- 18 Ocak 2017
- 783
- 972
- 103
Aynen demir ilacından oluyor hepgunde 3-3.5 litre su icmeme ragmen kabiz oluyorum,ilactan sanirim.
Burda biri önermişti bende 4 gündür saat saat tutuyorum biraz aklımda belirdi uyandığı saatler ama bazen çok huysuz oluyor tutmuyor planlar ama işe yarıyor gerçekten bende öneririm diğer arkadaşlaraValla ben 10 gunlukten beri yalniz bakiyorum. Baslarda ev islerini yapmiyodum. Saolsun esim yemekleri hallediyodu. haftada 1 gun temizlik icin biri geliyo. Genel temizlik utuyu falan yapiyo. Bende sadece bebek camasir bulasik yemekle ilgileniyom. Artik alistim. Sana en buyuk onerim annenler gitmeden bebeginin bi gunlugunu tut. Gun icinde kacta uyuyo uyaniyo. Ben o sayede rahatladim. Her seye yetisiyorum cok sukur
Az kalmış sabır sabır :)Cnm 3 ay i bekle uyuyacak merak etme
Biberonla versem çok güzel uyuyor ama vermek istemiyorum memeden kesilir diye. Valla ne güzel oturtmuşsun düzenini darısı bana saatlik plan tuttum bende yiğit ne zaman uyuyo uyanıyo emiyo diye. O işime yarayacak kv gidince. İlk başta zorlanırım kesin dışardan yeriz bizde. Eşimde yardım ediyor bakacaz çaresine..Uyumadan önce emzirdikten sonra sağdığın süttende takviye yapsan belki uzayabilir uyku süresi. Birde bebeklerin günü gününe tutmuyor. Bakarsın bu gece kısa uyur benimkide.
Ben 20 günlükten beri yalnız bakıyorum. Herşey mükemmel olmuyor ama bir düzen oturtursan çokda zor değil.Normalde evi süpürüp toparlaman 2 saatteyse bebek olunca 4 saatte yapıyorsun.Uyuduğu anda kalkıyorum işlerimi hallediyorum. Hallolmazsa eşim akşam gelince yardım ediyor.Yemek yapamadıysam yemek sepeti sağolsun :))) ilk dönemler dışardan baya sık yiyorduk şu an düzen oturduğu için hergün yemek yapabiliyorum sadece canımız istediğinde yiyoruz.
4 e kadar uyuması senin içinde çok güzel birşey. Uykunu alırsın sütün birikir ne güzel. Bizimki 10 da uykuya dalıp 1 de uyanıyor sonra 3te 5te 7de uyanıyor 10 a kadar uyku yok. Bu sürelerde de hep 1er saat uyuduğundan benimde çok sık uykum bölünüyor. Artık gözyaşı damlası kullanıypeum gece kuruyo gözlerimDenizin tek sorunu gece uykusuna geç saatte dalması. Onun dışında iyiyiz. Saat 21.30 da odaya geçiyoruz. Alt değişme beslenme derken uykuya 22.30 genelde 23 de dalıyor.sonra gece 4 te sonrada 6.30 da uyanıyor ve güne başlıyor. Bende erken uyumasını istiyorum. Ni kaç kez denedim. Hem çok yoruldum saatlerce uğraştım hemde denizi yordum boşyere o geceler daha geç uyuduğu gibi çok sık uyanıyordu. Vazgeçtim bende geç uyuyor ama en azından gece düzenli artık. Doktorada sordum. Erken uyuyup erken uyanmasını isteriz ama her bebek farklı. Denizde bu saatte uyuyor demekki zorlama dedi. Çok iyi gece uyanması uğraşma çocukla dedi:) bu aylarda zaten gündüz değil gece düzeninin olması gerekmiş.
CaNim aynii duygulari yasiyoruz hamileyken burdakileri fazlasiyla bunalttiqimi dusunduqum icin yazmak istemedim ama bende senin qibiyim heleki ewe ilk geldiqim qun bebeqi uyutup uyutup aqliyodum cocuk aqladikca zoruma qidiyodu qece kalkmak vs yani ben kendime zor yettiqimi dusunurken bide ustune bana muhtac bi bebek yok yapamicam nerden cikti bu bebek nasil olacak faln kim ne dese zorumanqidiyodu odam besik ustume ustume qeliyodu sanki hayatim bitti artik diye cok dusundum ama sanki yavas yavas qeciyo qibi simdi durmadan sukrediyorum qece uyandiqinda bile seve seve kalkiyorum ozluyorum bebeqimi farkli farkli duyqular yasiyoruz iste...herseye ragmen cok quzel bi duyqu biz dunyanin en guzel mucizesine sahibizaynen oyle canim,hedefe vardim,varirken de tum enerjimi orda harcadim bitirdim,suan cok yorgunum.
kolay degilmis anne olmak,bunu anladim. bana muhtac bir varlik var ve ben guclu olmak zorundayim ama o gücü suan hiissedemiyorum. allahim kimseye yasatmasin.
sagolasin.
Evt cnm doktorum 3. Aydan itibaren verdi.aslinda bebek icin de cok onemli bir takviyeydi burada defalarca konustuk aslinda gözünden kacmis olmali... bebegin kgsini gelisimini fln bayagi etkiliyordu.en buyuk belirtisi yalniz kalma korkusu. annem ve esim evde degilse kendimi dunyada yapayalniz kalmis gibi hissediyorum. ikisi de ellerinden gelenin fazlasini yapiyor ama bu duyguya engel olamiyorum.evde olmadiklari zaman moralmen iyi hisseymiyorum. bi yandan da uykusuzluk var. ikisi birlesti.
hayir canim bilmiyordum kullanmiyorum.
kadin dogumcun mu verdi?
Emzirirken memene sicacik gelirmis dr um soylemisti oyle bir durumda olc dediBebeklerde normal vücut sıcaklığı 36.4-37.6 diye biliyorum ama her bebeğin kendi sıcaklığı farklı. Ben mesela bilmiyorum normali ne, çünkü ölçmüyorum. Gerek yok. Ateşi olsa anlarım, anayım ben
Canım benim sürekli lukluk yutkunmuyor tabi. Gece 3 saat uyuduğunda uyanıp emdiğinde o sesi de rahat duyuyorsun ama gündüz zaten sürekli memede. Nadire'n olduysa ve 1 saat emmediyse çekiyor öyle. Benimki gündüz Memeyi ağzına alınca önce yavaş yavaş dediğin şekilde 10dk çekiyor. Sonra 3-5 dk lıkır lıkır içiyor.ama zaten aç kalsa o debelenir, memede ağlar, çok daha güçlü çeker oyalanmaz yani. Merak etme. Kilo alımı da iyi zaten neden aç kalsın. Takma sen söylenenleriCanim benimkide oyle memeden inmiyo annem.diyoki e sen bole surekli emzirirsen sut birikmez falan cocuqu surekli ac saniyolar...peki seninki surekli memede olunca surekli yutkunuyomu mesela benimki surekli.memede olduqunda 7 veya 8 kere emdiqinde anca yutuyo ?
Canım geceleri bizim bebeyi yarım kundak yapmazsan zaten 5 dk sonra kendini döve döve uyandırır afedersinGece de mi eldivensiz yatiriyosun?
Ayy canım benim ya çok geçmiş olsun öncelikle inşallah hersey yoluna girer bidaha yasamazsiniz sıkıntı..Allah kolaylik versin 2 si birden valla ben 1 taneyle başa çıkamıyorum bazen :)Güzel anneler selamlar uzun zaman sadece ara ara girebildim son bir iki sayfaya bakabildim ama hiç yazamadım. Tabiki sizi unuttuğumu sanmayın sadece zamansızlık ve gelişen durumlar buna neden oldu.
Bu arada neler oldu dersek, grip olmuştum ilk önce kızıma geçti. Oğlumla beraber yatırıyordum kizi, ayirdım yatakları falan geçmesin ona diye doktor çok küçükler ilaç veremeyiz eğer ilerlerse yatırıp serum ve hava vermeliyiz dedi acaip moralim bozuldu. Kızı 1500 kilo eve getirmişim küveze girmemis simdi grip yuzunden hastanede yatabilir diyorlsr uyuz olmamak elde değil.Öyle derken oğlana da geçti tadından yenmez oldu. Neyse bol emzirerek sık sık serum fizyolojik yaparak ve günde bir kaç kaşık ıhlamur vererek aştık allaha şükür. Evet 40 günlük bebelere ıhlamur verdik pişman değilim
Arkasından oğlanın testislerinde koyuluk var diye bazı testler istediler bir hormonu sıkıntılı olabiliyomus böyle olunca aklınızda olsun erkek anaları. Kuzumdan beş tüp kan aldılar git gel hastanelerde bir kan değerimiz düşük çıktı tekrarlanmasını istediler bir daha beş tüp kan çıldırmamak elde değil bir hafta arayla 10 tüp kan canı nedir zaten. Neyse şimdilik doktor takipte kalicaz bebek olduğu için o değer düşük olabilir asıl onemli olan değeri normal, müdaheleye gerek yok dedi. Bir sonraki ay ilaçlı bir test var onu yapmalıymışız eğer hormon değeri düşükse tiroid gibi ömrü billah ilaç kullanacakmış dışardan o hormonu vereceklermiş.
Daha sonra meme savaşları başladı kızlar benimkiler sırayla memeye savaş açtı tabi biberon kullanıyoruz o kolayına geliyor ikisinin de. Oğlana kaşık operasyonu yaptım emzik bıraktım ağlaya ağlaya öğünleri geçirdik içim gitti ama şimdi durumu daha iyi. Kız daha cadaloz şırıngada ağzını kapıyor asla sokamıyorum kasıkta da ne kadar koyarsan ağzına anında bir şekilde hepsini dışarı çıkarıyor. Başta kelebekle emiyordu gene ona döndük şükür onla tuttu. Kelebek falan zor ama yesin de onla yesin yapacak bisi yok.
Bunun haricinde aşırı yoğun bacılarım yemek bile zor yeniyor. Hafta ici annem burda hafta sonu eşimle bakıyoruz. Bazen yalnız kaldım ikisi aynı anda ağlıyor allahım bomba oluyor anlatamam
Durumlar böyle özledim sizi ya umarım daha çok fırsat bulabilirim ama bulmak için çaba sarf ediyorum inaninbütün yeğenlerimi de ayaklarından opun lütfen yerime
Bayagi zorlu geçmiş günlerin, inşallah oğlunda bir şey yoktur cadoloz kızın da annesini çok üzmez aracı olmadan emmeye başlar. Ben bazen 'ay yeter artık yorulduuuum' diye düşündüğümde sen geliyorsun aklıma, acaba ne yapiyordur, onun işi çok daha zor diye düşünüyorum.Güzel anneler selamlar uzun zaman sadece ara ara girebildim son bir iki sayfaya bakabildim ama hiç yazamadım. Tabiki sizi unuttuğumu sanmayın sadece zamansızlık ve gelişen durumlar buna neden oldu.
Bu arada neler oldu dersek, grip olmuştum ilk önce kızıma geçti. Oğlumla beraber yatırıyordum kizi, ayirdım yatakları falan geçmesin ona diye doktor çok küçükler ilaç veremeyiz eğer ilerlerse yatırıp serum ve hava vermeliyiz dedi acaip moralim bozuldu. Kızı 1500 kilo eve getirmişim küveze girmemis simdi grip yuzunden hastanede yatabilir diyorlsr uyuz olmamak elde değil.Öyle derken oğlana da geçti tadından yenmez oldu. Neyse bol emzirerek sık sık serum fizyolojik yaparak ve günde bir kaç kaşık ıhlamur vererek aştık allaha şükür. Evet 40 günlük bebelere ıhlamur verdik pişman değilim
Arkasından oğlanın testislerinde koyuluk var diye bazı testler istediler bir hormonu sıkıntılı olabiliyomus böyle olunca aklınızda olsun erkek anaları. Kuzumdan beş tüp kan aldılar git gel hastanelerde bir kan değerimiz düşük çıktı tekrarlanmasını istediler bir daha beş tüp kan çıldırmamak elde değil bir hafta arayla 10 tüp kan canı nedir zaten. Neyse şimdilik doktor takipte kalicaz bebek olduğu için o değer düşük olabilir asıl onemli olan değeri normal, müdaheleye gerek yok dedi. Bir sonraki ay ilaçlı bir test var onu yapmalıymışız eğer hormon değeri düşükse tiroid gibi ömrü billah ilaç kullanacakmış dışardan o hormonu vereceklermiş.
Daha sonra meme savaşları başladı kızlar benimkiler sırayla memeye savaş açtı tabi biberon kullanıyoruz o kolayına geliyor ikisinin de. Oğlana kaşık operasyonu yaptım emzik bıraktım ağlaya ağlaya öğünleri geçirdik içim gitti ama şimdi durumu daha iyi. Kız daha cadaloz şırıngada ağzını kapıyor asla sokamıyorum kasıkta da ne kadar koyarsan ağzına anında bir şekilde hepsini dışarı çıkarıyor. Başta kelebekle emiyordu gene ona döndük şükür onla tuttu. Kelebek falan zor ama yesin de onla yesin yapacak bisi yok.
Bunun haricinde aşırı yoğun bacılarım yemek bile zor yeniyor. Hafta ici annem burda hafta sonu eşimle bakıyoruz. Bazen yalnız kaldım ikisi aynı anda ağlıyor allahım bomba oluyor anlatamam
Durumlar böyle özledim sizi ya umarım daha çok fırsat bulabilirim ama bulmak için çaba sarf ediyorum inaninbütün yeğenlerimi de ayaklarından opun lütfen yerime
Buradan bir arkadas meme yerine süt diye öğretmişti çocuğuna, en azından dışarıda meme diye bağırmaz diye ben de hep süt diyorum. Tabi açmaya çalışırsa bir faydası olmaz ama en azından insanlar içinde dikkati memeye cekmemiş olur.En buyuk cekincem o cnm... disarda tutturmasi
Bence bir psikoloğa görün, ilaç yazmaz ama belki telkinle rahatlatır seni, hem biraz uzaklaşıp nefes almak işine yarar. Balık yağı kullan, omega 3 de ruhsal sorunlara destek olur. Bir de arada çık dışarı, şimdi alcilar da kalmadığına göre al Emir'i de yürüyüş yap, varsa ormanlık bir alanda yürü bazen Emir'i bırak, şöyle kendine bir bakım yap makyaj yap çık dışarı. Ayıp değil, uzun zaman tedavi stresi, ilaçlar, sonrasında hamileliğin stresli geçti son zamanlarda, e Emir'in ayaklarına da kafayı taktın. Belki bizim bilmediğimiz içsel sıkıntılar da vardır. Kim olsa kafayı yer, kendine biraz vakit ayırmaya çalış, psikologdan da çekinme. İlaç istemiyorsan söylersin ki zaten ilaç yazamıyor bildiğim kadarıyla psikologlar. Ayıp değil bu hisler, hatta doğal bile. Yardım almak en doğal hakkımız.kizlar kabullenmek istemiyorum ama sanirim ben lohusa depresyonuna girdim. evlendigimde de boyle olmustum. hayatimdaki buyuk degisimler bana biraz agir geliyor sanirim. hemen ayak uyduramiyorum. evliligin ilk gunlerinde de yalniz kalmak istemiyordum,simdi de ayni sekilde.
ilac kullanmak istemiyorum,sut veremem. psikologun bi faydasi olacagina da inanmiyorum. gecer diye bekledim ama gecmedi,60 gun olacak dogum yapali.
Her kullanımda bebek deterjanıyla yıkayıp kaynar suyla duruluyorum birkaç kullanımda bir de kaynatıyorum.Kızlar pmpaların temizliğini Nasıl yapıyptsınız her kullanımdan sonra kaynatmak lazım mı
Sen sen süper anne. Neyse nazar değmeden övmeyi bırakıyorum. :))Ahah ben mi?
Çok tatlısın
Inşallah bir an önce bitip gider ya insan kendi neyse de bebeklere dayanamıyor.Aynı durum bende de var.
Birkaç gündür grip ve öksürüyor diye memeden indirmedim. Wc ye bile birlikte gidicem neredeyse. Zorunlu kamp oldu bana da.
Süt miktarı değişmişmidir merak ediyorum aslında. Bir fırsat bulup sağsam merakımı gidersem ne iyi olur ama büyün gün emiyor. O uyuyunca da benim pil bitiyor ve uyuyorum. Zaten gündüz uyuduğunu gören olmadı henüz. Akşamları da grip diye bir saat aralıklarla ayaktayız.
Bir geçip gitseydi şu pis hastalık.
Ya ben de diyorum acaba bende mi bir sorun var ama hepimiz nlboyleyiz anlaşılan.Annem 20 gün kaldı sadece sabah bir saati geçkin uyuyor doğa o arada yemek yapıp evi topladıysam ne ala sonraki kısa uykularda çamaşır asma toplama katlama bazen ablaya satıp hızlıca ev süpürme ev dediysem sadece oturduğumuz oda :)) iki aydır ev daha bugün temizlendi oda kadın geldi yoksa hayal
Tuh insallah geçmez diyeyim o zamaYok walla maske taktım 24 saat boyunca. Sürekli de emzirdim ama yine de bulaştı bebeğime.
Zamane gripleri taşı deler cinsten maalesef
Çok dikkat etmek lazım. Süt korumuyor.
AminnnnBenim annem üst katımda allahtan
Yoksa Ne wc ne yemek hiç birşey yapamazdım.
Benim bebe 5-10 dk ve kucakta uyuyor. Yere koyunca zaten anında uyanıyor. Yere koymazsam kucağımda da 10dk sonda uyanıyor. Annem tutuyor da tuvalete gidiyorum.
Annem olmasa bebekle gitmek zorunda kalırdım :))
Kuru ekmek yerdim ancak.
Walla o kadar yoruluyorum ki kocamı gördüğüm Yok. Asrın yatınca ben de diş fırçalama duş al hoop yatak.
Hadi iyi geceler hayatım diyorum ve yatıyorum :))
Allahım uyku düzene girse de ben de normal bir hayata geçebilsem
Dinimiz amin
Bizde de hep kucak hep kucakAynen durmuyor maalesef bi de kucaga alısma olayı var bizde, cok yoruyor.
Analık hiiiç kolay deilmiş valla :)
Bu gidişle geçeceğim zatenBence de en iyisi.. yalnız 3'e geçebilirsin, kilosuna bakma sen. Ben sızdırmaya ve bacaklarında iz bırakmaya başladığı an büyütüyorum.
Cok haklisin canim. Zaten o anlarimda oglumun yuzune bakip cok sukur diyorum. Benim evlenmeden oncede yalnizliga tahammulum yoktu. Simdi hormonlardan olsa gerek hic tahammulum yok. Ama sukurler olsun iyiki burayi bulmusum. Sizlerle daha az yalnizim. Cok saolun valla.B bursa_83suukaa aslında hepimizin şuanda genel olarak ruh hali çok iyi değil. Ama bazılarmız daha kolay atlatabiliyor bu durumu. Biraz güzel taraflarını görmeye çalışmak gerek. Daha bi kaç ay öncesine kadar hepimiz gün sayıyorduk kucağımıza alıp koklamak için. Şimdi yanımızdalar. Forumdan bazı arkadaşlarımız bebeğini kaybetti hatırlarsanız. Kötü bi örnek ama onlar gibi çok fazla insan var. Ya da hiç olmadığını düşünün. Çok şükür bin şükür böyle derin sıkıntılarımız yok. Bu böyle bi süreç. Nasıl hamilelikte bazen çok iyi bazen kötü hissettik kendimizi ama sonuna kadarda direndik bebeklerimiz için. Şimdide aynı şeyi yapıyoruz. Biraz zor yıpratıcı ve fedakarlık istiyor ama onların varlığı da herşeye değiyor. Özellikle @bursa_ 83 senin bebeğinin sıkıntıları oldu daha fazla yoruldun yıprandın. O yalnız kalamama durumu sanki birazda yanındakilere güvendiğin için olabilir gibi. Benim 10 günlükken annem gitmek zorunda kaldı eşim şehir dışına çok sık gider iş sebebiyle. Ve ben daha annem gitmeden derin düşüncelere dalmıştım korkuyorsun nasıl olacak iki çocukla yalnız başıma yapabilecekmiyim diye. İş başa düşünce yanında da kimse olmayınca mecburen yapıyorsun herşeye yetişmeye çalışıyorum. Ama şu varki destek olması için annemin eşimin varlığını çok arıyorum bende bazen kendimi çok yalnız hissediyorum ki öyleyim. Yani uzun lafın kısası yaşadığın şey aslında hepimizin zaman zaman hissettiği yaşadığı duygular. Yalnız değilsiniz:)
Ben yemegi oglumun oglen uykusunda hallediyorum cogunlukla. Eger uyuymadiysa 5 gibi babasi geliyo. Ona veriyorum ben de yemekleri hazirliyorum. O arada esim uyutuyo saolsun. Hatta bazi gunler babasinin kucagina gider gitmez uyuyo. Sanki ozellikle gelmesini bekliyor.Aynen demir ilacından oluyor hep
Burda biri önermişti bende 4 gündür saat saat tutuyorum biraz aklımda belirdi uyandığı saatler ama bazen çok huysuz oluyor tutmuyor planlar ama işe yarıyor gerçekten bende öneririm diğer arkadaşlarabenim derdim yemek olur büyük ihtimalle. Evi idare ederimde eşim boğazına çok düşkün annesi de maşallah türlü türlü yemeklere alıştırdı kaç aydır bizi. O gidince yokluğu belli olacak kendime pek güvenmiyorum o konuda. Birde benim bebeğim saat 7 den 10 a kadar uyumuyor benimde en çok uykulu olduğum saat o aralık. Ben emzirip veriyordum kv bakıyordu şimdi kimse bakamayacak nasıl uykulu idare edeceğim uykusuzluk sütü de etkiler diye düşünüp duruyorum. Allah kerim belki korktuğum kadar olmaz
Cok tesekkurler canim. Dediklerini arastiracagim. Cok yardimci oldun. Benim bu halim eskiden de oldugu icin bu donemde hormonlardan kaynakli siddetlendi sanirim.B bursa_83suukaa Canım ben de çok depresif bir insanım, dediğin gibi büyük değişimler beni de çok etkiliyor, özellikle evlilik sonrası çok olmaya başladı. Eşimin aşırı anlayışlı olması ya da evliliğimin çok iyi gitmesiyle alakası yoktu, her an depresyona gireceğim bir sebep buluyordum.
Ama 1,5 senedir büyük ölçüde aşmayı başardım. Öncelikle şekeri bıraktım, şeker ve un içeren hiçbir şeyi tüketmemeye başladım, hala da dönem dönem aksatsam da yemiyorum. Kesinlikle etkili oldu. Depresyonlarım azaldı ve daha az hastalanmaya başladım bariz derecede. Ayrıca arkadaşlar da söylemiş, omega3 ve krill oil takviyesi alıyorum. Bunun dışında da d vitamini kullanıyorum her gün. Doktorlar bunların önemini hala kavrayamadı, o yüzden hangi dozda kullanman gerektiğini söylemiyorlar genellikle, hatta takviyeyi gereksiz bulanlar da var, internetten biraz araştır ya da ben de yardımcı olabilirim.
Lohusa depresyonuna gireceğimden emindim ama bunlar sayesinde girmedim. İnşallah sizde de faydalı olur.
Benimki 1. Ayindan beri kundaga sardirmiyo kendini. Hemen aciyodu taa ilk gunden beri. Ne kadar sıkı sararsam sarayim hep kollarini disarda buluyodum. Artik biraktim.Canım geceleri bizim bebeyi yarım kundak yapmazsan zaten 5 dk sonra kendini döve döve uyandırır afedersin
Beli yüksek bir pantolonu var. Kıllarını onun içine sokuyorum. Sonra yarım kundak yapıyorum öyle uyuyor. Ona rağmen debelene debelene o el tam da boynunda bir boşluk bulup çıkartılıyorkomedi gibi
Gece tekrar tekrar sarıyorum kundağı.
Yemekleri de bi sure taze dondurulmus sebzelerle idare edebilirsin canim. Ayiklama derdi yok. Benim buzlugumda acil durumlar icin bulunur hep.Aynen demir ilacından oluyor hep
Burda biri önermişti bende 4 gündür saat saat tutuyorum biraz aklımda belirdi uyandığı saatler ama bazen çok huysuz oluyor tutmuyor planlar ama işe yarıyor gerçekten bende öneririm diğer arkadaşlarabenim derdim yemek olur büyük ihtimalle. Evi idare ederimde eşim boğazına çok düşkün annesi de maşallah türlü türlü yemeklere alıştırdı kaç aydır bizi. O gidince yokluğu belli olacak kendime pek güvenmiyorum o konuda. Birde benim bebeğim saat 7 den 10 a kadar uyumuyor benimde en çok uykulu olduğum saat o aralık. Ben emzirip veriyordum kv bakıyordu şimdi kimse bakamayacak nasıl uykulu idare edeceğim uykusuzluk sütü de etkiler diye düşünüp duruyorum. Allah kerim belki korktuğum kadar olmaz
Üzüldüm canımsagol canim. annem oglen gidiyordu okula,iyi oluyordu ama bu ve onumuzdeki hafta sabahtan gidip aksam 7ye kadar okulda. esim de sertifika alacak,onun icin izinaldi,parayi da yatirdi iptal edemez. anlayacagin yalniz,yorgun ve bitigim gunduzleri.
Canım Ne hissediyorsun? Yalnız kalmak istememen çok normal. İlk bebek ve gerçekten yorucu bir iş annelik. Bence kendine bol bol papatya ve sarı kantaron (emzirirken içiliyor mu bir bak) çayı yap. Onlardan iç ve bazen bebeği bırakıp birine, çık gez, dolaş.kizlar kabullenmek istemiyorum ama sanirim ben lohusa depresyonuna girdim. evlendigimde de boyle olmustum. hayatimdaki buyuk degisimler bana biraz agir geliyor sanirim. hemen ayak uyduramiyorum. evliligin ilk gunlerinde de yalniz kalmak istemiyordum,simdi de ayni sekilde.
ilac kullanmak istemiyorum,sut veremem. psikologun bi faydasi olacagina da inanmiyorum. gecer diye bekledim ama gecmedi,60 gun olacak dogum yapali.
Canım nasıl alıştırdın kendi kendine uyumasına. En baştan beri mi öyle?Canım ben gece uykusuna 19-20 gibi uyutuyorum geneldede 20 veya 20:30 da uyımuş oluyor ama 19 da odaya giriyorum tamamen kadanlık odaa alt değiştirme aspiratörle burun açma meme+biberon (biberonla anne süti veriyorum doyduğundan emin oluyorum)+gaz çıkarma +kundak +emzik+beyaz gürültü ile sallamadan herhangi bir deatwk olmadan uyutorykm ilk uyku 4-5-6 saat siriyor ikincise 3-4 saat sonra gibi sabah 7-8 gibi güne başlıyşruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?