- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Ben doktora gitmedim hiç, o kadar çok sancı ve ateş olmadı çünkü çok şükür. Ama çok sık taş gibi oluyor ve şiş şiş oluyor üzeri, o durumda mümkünse emziriyorum mümkün değilse makine veya elle sağıyorum acısına rağmen ve banyoda sıcak suyla masaj yapıp sağıyorum bazen de. Bir an önce geçer inşallah.
Evet, çoğu bebekte olur bu. O yüzden anneler uykudan önce yıkamayı tercih ediyor uyusun bol bol diye
Ben oturarak emziriyorum hep, yatarak 1 kez bile emzirmedim. Hem boğulur diye korkuyorum hem de çok uykum geliyor otururken bile dalıveriyorum bazen yatarak olsa kesin uyurum diye. Birkaç seferdir uyuyakalıyorsan sen de bırak artık yatarak emzirmeyi olmaz olmaz ama Allah korusun kötü bir şey olabilir. Kendi yatağında emziriyorsan da bunun yastığı var, yorganı var, babası var çocuk boğulabilir ezilebilir, dikkat etmek lazım.
Yok hiç öyle emzirmedim,korkarım ya kendime güvenemem.
Sende bence oturarak emzir,kalktıgında bi elini yüzünü yıka kendine gelirsin cnm
Canım bi süre sonra uyicak kendiliğinden merak etme ben de öyle diyodum şimdi gece uyanmadigi zaman ben kaldiriyorum emzirmek için m.etme geçecek sen sakin ol çok iyi bi annesin sen sadece gün içinde fazla yoruluyosun ondan uykun bolununce sinirleniyosun ama gececek
Saqolun kizlar dikkat edecem artikoda degistirmek fayda ediyor.
2-3 hafta sonra bişey olmaz ya benim ilk verdiğim gün olmuştu.. Reflüdendir belki, aynen gözlemleyin bakalım geçmiş olsun kusmasin yavrucaklar et olsun yedikleri ictikleri :)Wellcare d3'e geçtik ama 3 hafta falan oldu başlayalı. Bir de 2 hafta önce Motilium reflü ilacına başladık.
Dün de dışarıdaydık ama hem montunun şapkası hem penye beresi vardı birde yenidoğan minderi koruyor, üşümesine ve rüzgar yemesine imkan yoktu yani. Ben biraz gozlemleyeyim de bir daha olursa neden olduğunu bileyim.
Hindistancevizi yağı sürüyorum ben. Geçen şöyle bir şey gördümYa kizimin yuzude vucududa cok kuruyo bebek yaqini vucuduma suruyorumda yuzune cesaret edemedim kizlar siz ne kullaniyosunuz ? Nivea nin bebek icin nemlendirici losyonu var onu kullansam olurmu yuzune ?
Bizim kızın da cildi çok kuru hatta dermatit var malesef doktor babe nin kremini önerdi ben de araştırdım bebekler için temiz içerikli bir krem. Yağ sürecek olsam da sanırım bebe yağı değil zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı sürerdimYa kizimin yuzude vucududa cok kuruyo bebek yaqini vucuduma suruyorumda yuzune cesaret edemedim kizlar siz ne kullaniyosunuz ? Nivea nin bebek icin nemlendirici losyonu var onu kullansam olurmu yuzune ?
Toz değil cnm damla şeklinde küçük şişede.Bende anlamadım cnm,bu sene hastalıklar çok pis heralde ,bizim anasınıfı gurubu var ,hergun bir iki çocuk hasta gelimiyecek diye mesaj geliyor .[/QUOTE]Maflor toz halinde değil mi? Nasıl veriyosun? İshal azaldı bu akşamdan beri şükür... hırıltısı da bitti gibi (tabi 4-5 saat sonra tekrar başlıyor ama buna da şükür)... aksi gibi Ayşe tekrar öksürmeye başladı! Deliricem neredeyse.. bu çocuk parklarda bahçelerde alışveriş merkezlerinde büyüdü... yaz kış demedim çıkardım gezdirdim... hiç böyle uzun hastalanmadı... hiç grip olmadı hatta! Ne yapacağımı şaşırdım artık..
Çok saol
Ben de kitap alacağım bebek için yakın zamanda ama avm gezmek istemediğim için yerel kitapçıya gideceğim muhtemelen. Varsa yakında sen de öyle bir şey yapabilirsin.
Sıcak havlu tut canım masaj yap öyle sağmaya çalışırsan zamanla açılır kanallarfayda vermedı , göğsüm çok şiş makınayla sağıyorum yınede düzelmedi
Evet ya bunu ben de gördüm, bıraktım zeytinyağını. Bu arada bybo kuzeni miyiz senle şimdiHindistancevizi yağı sürüyorum ben. Geçen şöyle bir şey gördüm
Nasıl oldu Defne? Bu aralar ipekte de aynı şikayet söz konusu. Heyecanlanınca bile kusuyor. Emzirmek çok zorlaştı, sürekli etrafı izlemek istiyor.Ya Defne büyük insan gibi dolu dolu kustu. Ateşi yok, başka bir hastalık belirtisi yok reflüden olabilir mi ilaca rağmen? Ya da hastalanmış olabilir mi?
Hindistancevizi yağı sürüyorum ben. Geçen şöyle bir şey gördüm
Hmm...simdi siz soyleyince internettende arastirdim bayaqi bi faydali hindistan cevizi yaqi ben nasil bunu duymamisim hic yaBizim kızın da cildi çok kuru hatta dermatit var malesef doktor babe nin kremini önerdi ben de araştırdım bebekler için temiz içerikli bir krem. Yağ sürecek olsam da sanırım bebe yağı değil zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı sürerdim
Evet sanırım kuzenizEvet ya bunu ben de gördüm, bıraktım zeytinyağını. Bu arada bybo kuzeni miyiz senle şimdi
Ben de yeni duydum canım zaten üzülme. Dur kızı yerine koyunca bakacağım markasınaHmm...simdi siz soyleyince internettende arastirdim bayaqi bi faydali hindistan cevizi yaqi ben nasil bunu duymamisim hic yayarin hemen basliyorum kullanmaya G gunesli gunler belli bi marka var mi canim.onerebileceqin ondan alayim ?
Yok cnm gündüz uykuları azalır artık yavaş yavaş.. algıları açıldıkça uykuları da açılıyor :))))Bizim de 2.5 ay civarı bitti sanırım rahatladık bayağı gündüz uykusu yine yok o ayrı ama ağlama krizi yok şükür gaz bitince gündüz uykusu artması mı lazımdı acaba ?
Evet ya, zaten minnacıklar bir süt içiyorlar o da burunlarından geliyor.2-3 hafta sonra bişey olmaz ya benim ilk verdiğim gün olmuştu.. Reflüdendir belki, aynen gözlemleyin bakalım geçmiş olsun kusmasin yavrucaklar et olsun yedikleri ictikleri :)
Amipten yana sıkıntı kalmadı ama reflü dert oldu şimdi de. Çok sık kusmaya başladı. İlacını da kullanıyorum ama her zaman düzenli kullanamıyorum günde 3 kez içmesi lazım ben 2 ya da 3 kez kullanabiliyorum. İpek'in nesi var acaba, başka bir belirti var mı öksürük ateş vs. Çok sık ve uzun beslemeye başladın diye olabilir mi hani az kilo aldı diye gaza gelmiştin ya belki midesinin alabileceğinden fazla yiyordur. Az ve sık emzirmeye başlarsan belki düzelir. İnşallah reflüsü yoktur İpek kuzusunun ya.Nasıl oldu Defne? Bu aralar ipekte de aynı şikayet söz konusu. Heyecanlanınca bile kusuyor. Emzirmek çok zorlaştı, sürekli etrafı izlemek istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?