Ne alakası var cnm benim... her insanın bünyesi farklı,, yoruluyosun da üstelik,, olur yani; yıpratma kendini öyle..Aptal kafam ya qeceden beri moralim sifir niye dayanamiyorum uykusuzluqa qercekten kendimi anne qibi hissetmiyorum beceremicem mi neokadar ustune dustuqum halde nasil yaptim bu hatayi sacma sapan seyler icin uykusuz kalan ben bebeqim icin kalamiyosam ne diye doqurdum
Umarim olmaz canm. Bol bol emzirmeliyiz galiba. Ben simdi oyle yapiyorumsorma Can'ım boşaldı normale dönüyor fakat yıne olur diye korkuyorum
Boşuna dememişler anasına bak kızını al diye :) maşallah boncuk gözlüye :)
Masallah kızın çok güzel allah nazardan korusun
Maşallah ya çok güzel :)
Çok saolArabasının yağmurluğunu kapalı tut gidersen de cnm... ya zaten insanlar tuhaf.. Ayşe ilk hastalandığı gecenin sabahında avm'ye gitmiştik biz kahvaltıya... zaten bir sürü kadın bakar ona hep çılgın olduğu için de bu sefer çifte kavrulmuş olduk.. Duru'yu kaldırın ben bebek arabasına bineyim dedi.. içinde kalmasın diye Duru'yu kucakladım onu oturttuk.. merdivenlerdeyiz, Duru arkama bakıcak şekilde omzumda kafası, arkamızda da iki kadın var; biri mütemadiyen ay ne sevimli ay ne güzel falan dedi.. gözleri çok güzel vs... en son da diğeri kaç aylık olduğunu sordu, hatta toplu biraz diye yuvarlayıp 3 aylık dedim,, o da aa o zaman gözleri oturmamıştır daha falan dedi... sevindi neredeyse sanki.. anlamadım neden... neyse geçti gittiler,, eşime de "insan bir kere maşallah der" diye söylendim kadınlar için hatta.. çünkü öyle sevimli içten gelmemişti nedense ikisi de zaten... akşamına başladı hastalıklarımız... ben nazara zaten çok inanırım,, hele ki bebekler müthiş etkileniyor.. o yüzden bundan sonra uzun süre yüzü görünmeyecek şekilde çıkarmayı planlıyorum Duru'yu.. hatta kalabalığa hiç çıkarmam muhtemelen birkaç ay.. hem de toparlanmış olur iyice... bi de herkese evladı güzel görünür tabi ama gerçekten hem çok güzelleşti hem de çok güleryüzlüydü bebeğim.. o kadar yıprandı ki ilk defa dün gece güldü tekrar o yüZden ört üstünü tak nazarlığını öyle çıkar cnm... bu arada benim de bir d&r turu atmam lazım.. içim gidiyor hatta ,, canım kitap çekiyor resmen :) sen ne bakıcan, güzel bi listen varsa faydalanabilirim :)
Ayy masallah yaa nasıl bir masum güzellikKizlar burda konusulmustu goz renkleriyle ilgili kim sormustu hatirlayamadim ama ilerde renkli gozlu olur mu diye bunlar benim kizin fotolari birinde 3 3.5 aylik digeri de 5-6ay onceki fotograf
Merhabalar arkadaşlar nasılsinız. Her ne kadar seyrek yazsamda ara ara açıo okuyorum paylaşımlarınızı. Maşallah bebisler hızla buyüyor. Özellikle hastalara acil şifalar dilemek istiyorum.
Ben kızımı fazla gazlı olmasına raģmen hatta uyumamasına raģmen sallamadım ama acaba hata mı ediyorum diye düşünüyorum. Çünkü hesaplayınca uyuması gerekenden çok az uyuyor.
Artık baş okşama sırt sıvazlama ve sadece kucakta işe yaramıyor. Siz özellikle gündüz bebişleri nasıl uyutuyorsunuz?
Bende pışpışlıyorum bugün hatta baya şiddrtli pışpıs oldu. Tüm gün uğraştım heo memedeydi toplasam iki saat anca uyumuştur. Az önce babasi aldı kucagına iki koridor turu derken uyudu çocuk bu nasıl iş?Ben kucagımda pışpışlıyorum hala maalesef
Ay ben bu mesajı nasıl kaçırmışım. Maşallah maşallah ne tatlı bir kızın var Allah bagislasin.Kizlar burda konusulmustu goz renkleriyle ilgili kim sormustu hatirlayamadim ama ilerde renkli gozlu olur mu diye bunlar benim kizin fotolari birinde 3 3.5 aylik digeri de 5-6ay onceki fotograf
Oluyor cnm bazen ,bnmde gecen hafta 2 gün öyleydi ,evde tekim de kafayı yicektim resmen.hep kucak istedi agla agla.. toplasan 1-2 saat ancak uyumustu bu hafta daha iyi gibi,ama günü gününü tutmuyor bizimkinin valla...Bende pışpışlıyorum bugün hatta baya şiddrtli pışpıs oldu. Tüm gün uğraştım heo memedeydi toplasam iki saat anca uyumuştur. Az önce babasi aldı kucagına iki koridor turu derken uyudu çocuk bu nasıl iş?
Olmaz cnm, nude alman gerek. yani başka renkler de olabilir ama abiye mi günlük mü kokteyl mi vs? Elbisenin resmini gönder bakayım istersen?
memnun musun peki
bu gün ikinci gün toparlıcak inşallah , çanta pozisyonu emzirmek çok işe yaradı .
Evet günu gününü tutmuyo ama hiç bu kadar zor olmamıştı benim açımdan insallah yarın daha çok ve zorlamadan uyurlar. Maşallah yavruna bu hafta daha iyi gibiyse şuan o gibiye bile muhtacım.Oluyor cnm bazen ,bnmde gecen hafta 2 gün öyleydi ,evde tekim de kafayı yicektim resmen.hep kucak istedi agla agla.. toplasan 1-2 saat ancak uyumustu bu hafta daha iyi gibi,ama günü gününü tutmuyor bizimkinin valla...
ise yaramasina sevindim. bi de masaj cok etkili ozellikle emerken yaptiginda. acilmasi bana cok garip geliyor ya. ayni sertlesmesi gibi bi anda yumusayiveriyor anlamiyorsun bile bi bakiyorsun meme sonmus balona donmusmemnun musun peki
bu gün ikinci gün toparlıcak inşallah , çanta pozisyonu emzirmek çok işe yaradı .
rica ederiim :)Sırt desteği baya iyiymiş bunun
Sağol canım :)
Canım sen kendine neden bu kadar yükleniyorsun
Annelik gerçekten zor ve yorucu. Uykusuzluğa dayanamayan da çok normal. Böyle düşünerek kendini üzme lütfen.
Nebiliyim yani pisman ola ola surekli ayni hatayi yapmam beni biraz dusunduruyo niye dayanamiyorum acaba yeterince icten hissetmiyomuyum hazir deilmiydim acaba falan binbir soru olusuyo kafamdaNe alakası var cnm benim... her insanın bünyesi farklı,, yoruluyosun da üstelik,, olur yani; yıpratma kendini öyle..
Valla kv keşke hep torunumun yanında kalsam diyordu bizim yanımızda oda çok rahat ediyor. Torun olmasa kesin evini özlerdide torun sevgisi daha ağır bastı :) bizimkiler de ben doğumdayken beni çok merak ettiler hatta doktor keşke gelmeselermiş annelerinin stresi beni de gerdi falan demişti. Torun viyak viyak yanlarına gelince herkes beni unuttu tabi :)Biz hep kendi açımızdan olaya bakıyoruz ama onlarada içinde düzenlerini bozup kendi evlerini bırakmak zordur. Onlarada nasıl bize batıyorsa batıyordur. Nitekim insan ilişkileri zor valla. Ne olursa olsun iyiki varlar. Biz bebemizi nasıl koruyorsak annelerimizde bizi koruyor. Ben sezeryan ile doğum yaptım. Ben ameliyathaneden çıkana kadar stresten gözü bebek görmemiş. Şu an benden kıymetli ama:))
Canım daha yakın tarihte benimde oldu. Önce sağdım, bol bol aynı göğsü emzirdim, duşa girdim tarakla göğsüme masaj yaptım ağrıyan yeri taramış gibi yaparak, sıcak havluyu demişsin zaten. Birde dinlendim terledim geçti. İnşallah Seninde bMemede süt birikiminden sertlik olanlar sıcak havlu dışında neler yaptınız ? Hangi evrede doktora gıttınız
Aynen ya masum bebeklerimizin gazı olmasa tadından yenmeyecekler.Her cocuk bir degil ya sizin biter insallah.Bizim kiz bu arada, hep oyle derler ama.Azicik uyusa, azicik azalsa gazi ikimiz de cok rahatlicaz
Ben de sabaha karşı uyandığında bazen öyle yapıyorum cnm,, uyumasam bile vücudum dinlensin istiyorum çünkü, hem de uyursa öylece bırakıyorum açılmasın diye. Kafasını her yöne çevirebiliyor artık. Boğulması bence imkansız uyuyup kalsan bile. Neticede yataklarının da bi sınırı var. Yani ha yatağın kenarı ha memen :)Kizlar bebeqinizi yatarak emziriyo musunuz ?
Ya ben qeceleri qenelde oturarak emzirmeye calisiyorum ama sık sık uyaninca dayanamayip yatarak emziiyorum ve bikac seferdir uyuyaliyorumsonra uyaninca dunyam basima yikiliyo nefessiz kaldimi ki diye ben uyusam bile o nefessiz kalirsa kendini qeri cekermi ? Aklima neler qeliyo beynine oksijen qitmediyse falan...Oofff bidaha yapmicam bu hatayi
Bence senin en büyük farkın kendine dürüst olman cnm. Yani bir sürü insanın hissettiği ama sesli yahut yazılı olarak ifade edemediği şeyleri sen açıkça dışadönük şekilde yaşıyorsun. Herkesten duymaya alışkın olmadığın için de sadece kendin böyle hissediyormuşsun gibi geliyor... bu kadar kaygılanman bile yeterince iyi bir anne olduğunu gösteriyor bence... bugün durdum ve kendime "biraz yavaşla, sakinleş,, zamanı daha doya doya tüket,, çünkü şu an bile 3 aylık oldu bebeğin ve geride kalan zaman hastaneden dün çıkmışız hissi kadar kısa" dedim... sen de öyle düşünmeye çalış... daha iyi hissetmek için gazın vs bitmesini bekleme yani cnm,, şimdiden iyi hisset,,, gerilince kızınca yorulunca yatır karşına konuş bebeğinle sakin sakin; belki o da bunu bekliyordur o anlarda... hepsi geçicek, iyi de hissetsen kötü de hissetsen hepsi andan ibaret kalıcak,, o anları iyi hatırlamak isteyeceğini düşünmeye çalış hep... öpüyorum..Nebiliyim yani pisman ola ola surekli ayni hatayi yapmam beni biraz dusunduruyo niye dayanamiyorum acaba yeterince icten hissetmiyomuyum hazir deilmiydim acaba falan binbir soru olusuyo kafamdacok sabirsizim cabuk sinirleniyorum bazen okadar yoruyoki beni kizdiqim bile oluyo ona bebek olduqunu unutur qibiyim sonraki uzuntum pismanliqimsa ayri bisey bi duzene qirseydi uykular qaz problemleri falan eminim daha iyi hissedecemde iste...sabir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?