2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Yaşadıklarınız çok çok normal ve kesinlikle lohusa depresyonu değil bence. Ben ikinci olduğu halde bazen hala ne yapacağımı şaşırıyorum. Çok sevmeme rağmen aklımdan çok hızlı bir "erken oldu" düşüncesi kayıp gidiyordu ilk günler mesela.. kızıma haksızlık yaptığımı düşündüm, onunla bir daha başbaşa kalamayacağım,, anne kız gezmelerimiz ne olucak falan gibi saçma basit sorularla bile kendimi bunalttım vs... şimdi düzene girdikçe hepsi bitiyor... sütümü sağıp bırakıyorum, boncuğumu okuldan alıp ama yarım saat ama bir saat, elimden geldiğince yalnız birşeyler yapıyoruz... küçüğü gece tıkabasa doyurup uzun uyumasını sağlıyorum, ilkinde yaptığım gereksiz paranoyaları bırakıp (zırt pırt nefesine bakmak gibi) o uyuduğu zaman ben de uyuyorum. Bir ay sonra şunları yapabilecek, iki ay sonra şunları, üç dört ay sonra oturabilecek eline oyuncak verip biraz daha fazla oyalanmasını sağlayabileceğim vs diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum... tabi evde sürekli bi yardımcı var, ama inanın benim de başka kimsem yok yardım eden... yani anne yahut kayınvalide yerine onun olduğunu düşünün.. çünkü annem bile neredeyse hiç gelmiyor artık temizlik zamanları hariç... üstelik elde var iki çocuk... sabahın yedisinde maraton başlıyor, kadın duru'yu uyutmaya çalışıyor ben omletle süt sağmak arasında gidip geliyorum. Kızı okula bırak, dön (yahut iş varsa hallet), tekrar süt sağ, emzir, git okuldan al, gönlünü eğle,, market hamburger sinema ne isterse artık,,, tekrar emzir, tekrar sağ,,, akşam krizler ve kıskançlıkları,, banyoları oyunları uyumaları vs vs... sonra bir bakmışsın 2,5 aylık olmuş ve emzirirken yan yan bakıp kıkır kıkır gülüyor... işte o "herşeye değer" denilen an... ondan sonra ben depresyondan değil, depresyon benden korksun :)))

cok gecmis olsun. insallah yolunda gider hersey, birsey cikmaz. o meme savaslari hic bitmiyor bizde de. ne istiyorlar vu memeden cozemedim ben :)
ikiz bebek cok zor gercekten yardimsiz olacak is degil. seni tebrik ediyorum ayrica o kadar yorgunluga ve zorluga ragmen hala pozitif enerji yayiyorsun :) allah kolayliklar versin insallah en kisa surede duzene girer.

belki de cok ac uyanmiyordur annesi :) kac saatte bir emiyor?

Deniz bi kaç haftadır gece bu düzende. Öncesinde bizde çok sık uyanıyorduk. Uykunun en tatlı zAmanınfa saat 6 da uyanınca uyumuyor artık. Bende en çok o saatte zorlanıyorum. Eşim evdeyse ona veriyorum zaten 7 de alarm çalıyorr büyük için uyanıyorum. Daha doğrusu hiç uyumamış oluyorum. Yinede ilk kırk günü düşününce buna şükür diyorum

Denizde öyle geceleri. Ama gündüz çok acıkmışsa basıyor çığlıkları. Demek ki erkenden sesini duyup uyanıyoruz

Hemen fark ediyorsan ağlamasına fırsat kalmıyordur. Bi de ihtiyaçları hemen karşılandığı için ağlamaya lüzum görmüyordur. İpek de öyle gece uyanınca hemen alıyorum gözü açık ya da kapalı ben alınca bir gülümsemeyle karşılaşıyorum

Canım nasıl alıştırdın kendi kendine uyumasına. En baştan beri mi öyle?
.

Canım ilk başlarda zaten hep memede uyuyordu son 2 haftadır kendi kendine uyutuyorum gündüz de aynı sistemi uygulamaya çalışıyorum şimdilik gündüzü pek düzene sokamadım ama onada alışyurmaya çalışıyorum

Kızlar rota aşısı mevzusu olmuş,, bence mutlaka yaptırın çünkü çok zor bir hastalık. Özellikle de bu ara salgın varken.. eltimin oğlu kapmış,, baya sıkıntıdaymış çocuk,, sürekli kaka yapıyomuş,, bezlerden taşıyomuş artık ki 3 yaşında şu an Allah korusun bebişlere bulaşsa çok daha zor... ne kadar korursak koruyalım, en basitinden bizi hasta etmese bile onlara kendimiz taşıyabiliriz

Belli olmuyor canım ama geceleri en az, 4 saat

Nasıl alıştırdın peki?
Benimki de memede uyuyor mesela. Kundaklayıp yatağa koysam ortalığı yırtar :)
O memeden yatağa geçişi nasıl yaptın merak ettim. Varsa yolu ben de deneyeyim.

Tam uyku konusunda bir düzen oluşturduk demişken gece uykularimiz bozulmaya başladı 2 gecedir sık uyanıyor az emip uyuyakaliyor uyandırıp emziremiyorm acaba biraz emzirip bırakınca biberonla mi versem daha uzun uyur mu? Ve en önemlisi sadece geceleri versem biberona alışıp meme reddi yapar mı acaba? A AysheDuru siz böyle mi yapıyordunuz sanki öyle hatırlıyorum? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…