Yaşadıklarınız çok çok normal ve kesinlikle lohusa depresyonu değil bence. Ben ikinci olduğu halde bazen hala ne yapacağımı şaşırıyorum. Çok sevmeme rağmen aklımdan çok hızlı bir "erken oldu" düşüncesi kayıp gidiyordu ilk günler mesela.. kızıma haksızlık yaptığımı düşündüm, onunla bir daha başbaşa kalamayacağım,, anne kız gezmelerimiz ne olucak falan gibi saçma basit sorularla bile kendimi bunalttım vs... şimdi düzene girdikçe hepsi bitiyor... sütümü sağıp bırakıyorum, boncuğumu okuldan alıp ama yarım saat ama bir saat, elimden geldiğince yalnız birşeyler yapıyoruz... küçüğü gece tıkabasa doyurup uzun uyumasını sağlıyorum, ilkinde yaptığım gereksiz paranoyaları bırakıp (zırt pırt nefesine bakmak gibi) o uyuduğu zaman ben de uyuyorum. Bir ay sonra şunları yapabilecek, iki ay sonra şunları, üç dört ay sonra oturabilecek eline oyuncak verip biraz daha fazla oyalanmasını sağlayabileceğim vs diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum... tabi evde sürekli bi yardımcı var, ama inanın benim de başka kimsem yok yardım eden... yani anne yahut kayınvalide yerine onun olduğunu düşünün.. çünkü annem bile neredeyse hiç gelmiyor artık temizlik zamanları hariç... üstelik elde var iki çocuk... sabahın yedisinde maraton başlıyor, kadın duru'yu uyutmaya çalışıyor ben omletle süt sağmak arasında gidip geliyorum. Kızı okula bırak, dön (yahut iş varsa hallet), tekrar süt sağ, emzir, git okuldan al, gönlünü eğle,, market hamburger sinema ne isterse artık,,, tekrar emzir, tekrar sağ,,, akşam krizler ve kıskançlıkları,, banyoları oyunları uyumaları vs vs... sonra bir bakmışsın 2,5 aylık olmuş ve emzirirken yan yan bakıp kıkır kıkır gülüyor... işte o "herşeye değer" denilen an... ondan sonra ben depresyondan değil, depresyon benden korksun :)))CaNim aynii duygulari yasiyoruz hamileyken burdakileri fazlasiyla bunalttiqimi dusunduqum icin yazmak istemedim ama bende senin qibiyim heleki ewe ilk geldiqim qun bebeqi uyutup uyutup aqliyodum cocuk aqladikca zoruma qidiyodu qece kalkmak vs yani ben kendime zor yettiqimi dusunurken bide ustune bana muhtac bi bebek yok yapamicam nerden cikti bu bebek nasil olacak faln kim ne dese zorumanqidiyodu odam besik ustume ustume qeliyodu sanki hayatim bitti artik diye cok dusundum ama sanki yavas yavas qeciyo qibi simdi durmadan sukrediyorum qece uyandiqinda bile seve seve kalkiyorum ozluyorum bebeqimi farkli farkli duyqular yasiyoruz iste...herseye ragmen cok quzel bi duyqu biz dunyanin en guzel mucizesine sahibizBinlerce kez sukurler olsun Rabbim isteyen herkese nasip etsin heleki sen zor sureclerden qecip sahip oldun oyle dusun hersry quzel olacak insaAllah...
cok gecmis olsun. insallah yolunda gider hersey, birsey cikmaz. o meme savaslari hic bitmiyor bizde de. ne istiyorlar vu memeden cozemedim ben :)Güzel anneler selamlar uzun zaman sadece ara ara girebildim son bir iki sayfaya bakabildim ama hiç yazamadım. Tabiki sizi unuttuğumu sanmayın sadece zamansızlık ve gelişen durumlar buna neden oldu.
Bu arada neler oldu dersek, grip olmuştum ilk önce kızıma geçti. Oğlumla beraber yatırıyordum kizi, ayirdım yatakları falan geçmesin ona diye doktor çok küçükler ilaç veremeyiz eğer ilerlerse yatırıp serum ve hava vermeliyiz dedi acaip moralim bozuldu. Kızı 1500 kilo eve getirmişim küveze girmemis simdi grip yuzunden hastanede yatabilir diyorlsr uyuz olmamak elde değil.Öyle derken oğlana da geçti tadından yenmez oldu. Neyse bol emzirerek sık sık serum fizyolojik yaparak ve günde bir kaç kaşık ıhlamur vererek aştık allaha şükür. Evet 40 günlük bebelere ıhlamur verdik pişman değilim
Arkasından oğlanın testislerinde koyuluk var diye bazı testler istediler bir hormonu sıkıntılı olabiliyomus böyle olunca aklınızda olsun erkek anaları. Kuzumdan beş tüp kan aldılar git gel hastanelerde bir kan değerimiz düşük çıktı tekrarlanmasını istediler bir daha beş tüp kan çıldırmamak elde değil bir hafta arayla 10 tüp kan canı nedir zaten. Neyse şimdilik doktor takipte kalicaz bebek olduğu için o değer düşük olabilir asıl onemli olan değeri normal, müdaheleye gerek yok dedi. Bir sonraki ay ilaçlı bir test var onu yapmalıymışız eğer hormon değeri düşükse tiroid gibi ömrü billah ilaç kullanacakmış dışardan o hormonu vereceklermiş.
Daha sonra meme savaşları başladı kızlar benimkiler sırayla memeye savaş açtı tabi biberon kullanıyoruz o kolayına geliyor ikisinin de. Oğlana kaşık operasyonu yaptım emzik bıraktım ağlaya ağlaya öğünleri geçirdik içim gitti ama şimdi durumu daha iyi. Kız daha cadaloz şırıngada ağzını kapıyor asla sokamıyorum kasıkta da ne kadar koyarsan ağzına anında bir şekilde hepsini dışarı çıkarıyor. Başta kelebekle emiyordu gene ona döndük şükür onla tuttu. Kelebek falan zor ama yesin de onla yesin yapacak bisi yok.
Bunun haricinde aşırı yoğun bacılarım yemek bile zor yeniyor. Hafta ici annem burda hafta sonu eşimle bakıyoruz. Bazen yalnız kaldım ikisi aynı anda ağlıyor allahım bomba oluyor anlatamam
Durumlar böyle özledim sizi ya umarım daha çok fırsat bulabilirim ama bulmak için çaba sarf ediyorum inaninbütün yeğenlerimi de ayaklarından opun lütfen yerime
Acıkınca niye ağlamaz bi çocuk eller ayaklar koşuyor gibi haraket ediyor ıh ıh diyor sadece ben o sese uyanıyorum acaba çok mu bekliyor diye vijdan yapıyorum ama düşününce şimdi çok beklese basar çığlığı heralde
Deniz bi kaç haftadır gece bu düzende. Öncesinde bizde çok sık uyanıyorduk. Uykunun en tatlı zAmanınfa saat 6 da uyanınca uyumuyor artık. Bende en çok o saatte zorlanıyorum. Eşim evdeyse ona veriyorum zaten 7 de alarm çalıyorr büyük için uyanıyorum. Daha doğrusu hiç uyumamış oluyorum. Yinede ilk kırk günü düşününce buna şükür diyorum4 e kadar uyuması senin içinde çok güzel birşey. Uykunu alırsın sütün birikir ne güzel. Bizimki 10 da uykuya dalıp 1 de uyanıyor sonra 3te 5te 7de uyanıyor 10 a kadar uyku yok. Bu sürelerde de hep 1er saat uyuduğundan benimde çok sık uykum bölünüyor. Artık gözyaşı damlası kullanıypeum gece kuruyo gözlerim
Denizde öyle geceleri. Ama gündüz çok acıkmışsa basıyor çığlıkları. Demek ki erkenden sesini duyup uyanıyoruzAcıkınca niye ağlamaz bi çocuk eller ayaklar koşuyor gibi haraket ediyor ıh ıh diyor sadece ben o sese uyanıyorum acaba çok mu bekliyor diye vijdan yapıyorum ama düşününce şimdi çok beklese basar çığlığı heralde
Hemen fark ediyorsan ağlamasına fırsat kalmıyordur. Bi de ihtiyaçları hemen karşılandığı için ağlamaya lüzum görmüyordur. İpek de öyleAcıkınca niye ağlamaz bi çocuk eller ayaklar koşuyor gibi haraket ediyor ıh ıh diyor sadece ben o sese uyanıyorum acaba çok mu bekliyor diye vijdan yapıyorum ama düşününce şimdi çok beklese basar çığlığı heralde
.Canım nasıl alıştırdın kendi kendine uyumasına. En baştan beri mi öyle?
Belli olmuyor canım ama geceleri en az, 4 saatcok gecmis olsun. insallah yolunda gider hersey, birsey cikmaz. o meme savaslari hic bitmiyor bizde de. ne istiyorlar vu memeden cozemedim ben :)
ikiz bebek cok zor gercekten yardimsiz olacak is degil. seni tebrik ediyorum ayrica o kadar yorgunluga ve zorluga ragmen hala pozitif enerji yayiyorsun :) allah kolayliklar versin insallah en kisa surede duzene girer.
belki de cok ac uyanmiyordur annesi :) kac saatte bir emiyor?
YaşasıınArriba arriba
Kızım amipleri yendi teyzeleri
Doktorun odasından çıkarken uçuyordum havalara
Geçmiş olsun cnmArriba arriba
Nasıl alıştırdın peki?.
Canım ilk başlarda zaten hep memede uyuyordu son 2 haftadır kendi kendine uyutuyorum gündüz de aynı sistemi uygulamaya çalışıyorum şimdilik gündüzü pek düzene sokamadım ama onada alışyurmaya çalışıyorum
OleeeyyyyArriba arriba
Bende dünden beri kullanıyorum,iyi geldi bize de çok sükürHer emzirmeden önce 8 damla biz çok rahatladım sayesinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?