Evet gerçekten iki ay oldu ama bir yandan iki yıl gibi bir yandan da iki gün gibi geçti bu nasıl bir tezatsa yada ne demekse işte tamda böyle amatek kaldigim zaman hakkaten çok zor oluyor panik de yapıyorum ufaktan, ikisi aynı anda agliyorlar ve susturamayacakmışım gibi geliyor ki bazen de hakkaten öyle oluyor panik de bundan o oluyor işte. ellerine bisi verip biraz oyalanacak zamana gelseler belki daha rahat olur ama şu an çok zor. Gerçi ben böyle diyince çevremdeki tecrübeli anneler o zamanlar daha da zorlanacağımi söyleyerek çok güzel moral veriyorlar sagolsunlar oğlanın bu sorunları yüzünden bazen onu tek başına doktora götürdük kız evde annemle kaldı. Allahım tek çocukla kendimi nasıl tuhaf hissettim anlatamam o zamanlarda ikisinin ne kadar zor olduğunu daha iyi görebildim. Ben kendimi zor olacağına hazırlamıştım ama bu kadarını da beklemiyordum doğrusu ikinci ay aşısını erkek bugün oldu kızım ise haftaya olacak. Bugün iki ay dört günlüğuz oğlum 3.850 gr kızımda 3.400 gr olmuş. Normal bebelerin doğum kilosuna anca geldik böyle olunca ilk gün fotolarına bakıyorum allahım özellikle Kız ne kadar küçükmüş nasıl tutmuşum ben onu kucağımda da bi yerine bisi olmamış. Bacakları yaşlılar gibi kırışık kırışık yüzü yavru maymun kadar onları görünce bin şükür diyorum. Sizde durumlar iyidir umarım defne kızımız nasıl, düzen oturmaya başladı mı ?
Kundak denedin mi hiç ben iki gündür kundak yapıyorum uyuyor gibi daha iyi eskiye göre dene bi yapmıyorsanSakin kalmaya çalışıyorum ama zorlanıyorum kızlar bin bir zorlukla uyutuyorum yarım saat demeden uyanıyor bi iki kere kaka yüzünden bazen se boşu boşuna cidden çok sinirliyim ne yapmalıyım
Zaten ahlaksızlığa yatkın insanlarla dolu bir toplumuz bir de bunu dizilerle şarkılarla normalleştirilmesine karşıyım ben. O yüzden tecavüz, taciz, yengeye sulanma, evli kadın/adama göz süzme falan çok normalleştirilmemesi gereken şeyler diye düşünüyorum özellikle televizyonda her akşam milyonlarca insan tarafından izlenen dizilerde. Bunları görüp 'oha ne güzel hayatlar var' diyen çok hayvan var çünkü
Aşırı tıkalıysa serum fizyolojik ve aspirator, normal bir tıkanıklıksa sadece serum fizyolojik günde birkaç kez. Bir de şimdi kaloriferler falan yanıyor, ortam kuruyor diye 2-3 günde bir tıkalı olmasa bile serum fizyolojik kullanıyorum çünkü Defne'nin burnu belirti vermeden bir anda geniz eti varmış gibi ses çıkarmasına neden olacak şekilde tıkanıyor.
Şu fircadan kullanıyorum daha çok büyüğünü. Sadece Defne'nin biberonlari ve sağma makinesi aparatları için kullanıyorum. Bir de artık temizledikten sonra kaynar su döküp kurumaya bırakıyorum.
Öncesinde müzikle dansla iyice yorup sonra da kundakla yatırıyorum. Kundak benim aynı sorunumu büyük ölçüde azalttı.
Dahazor olacaksa bile bunu sana söylemenin ve moral bozmanın mantığı ne anlamıyorum. Çok keyif alıyorlar 'biteceksin, mahvolacaksın, yorgunluktan öleceksin' demeye!
Oyun halısı almadıysan almanı tavsiye ederim, yavaş yavaş oynamaya ve oyalanmaya başlarlar sen de en azından kahvaltini rahat yaparsın tuvalete gidersin iki nefes alırsın. 5 dakika dursa ilk başta yine kâr, benim ve buradaki çoğu kişinin işine yaradı.
Bizde de düzen oturmaya başladı ya, en azından alıştım yeni düzene. Hala uykusuz kalıyorum ama Defne bana bir adım geldi ben ona bir adım gittim o yüzden oldukça çözüldü sorun, benim zaten en büyük sorunum uykusuzluğumdu onu çözünce gerisi halledilir geliyor
Sen de biraz daha rahat olacağın günlere bir an önce kavuşursun umarım. İkisini birlikte emzirme işini çözdün mü?
Ben aşının gerekli olduğunu düşünüyorum. Aşının ateşi hastalığın ateşinden daha masum bence. İleride keşke demektense yaptırmayı tercih ediyorum.
Önce serum fizyolojik sıkıyorum sonra burun aspiratörü ile çekiyorum :) bu aralar grip olduk günde kaç kez yapıyorum bilmiyorum :)Selam Arkadaşlar,
Çok basit birşey ama ne yapacağımı bilemedim.Bebeğinizin burnundaki sümükleri en pratik nasıl temizliyorsunuz?
Paylaşımlarınızı bekliyorum.
Çoğumuz aynı şeylerden muzdarip. Ben memeye alıştırırken 20 dk lık uykulara talim ettim. Çnkü sadece o kadarck emebiliyodu ve hemen acıkyordu. Şimdi alıştı ama hala en uzun uyku rekoru 2 saat günde bi iki kez. Gaz konumuz efsane biogaia kullanıyorum. Tüyosu hergğn aynı saatte vermek ve buzdolabında tutmak. Uzun vadede etki ediyor ama herkesin fikri iyi bir damla oldğu yönğndeArkadaşlar kızım bugün 42 gunluk. Bu aralar zombi gibiyim uykuları 5 er dakikadan oluşuyor. Binbir güçlükle uyutuyorum. Derin uykuya geçsin diye baya bekliyorum bıraktıktan max. 5 dakika sonra uyanıyor. Sizin de bu dönemlerde böyle olmuş muydu. Iyi şeyler duymaya ihtiyacım var ne olur geçici olduğunu söyleyin bir de bizim gaz problemimiz var şimdiye kadar damla kullanmaya direndim doktorumuz bio gaia (yanlış hatırlamıyorsam böyleydi) adında bir damla yazdı kullanan var mi
Ahahah canım aynı durum bizde de mevcut. O fotoğraf koyduğumdan başka tutmadı emziği malesef. Elinle destekle biraz iyice emene kadar. Geçen ben öyle tutturdum ama sonra bi daha yapamadım tabi :)))G gunesli gunler emzik tutturma cabalarin nasil qidiyo tuttumubanada bi akil verin nolur ya kiz emziqi qorunce resmen yuruse kacacak yani dun misafir qeldi kadin emziqi verdi bizim kiz aninda tuttu aqzindan dusurmedi resmen yalanci ciktim onlar qittikten sonra verdim yine tutmadi banami garezi bu kizin
Of sorma canım ya hakkaten kendimi hep dirayetli tutmaya çalışıyorum. He ne kadar yorulursan yorul ilerde kendine isyan ettiğin için kızacaksın. Bide bu kadar zor oldu isyana hakkın yok diyorum. Gece hemen hemen hiç uyunmuyor birini besleyip altını değiş mama ver sonra kesin diğeri kalkıyor onu yapana kadar diğeri gene kalkiyor böyle bir kısır döngü devam ediyor. Aralarda yarim saat bilemedin bir saat uyunuyor hep sersem gibiyim ama ona da diyorum ki üniversitedeyken bayılırdın sabahlamaya arkadaşlarınla, yalnız,tv karşısında, pc karşısında şimdi de böyle sabahliyosun falan hep bi telkin halindeyim bir şeyi bir yerinden yakalayıp telkin ediyorum kendimi uyumasinlar tahammulum var, kucakta g4zdiriyotum ikisini sirayla tahammulum var vs vs taaaaaa kiiii memeye kadar konu memeyi redde gelince memede ağlayıp istememe başlayınca naparsan yapayim sakin kalamıyorum işte orda sinirlerime hakim olamıyorum. Oturup ağlıyorum memeyi almıyorlar diye süt olsun diye deli gibi onu ye bunu ye sonra memeyi yemesinler iş mi ya.Tamam iki bebe emzirme zor farkındayım ama örnekleri var yapılabiliyor en azından 6 ay alsınlar diyorum. Işte orda zıvanadan çıkıyorumsizde durumlar nasıl iyi mi barış bebe ? Kuzucuk da seni meme yüzünden mi kızdırıyor.
Arkadaşlar kızım bugün 42 gunluk. Bu aralar zombi gibiyim uykuları 5 er dakikadan oluşuyor. Binbir güçlükle uyutuyorum. Derin uykuya geçsin diye baya bekliyorum bıraktıktan max. 5 dakika sonra uyanıyor. Sizin de bu dönemlerde böyle olmuş muydu. Iyi şeyler duymaya ihtiyacım var ne olur geçici olduğunu söyleyin bir de bizim gaz problemimiz var şimdiye kadar damla kullanmaya direndim doktorumuz bio gaia (yanlış hatırlamıyorsam böyleydi) adında bir damla yazdı kullanan var mi
Ahahah canım aynı durum bizde de mevcut. O fotoğraf koyduğumdan başka tutmadı emziği malesef. Elinle destekle biraz iyice emene kadar. Geçen ben öyle tutturdum ama sonra bi daha yapamadım tabi :)))
Bugün cıldırmak üzereydim!! Sabah saat 8den 3e kadar toplasan 1 saat ancak uyumustur, hep bir huzursuzluk, uykuya dalamama hali hep kucak hep aglama...
Sabır sabır dediimmm ,bugün hiç bitmeyecek sandım! Kollarım ,belim koptu valla
Offff gelsin artııkk oturdugu kendi kendine oyun oynadıgı zamanlar Allahııımmm
Ya walla şiir gibi yazmışsın da.
Gözün aydın canım
Canım emzirdim emzirdikten sonra emzirme yastığına yatırıyorum biberonla anne sütü veriyorum iyice doyduğuna emin oluyorum ve gazını çıkarıyorum altını temizliyorum tabi bunların hepsini zifiri karanlık odaa yapıyorum sonra kundak yapıp emzirme yastığının ğzerine yatırıyorum ağzına emziği veriyorum beyaz gürültü okyanus sesi açıyorum uyyana kadar bekliyorum genelde en geç 15 dk uyumuş oluyor yanında uyuduğunda bir 10 dk bekleyip yatağına alıyorum beyaz gürültü sesini kapatıyorum ve en az 4-6 saat uyku garanti sonraso 3-4 saat aralıklarla bir bizim bebe akşam 7 oldumu yırtıyor kendini uyut diye bende uyku zamanı oğlum diyorum götürüyorum odaya
Benimki wee 0-6ay kiraz uçhangi emzigi deniyorsunuzEvininhatunu
Gerçekten çok pozitifsinOf sorma canım ya hakkaten kendimi hep dirayetli tutmaya çalışıyorum. He ne kadar yorulursan yorul ilerde kendine isyan ettiğin için kızacaksın. Bide bu kadar zor oldu isyana hakkın yok diyorum. Gece hemen hemen hiç uyunmuyor birini besleyip altını değiş mama ver sonra kesin diğeri kalkıyor onu yapana kadar diğeri gene kalkiyor böyle bir kısır döngü devam ediyor. Aralarda yarim saat bilemedin bir saat uyunuyor hep sersem gibiyim ama ona da diyorum ki üniversitedeyken bayılırdın sabahlamaya arkadaşlarınla, yalnız,tv karşısında, pc karşısında şimdi de böyle sabahliyosun falan hep bi telkin halindeyim bir şeyi bir yerinden yakalayıp telkin ediyorum kendimi uyumasinlar tahammulum var, kucakta g4zdiriyotum ikisini sirayla tahammulum var vs vs taaaaaa kiiii memeye kadar konu memeyi redde gelince memede ağlayıp istememe başlayınca naparsan yapayim sakin kalamıyorum işte orda sinirlerime hakim olamıyorum. Oturup ağlıyorum memeyi almıyorlar diye süt olsun diye deli gibi onu ye bunu ye sonra memeyi yemesinler iş mi ya.Tamam iki bebe emzirme zor farkındayım ama örnekleri var yapılabiliyor en azından 6 ay alsınlar diyorum. Işte orda zıvanadan çıkıyorumsizde durumlar nasıl iyi mi barış bebe ? Kuzucuk da seni meme yüzünden mi kızdırıyor.
Gerçekten çok pozitifsinOf sorma canım ya hakkaten kendimi hep dirayetli tutmaya çalışıyorum. He ne kadar yorulursan yorul ilerde kendine isyan ettiğin için kızacaksın. Bide bu kadar zor oldu isyana hakkın yok diyorum. Gece hemen hemen hiç uyunmuyor birini besleyip altını değiş mama ver sonra kesin diğeri kalkıyor onu yapana kadar diğeri gene kalkiyor böyle bir kısır döngü devam ediyor. Aralarda yarim saat bilemedin bir saat uyunuyor hep sersem gibiyim ama ona da diyorum ki üniversitedeyken bayılırdın sabahlamaya arkadaşlarınla, yalnız,tv karşısında, pc karşısında şimdi de böyle sabahliyosun falan hep bi telkin halindeyim bir şeyi bir yerinden yakalayıp telkin ediyorum kendimi uyumasinlar tahammulum var, kucakta g4zdiriyotum ikisini sirayla tahammulum var vs vs taaaaaa kiiii memeye kadar konu memeyi redde gelince memede ağlayıp istememe başlayınca naparsan yapayim sakin kalamıyorum işte orda sinirlerime hakim olamıyorum. Oturup ağlıyorum memeyi almıyorlar diye süt olsun diye deli gibi onu ye bunu ye sonra memeyi yemesinler iş mi ya.Tamam iki bebe emzirme zor farkındayım ama örnekleri var yapılabiliyor en azından 6 ay alsınlar diyorum. Işte orda zıvanadan çıkıyorumsizde durumlar nasıl iyi mi barış bebe ? Kuzucuk da seni meme yüzünden mi kızdırıyor.
O damla probiyotik canımArkadaşlar kızım bugün 42 gunluk. Bu aralar zombi gibiyim uykuları 5 er dakikadan oluşuyor. Binbir güçlükle uyutuyorum. Derin uykuya geçsin diye baya bekliyorum bıraktıktan max. 5 dakika sonra uyanıyor. Sizin de bu dönemlerde böyle olmuş muydu. Iyi şeyler duymaya ihtiyacım var ne olur geçici olduğunu söyleyin bir de bizim gaz problemimiz var şimdiye kadar damla kullanmaya direndim doktorumuz bio gaia (yanlış hatırlamıyorsam böyleydi) adında bir damla yazdı kullanan var mi
Olur mu ya kaka yaparken debelenip durur benim kız da üstelik keşke günde bir kez olsa sürekli debeleniyor kaka yüzünden.Basından beri kundaklandı yapıyorum canım ama yorma işini her zaman yapmıyorum birde bizimki sabah kaka yapardı o saatte bu yüzden uyanirdi şimdi sabah kakasini öğlen ve ogleden sonra yapıyor bunların da etkisi olabilir mi ya da kaka yaparken uyanan bir benim Bebe mi :)
Ben sanırım e-bebek'ten almıştım mağazadan ama markasını hatırlamıyorum.nerden alabilirim canim?
Neden biberon aldın canımUzun zaman sonra kahve içmeye dışarı çıktım. Emzirme işi olmasn diye buzluktaki sütlerden (zaten iki tane vardı:)) aldım biberonla yanıma. Attım bebek arabasına valla çok iyi geldi. Sıkılmaya vaktim olmuyor evet ne zamandır evdeyim onu bile bilmiyorum ama meğer nefese ihtiyacım varmış. Hem bebeğimle gittim hem nefes aldım. Size yazdım ki yapmayanlar da yapsın. Biyere bırakamıyorm yada kimsede durmuyor diyenler de yapabilirmiş meğer. Bana arkadaşlar çıkalım dediğndr nasıl çıkayım bebekle diyodum. Siz demeyn diye yazdım. Nadir de olsa yapılabilir. Mutlu anne mutlu bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?