Teşekkür ederim o daha mantıklı2.ay zaten bir sürü aşı var cabım ben 3-5yapormayı düşünüyprum
Annem 20 gün kaldı sadece sabah bir saati geçkin uyuyor doğa o arada yemek yapıp evi topladıysam ne ala sonraki kısa uykularda çamaşır asma toplama katlama bazen ablaya satıp hızlıca ev süpürme ev dediysem sadece oturduğumuz oda :)) iki aydır ev daha bugün temizlendi oda kadın geldi yoksa hayalIki haftadır annem yok. Hiç bir şey yapamıyorum evde ya. Sizde durumlar nasıl? Uyutuyorum koyuyorum maksimum 20 dk uyuyor. Eşim gelince ne yapıyorsam o
Geçmiş olsun canımSabah kalktım burnum yanıyor. Ennn korktuğum şey şuan hasta olmak ve ev halkına bulaştırmak. Çünlü biliyorumki şöyle ilerleyecek. Ben hasta olursam tüm düzen değişecek. Kendimemi bakayım bebeye mi bakayım. Yoksa okula giden oğlumam mı bakayım yemek mi yapayım. Hadi bi şekilde yapılır onlar da ya çocuklara bulaşırsahemen bitki çayı yaptım kupa kupa içiyorum. C vitaminine de yüklendim. Umarım devamı gelmez
Hadi yaaaEvt cnm gaz sorunumuz yok ama demir damlasindan oturu kabiz oldu 3 gundur kaka yapmiyor ki hergun muhakkak yapardi... ve ilaci kullandigim geceler 2 saatte bir yeni dogmus bebek gibi uyaniyor huzursuz etti bu damla cocugumu... damlayi 2 gecedir vermiyorum dun aksam 12 den 6 ya kadar kesintisiz uyudu... bir sikintisi yoksa 5 6 saat kadar uyuyabiliyor. Tabi saat 6 da uyanip emip oynayip 30 dk 1 saat uyuyor uyaniyor emiyor vb... gunduz uykularimiz kisa kisa ama gece uykularimiz sorunumuz yoksa uzadi. Ayrica damla ile hem de istahi azaldi ben de damlayi biraktim yarin tahlil yaptiracagim ihtiyac yoksa kullanmayacagim.
Ben de seninle aynı düşünüyorum canım. Kilosunu geçene kadar da 2 numara kıllanırım diye düşünüyorum. Sızdırma da olmadı. Sadecepk gevşek bağlamışsam ve pipisi bir tarafa kaymışsa yaşadım sızma. O da benden kaynaklıKizlar hekes 2 no sizdiriyor demis ben ole birsey yasamadim ya... ama en fazla 3 saate 1 bez degistiriyorum... yalniz geceleri uyudugu muddetlerde uzun uzerinde kaliyor ama bir kaza yasamadik suana kadar.
Yok walla maske taktım 24 saat boyunca. Sürekli de emzirdim ama yine de bulaştı bebeğime.Geçmez inşallah anne sütü onu korur bol bol emzirirsin.
Çok geçmiş olsunkafayi kaldiramiyorum,emzirmek cok zor
Okuduğum kitaplarda ve web sayfalarında yazanlara göre 6.30-7.30 aradı gece uykusuna yatmasıMerhaba kızlar gece uykusuna kaç gibi başlatıyorsunuz bebekleri sabah kaça kadar uyuyor? Gece uykularında sürenin uzaması lazım sanırım ama biiznki uzamadı gece en fazla 3saat deliksiz uyuyır bazen daha da az, daha uzun uyması için ne yapmak lazım? Ben 8gibi geceye başlatmaya çalışıyorum ama erken mi sizce dah mı geç başlatmalıyım onla mı ilgili acaba uyku saati
Benim annem üst katımda allahtanIki haftadır annem yok. Hiç bir şey yapamıyorum evde ya. Sizde durumlar nasıl? Uyutuyorum koyuyorum maksimum 20 dk uyuyor. Eşim gelince ne yapıyorsam o
@beyazinciOkuduğum kitaplarda ve web sayfalarında yazanlara göre 6.30-7.30 aradı gece uykusuna yatması
Öneriliyor canım. Kaç aylık olduğu ve bir sıkıntısı (gaz, grip, kaka vs) olmasına göre değişir uyuduğu süre. İnşallah üçüncü ayında gazı da biter uykuları da uzar. Rahat rahat uyurlar.
Profil resmiEvet yarım yamalak tuttu daldıktan sonra da düştü hemen :)
Inşallah kalmaz ya bakalım.
6. Ayda meyve suyuyla verilebilen dogal bir demir tozu buldum ama dedigim gibi ek gida ile verilebiliyor... yani bize uygun degilHadi yaaa
Deme
Bizimki zaten 3-4 günde bir kaka yapıyor. Desene yandık demir hapına başlayınca.
Umarım ihtiyacı yoktur İrem'in de vermek zorunda kalmazsın daha fazla.
Demir ilacına bizim doktor 5.Ayda başlayacağız dedi.
Ben de bir araştırmaya başlayayım. O mevzuda pek bir fikrim Yok.
Canim benimkide oyle memeden inmiyo annem.diyoki e sen bole surekli emzirirsen sut birikmez falan cocuqu surekli ac saniyolar...peki seninki surekli memede olunca surekli yutkunuyomu mesela benimki surekli.memede olduqunda 7 veya 8 kere emdiqinde anca yutuyo ?Aynı durum bende de var.
Birkaç gündür grip ve öksürüyor diye memeden indirmedim. Wc ye bile birlikte gidicem neredeyse. Zorunlu kamp oldu bana da.
Süt miktarı değişmişmidir merak ediyorum aslında. Bir fırsat bulup sağsam merakımı gidersem ne iyi olur ama büyün gün emiyor. O uyuyunca da benim pil bitiyor ve uyuyorum. Zaten gündüz uyuduğunu gören olmadı henüz. Akşamları da grip diye bir saat aralıklarla ayaktayız.
Bir geçip gitseydi şu pis hastalık.
Cok cok gecmis olsun cnm diger konuyla ilgili Alistirma bardagi oneriyorlar cnm biberon yerine bir arastir tabi hepsinin uzerinde 6+ ibaresi var bunun disinda kasik biberonlari deneyebilirsin.Güzel anneler selamlar uzun zaman sadece ara ara girebildim son bir iki sayfaya bakabildim ama hiç yazamadım. Tabiki sizi unuttuğumu sanmayın sadece zamansızlık ve gelişen durumlar buna neden oldu.
Bu arada neler oldu dersek, grip olmuştum ilk önce kızıma geçti. Oğlumla beraber yatırıyordum kizi, ayirdım yatakları falan geçmesin ona diye doktor çok küçükler ilaç veremeyiz eğer ilerlerse yatırıp serum ve hava vermeliyiz dedi acaip moralim bozuldu. Kızı 1500 kilo eve getirmişim küveze girmemis simdi grip yuzunden hastanede yatabilir diyorlsr uyuz olmamak elde değil.Öyle derken oğlana da geçti tadından yenmez oldu. Neyse bol emzirerek sık sık serum fizyolojik yaparak ve günde bir kaç kaşık ıhlamur vererek aştık allaha şükür. Evet 40 günlük bebelere ıhlamur verdik pişman değilim
Arkasından oğlanın testislerinde koyuluk var diye bazı testler istediler bir hormonu sıkıntılı olabiliyomus böyle olunca aklınızda olsun erkek anaları. Kuzumdan beş tüp kan aldılar git gel hastanelerde bir kan değerimiz düşük çıktı tekrarlanmasını istediler bir daha beş tüp kan çıldırmamak elde değil bir hafta arayla 10 tüp kan canı nedir zaten. Neyse şimdilik doktor takipte kalicaz bebek olduğu için o değer düşük olabilir asıl onemli olan değeri normal, müdaheleye gerek yok dedi. Bir sonraki ay ilaçlı bir test var onu yapmalıymışız eğer hormon değeri düşükse tiroid gibi ömrü billah ilaç kullanacakmış dışardan o hormonu vereceklermiş.
Daha sonra meme savaşları başladı kızlar benimkiler sırayla memeye savaş açtı tabi biberon kullanıyoruz o kolayına geliyor ikisinin de. Oğlana kaşık operasyonu yaptım emzik bıraktım ağlaya ağlaya öğünleri geçirdik içim gitti ama şimdi durumu daha iyi. Kız daha cadaloz şırıngada ağzını kapıyor asla sokamıyorum kasıkta da ne kadar koyarsan ağzına anında bir şekilde hepsini dışarı çıkarıyor. Başta kelebekle emiyordu gene ona döndük şükür onla tuttu. Kelebek falan zor ama yesin de onla yesin yapacak bisi yok.
Bunun haricinde aşırı yoğun bacılarım yemek bile zor yeniyor. Hafta ici annem burda hafta sonu eşimle bakıyoruz. Bazen yalnız kaldım ikisi aynı anda ağlıyor allahım bomba oluyor anlatamam
Durumlar böyle özledim sizi ya umarım daha çok fırsat bulabilirim ama bulmak için çaba sarf ediyorum inaninbütün yeğenlerimi de ayaklarından opun lütfen yerime
Canım ellerinin üşümesi sorun değil. Ben ilk 2-3 hafta taktım sanırım eldiveni, sonra çıkarttım. Evet bazen eller soğuk oluyor. Özellikle sabah yataktan çıktıktan sonra. Hemen eldiven takıyorum, biraz ısınıyor sonra çıkartıyorum. Zaten hareketleniyor sonrasında ve ısınıyor eller.
Cok gecmis olsun canm. Hic bi bebek hasta olmasn ya.Aynı durum bende de var.
Birkaç gündür grip ve öksürüyor diye memeden indirmedim. Wc ye bile birlikte gidicem neredeyse. Zorunlu kamp oldu bana da.
Süt miktarı değişmişmidir merak ediyorum aslında. Bir fırsat bulup sağsam merakımı gidersem ne iyi olur ama büyün gün emiyor. O uyuyunca da benim pil bitiyor ve uyuyorum. Zaten gündüz uyuduğunu gören olmadı henüz. Akşamları da grip diye bir saat aralıklarla ayaktayız.
Bir geçip gitseydi şu pis hastalık.
Benim de öyle canım doğa biraz emince yutkunmaya başlıyor çeşme değilki ağzına alır almaz aksın :) bir çekmeye süt gelende vardır belki şimdi bilemem tabi :)Canim benimkide oyle memeden inmiyo annem.diyoki e sen bole surekli emzirirsen sut birikmez falan cocuqu surekli ac saniyolar...peki seninki surekli memede olunca surekli yutkunuyomu mesela benimki surekli.memede olduqunda 7 veya 8 kere emdiqinde anca yutuyo ?
Senin bebe de pek durmuyor o zaman :)
Masallah ya sen zatensüper ana
Ogurup atıyor mu yoksa ağzından mi düşüyor
Cok sagol canim daha iyiyiz sukur. Kaşık biberon araştırıyorum bende onu deneyeceğim ama alıştırma bardaklarını bunun için kullanılabileceğini düşünmemiştim teşekkürler bilgi için canım bir bakiyim ben nasıl olur diye...Cok cok gecmis olsun cnm diger konuyla ilgili Alistirma bardagi oneriyorlar cnm biberon yerine bir arastir tabi hepsinin uzerinde 6+ ibaresi var bunun disinda kasik biberonlari deneyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?