Canım ben gece uykusuna 19-20 gibi uyutuyorum geneldede 20 veya 20:30 da uyımuş oluyor ama 19 da odaya giriyorum tamamen kadanlık odaa alt değiştirme aspiratörle burun açma meme+biberon (biberonla anne süti veriyorum doyduğundan emin oluyorum)+gaz çıkarma +kundak +emzik+beyaz gürültü ile sallamadan herhangi bir deatwk olmadan uyutorykm ilk uyku 4-5-6 saat siriyor ikincise 3-4 saat sonra gibi sabah 7-8 gibi güne başlıyşruzMerhaba kızlar gece uykusuna kaç gibi başlatıyorsunuz bebekleri sabah kaça kadar uyuyor? Gece uykularında sürenin uzaması lazım sanırım ama biiznki uzamadı gece en fazla 3saat deliksiz uyuyır bazen daha da az, daha uzun uyması için ne yapmak lazım? Ben 8gibi geceye başlatmaya çalışıyorum ama erken mi sizce dah mı geç başlatmalıyım onla mı ilgili acaba uyku saati
Her emzirmeden önce 8 damla biz çok rahatladım sayesindeKızlar relactaz iyi demiştiniz ya gaz için. Doktora sordum her emmede 8 damla kullanabilirsin dedi.sizler nasıl kullanıyorsunuz? Bi de emmeden sonra değil mi? Kadına onu sormayı unuttum da:)
Ben birinci ayda çıkarttım eldivenleri, ondan sonra bir tek geçen hafta hava çok soğuduğunda taktım. Elleri soğuk oluyor ama çok sorun etmiyorum sürekli eldiven takamaz keşiflere başladı çünkü yavaştan.Kizlar gunaydin. Size bazi sorularim olacak. Oglum 58 gunluk ama elleri hala eldivensiz soguk oluyo. Ellerini tanimasi belli bi sureden sonra eldivenleri cikarmak gerekiyo ya. Ne zaman cikarmaliyim? Yoksa ara ara mi cikarmaliyim? Sizler napiyosunuz? Bide emzik tutturamiyorum ogluma. Tutturmanin Bi caresi varmidir?
Ben kullanıyorum haftaya da değerlerime baktiracagim tekrar, kadın doğumcum kullan demişti.Anneler siz demir ilacı kullanıyor musunuz?
Ay maşallah Damla kız, nasıl da tatlıBaşardı sanki
Fotoğraf profilde:))
Yalnız şimdi de eşim tutturdu verme diye
Alerji pisik durumundan korktugum icin marka degistirmeye korkuyorum ama cesaret edersem huggies aklimda olsun. Daha yeni premium care aldim. Bundan sonra aktifini de deneyeyim o zaman. Baslarda denemistim ama sevmemistim. Neden sevmemistim hatirlamiyom anaCanım ben aktifini kullanıyorum daha memnunum birde dün huggies 2 numara denedim çok memnun kaldım bundan slnraki pakette bir paket Lıp huggies denemeyi planlıyorum
Canım allah. Sana kolaylık versin zor durumun biz hiç çstan etmeyelim ikiz büyütmek daha da fedakarlık istiyor allah yardımcın olsun. Testislerdeki koyuluk bizdede vardı prof gösterdik bir ay afa ile kontroö etti rengi açılmış sorun yok test istemeyeceğim dedi anneden geçen hormonlardan kaynaklı olabiliyormuş. Umarın senin oğlandada önemsiz birşey çıkar. Öpüyorum bebeişleri ni çok geçmiş olsunGüzel anneler selamlar uzun zaman sadece ara ara girebildim son bir iki sayfaya bakabildim ama hiç yazamadım. Tabiki sizi unuttuğumu sanmayın sadece zamansızlık ve gelişen durumlar buna neden oldu.
Bu arada neler oldu dersek, grip olmuştum ilk önce kızıma geçti. Oğlumla beraber yatırıyordum kizi, ayirdım yatakları falan geçmesin ona diye doktor çok küçükler ilaç veremeyiz eğer ilerlerse yatırıp serum ve hava vermeliyiz dedi acaip moralim bozuldu. Kızı 1500 kilo eve getirmişim küveze girmemis simdi grip yuzunden hastanede yatabilir diyorlsr uyuz olmamak elde değil.Öyle derken oğlana da geçti tadından yenmez oldu. Neyse bol emzirerek sık sık serum fizyolojik yaparak ve günde bir kaç kaşık ıhlamur vererek aştık allaha şükür. Evet 40 günlük bebelere ıhlamur verdik pişman değilim
Arkasından oğlanın testislerinde koyuluk var diye bazı testler istediler bir hormonu sıkıntılı olabiliyomus böyle olunca aklınızda olsun erkek anaları. Kuzumdan beş tüp kan aldılar git gel hastanelerde bir kan değerimiz düşük çıktı tekrarlanmasını istediler bir daha beş tüp kan çıldırmamak elde değil bir hafta arayla 10 tüp kan canı nedir zaten. Neyse şimdilik doktor takipte kalicaz bebek olduğu için o değer düşük olabilir asıl onemli olan değeri normal, müdaheleye gerek yok dedi. Bir sonraki ay ilaçlı bir test var onu yapmalıymışız eğer hormon değeri düşükse tiroid gibi ömrü billah ilaç kullanacakmış dışardan o hormonu vereceklermiş.
Daha sonra meme savaşları başladı kızlar benimkiler sırayla memeye savaş açtı tabi biberon kullanıyoruz o kolayına geliyor ikisinin de. Oğlana kaşık operasyonu yaptım emzik bıraktım ağlaya ağlaya öğünleri geçirdik içim gitti ama şimdi durumu daha iyi. Kız daha cadaloz şırıngada ağzını kapıyor asla sokamıyorum kasıkta da ne kadar koyarsan ağzına anında bir şekilde hepsini dışarı çıkarıyor. Başta kelebekle emiyordu gene ona döndük şükür onla tuttu. Kelebek falan zor ama yesin de onla yesin yapacak bisi yok.
Bunun haricinde aşırı yoğun bacılarım yemek bile zor yeniyor. Hafta ici annem burda hafta sonu eşimle bakıyoruz. Bazen yalnız kaldım ikisi aynı anda ağlıyor allahım bomba oluyor anlatamam
Durumlar böyle özledim sizi ya umarım daha çok fırsat bulabilirim ama bulmak için çaba sarf ediyorum inaninbütün yeğenlerimi de ayaklarından opun lütfen yerime
bilmem kiBizim bebe sıcak kanlı 37.5 normali.
Ama babasında da var o, hep sıcaktır vücudu. O yüzden azıcık hava serin olsa donar kendisi vücudu daha sıcak olduğu için.
Neye göre acaba ya bu sıcaklıklar.
Bak şimdi merak ettim
kizlar kabullenmek istemiyorum ama sanirim ben lohusa depresyonuna girdim. evlendigimde de boyle olmustum. hayatimdaki buyuk degisimler bana biraz agir geliyor sanirim. hemen ayak uyduramiyorum. evliligin ilk gunlerinde de yalniz kalmak istemiyordum,simdi de ayni sekilde.
ilac kullanmak istemiyorum,sut veremem. psikologun bi faydasi olacagina da inanmiyorum. gecer diye bekledim ama gecmedi,60 gun olacak dogum yapali.
Teşekkür ederim bende yaptırmayı düşünüyodum ama sağlık ocağı öyle deyince birde burda sorayım dedim canın peki aşıdan sonra kaka da değişiklik oldu mu hiç. Bi kaç kişiden katı kakaya çevirdiğini duydumCanım ilk oğlumdada 3ve 5. Aylarda yaptırmıştım şimdi 2 numara dada yaptıracapım çok öenmlş bir aşı ben yaptırmak taraftarıyım
Bebeklerde normal vücut sıcaklığı 36.4-37.6 diye biliyorum ama her bebeğin kendi sıcaklığı farklı. Ben mesela bilmiyorum normali ne, çünkü ölçmüyorum. Gerek yok. Ateşi olsa anlarım, anayım ben
Ne gibi seyler hissediyorsun cnm? Bu arada omega 3 takviyesi aliyormusun redkrill oil? Zira lohusa depresyonunun onune gectigi bilimsel olarak kanitlanmis ben hem hamileligim boyunca hem de simdi kullaniyorum
Canım lohusa depresyonu hafife alınmayacak bir konu bence mutlaka psikoljik destek almalısın. Bence kendini suçlama çünkü sen bu bebeğe kolay sahip olmadın çok meşakkatli yollardan geçtin hamileliğin son dönemlerinde zorluklar riskler yaşadın,zor bir doğum yaşadın ve birde maşesef ki bebeğinin sağlık promlemleri ile mücadele ediyorsun. Bence sen çok güçlüsün arkadaşım kim olsa senin yerinde aynı duygıları yaşardı lütfen ama lütfen bu durumu önemse mutlu anne mutlu çocuk unutma
Yiaaaa olur mu öyle şey kendini sakın suçlama, çok kökten ve çok radikal bir değişim bu yaşadığımız, yaşadığın. Kolay değil o kadar çabaladın, yoruldun haklısın. Şey gibi düşün, çok koştun hedefe varınca çok yorulduğunu anladın. Dinlenmen lazım ama biraz daha yürümen gerekiyor. Sonra hepsi bitecek, çok güzel günler gelecek her şeyin mükafatı gibi...ben de tum bu yazdiklarinin beni cok yiprattigini dusunuyorum. kendi kendime gecirmeye calisiyorum ama olmuyor,gittikce kotuye gidiyorum.
bi yandan da cok ugrastim,cok sukur rabbim nasip etti niye bunlari yasiyorum diyorum ve kendimi sucladigim da oluyor ama elimde degil. hep uyardim bu depresyonu,cok zor bi durum. en mutlu gecirmem gereken zamanlari sıkıntıyla geciriyorum bazi gunler. bir mutsuzluk hali var engel olamadigim.
Nasil hissediyosun? Neler dusunuyosun canim? Bende de o durum var cunku. Yanimda birileri olsun istiyorum. Aksam esim isten gelince ona sariyorum. O da yorgun oldugu icin cok ilgilenmiyo benle. Bazen boyle hersey cok kotuymus hayatim hic yolunda degilmis gibi hissediyorum. Hele gunesi gormediysem gun icinde cildiracak gibi oluyorum.
Nasil hissediyosun? Neler dusunuyosun canim? Bende de o durum var cunku. Yanimda birileri olsun istiyorum. Aksam esim isten gelince ona sariyorum. O da yorgun oldugu icin cok ilgilenmiyo benle. Bazen boyle hersey cok kotuymus hayatim hic yolunda degilmis gibi hissediyorum. Hele gunesi gormediysem gun icinde cildiracak gibi oluyorum.
Yiaaaa olur mu öyle şey kendini sakın suçlama, çok kökten ve çok radikal bir değişim bu yaşadığımız, yaşadığın. Kolay değil o kadar çabaladın, yoruldun haklısın. Şey gibi düşün, çok koştun hedefe varınca çok yorulduğunu anladın. Dinlenmen lazım ama biraz daha yürümen gerekiyor. Sonra hepsi bitecek, çok güzel günler gelecek her şeyin mükafatı gibi...
Hissettiklerini geçirmez ama bi nebze umut olsun sana.
Aynen bende boyle hissediyorum. Sanirim bu lohusa depresyonu. Bende krill oil kullanmiyorum o yuzden ruhsal halimiz daha cok tetikleniyor olabilir mi acaba? Bide ben calisma hayatina ciddi alismis biriyim. Yani calismadan yapamam. O yuzden su an evde sadece bebekle ilgilenmek, baska insan yuzu gormemek beni daha cok etkiliyo.esim fazlasiyla ilgili hem benle hem bebekle. isten gelince beiberonla besler,gazini cikartir,uyutur.
onun disinda diger her sey seninkiyle ayni canim
sanki dunyanin sonu geldi gibi hissediyorum.
yanimda mutlaka birisi olsun,evde tek kalmayim istiyorum.
O nöbet beni de fena geriyoEveeet bir günün daha sonuna geldik biz. Denizim uyudu. Bende hemen uyku moduna geçiyorum. Eee gece 4 nöbetine bişey kalmamış. Herkese mışıl mışıl tatlı uykular diliyorum. İyi gecelerrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?