İşte o yüzden ara verdim 3 ay dolunca atmaya devam edecem ziyan olmasın diye kestim bende biberondan hiç içmiyor çünkü dışarı çıkınca alıyorum biberonu yanıma ama içmiyor çok çok az içiyor içerse deCanım 3 ay saklanmıyormu ek gidaya geçene kadar süreleri bitmiş olucak çöp olucaklar bende kararsız kaldım geçen birini emmedi çok sızlıyordu sağdım koydum buzluğa bir yandan diyorum azalırsa süt veririm sağıyım bir yandanda ziyan olurlar diye korkuyorum
İlk iki ay 1000 civarı alıyorlar sonra oda düşüyor bir ay bile olmadan 700 iyi bence gayetBizim kontrolümuz vardı tam 3 aylık olmadık ama bu ay 700 g almisiz tabi benim moral bozuldu doktor 500 bile alabilirdi hiç sorun değil sağlığı gelişimi iyi keyfi yerinde birde 5.ayin sonunda doğum kilosunu ikiye katlamasini bekleriz bizim ki hemen hemen yakalamış her doktor farklı düşünür tabi ama içim rahatladi:)
Diğer çocuğuna kek filan yapsan? Kaç yaşındaydı ki?Canım 3 ay saklanmıyormu ek gidaya geçene kadar süreleri bitmiş olucak çöp olucaklar bende kararsız kaldım geçen birini emmedi çok sızlıyordu sağdım koydum buzluğa bir yandan diyorum azalırsa süt veririm sağıyım bir yandanda ziyan olurlar diye korkuyorum
Maşallah çok iyi almış canım. Üçüncü ay 400-500 arası alması bekleniyor zaten. Fazla bile almış.Bizim kontrolümuz vardı tam 3 aylık olmadık ama bu ay 700 g almisiz tabi benim moral bozuldu doktor 500 bile alabilirdi hiç sorun değil sağlığı gelişimi iyi keyfi yerinde birde 5.ayin sonunda doğum kilosunu ikiye katlamasini bekleriz bizim ki hemen hemen yakalamış her doktor farklı düşünür tabi ama içim rahatladi:)
İşte alismisim ya ilk iki ay öyle olmasına:) birde çok kustu bu ay öyle böyle değil reflusu var sanırım dedi idrar tahlili istedi bazen idrar enfeksiyon dan da kusma olabilir dediİlk iki ay 1000 civarı alıyorlar sonra oda düşüyor bir ay bile olmadan 700 iyi bence gayet
Süt fazla geldiği için kusuyor demişti Dr bana ondan da olabilir inşallah bişey çıkmaz rahat ol sen :)İşte alismisim ya ilk iki ay öyle olmasına:) birde çok kustu bu ay öyle böyle değil reflusu var sanırım dedi idrar tahlili istedi bazen idrar enfeksiyon dan da kusma olabilir dedi
Sağol canım benim kaç gündür sıkıntı yaşıyoruz uykuda falan açlıktan diye düşünüyorum birde regl oldum dün belki onun da etkisi var süt meselesinde özellikle ilk 6 ayda olmak çok zor bence sürekli emdiği için birde regl olunca çok zorlanıyorumMaşallah çok iyi almış canım. Üçüncü ay 400-500 arası alması bekleniyor zaten. Fazla bile almış.
Ağız dolusu kusuyordu canım benimki direkt refluden supheleniyorum dedi insallah çıkmaz bir şey :)Süt fazla geldiği için kusuyor demişti Dr bana ondan da olabilir inşallah bişey çıkmaz rahat ol sen :)
sağol Can'ım agrı kesici , bıtkisel çaylarla şimdilik idare ediyorum ,Çok gecmis olsun cnm,bi görün istesrsen daha cabuk atlatırsın bence
emzirdikten sonra az çıkmıyor mu süt?her emzirme sonrasi sagiyorum.
çok geçmiş olsun Allah şifa versin bronşiolite dikkat et yine tıkanma atağı yaşarsa hemen gidin doktora hava alması lazım , üzme canını ilk oğlum birinci gün grip olurdu, doktora giderdik ciğerlerine inmezdi gece tıkanırdı sabah yine giderdik ki ciğerlerine inmiş , çok çektik astım bronşite bile çevirdi ama zamanla çocuğun doktoru ben oldum baktım kötüyemi gidiyor kendim tedavi uyguluyordum doğru doktoru bulmak çok önemli çocuk doktorları bu konuda çok iyi olmadığını düşünüyorum yine grip olmuştu bir doktora gitmiştik hava vermenize gerek Yok demişti o akşam hastanelık olup 1 hafta yattığımızı bilirim, sonunda doğru doktoru bulduk da artık daha hafif seyrediyor . Alerji doktorlarını tavsiye ediyorum , inşallah tekrarlamaz eğer tekrarlarsa alerji bölümüne götür canım.6yaşına geldi şükür toparlamaya başladık. Bende küçüğünde aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum şuan bende grip oldum çünkü . Rabbim bütün evlatlarımıza şifa versin .Berbat bi gece daha geçirdik hanımlar... Duru kötüleşti akşam, doktorunu aradık hastaneye geçin buhar verilsin hemen dedi.. acıbadem hastanesine gittik babam ve eşimle... saolsunlar çok çok güzel ilgilendiler... 4-5 kere hava verildi.. çocuk perişan, biz perişan.. arada kah uyudu, kah güldü, kah ağladı... 3-4 saat orada kaldık, Ayşe evde olduğu için yatış yapmadık, bir daha kötüleşirse gelin dediler eve döndük.. hırıltısı epey geçti ama hala biraz varmış... 4 saat kadar uyudu 3 gündür ilk kez... eşim bekledi ben de ilk defa uyudum.. 2-3 saattir tekrar uyanıktı, emzir burnunu temizle vs derken şimdi kucağımda uyuyor yine.. nefesi düzenli ama hala tam anlamıyla rahat değil... her çocuk ayrı bir acemilik, büyükte hiç yaşamadık bu derece bir hastalık, elimiz ayağımız birbirine dolandı.. 11'de tekrar kendi doktorumuza gideceğiz,, artık bırakın saati resmen dakika sayıyorum... ne sinsi ne lanet bir virüsmüş,, biz bulaşmadı derken sessiz sakin ilerlemiş, bir günde ciğerlere kadar inmiş resmen.. çok yorgun ve çok gerginim.. size de tekrar tekrar yazmak istedim,, mümkün olduğunca uzak tutun başka çocuklardan ve hatta büyüklerden.. bunun için de Suriye'den taşınan bir virüs diyorlar çünkü.. tanıdığımız bir sürü kişi şu an ağır derecede grip.. çok üzücü, o kadar perişan olduk ki ailece, hiçbiriniz yaşamayın isterim... hem onun hem ablasının bütün düzeni şaştı... sinirler harapyine de şükretmeye çalışıyorum... ben çok üzülüp korkunca babam çok güzel birşey söyledi, "bak 10 dk da istediğin hastaneye gidebiliyorsun,, herşey elimizin altında,, gık dese hepimiz buraya dikiliriz; kaç çocuk nerelerde ne imkansızlıklarla aynı sıkıntıyı çekiyor şimdi kimbilir" diye... o yüzden Allah beterinden saklasın, Allah ailemi benim beni çocuklarımın başından eksik etmesin diye dua ediyorum... vücudum "uyku" diye bağırıyor ama eşim de uyuduğu için beynimi durduramıyorum tıkanır da duymazsam korkusuyla ( sizlerin çok daha iyi bir gün ve gece geçirmiş olduğunuzu umuyor ve öpüyorum...
sağol Can'ım agrı kesici , bıtkisel çaylarla şimdilik idare ediyorum ,
emzirdikten sonra az çıkmıyor mu süt?
çok geçmiş olsun Allah şifa versin bronşiolite dikkat et yine tıkanma atağı yaşarsa hemen gidin doktora hava alması lazım , üzme canını ilk oğlum birinci gün grip olurdu, doktora giderdik ciğerlerine inmezdi gece tıkanırdı sabah yine giderdik ki ciğerlerine inmiş , çok çektik astım bronşite bile çevirdi ama zamanla çocuğun doktoru ben oldum baktım kötüyemi gidiyor kendim tedavi uyguluyordum doğru doktoru bulmak çok önemli çocuk doktorları bu konuda çok iyi olmadığını düşünüyorum yine grip olmuştu bir doktora gitmiştik hava vermenize gerek Yok demişti o akşam hastanelık olup 1 hafta yattığımızı bilirim, sonunda doğru doktoru bulduk da artık daha hafif seyrediyor . Alerji doktorlarını tavsiye ediyorum , inşallah tekrarlamaz eğer tekrarlarsa alerji bölümüne götür canım.6yaşına geldi şükür toparlamaya başladık. Bende küçüğünde aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum şuan bende grip oldum çünkü . Rabbim bütün evlatlarımıza şifa versin .
Sekiz :)) ana sütü yaşını geçti oDiğer çocuğuna kek filan yapsan? Kaç yaşındaydı ki?
Berbat bi gece daha geçirdik hanımlar... Duru kötüleşti akşam, doktorunu aradık hastaneye geçin buhar verilsin hemen dedi.. acıbadem hastanesine gittik babam ve eşimle... saolsunlar çok çok güzel ilgilendiler... 4-5 kere hava verildi.. çocuk perişan, biz perişan.. arada kah uyudu, kah güldü, kah ağladı... 3-4 saat orada kaldık, Ayşe evde olduğu için yatış yapmadık, bir daha kötüleşirse gelin dediler eve döndük.. hırıltısı epey geçti ama hala biraz varmış... 4 saat kadar uyudu 3 gündür ilk kez... eşim bekledi ben de ilk defa uyudum.. 2-3 saattir tekrar uyanıktı, emzir burnunu temizle vs derken şimdi kucağımda uyuyor yine.. nefesi düzenli ama hala tam anlamıyla rahat değil... her çocuk ayrı bir acemilik, büyükte hiç yaşamadık bu derece bir hastalık, elimiz ayağımız birbirine dolandı.. 11'de tekrar kendi doktorumuza gideceğiz,, artık bırakın saati resmen dakika sayıyorum... ne sinsi ne lanet bir virüsmüş,, biz bulaşmadı derken sessiz sakin ilerlemiş, bir günde ciğerlere kadar inmiş resmen.. çok yorgun ve çok gerginim.. size de tekrar tekrar yazmak istedim,, mümkün olduğunca uzak tutun başka çocuklardan ve hatta büyüklerden.. bunun için de Suriye'den taşınan bir virüs diyorlar çünkü.. tanıdığımız bir sürü kişi şu an ağır derecede grip.. çok üzücü, o kadar perişan olduk ki ailece, hiçbiriniz yaşamayın isterim... hem onun hem ablasının bütün düzeni şaştı... sinirler harapyine de şükretmeye çalışıyorum... ben çok üzülüp korkunca babam çok güzel birşey söyledi, "bak 10 dk da istediğin hastaneye gidebiliyorsun,, herşey elimizin altında,, gık dese hepimiz buraya dikiliriz; kaç çocuk nerelerde ne imkansızlıklarla aynı sıkıntıyı çekiyor şimdi kimbilir" diye... o yüzden Allah beterinden saklasın, Allah ailemi benim beni çocuklarımın başından eksik etmesin diye dua ediyorum... vücudum "uyku" diye bağırıyor ama eşim de uyuduğu için beynimi durduramıyorum tıkanır da duymazsam korkusuyla ( sizlerin çok daha iyi bir gün ve gece geçirmiş olduğunuzu umuyor ve öpüyorum...
.Cnm o çiş olayı Ayşe'de olmadı ama çok çocukta oluyormuş. Hatta Duru doğduktan sonra Ayşe'nin sitedeki yakın arkadaşında çok sık olmaya başladı,, ayrıca garip bir kıskançlık anneye yapışma mutsuzluk vs... özellikle bize geldiğinde garip davranışlar sergiliyordu falan.. velhasıl kelam psikoloğa gittiler ve Duru'yu kıskandığı ortaya çıktı... hatta bırak Duru'yu beni bile kıskanmış.. ben Hande teyzemi çok seviyorum, o bana hiç bağırmaz, ağladığımda da hediye verirdi demiş.. aramızda alışkanlık olmuştu,, bizim evden gitmemek için ağlar ben de sözde Ayşe'den gizli ona ufak tefek hediye veririm sakinleşip öyle gider... tabi son zamanlar kafa gittiği ve haliyle arada bir böyle incelikler düşünemeyecek halde olduğum için onu bile mesele etmiş demek çocuk.. düşün ki komşunun kızı bu hale geldi, kendi çocuklarımız elbette kıskanıcak hırçınlaşıcak tepki göstericekler kendilerince.. ama vurma olayı tahammül sınırlarımı aşıyordu,, dünkü tavrımdan mı bilmiyorum bugün hiç yapmadı... bir de çok naif çocuktu normalde,, daha birkaç ay önce arkadaşı bunu itti de "ben de onu dövücem" diye içli içli ağlayıp dövemediği için kendini yedi resmen... vaki değildi birine vursun... bilmezdi yani... Allahtan şimdi de başkasına yapmıyor ama bizden çıkarıyor acısını iştevar mı düşündüğün bir çözüm senin?
Canım ben çok memnunum jimer de demet alagöz doktorumuz ayşeduru nun doktoru gibi çok detaycı bir doktor tavsiye ederim.canim kim cocuk doktorun,memnun musun?
emdikten sonra 80-90 cc falan cikiyor.
Çok geçmiş olsun canımBerbat bi gece daha geçirdik hanımlar... Duru kötüleşti akşam, doktorunu aradık hastaneye geçin buhar verilsin hemen dedi.. acıbadem hastanesine gittik babam ve eşimle... saolsunlar çok çok güzel ilgilendiler... 4-5 kere hava verildi.. çocuk perişan, biz perişan.. arada kah uyudu, kah güldü, kah ağladı... 3-4 saat orada kaldık, Ayşe evde olduğu için yatış yapmadık, bir daha kötüleşirse gelin dediler eve döndük.. hırıltısı epey geçti ama hala biraz varmış... 4 saat kadar uyudu 3 gündür ilk kez... eşim bekledi ben de ilk defa uyudum.. 2-3 saattir tekrar uyanıktı, emzir burnunu temizle vs derken şimdi kucağımda uyuyor yine.. nefesi düzenli ama hala tam anlamıyla rahat değil... her çocuk ayrı bir acemilik, büyükte hiç yaşamadık bu derece bir hastalık, elimiz ayağımız birbirine dolandı.. 11'de tekrar kendi doktorumuza gideceğiz,, artık bırakın saati resmen dakika sayıyorum... ne sinsi ne lanet bir virüsmüş,, biz bulaşmadı derken sessiz sakin ilerlemiş, bir günde ciğerlere kadar inmiş resmen.. çok yorgun ve çok gerginim.. size de tekrar tekrar yazmak istedim,, mümkün olduğunca uzak tutun başka çocuklardan ve hatta büyüklerden.. bunun için de Suriye'den taşınan bir virüs diyorlar çünkü.. tanıdığımız bir sürü kişi şu an ağır derecede grip.. çok üzücü, o kadar perişan olduk ki ailece, hiçbiriniz yaşamayın isterim... hem onun hem ablasının bütün düzeni şaştı... sinirler harapyine de şükretmeye çalışıyorum... ben çok üzülüp korkunca babam çok güzel birşey söyledi, "bak 10 dk da istediğin hastaneye gidebiliyorsun,, herşey elimizin altında,, gık dese hepimiz buraya dikiliriz; kaç çocuk nerelerde ne imkansızlıklarla aynı sıkıntıyı çekiyor şimdi kimbilir" diye... o yüzden Allah beterinden saklasın, Allah ailemi benim beni çocuklarımın başından eksik etmesin diye dua ediyorum... vücudum "uyku" diye bağırıyor ama eşim de uyuduğu için beynimi durduramıyorum tıkanır da duymazsam korkusuyla ( sizlerin çok daha iyi bir gün ve gece geçirmiş olduğunuzu umuyor ve öpüyorum...
Çok geçmiş olsun .Bir an önce atlatırsınız inşallah cnm .Aynı mikrop bizde de var biliyorsun ,biraz hırıltımiz azaldı çok şükür ,ne pis mikropmuşBerbat bi gece daha geçirdik hanımlar... Duru kötüleşti akşam, doktorunu aradık hastaneye geçin buhar verilsin hemen dedi.. acıbadem hastanesine gittik babam ve eşimle... saolsunlar çok çok güzel ilgilendiler... 4-5 kere hava verildi.. çocuk perişan, biz perişan.. arada kah uyudu, kah güldü, kah ağladı... 3-4 saat orada kaldık, Ayşe evde olduğu için yatış yapmadık, bir daha kötüleşirse gelin dediler eve döndük.. hırıltısı epey geçti ama hala biraz varmış... 4 saat kadar uyudu 3 gündür ilk kez... eşim bekledi ben de ilk defa uyudum.. 2-3 saattir tekrar uyanıktı, emzir burnunu temizle vs derken şimdi kucağımda uyuyor yine.. nefesi düzenli ama hala tam anlamıyla rahat değil... her çocuk ayrı bir acemilik, büyükte hiç yaşamadık bu derece bir hastalık, elimiz ayağımız birbirine dolandı.. 11'de tekrar kendi doktorumuza gideceğiz,, artık bırakın saati resmen dakika sayıyorum... ne sinsi ne lanet bir virüsmüş,, biz bulaşmadı derken sessiz sakin ilerlemiş, bir günde ciğerlere kadar inmiş resmen.. çok yorgun ve çok gerginim.. size de tekrar tekrar yazmak istedim,, mümkün olduğunca uzak tutun başka çocuklardan ve hatta büyüklerden.. bunun için de Suriye'den taşınan bir virüs diyorlar çünkü.. tanıdığımız bir sürü kişi şu an ağır derecede grip.. çok üzücü, o kadar perişan olduk ki ailece, hiçbiriniz yaşamayın isterim... hem onun hem ablasının bütün düzeni şaştı... sinirler harapyine de şükretmeye çalışıyorum... ben çok üzülüp korkunca babam çok güzel birşey söyledi, "bak 10 dk da istediğin hastaneye gidebiliyorsun,, herşey elimizin altında,, gık dese hepimiz buraya dikiliriz; kaç çocuk nerelerde ne imkansızlıklarla aynı sıkıntıyı çekiyor şimdi kimbilir" diye... o yüzden Allah beterinden saklasın, Allah ailemi benim beni çocuklarımın başından eksik etmesin diye dua ediyorum... vücudum "uyku" diye bağırıyor ama eşim de uyuduğu için beynimi durduramıyorum tıkanır da duymazsam korkusuyla ( sizlerin çok daha iyi bir gün ve gece geçirmiş olduğunuzu umuyor ve öpüyorum...
Canim ya bu arada nebulizator bizde var Bade olmustu bi kere hastaneye gitmek yerine eve almistik.Ihtiyaciniz olursa bizden alabilirsiniz yani.Cok gecmis olsun tekrar.Hayirli haberlerle donun ins.Amin cnm, çok saol.. birazdan çıkıyoruz.. bronsiyolit dedi aynenresmen hastaneye yatması gerekicekmiş neredeyse yani (
Şoktayım ben
Saka mı yapıosunnn? 41 kere masallah ne kadar sanslısın :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?