Canım ben kundağı müslin battaniye ile yapıyorum. Düz yatırıyorum.Kızlar şu kındağı tek beceremeyen benim galiba. Hadi şimdi hadi şimdi hareketleri güçlendi diye çıkartıyor ellerini desem daha öncedende bi kaç denememde başarısız oldum. Hatta daha çok huzursuz oldu hareket edemeyince. İnce örtülerle mi yapıyorsunuz. Yoksa hazır kundakla mı yapıyorsunuz. Bir de kundaklıyken yan mı düz mü yatırıyorsunuz. Yan yatırınca kolu altta kalıyor gibi.
Aynı sıkıntı bende de vardı. Çok tedirgin oldum. Yaa yavrum sıvı kaybediyorsa ya mikrop kapmissa ya baska sikintisi varsa diye hergun kaygi icindeydim. Zaten herşeyi herşeye yoruyorum çocuğum konusunda paranoyak oldum iyice. Eşim çok pimpirikli davranmaya başladığını söyledi neyse dayanamadım acil doktoruna gittim doktor gayet sakin yenidogan cocuk zaten böyle kaka yapar dedi. Ben üsteleyince test yapıldı hiçbişey çıkmadı. Tabi benim icim rahat etti mi etmedi 42 günlük bebegim hala aynı şekilde kaka yapiyor memlekete gidince başka doktora goturecegimMukuslu kaka sorunu olan arkadaşlar doktor sebep olarak ne söyledi? Birde bizim hem mukuslu hemde cıvık ishal gibi sizinkide öylemiydi? Sizinki lafıda biraz garip oldu ama idare edin artık:)))
Kakası rengarenkti, kırmızımsı kahverengi ve sarımsı kahverengi de oldu deyince koku var mı diye sordu. Sonra da test istedi. İnşallah bebelerimizin hiçbiri hastalanmaz.
Dönemi tam hatırlamıyorum ama delirttiği olmuştu bu kuş uykularıyla ben kundağa geçerek rahatladım biraz bir de beyaz gürültü ve anne karni sesi kalp atışıyla falan, ise yariyor. Youtube'da gerçek anne karni sesi videosu var 4 saatlik onu aç, bebekli evlerin milli marşı gibi
Bir an önce geçer inşallah, cok sinir bir durum.
Bu arada ismin bende aşırı bir Fringe izleme isteği uyandırıyor, her yazdığında aklımdan bir replik geçiyor
Hemen etkisini gösteriyor mu peki. Yan etki gördünüz miÇoğumuz aynı şeylerden muzdarip. Ben memeye alıştırırken 20 dk lık uykulara talim ettim. Çnkü sadece o kadarck emebiliyodu ve hemen acıkyordu. Şimdi alıştı ama hala en uzun uyku rekoru 2 saat günde bi iki kez. Gaz konumuz efsane biogaia kullanıyorum. Tüyosu hergğn aynı saatte vermek ve buzdolabında tutmak. Uzun vadede etki ediyor ama herkesin fikri iyi bir damla oldğu yönğnde
Anladım cnm,ben 0-6 ay olanı bilmiyordum..hangi markanın?nereden almıştın?Ben ilk kartlarim diye bise aldim. 1 ve 2 si var. 1.si 0-6 ay icin kullaniliyor. 2.side 6. Aydan sonra. Ilkinde sadece insan ve hayvan yüzleri ve mimikleri var. Siyah beyaz hepsi. Ikincide ise isim ogretiyo. Esya ve hayvan vardi galiba.
Cok gecmis olsun cnmİpeğimin tırnağı battı yaa
Yarın doktora götürcem ama çok üzülüyorum sanki benim kalbime kalbime batıyorvardı burda bi arkadaş kimdi o?
Antibiyotikli krem vermişlerdi sanırım.
Kesmemek gerekiyormuş, yürümeye başlamayan çocuklarda çok gereksizmiş
Cnm ben de ayni seti kullaniyorum bu ikinci takimimiz ilki farkliydi. Yalniz bunun minik aparatini kullaniyorum oteki cok devasa geldi bana :)Zaten ahlaksızlığa yatkın insanlarla dolu bir toplumuz bir de bunu dizilerle şarkılarla normalleştirilmesine karşıyım ben. O yüzden tecavüz, taciz, yengeye sulanma, evli kadın/adama göz süzme falan çok normalleştirilmemesi gereken şeyler diye düşünüyorum özellikle televizyonda her akşam milyonlarca insan tarafından izlenen dizilerde. Bunları görüp 'oha ne güzel hayatlar var' diyen çok hayvan var çünkü
Aşırı tıkalıysa serum fizyolojik ve aspirator, normal bir tıkanıklıksa sadece serum fizyolojik günde birkaç kez. Bir de şimdi kaloriferler falan yanıyor, ortam kuruyor diye 2-3 günde bir tıkalı olmasa bile serum fizyolojik kullanıyorum çünkü Defne'nin burnu belirti vermeden bir anda geniz eti varmış gibi ses çıkarmasına neden olacak şekilde tıkanıyor.
Şu fircadan kullanıyorum daha çok büyüğünü. Sadece Defne'nin biberonlari ve sağma makinesi aparatları için kullanıyorum. Bir de artık temizledikten sonra kaynar su döküp kurumaya bırakıyorum.
Öncesinde müzikle dansla iyice yorup sonra da kundakla yatırıyorum. Kundak benim aynı sorunumu büyük ölçüde azalttı.
Dahazor olacaksa bile bunu sana söylemenin ve moral bozmanın mantığı ne anlamıyorum. Çok keyif alıyorlar 'biteceksin, mahvolacaksın, yorgunluktan öleceksin' demeye!
Oyun halısı almadıysan almanı tavsiye ederim, yavaş yavaş oynamaya ve oyalanmaya başlarlar sen de en azından kahvaltini rahat yaparsın tuvalete gidersin iki nefes alırsın. 5 dakika dursa ilk başta yine kâr, benim ve buradaki çoğu kişinin işine yaradı.
Bizde de düzen oturmaya başladı ya, en azından alıştım yeni düzene. Hala uykusuz kalıyorum ama Defne bana bir adım geldi ben ona bir adım gittim o yüzden oldukça çözüldü sorun, benim zaten en büyük sorunum uykusuzluğumdu onu çözünce gerisi halledilir geliyor
Sen de biraz daha rahat olacağın günlere bir an önce kavuşursun umarım. İkisini birlikte emzirme işini çözdün mü?
Ben aşının gerekli olduğunu düşünüyorum. Aşının ateşi hastalığın ateşinden daha masum bence. İleride keşke demektense yaptırmayı tercih ediyorum.
Cnm bebislerle yatakta ciplak yatin ten tene temas olsun uzerinize birseyler ortebilirsiniz ama aranizda birsey olmasin tek tek kangru bakimi yap ve surekli meme teklif et goreceksin ki ise yarayacak ayrica her insanoglu 2 bebegi besleyecek kadar sut uretir merak etme bu tek bebek emziren anneler icin de gecerli. Bunun disinda atak yasiyor olabilirler.Of sorma canım ya hakkaten kendimi hep dirayetli tutmaya çalışıyorum. He ne kadar yorulursan yorul ilerde kendine isyan ettiğin için kızacaksın. Bide bu kadar zor oldu isyana hakkın yok diyorum. Gece hemen hemen hiç uyunmuyor birini besleyip altını değiş mama ver sonra kesin diğeri kalkıyor onu yapana kadar diğeri gene kalkiyor böyle bir kısır döngü devam ediyor. Aralarda yarim saat bilemedin bir saat uyunuyor hep sersem gibiyim ama ona da diyorum ki üniversitedeyken bayılırdın sabahlamaya arkadaşlarınla, yalnız,tv karşısında, pc karşısında şimdi de böyle sabahliyosun falan hep bi telkin halindeyim bir şeyi bir yerinden yakalayıp telkin ediyorum kendimi uyumasinlar tahammulum var, kucakta g4zdiriyotum ikisini sirayla tahammulum var vs vs taaaaaa kiiii memeye kadar konu memeyi redde gelince memede ağlayıp istememe başlayınca naparsan yapayim sakin kalamıyorum işte orda sinirlerime hakim olamıyorum. Oturup ağlıyorum memeyi almıyorlar diye süt olsun diye deli gibi onu ye bunu ye sonra memeyi yemesinler iş mi ya.Tamam iki bebe emzirme zor farkındayım ama örnekleri var yapılabiliyor en azından 6 ay alsınlar diyorum. Işte orda zıvanadan çıkıyorumsizde durumlar nasıl iyi mi barış bebe ? Kuzucuk da seni meme yüzünden mi kızdırıyor.
Emziren anne sendromu... ben de oyleyimBirde bu saatte karnımın acıkması
Tentene temas yapin cnm ise yarayacaktir.Ben sarılıktan dolayı hem sık sık emziriyordum hem sagıp veriyordum biberonla sonra memeden uzaklasmaya basladı sarılıkta gecince biberonu kes dedi dr,biberonu kestim ama ara ara memeyle savas 5-6 dk emip bırakmalar devam ediyor maalesef:/ insallah düzene girer,ısrarla biberon vermiyorum.yoksa memeyi bırakacak bizimki bellisenin ikiZ oldugu için biberonla vermeme durumun var mı?
Bu arada insallah yükselmez ates , biz gecen hafta olduk asılarımızı, 37,5 oldu aksam bi ara. paranox s fitil verdi dr onun yarısını attık 20dk ya düstü bi daha da cok sükür cıkmadı.calpol da aynı sekilde,hemen düsürüyormus
Çok gecmis olsun cnm
Valla cıplak emzircem artık heee:)Tentene temas yapin cnm ise yarayacaktir.
Ay kuzu ya çok geçmiş olsun
Sağolun kızlarGeçmiş olsun.Üzülme hemen geçer. Canıda yanmıyorsa sabaha kadar rahat uyur.
Ay inşallah ipeğin de geçer kendimi kötü hissediyorum kıpkırmızı görünceOyy kıyamam evet bizimde olmuştu. Denizin ki daha kötüydü. Dokunmamla birlikte patlamıştı sarı sarı akıntı olmuştu. Ama bi kaç gün içinde geçti. Ben doktora foto attığımda hemen getir demişti. Çünkü bebeklerde minik bi enfeksiyon olduğunda hızla kana karışırmış. Özelliklede ateşle kendini gösterirmiş. Bize batikon ve krem vermişti. Sabah akşam önce batikonla silip 10 dk bekletiyorduk sonra kermi sürüp 10 dk bekliyorduk. Bu sürelerde çorap olmayacak. Sonra giydiriyordum çorabını. Hiç geçmeyecek sanmıştım. Hala şaşırıyorum nasıl çıktı o batık tırnak ordan diye. Tekrarlamadı da. Tırnak yapısından dolayı böyle olmuş. Düz kes tırnağını canım uzayınca. Çok geçmiş olsun.
Ay kıyamam süt kuzusuna ya, cok geçmiş olsun. Eğer canı yanmiyorsa yine iyi annesi, en azından sıkıntısı olmaz İpek kuzuya. Sen de sıkma canını, yapabileceğin bir şey yoktu. Bilsen zaten kesmezdin. Yarın erkenden götür doktora, kurtulun bir an önce, daha ilerlememiş fazla çabuk geçer.
Yakinda artar süreler merak etme daha çok kucukler bir gün bir de bakacaksın oyuncaklara agular gülücükler gönderiyorlar
2 çocuk varken değil sallamak amuda kaldırıp uyutsan yine yanlış olmaz, takılma hiç ona
Biz daha yeni yaptırdık ateşi cikmadan sadece huysuzlukla atlattık, inşallah siz de atlatırsınız sorunsuz.
Sizin is yerine yakın yere taşınma planınız vardı, olmadı mı o? Böyle hem eşin için hem senin için zor oluyordur.
Oyun halisi aldım bir de henüz çıktısını almadım ama siyah beyaz kartlar var, onları kullanacağım. Bunlar bizdeki akımlar, birimiz alınca herkese tavsiye ediyor ve viral şekilde aramızda yayılıyor
Bir de ben marakas kullanıyorum sakinleştirmek için birebir. Normal çıngırağı o kadar sevmedi.
Oyy kıyamam .Çok geçmiş olsun canım,inşAllah çabucak iyileşir
Mutella canımm kıyamam ipek kuzusuna çok çok geçmiş olsun . İnşallah yavruya sıkıntı vermeden düzelir tırnağı
Mutella geçmiş olsun Can'ım inşallaj hemen iyileşir ipekon
Çok sağolun teyzelerCok gecmis olsun cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?