüp en uygun fiyat hangi sitedeyse ordan almıştık.
E bebek mağazasına da mutlaka bakın derim, güzel indirimler oluyor,yakınlarınızda yoksa internet üzerinden de alabilirsiniz, kıyafetleri de oldukça kaliteli ve indirim zamanı bayağı uygun oluyor.
Ben alışverişe başlamadan önce alınacaklar listesi hazırlamıştım hem kendime hemde bebeğime,her aldığımı çiziyordum,böylece ne aldık ne almadık diye düşünmemiş oluyorsunuz.
Ben de seninle aynı durumdayım Can'ım hiçbir fikrim yok hiçbirşeyle ilgili, birbirimize haber verelim öğrendiğiniz şeyleriKızlar selam,
Ben de sabahtan beri bebek alışverişi için araştırmalar yapıyorum. Burada da çok güzel tavsiyeler verilmiş, hepsini not ettim. Benim ilk bebeğim olacağı için bir de sülalede 10-15 senedir bebek olmadığı için ben gerçekten bu konuda hiçbir şey bilmiyorum.Açıkçası biraz korkuyorum da, yani en ufak şey bile aklıma takılıyor. Mesela doğum kısmetse ağustos'ta olacak, eve gelince beşiğinde battaniye mi olmalı, yorgan mı olmalı, yoksa pike gibi şeyler mi olmalı? Hiçbir fikrim yok. :) Uyku takımları falan gördüm netten, onları almak mantıklı mı acaba? Bir de dün eşimle AVM'ye gittik, bebek mağazalarına baktık biraz. Zıbınlar falan çok ufak geldi gözüme( evet, yıllardır kucağıma bebek almadım) , bu beden işini nasıl ayarlıcaz:) Zıbınlar kısa kollu var, uzun kollu var... Ağustos doğumlular için hangisi uygundur? Yeni doğan için ayakkabı almak lazım mı, gereksiz mi? Park yatak mı daha kullanışlı yoksa beşik mi? Beşiği nasıl almalı? Aklıma daha bir sürü soru takılıyor. Nasıl yapıcaz bu işi kızlar
ANNE İÇİN BANYO VE SAĞLIKAlınacaklar listeni burda paylaşabilir misin Can'ım birim de fikrimiz olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?