2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kesin olmamakla birlşkte bişeyler söyleyebilir doktor bu haftada 16.haftada kesşn oluyor , ne güzel hevesli bir eşin var benim de ilk doğum ama eşimde hiç heyecan yok şimdi gidip bakalım desem alacağım tepkiyi çok iyi biliyorum yok artık falan yapacak daha çok Can'ım sıkılacak o yüzden bişey demiyorum

Ayl
Aylık spor SAlonu üyeliği de olabilir kapalı ortam soğukta iyi gider evde koyacak yer sıkıntı olabilir

Canım ilk çocuk olduğu için biraz hevesli evet. En iyisi 15-16ya kadar sabretmek sanırım, biraz zor olsa da :)

Normal en iyisi tabi cesaret ettikten sonra öok ağrılı oldu mı doğumun kaç saat sürdü sancın epizyo açıldı mı ordaki dikişlerde Ağrı'n oldu mu , ay öok korkuyorum doğumdan
Bende aşırı korkardım.Ne olsa sezeryan olur diye sona kadar gittim ınan. Ama bebeğim tamamen hazırdı normal doğuma. Eşim aşırı hemde çok aşırı destek oldu onun sayesinde normal dogumum oldu desem yeri. Benm sancim nerdeyse 20 saate yakın sürdü. Ama son saatler çok siddetlendi. Artı suni sancı da verip sonra sancıyı kestiler. Çünkü sancim cok kuvvetli geliyordu. O anlar herkesin ağrı eşiğine göre ınan çok farklı oluyor. Ama öyle korkulacak birşey olsa kimse yeniden cesaret edemez. ZTen doğum olur olmaz ki o hissi anlatamam kuş gibi hafif rahat ve huzurlu oluyorsun.anestezi de almadım. Epizyo olmadı ama kendi yirtilmam oldu dışarda 3 dikiş oldu. KıSa sürede onlar düştü çok şükür sorun yaşamadım. Ama dikkat etmek şart. Sezeryanli arkadaşlar hep dikkat etmek zorunda. Ama normal doğumdan 40. Gün sonra herşey normal e dönüyor desem yeri. Dikislere dikkat ettikten sonra gerisi kolay oluyor.

Ayl

Aylık spor SAlonu üyeliği de olabilir kapalı ortam soğukta iyi gider evde koyacak yer sıkıntı olabilir

Güzel olabilir evet. Onu da bir araştırayım, çok kilo almak istemiyorum. Hem normal doğumu çok istediğim için spor biraz kolaylaştırır gibi geliyor.

Canım sana bir şey sorucam. Normal doğum sancısı tam olarak neye benziyor? Çok kuvvetli regl sancısı diyen de var, çok başka diyen de var. Ben de düşünüyorum da merak ettim. İnşallah kısmet olur.

Normali 9-12kiloymış diyorlar ben de minımumda tutmak istiyorum onları vermesi var bir de sonra, emzirme döneminde de beslenmeye dikkat etmek lazım süt olsun diye en iyisi şimdiden az kilo almak

Benim kizim olmasa ben kesin cikardim. Çünkü kizim da karda kista çıktık yürüdük. Şimdi hergün çıksam hasta olabilir. Bilmiyorum ben kendimi de kızımı da çok hassas yapmamaya çalışıyorum. Her havada yarım saat çıktık yürüdük. Haftanın belli günleri. Bence bu saatler biraz güneş kendini göstermiş olduğu zamanlar çıkılıp yurunebilir. Yürüyüş bandının bir zaraari olmaz herhalde yinede danışmak lazım ama ben almistim daha önce. Ne zor gelirdi çıkıp yürümek. Dışarı çıkarım daha iyi derdim. İki vitrin bak bir maarkete gir zaten yarım saatten fazla gidiyor

Spiral anestezi ile Epidural anestezi arasında ne fark var acaba, hangisi normalde hangisi sezaryende kullanılıyor, yan etkileri neler?
Kimileri sezaryenden sonra çok baş Ağrı'sı veya bel Ağrı'sı olduğunu söylüyor

Canım sana bir şey sorucam. Normal doğum sancısı tam olarak neye benziyor? Çok kuvvetli regl sancısı diyen de var, çok başka diyen de var. Ben de düşünüyorum da merak ettim. İnşallah kısmet olur.
Canm kişiden kişiye değişiyor kimine göre kuvvetli bir regl ağrısı. Kimine göre kemik kırılması. Ben 5-6 dk da bir vuran sanciyla gittim ama regl sancisindan daha az hissediyordum. Dr a gidip nst ye bağlamında 100 leri bulan sancim vardı. Dr çok iyi az hissediyorsun doğumun iyi geçer dedi. Amaa sonradan sonra bir siddetlendiki. Tarifi yok. Ama herkesin yaşadığı ınan apayrı oluyor. Bir arkadaşım ilk doğum olmasına rağmen 5 saat çekti mesela.Benim sancı surem çok uzundu. Yani sürekli nst ye bağlı kaldığım için daha yoğun hissediyordum. Ayakta olsam eminim daha hafif olacaktı ve daha kısa sürede. Malesef beni çok yatırdılar reddetmeme ragmen

Peki kendimiz için ne gibi alışverişler yapmalıyız doğum sonrasına, gecelik mi daha kullanışlı olur pijama mı, ben kapalıyım kayınbabamın yanında falan pijama gecelikle durmam ayıp olmaz değil mi

Zor olduğu kesin canım ama inşallah bana da hayırlısıyla normal doğum nasip olur.

Normali 9-12kiloymış diyorlar ben de minımumda tutmak istiyorum onları vermesi var bir de sonra, emzirme döneminde de beslenmeye dikkat etmek lazım süt olsun diye en iyisi şimdiden az kilo almak
Mümkün olduğunca az almak gerek gerçekten. Ama kg almaya meyilli bir vucutsa 25 kg alan arkadaslarim oldu. Ve en tehlikeli kg alımı genel almak diye düşünüyorum. Sonra çok zor forma giriyor vücut.dikkat etsende son aylar ikişer üçer alıyorsun ınan ki. Ben sağlıklı beslendim 15 kg aldım. Üç ay almamıştım. Sonra hep göbekten aldım. Dr um normal aldığımı söyledi. 53 kg ile başlamıştım. Kizim 3-680 dogdu

Emzirme atleti benim çok işimi gördü. Korse almıştım hemen tkmıştım. Ama sicaktn çok kullnmistim
Bende kapaliyim. Pijama daha kullanışlı oluyor bence. Ama ben kimsenin yanında pijamayla durmadım açıkçası. Kimsenin yaninda da emzirmedim. Kendi kardesim abimin yanında emzirme onluguyle emirm zorunda kladim bazen. Ama o da kizim çok uzun emerdi. onlarda bir iki günlüğüne geldikleri için böyle bir durum olmuştu. Ama ben kimsenin yanında emzirmedim. Pijamayla durmadım. Kimisi salona yatak yapıyor falan. Ben onu da yapmadım. Hep odamizdaydim. Böylesi daha iyi olmuştu bence

Kızlar peki emzik konusunda ne düşünüyorsunuz.
Kizim almadı her türlü emsiği denedim. Bu kez vermeyi düşünüyorum. Yinede hala kararsızım.

Rica ederim, ilk bebekte bu konularda forumda çok faydalanmıştım ben de.. çünkü internet sayfalarındaki hazır listeler detaylı değil; ama burada hiç aklına gelmeyen ve unutulan birşey okuyabiliyor insan. Rahatlık :)

Kızlar peki emzik konusunda ne düşünüyorsunuz.
Kizim almadı her türlü emsiği denedim. Bu kez vermeyi düşünüyorum. Yinede hala kararsızım.
emziği benim oğlum da kullanmadı canım, her bebek istemiyor, ama kullansa bazı durumlarda kurtarıcı olabilirdi diye düşünüyorum, bakalım belki bu bebeklerimiz kabul ederler emziği, biz teklif edelim yine karar onların

Aslında çok pahalı değil. Montajı nakliyesi vs 500 TL dedi bana en ünlüsü bile. Zaten küçücük ahşap karyolalar bile 300-400 liradan başlıyor. Bu arada doğumdan itibaren de kullanabiliyorsunuz.

Emzik konusunda ben d kararsızım kimileri iyi diyor kimileri zararlı ne gibi zararları olabilir acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…