Erken derken ne zaman ayırmak iyi ?Rica ederim :) ben de istiyorum montessori karyola :) biz çok alıştırdık beraber yatmaya ilkini; bunda erken ayırırız inşallah; o zaman biz de bu karyolaya geçmeyi hayal ediyoruz başarabilirsek :)))
ben 12 kg almıştım hamileliğimde , doğumdan 2 ay sonra hamile kaldığım kg nunda altına düşmüştüm, doğumum zorunlu sezaryendi, gebelik zehirlenmesi riskim wardı, ama süt için bol bol su içmenizi tavsiye ederim, herkes sütün olsun bol bol ye der ama bence sütü arttıran en önemli şey su ve uyku, dinlenmeye çalışın, fırsat buldukça bebek bakmaya gelen yakınlarınıza(babanne+anane+teyze+hala) bırakın bebeğinizi ve uyumaya çalışın, tabi bunun yanında anne sütünü arttıran yiyecekler aklımda kalanları söyliyeyim soğan,bulgur pilavı, hurma,dere otu. bunlardan da yemeye çalışın,ama tatlıya çok kaçmayın derim kg dan başka artısı olmaz size. Ayrıca doğum sonrası baş ağrısı yaşamadım genel anestezi olmuştum, toparlanman 10 günü buldu,yatıp kalkarken oturup kalkarken çok ağrım oluyordu, ama 10 gün sonra normale dönmüştüm bu durum da kişiden kişiye değişiyor,göbek kalıyor maalesef biraz da olsa,korse kullanamamıştım dikişlerim acıyordu, inşallah herkes hayalindeki doğumu güzel anılarla yaşar...Normali 9-12kiloymış diyorlar ben de minımumda tutmak istiyorum onları vermesi var bir de sonra, emzirme döneminde de beslenmeye dikkat etmek lazım süt olsun diye en iyisi şimdiden az kilo almak
Canm çok sagol çok incesin.. Çok şükür geçmek üzere canm. Hafta sonu başka bir dr a daha götürdüm krem aldık. Kullandık çok az kaldı çok şükür canm. Ama uykusu bir saat kisaldi bu hastalıktan sonra. 9- max 9 buçuk saat uyuyor gece normal mi bilemedim. Gunduzde max1 saat 15dkZ zeynebim111 kızının alerjisi nasıl oldu canm, geçmiştir inşallahaklımda sorucam hep unutuyorum...
Daha iyi olmasına çok sewindim canımCanm çok sagol çok incesin.. Çok şükür geçmek üzere canm. Hafta sonu başka bir dr a daha götürdüm krem aldık. Kullandık çok az kaldı çok şükür canm. Ama uykusu bir saat kisaldi bu hastalıktan sonra. 9- max 9 buçuk saat uyuyor gece normal mi bilemedim. Gunduzde max1 saat 15dk
Emzik konusunda aynen canm teklif edip kararı ona birakicam. Bazen gerçekten kurtarcii
geçmiş olsun canım neyin var, dikkat et kendineSelam kzlar naslsnz bn bu ara rahatszm pek katlamyrm size
Ay canm o durumlar bizdede var. Ve resmen bazen bilerek yapıyor. Sakin klmak gerçekten zor. Havalar isinsaa enerjisini atsa diye bekliyorum. Ay benimkide babasına gitmez. Sürekli bende uyur. İlerde düzelmesini umut ediyorum. Umarım geçer bu surecDaha iyi olmasına çok sewindim canımuyku konusu maalesef bizde de çok az ama ben bu durumu artık 2 yaş sendromuna bağlıyorum, bu dönemde çocuklar uykuyu, yemek yemeyi reddedebiliyorlarmış, herşeye hayır demeleri, öfke nöbetleri, anne babaya vurma yada kendisine vurma ve daha pek çok şey war, okuyunca netten mantıklı geldi, uyumak istememe, bazen hayır diye diretmeler, kızdığında ya da bişeyleri yapamadığında ve istediği olmadığı zamanlar da kendi kafasını kapıya felan vurma, çığlık atma durumlarımız oluyor ve gerçekten sabır zorluyor, ama sakin kalmaya çalışıyorum elimden geldiğince fakat çok zor bir durum,Allah tan uyku durumu dışında diğer saydıklarımı sürekli yapmıyor arada bir ay da bir iki kez ama sadece uykusuzluk bile yetiyor hiç dinlenemiyorum, babasına da gitmiyor gitse biraz uyurum haftasonu diye hayal kuruyorum hayal olarak kalıyor ,gerçekten ilk hamileliğimde dikkat ettiğim birçok konuyu bu sefer yapamıyorum, fırsat olmuyor,işimiz çook zor Allah yardımcımız olsun canım, tüm annelerinn ve hamilelerin de tabii
babamda bana ayni seyi söyledi...kizin biraz buyuseydi sonra yapsaydiniz diye...baba ben kac yadindayim biliyomusun...45 yasindami cocuk yapsaydim dedim...bunun gibi bir cok sey stres yapiyor bende...ister istemez dahada karamsar oldum...aileler önce tebrik ediyor arkasindanda sirasimiydi gibi konusma yapiyor...Bizde soylememistik. Dün ablam bizimkilere söylemiş sanırım. Hatta babam şaşırmış kızı küçüktü falan demiş. Moralim bozuldu .sanki annem iki yılda bir doğum yapmamais gibi. Nasip böyle şeyler napabilirim.
Bir iki haftaya öteki tarafa da söyleriz diye düşünüyorum. Arkadaşlara söylemiştik en basindan.
inşallah canım ya gerçekten çok zor,sanırım senin kızında iki yaş sendromunda, babaya gitseler biraz soluklanıcaz da o da yok, geçicek bugünler de inşallah hayırlısı ileAy canm o durumlar bizdede var. Ve resmen bazen bilerek yapıyor. Sakin klmak gerçekten zor. Havalar isinsaa enerjisini atsa diye bekliyorum. Ay benimkide babasına gitmez. Sürekli bende uyur. İlerde düzelmesini umut ediyorum. Umarım geçer bu surec
canim gecelik zor oluyor aldim ama kullanamadim...pijama takimi al ust tarafi göğsüne kadar düğmeli olsun...emzirmek kolay oldun diye...uzerinede sabahlik gibi bir sey alirsin...biriletinin yaninda rahat etmek istiyorsan...Peki kendimiz için ne gibi alışverişler yapmalıyız doğum sonrasına, gecelik mi daha kullanışlı olur pijama mı, ben kapalıyım kayınbabamın yanında falan pijama gecelikle durmam ayıp olmaz değil mi
Benim hamilelik öncesi gobegim vardı ilk hamileligimde 6 Ayken bu kadardı gobegim. Normal pantalonlarimi giymiyorum ben artık 2 3 haftadırGobisler ne alemde kızlar varmı belli olmaya baslayan
maalesef oluyor işte kızlar bu durumlar, o anda insan içerliyor ama stres yapmamaya takmamaya çalışmak lazım, bana da k.validem dedi torun çok istiyordu ilki olunca sonra kardeşsiz olmaz demeye başladı fakat bebek haberini verince erken oldu sanki daha küçüktü çocuğun dedibabamda bana ayni seyi söyledi...kizin biraz buyuseydi sonra yapsaydiniz diye...baba ben kac yadindayim biliyomusun...45 yasindami cocuk yapsaydim dedim...bunun gibi bir cok sey stres yapiyor bende...ister istemez dahada karamsar oldum...aileler önce tebrik ediyor arkasindanda sirasimiydi gibi konusma yapiyor...
Allahtan geliyor ya napalim. Ama gerçekten üzülüyor insan. Ard arda büyüyen kardeş yok mu sanki hicbabamda bana ayni seyi söyledi...kizin biraz buyuseydi sonra yapsaydiniz diye...baba ben kac yadindayim biliyomusun...45 yasindami cocuk yapsaydim dedim...bunun gibi bir cok sey stres yapiyor bende...ister istemez dahada karamsar oldum...aileler önce tebrik ediyor arkasindanda sirasimiydi gibi konusma yapiyor...
Lohusalik depresyonuna girdim ben resmen canm. K.v yardıma gelicem dedi. Çocuğun doğduğu günden itibaren horul horul yattı. Anlatsam neler neler. Onun yüzünden sutum olmadı. Bu kez gelsin istemiyorum. Hemde hiccmaalesef oluyor işte kızlar bu durumlar, o anda insan içerliyor ama stres yapmamaya takmamaya çalışmak lazım, bana da k.validem dedi torun çok istiyordu ilki olunca sonra kardeşsiz olmaz demeye başladı fakat bebek haberini verince erken oldu sanki daha küçüktü çocuğun dedikısmet bu işler dedim bende,insan bozuluyor tabi ama boşwerinnnn, herkes boş boş konuşuyor işte bazen ve daha da çok konuşacaklar ilkinden antremanlıyım ben herşeye karışmalar,dediklerinden farklı dawranınca ,biz sanki çocuk büyütmedik demeler ayyyy lohusa dönemim tam bir felaketti
ben hastanedeyken gecelik ile daha çok rahat etmiştim, tuvalete felan giderken indir kaldır olayı yok sadece yukarı topluyorsun bana daha kolay gelmişti, bide hastanede yatarken yukarı kadar kaldırıyordum altıma hasta bezi üzerime pike çekiyordum sorun olmuyordu zaten erkekler fazla kalmıyorlar yanınızda eşiniz hariç,ihtiyaç halinde de birileri war ise odada,müsade istersiniz dışarı çıkarlar, işte bu da tercih meselesi yine, ben iki takım almıştım hem gecelik hem pijama,pijamayı resim çekilirken giymiştim ewe de öyle gitmiştim sabahlıklı bir takımdı,ewde de normal pijamalarımı giymiştim, misafirleri yanına pijama gecelik ile çıkmamıştım, ince göbeği sıkmayan pantolon etek giymiştim,kanama olayı da hastaneden ayrıldığımız da yani 2 gün sonunda azalmıştı, sadece ped yeterli oluyordu,bu durum da değişebiliyor demek ki, gecelik ve pijamaları şimdiden almama konusuna kesinlikle katılıyorum mümkünse son aylara bırakılmalı bedenler değişiyor çünkü.canim gecelik zor oluyor aldim ama kullanamadim...pijama takimi al ust tarafi göğsüne kadar düğmeli olsun...emzirmek kolay oldun diye...uzerinede sabahlik gibi bir sey alirsin...biriletinin yaninda rahat etmek istiyorsan...
hatta dogumdan sonra 3 tane pijama degistirdim...cunku kan cok oluyor..
gerci doguma yakin bunlari konusuruz...zaten simdi pijama almanin bir anlami yok...
cunku ben 65 kiloyla hamile kaldim doguma gittiginde 90 kiloydum...
:)
güya bana yardıma geldi ...birde ona hizmet ettim dikisli dikişli..kv me sen git ben bakarim kızıma dedim...Lohusalik depresyonuna girdim ben resmen canm. K.v yardıma gelicem dedi. Çocuğun doğduğu günden itibaren horul horul yattı. Anlatsam neler neler. Onun yüzünden sutum olmadı. Bu kez gelsin istemiyorum. Hemde hicc
aynennnn canım ve beni kimse anlamadı eşim bile surat yaptın hep dedi beni suçladı,gerçekten bazı k.valideler çok anlayışsız oluyor, yinede Allah razı olsun çocuğumu ona bırakıp gidiyorum işe, ama bu lohusa dönemi çok farklı bir olay ve ben yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum ikinci çocuğu sırf bu yüzden istememiştim ama çocuğuma haksızlık etmek istemedim kardeşi olsun dedim, dedim de bakalım bu süreç nasıl geçicek, takmıyacam bu sefer diyorum söylediklerini yaptıklarını ama bakalım nasıl olucak en zor kısmı bu wallaLohusalik depresyonuna girdim ben resmen canm. K.v yardıma gelicem dedi. Çocuğun doğduğu günden itibaren horul horul yattı. Anlatsam neler neler. Onun yüzünden sutum olmadı. Bu kez gelsin istemiyorum. Hemde hicc
Ayneeen aynen kardesim. Daha çok yük oluyorlar. Kimsenin kendi annesi gibi olmuyor. Eşim erkek haliyle bana daha çok destek oldu. Annesi varken bile o yemek yaptı. O kısmı atlayabilsek keskeegüya bana yardıma geldi ...birde ona hizmet ettim dikisli dikişli..kv me sen git ben bakarim kızıma dedim...
aneeeeem bi konussak neler neler...o lohusaligim göz yasi icinde geçti...kizim aglardi bende aglardim... :)
ama simdi daha bilincliyim...allah kimseye muhtaç etmesin insallah...
zorla ye ye ye 2 canlisin...ye ye ye emziklisin...sonrada bir cocuk dogurdun su haline bak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?