2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Belki de canım bu ara şu uyku meselesine taktım saati geçmeden uyusun diye geçen hafta gündüz hiç uyutamayinca onu hissediyor belki de biraz oynayayim bende akışına birakayim
Evet akışına bırak kendini çok yıpratma. Benim kız da öyle uykusuz veled:) Bi ara uyutacagim diye kendimi paraliyordum. O kadar yipratici bir sey ki... Simdi bırakıyorum oyalanıyor iyice yorulunca tekrar emzirip uyutuyorum. Uyumazsa da yine takılıyoruz birlikte. Ha uyuyor dediğim de yarim saat yani:))

Çok teşekkürler canım, Allah hepimizin yardımcısı olsun. size de geçmiş olsun umarım bizimki de düzelir de ekstra durumlarla ilgilenmek zorunda kalmayız.

Evet gerçekten iki ay oldu ama bir yandan iki yıl gibi bir yandan da iki gün gibi geçti bu nasıl bir tezatsa yada ne demekse işte tamda böyle ama tek kaldigim zaman hakkaten çok zor oluyor panik de yapıyorum ufaktan, ikisi aynı anda agliyorlar ve susturamayacakmışım gibi geliyor ki bazen de hakkaten öyle oluyor panik de bundan o oluyor işte. ellerine bisi verip biraz oyalanacak zamana gelseler belki daha rahat olur ama şu an çok zor. Gerçi ben böyle diyince çevremdeki tecrübeli anneler o zamanlar daha da zorlanacağımi söyleyerek çok güzel moral veriyorlar sagolsunlar oğlanın bu sorunları yüzünden bazen onu tek başına doktora götürdük kız evde annemle kaldı. Allahım tek çocukla kendimi nasıl tuhaf hissettim anlatamam o zamanlarda ikisinin ne kadar zor olduğunu daha iyi görebildim. Ben kendimi zor olacağına hazırlamıştım ama bu kadarını da beklemiyordum doğrusu ikinci ay aşısını erkek bugün oldu kızım ise haftaya olacak. Bugün iki ay dört günlüğuz oğlum 3.850 gr kızımda 3.400 gr olmuş. Normal bebelerin doğum kilosuna anca geldik böyle olunca ilk gün fotolarına bakıyorum allahım özellikle Kız ne kadar küçükmüş nasıl tutmuşum ben onu kucağımda da bi yerine bisi olmamış. Bacakları yaşlılar gibi kırışık kırışık yüzü yavru maymun kadar onları görünce bin şükür diyorum. Sizde durumlar iyidir umarım defne kızımız nasıl, düzen oturmaya başladı mı ?

Bu konuda bende çok kararsizim aşıları hiç sevmiyorum, kimisi gereksiz ishalin birsuru çeşidi var diyor ,bide ateş yapıyormuş ,doktora gidince soracam bakalım o ne diyecek büyüklere de yatırmadım çok şükür birşey olmadı.

Doğru diyorsun canım hep evde yalnız kalmaktan bunlar kafaya takacak başka bir şey bulamıyorum :)

Of sorma canım ya hakkaten kendimi hep dirayetli tutmaya çalışıyorum. He ne kadar yorulursan yorul ilerde kendine isyan ettiğin için kızacaksın. Bide bu kadar zor oldu isyana hakkın yok diyorum. Gece hemen hemen hiç uyunmuyor birini besleyip altını değiş mama ver sonra kesin diğeri kalkıyor onu yapana kadar diğeri gene kalkiyor böyle bir kısır döngü devam ediyor. Aralarda yarim saat bilemedin bir saat uyunuyor hep sersem gibiyim ama ona da diyorum ki üniversitedeyken bayılırdın sabahlamaya arkadaşlarınla, yalnız,tv karşısında, pc karşısında şimdi de böyle sabahliyosun falan hep bi telkin halindeyim bir şeyi bir yerinden yakalayıp telkin ediyorum kendimi uyumasinlar tahammulum var, kucakta g4zdiriyotum ikisini sirayla tahammulum var vs vs taaaaaa kiiii memeye kadar konu memeyi redde gelince memede ağlayıp istememe başlayınca naparsan yapayim sakin kalamıyorum işte orda sinirlerime hakim olamıyorum. Oturup ağlıyorum memeyi almıyorlar diye süt olsun diye deli gibi onu ye bunu ye sonra memeyi yemesinler iş mi ya.Tamam iki bebe emzirme zor farkındayım ama örnekleri var yapılabiliyor en azından 6 ay alsınlar diyorum. Işte orda zıvanadan çıkıyorum sizde durumlar nasıl iyi mi barış bebe ? Kuzucuk da seni meme yüzünden mi kızdırıyor.

Arkadaşlar kızım bugün 42 gunluk. Bu aralar zombi gibiyim uykuları 5 er dakikadan oluşuyor. Binbir güçlükle uyutuyorum. Derin uykuya geçsin diye baya bekliyorum bıraktıktan max. 5 dakika sonra uyanıyor. Sizin de bu dönemlerde böyle olmuş muydu. Iyi şeyler duymaya ihtiyacım var ne olur geçici olduğunu söyleyin bir de bizim gaz problemimiz var şimdiye kadar damla kullanmaya direndim doktorumuz bio gaia (yanlış hatırlamıyorsam böyleydi) adında bir damla yazdı kullanan var mi

Aspiratöre alıştırmak zaten iyi değilmiş, mümkün olduğunca da erken bıraktırıyor doktor ama hastayken çok rahatlatıyor aslında. Tabi bizimkine çok zor,, damlayı anca yapabiliyoruz..
Evet damla tek başına işe yaramayınca kullanmayı düşünüyorum ben de. Bi de bizimki tepki vermiyor artık damlaya temizlendiyse boşa huzursuz etmiyorum

Ya ağza takılan bi şarkı ben çok gülüyorum o diziye de gülerdim
Zaten ahlaksızlığa yatkın insanlarla dolu bir toplumuz bir de bunu dizilerle şarkılarla normalleştirilmesine karşıyım ben. O yüzden tecavüz, taciz, yengeye sulanma, evli kadın/adama göz süzme falan çok normalleştirilmemesi gereken şeyler diye düşünüyorum özellikle televizyonda her akşam milyonlarca insan tarafından izlenen dizilerde. Bunları görüp 'oha ne güzel hayatlar var' diyen çok hayvan var çünkü

Selam Arkadaşlar,
Çok basit birşey ama ne yapacağımı bilemedim.Bebeğinizin burnundaki sümükleri en pratik nasıl temizliyorsunuz?
Paylaşımlarınızı bekliyorum.
Aşırı tıkalıysa serum fizyolojik ve aspirator, normal bir tıkanıklıksa sadece serum fizyolojik günde birkaç kez. Bir de şimdi kaloriferler falan yanıyor, ortam kuruyor diye 2-3 günde bir tıkalı olmasa bile serum fizyolojik kullanıyorum çünkü Defne'nin burnu belirti vermeden bir anda geniz eti varmış gibi ses çıkarmasına neden olacak şekilde tıkanıyor.

Şu fircadan kullanıyorum daha çok büyüğünü. Sadece Defne'nin biberonlari ve sağma makinesi aparatları için kullanıyorum. Bir de artık temizledikten sonra kaynar su döküp kurumaya bırakıyorum.

Sakin kalmaya çalışıyorum ama zorlanıyorum kızlar bin bir zorlukla uyutuyorum yarım saat demeden uyanıyor bi iki kere kaka yüzünden bazen se boşu boşuna cidden çok sinirliyim ne yapmalıyım
Öncesinde müzikle dansla iyice yorup sonra da kundakla yatırıyorum. Kundak benim aynı sorunumu büyük ölçüde azalttı.

Dahazor olacaksa bile bunu sana söylemenin ve moral bozmanın mantığı ne anlamıyorum. Çok keyif alıyorlar 'biteceksin, mahvolacaksın, yorgunluktan öleceksin' demeye!
Oyun halısı almadıysan almanı tavsiye ederim, yavaş yavaş oynamaya ve oyalanmaya başlarlar sen de en azından kahvaltini rahat yaparsın tuvalete gidersin iki nefes alırsın. 5 dakika dursa ilk başta yine kâr, benim ve buradaki çoğu kişinin işine yaradı.
Bizde de düzen oturmaya başladı ya, en azından alıştım yeni düzene. Hala uykusuz kalıyorum ama Defne bana bir adım geldi ben ona bir adım gittim o yüzden oldukça çözüldü sorun, benim zaten en büyük sorunum uykusuzluğumdu onu çözünce gerisi halledilir geliyor

Sen de biraz daha rahat olacağın günlere bir an önce kavuşursun umarım. İkisini birlikte emzirme işini çözdün mü?

Ben aşının gerekli olduğunu düşünüyorum. Aşının ateşi hastalığın ateşinden daha masum bence. İleride keşke demektense yaptırmayı tercih ediyorum.

Cook geçmiş olsun. Kuzucum bir daha hastalanmaz insallah. Belirtileri nelerdi ??
Kakası rengarenkti, kırmızımsı kahverengi ve sarımsı kahverengi de oldu deyince koku var mı diye sordu. Sonra da test istedi. İnşallah bebelerimizin hiçbiri hastalanmaz.

Dönemi tam hatırlamıyorum ama delirttiği olmuştu bu kuş uykularıyla ben kundağa geçerek rahatladım biraz bir de beyaz gürültü ve anne karni sesi kalp atışıyla falan, ise yariyor. Youtube'da gerçek anne karni sesi videosu var 4 saatlik onu aç, bebekli evlerin milli marşı gibi
Bir an önce geçer inşallah, cok sinir bir durum.
Bu arada ismin bende aşırı bir Fringe izleme isteği uyandırıyor, her yazdığında aklımdan bir replik geçiyor

Canım, benim oğlum da 41 günlük, memeden ayrılmıyor iki gündür, zor uyuyor. Gazı olmayan çocuk gazlandı, sürekli uyurken uyumaz oldu. Atak haftasında diye düşünüyorum. Buradaki arkadaşlardan takip ettiğim kadarıyla geçiyor merak etme. Geçeceğini düşününce daha sabırlı oluyor insan.

Basından beri kundaklandı yapıyorum canım ama yorma işini her zaman yapmıyorum birde bizimki sabah kaka yapardı o saatte bu yüzden uyanirdi şimdi sabah kakasini öğlen ve ogleden sonra yapıyor bunların da etkisi olabilir mi ya da kaka yaparken uyanan bir benim Bebe mi :)

Kızlar biberonlarınızın günlük temizliğini her kullanımdan sonra nsl yapıyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…