- 9 Ekim 2014
- 335
- 782
- 103
- 44
Cnm hakkatten süper bi annesin sen
Meme almama durumu bizde de oluyor maalesef, su ara gecti ama ara ara oluyor 2,5 aylığız donem donem oldu bu olay.yalnız değilsin yanii... hele ki sende iki bebe var anlayabiliyorum ne kadar zor oldugunu... Allah yardımcımız olsun valla.
Sicak suyun icinde bekletiyorum oyle veriyorum ben canim :)Isıtmayı Nasıl yapıuorsun canım
Gerçekten çok pozitifsin
Ben tek bebeyle senin kadar pozitif olamıyorum. Çok yoruluyorum. Kocaya çatıyorum falan
Azıcık düzene girseler
En önemli iki şey yemek ve uyumak sanırım
Bizimki yiyor da uyku yüklenmemiş benim versiyona
Yaa, kısa kesmemek lazımmış hatta yürümeyen çocuğun kesmeye gerek yokmuş. Batan yer bi çıksın en azından orayı kesmem artık ama olan oldu işte
Uffteşekkür ederiz canım, yarın sabahtan götürcem. Ya sanırım acımıyor hiç tepki vermiyor çünkü. Dokunuyorum hatta etle tırnağın arasını açıp zeytinyağı sürdüm baktı öyle acıdığını dair bi sinyal almadım.
Gerçek canım çok şükür darısı sana ve arkadaşlarıma .evet c şeklinde oman yastığın c kısmının içine yatırıyorum başo yastığın üzerinde ama c nin için de vücut yastığıda yanlardan iyice sıkıştırıyorum üzerine uyku tulumu giydiriyorum ve yarım kundak yapıyorum kafası yukarıda olunca kusmuyorda emzirme ssonrası.
Çok geçmiş olsun cNım şifa versin allah
Canım sıcak suda biberona koyuyorum benmari usulü ısıtıyorum bende
Hiç üzülme, benim doğuştan el parmaklarının ikisi öyleydi antibiyotikli kremi sadece iki gün sürdüm geçti.
Ayyy okurken icim gitti gerçekten çok geçmiş olsun ipek kıza insallah hemen geçecek annesi
Benimki de tutmuyoooooDesene tutturamicaz biz bu emziqigerci bi yonden iyi oluyo hani emzik niyetine bizi kullaaniyolar sut artisina faydasi oluyoda yinede azcik tutsunlar bari
Ay kuzu ya çok geçmiş olsunİpeğimin tırnağı battı yaa
Yarın doktora götürcem ama çok üzülüyorum sanki benim kalbime kalbime batıyorvardı burda bi arkadaş kimdi o?
Antibiyotikli krem vermişlerdi sanırım.
Kesmemek gerekiyormuş, yürümeye başlamayan çocuklarda çok gereksizmiş
4 haftada bitmesi gerekli.Ben hergün kullanıyorum tam 4 hafta yetiyor.Kizlar bu biogai damlanin belirli bi kullanim suresi var mi ? Buzdolabinda sakliyorumda ne kadar kullanabiliyoruz acaba ?
Geçmiş olsun.Üzülme hemen geçer. Canıda yanmıyorsa sabaha kadar rahat uyur.Yaa, kısa kesmemek lazımmış hatta yürümeyen çocuğun kesmeye gerek yokmuş. Batan yer bi çıksın en azından orayı kesmem artık ama olan oldu işte
Uffteşekkür ederiz canım, yarın sabahtan götürcem. Ya sanırım acımıyor hiç tepki vermiyor çünkü. Dokunuyorum hatta etle tırnağın arasını açıp zeytinyağı sürdüm baktı öyle acıdığını dair bi sinyal almadım.
Of sorma canım ya hakkaten kendimi hep dirayetli tutmaya çalışıyorum. He ne kadar yorulursan yorul ilerde kendine isyan ettiğin için kızacaksın. Bide bu kadar zor oldu isyana hakkın yok diyorum. Gece hemen hemen hiç uyunmuyor birini besleyip altını değiş mama ver sonra kesin diğeri kalkıyor onu yapana kadar diğeri gene kalkiyor böyle bir kısır döngü devam ediyor. Aralarda yarim saat bilemedin bir saat uyunuyor hep sersem gibiyim ama ona da diyorum ki üniversitedeyken bayılırdın sabahlamaya arkadaşlarınla, yalnız,tv karşısında, pc karşısında şimdi de böyle sabahliyosun falan hep bi telkin halindeyim bir şeyi bir yerinden yakalayıp telkin ediyorum kendimi uyumasinlar tahammulum var, kucakta g4zdiriyotum ikisini sirayla tahammulum var vs vs taaaaaa kiiii memeye kadar konu memeyi redde gelince memede ağlayıp istememe başlayınca naparsan yapayim sakin kalamıyorum işte orda sinirlerime hakim olamıyorum. Oturup ağlıyorum memeyi almıyorlar diye süt olsun diye deli gibi onu ye bunu ye sonra memeyi yemesinler iş mi ya.Tamam iki bebe emzirme zor farkındayım ama örnekleri var yapılabiliyor en azından 6 ay alsınlar diyorum. Işte orda zıvanadan çıkıyorumsizde durumlar nasıl iyi mi barış bebe ? Kuzucuk da seni meme yüzünden mi kızdırıyor.
Bitince yenisini aldın mı Can'ım ne kadat sure kullanmak lazım4 haftada bitmesi gerekli.Ben hergün kullanıyorum tam 4 hafta yetiyor.
Şu an 65 günlüğüz doktorumuz verdiğinde 2 ay kullanıcaz demişti.Yarın 2 ay kontrolümüz var.Kesicez,mi devammı edicez yarın söyler. Bizim gaz sancımıza çok iyi geldi ama son 3-4 gündür cıvık mukuslu kaka yapıyor. Damlanın etkisi varmıdır bilmiyorum. Onunda neden olduğunu umarım yarın öğreniriz.Bitince yenisini aldın mı Can'ım ne kadat sure kullanmak lazım
Teşekkürler canim bak nasil moral oldu soylediginama bence inan buradaki herkes super anne. Bebeği için araştırıyor ,soruyor, kaygılanıyor, danışıyor, amannn demiyor da nasil daha iyi olur diyor, savasiyor, birbirinin bebegine meraklaniyor uzuluyoruz bütün hepimiz süperiz de biraz mütevazilik yapıyoruz.
Bide meme ile derdimiz olmasa vallahi tadından yenmeyecek. Sen bir önlem aldın mı herhangi bir şey yaptın mı o dönemlerde canım. Sen de biberon kullanıyor musun peki ?
Bide aklıma gelmişken iki ay aşılarında ateş oldu mu kızlar ne yaptınız nasıl geçirdiniz biz de olduk bugün kuzumum gözüne bakıyorum inşallah çıkmaz ateşi çıkarsa calpol ver dedi bir çay kaşığı.
Kızlar bebeişlerşnize Nasıl oyuncaklar aldınız önümüzdeki birkaç ay içinde neleri anlar oynar sever çocuk ? Ona göre oyuncak alışverişi yapıcam da
Aynen ben de şekerli sevmezdim hiç. Şimdi yiyorum bildiğin.hiçbişe bulamasam çikolata yiyorum baya. Ayrıca benim eşim ikiz. Kaynvaldem küçükken çok zorlanmış evet. Ama tek başına bakmaya çalışmış kimsden yardım almamış. Ekstra bide huyludur herşey dört dörtlük olsun ister dolayısyla zorlanmş ama şimdi nazar değdirmiyim çok iyi arkadaşlar. Kardeşten öte bir bağ bence. O günleri düşün. Bir de bi seferde iki çocuk çıktı aradan maşallah:) biz biriyle zor başediyoruz hafife aldığımı düşünme ama pozitif yönlerini düşünüp biraz olsun rahatla diye söylüyorum:)Ya inan polyannaciligi sevmesem de bazen ise yarıyor tam da bu dönemlerde yarıyor işte. Yoksa içinde bulunduğum durumu dümdüz düşününce depresyona girmeye çok müsait. O acıdan bakmamak gerek bu yüzden debiri tamsa diğeri kesin eksik uyku varsa yeme yok yada tam tersi. Benimkiler şükür gene biraz uyuyorlar o da mamanın eseri sanırım. Az veriyoruz ama nihayetinde veriyoruz mama. Bendeki sorun da bizimkilerin nobetli uyuması. Birlikte uyuyun be anacim yok illa biri uyuyacak diğeri uyanacak kendileri aralarında nöbet yapıyor. E hal böyle olunca da hep ayakta ve yorgun olunuyor. Kocaya sarmak istiyorum ama akşam 9 da geliyor sabah 05 45 de evden çıkıyor saracak vakti bulamıyorum kendisine enerji almak için tatlıya sarıyorum ya hakkaten doğumdan sonra eski kiloma geri döndüm ama bu tatlı hastalığı bana kilo aldırdı napicam bilmiyorum sizde durumlar nasıl ki belirtiyorum eskiden hiç tatlı sevmezdim.
Mukuslu kaka çıktı başımıza ya ne bu arkadaşkizmak degil de uzuluyorum ya. zaten bi duzen otursun diye gak meme guk meme yapmiyorum artik. 2 saatte emdiginde de aglayinca benim de sinirlerim bozuluyor. ac kalacak diye korkuyorum. bi yandan diyorum ac olsa sakin durmaz ama emmek istiyor aglamaktan ememiyor cocuk. cozemedim neden agladigini. bide yani cani yaniyo gibi agliyor. gaz heralde diyorum kaldiriyorum sakinliyor 5 sn sonra. gazini cikariyorum. gegiriyor hah diyorum cikti rahatladi emer simdi. yok yatirdigim an basiyor feryadi. sut mu gelmiyor acaba diyorum o da degil geliyor. 2-3 kez daha deniyorum hala agliyorsa kaldiriyorum artik. gaz olsa o zaman da durmazmis gibi geliyor ama. midesi mi rahatsiz oluyor acaba diyorum sonra. cozemedim yani kafamda deli sorular :)
bunun disinda mukuslu kaka problemimiz var 20 gundur. bakalim onu nasil geciricez. gazimiz cok ucacaz yakinda. bide gunduz dogru duzgun uyumuyor gozler kipkirmizi dolasiyoruz.
bunlar disinda iyiyiz
doktora kizdim parazit var ama bormal dedi diye. normal galiba herkeste cikmaya basladiMukuslu kaka çıktı başımıza ya ne bu arkadaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?