- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Cnm benimkini de annem ve bakıcı alıştırdı. Kızamıyorum çünkü hem ağlatmak istemiyolar hem de benim gibi ayakta kucakta vs uyutmalarını beklemiyodum zatenSaatlerce sallıyorum bu nedir! boyle büyümemeli bu çocuk. Kv kotu alıştırdı ya çocuğu. 3. Ayına girince uyku eğitimi vermem şart oldu valla. 7 de uyandı 12 ye kadar kahvaltı yapamadım. Eşim geldi de sallamayı ona devredip kahvaltı yaptim. Uyumuş sanıyorum sallamayı bıraktığım anda geri uyâniyor mızmızlanıyor:-( başından kalkamıyorum bağlıyo beni başına.. sinir bozucu..
Günaydın cnm. Benim de zor geçiyor geceler artıkGünaydın herkeseberbat bir geceydi ve insan sabah uyuyayım diyemiyor çünkü bu veletler yepyeni bir enerji ile güne başlıyorlar efendim
Bizim de 160 TL cnm. Yalnız sanırım çok faeketmiyor dışarıda da. Çünkü özeller de sadece aşının parasını alıyor.Arkadaşlar rota virüs aşısını 3. ayda yaptıracağız.Gittiğimiz hastane 136tl yapıyormuş ilk dozunu. Yaptıran arkadaşlar, sizler ne kadar verdiniz. Daha uygun fiyatlarla, dışardan alıp götüreceğim.
Senin en zor haftalaından biri bu cnm. Normal, geçicek, rahatlatmaya çalış kendini. Ben takvim falan takip etmiyorum fazla ama ikinci ayın sonu böyle oluyor, eminim :))Isyan edeceğim artık yaa
Ne uyuyor ne doğru dürüst emiyor
Resmen memeyle savaşıyor, düzgün emdiği yok. O kadar sıkıştırıyor ki damaklarinin arasında yani göğüs ucu yarası daha iyiydi bundan. Şu an acısından duramıyorum. Ayağımda sallıyorum bi yandan da memenin acısından saçlarımı yoluyorum. Bu sırada kiz da karanlık odada tavanı izliyor. Gözlerini kapatmıyor zinhar.
Sabir sabir...
Ben hem çok sabırlı hem de iyimser bi insandım... yani ben bile şu an çıldırmak üzereyim
Bende sağlık ocağında yaptırıcam çünki hastanedeki çocuk doktorumuz gitmişbi tek biz mi saglik ocaginda yaptiracagiz ,ozelde mi yaptiriyor herkes?
Insallah. Sistemik durumda biseyi yok. Ama iyice anne bagimlisi olmasi bana atagi dusundurdu.Yok canım inşallah değildir hasta filan. Hemen hemen aynı doğumları bebeklerimizin hafta olarak. Ben atağa bağlıyorum huyunu seninki de öyledir belki.
bi tek biz mi saglik ocaginda yaptiracagiz ,ozelde mi yaptiriyor herkes?
Rotateq 140 mi dedi eşim sankiArkadaşlar rota virüs aşısını 3. ayda yaptıracağız.Gittiğimiz hastane 136tl yapıyormuş ilk dozunu. Yaptıran arkadaşlar, sizler ne kadar verdiniz. Daha uygun fiyatlarla, dışardan alıp götüreceğim.
Ya evet zaten çocuklar bi hasta olmayagorsunler bütün düzenleri alt üst oluyor. Kolay gelsin sana. Inşallah kısa zamanda sağlığına da düzenine de dönerler kızlar.Günaydın cnm. Benim de zor geçiyor geceler artıkhastalık bütün düzenini altüst etti Duru'nun. Sabah beş gibi derin uyuyabildi ancak...
Hadi bakalım inşallah tecrübe konuşuyorSenin en zor haftalaından biri bu cnm. Normal, geçicek, rahatlatmaya çalış kendini. Ben takvim falan takip etmiyorum fazla ama ikinci ayın sonu böyle oluyor, eminim :))
Öyledir heralde canım A AysheDuru da öyle olduğunu söylüyor ikinci ayın sonunun.Insallah. Sistemik durumda biseyi yok. Ama iyice anne bagimlisi olmasi bana atagi dusundurdu.
Geçmiş olsun ben geçen tereyağı koydum kızın burnuna. Kocaman bir parça geldi burnundan hemen açıldı. Tabi ben kendim uyguladım ama ne kadar doğru bir uygulama bilmiyorum.Ne zor bi geceydi,burun tıkanıklıgından hırıltıdan uykuya dalamadı,hastaneye götürdük cok sükür biseyi yok.geri geldik öylee:) serum fizyolojik uyguluyorum bol bol
Acaba kaloriferden mi kuruyor burnu da hırıltı yapıyor? Islak bez koydum petege,su koydum vsss gecmedi sogan da koydum en son ama hala aynıııı:/ tıkanıklıktan dolayı dogru düzgün emmiyor da((
Offff offfffff
Aspiratörle de çek. Sadece serum sıkıp bırakma yani. Başını yükselttin mi? Yatağın altına battaniye katla koy yaklaşık bi 40 derece yükselt başını. Gündüz odasını havalandır, oksijen dolsun. Gece de kaynayan su dolu tencere koyabilirsin odaya, içine de 2 damla okaliptus yağı damlatabilirsin. Daha önce bahsettiğim buhar banyosunu yapabilirsin. Burnu tıkalı kalmasın aman dikkat et. Soğan işe yarar genelde ama yaramadı mı?Ne zor bi geceydi,burun tıkanıklıgından hırıltıdan uykuya dalamadı,hastaneye götürdük cok sükür biseyi yok.geri geldik öylee:) serum fizyolojik uyguluyorum bol bol
Acaba kaloriferden mi kuruyor burnu da hırıltı yapıyor? Islak bez koydum petege,su koydum vsss gecmedi sogan da koydum en son ama hala aynıııı:/ tıkanıklıktan dolayı dogru düzgün emmiyor da((
Offff offfffff
Mutella ben senin icin kotu bisey dediqimi dusunmuyorum canim.Sadece basimizdan qecen bu konuda aqzimizin yandiqi kotu bi olayi anlattim...Tabikide qereksiz ilac kullanimina karsiyiz heleki bu bi bebekse...! Tabikide oncelik ilac kullanmadan bazi yontemleri denemek...! Tabikide herkes cocuqu icin en uyqun tedvi en doqal tedavi neyse onu ister...! Bence burda herkes fikrini acik acik soylesin ben diyorumki verenede sayqim var vermeyenede herkeisn dusuncesi farkli olabilir kirilacak qucenecek bisey olduqunu dusunmuyorum...Ozaman hepimiz bisyelere kirilip cikalim topikten oyle bisey olmaz canim ha eqer kirildiysanda ben ozurdilerim kendi adima
Canım benim tabiki bizim niyetimiz asla senin kalbini kırmak değil eğer seni üzdüysek affola. Bizde ikinci bebek anneleri olarak kendi tecrübelerimizi paylaşmak . Yoksa çocukta ateş bile olduğunda bende ilk 3 gün evde takip ediyorum eğer herhangibir iyiye gidiş yoksa doktora götürüyorum dr nin önerisi ile . Sende bebeğini doktora götürmekle en iyisini yaptın tabşkş evladın içinde doktprun önerilerini sorgulamak hakkın. Koyun gibi doktoru ilah gibi görüp bizde kabul etmeyip önce sorguluyoruz gerekirse. İlaç veriyoruz. Bende en başta doğal tefaviden yanayım veçmezse ilaçlara başvuruyorum. Ama naçizane henüz bebekle ilgili çok şükür kötü bir tecrüben yok allaha hiç yaşatmasın inşallah. Ben 3 yıllık bir anne olarak 2 defa antibiyotik kıllanmak zorunda kaldım inşallah hepimizin çocukları sağlıklı olurda hiçbir ilaç kullanmaya gerek kalmaz. Seni seviyoruz arkadaşım . Hepimiz birbirimizin fikirlerine sayfı duyuyoruz.
Mutella cnm sen harika ve hayranlık uyandıracak kadar marifetli, vasıflı bir kadınsın. Şahsen paylaşımlarını okumaktan çok zevk alıyorum. bir de hani çok açıksözlüsün, ne düşünsen net bir şekilde yazıyorsun ya insan arkasında bir şey aramıyor hiç... o yüzden seninle konuşurken de öyle kırk yıllık arkadaşıyla konuşur gibi konuşuyor insan.. kime kırıldığını tam olarak anlayamamakla beraber eğer içine ben de dahilsem aynen Evininhatunu gibi yine de çok çok özür dilerim. Asla öyle bir niyetim yoktu. Sadece çok kesin bir şekilde bronşit olan çocuğa antibiyotik verilmez yazmışsın ya, hani Allah korusun başına gelir falan, sadece okuduklarına dayanarak hareket etme diye başımıza gelenleri anlatmak istemişiz hepimiz belli ki. Yoksa bu kadar üstüne titrerken elbette çocuğuna acı çektirecek halin yok bile isteye. Hiçbir aklıselim anneden, hele ki senden kimse asla böyle birşey beklemez, hiç merak etme :) bence bu konuyu kapatalım,, sen de konuştuklarımızı sadece tecrübe etmek zorunda kaldığımız tatsız hastalıkların aktarımı olarak kabul et; kesinlikle herhangi bir kinaye içermediğine gönül rahatlığıyla yemin edebilirim :) yine de tekrar söylüyorum, mesajlar ses tonu ve mimik içermediği için kırılmana sebep olacak bir algı yarattıysa kendi adıma bir kez daha özür dilerim.
arkadaşım konuyu senınle konuşmaya öncesınde biz başladık konu nerelere gitti çünkü işin içine tecrübeler girdi:)bunda kırılınıp üzülecek bir durum yok bence ,herkezın düşüncesini doğru bulmasakta saygı duymak zorundayız. Burda kendi fikirlerimizi söyleyip birbirimizden fikir alıyoruz bilmediklerimizi öğrendiğimizde oluyor . ,
Aaaaa mutellaammmızzz,mutimizzzzz
Sensiz buranın ne tadı olur :))
Valla bn her yazdıgına bişey yazamasam da cok keyifle okuyurum yazdıklarını... burda tonlama,mimik vs yok ya ondan insanların birbirini yanlıs anlamasına cok müsait bi platform... hiç kimsenin seni kırmak amaclı yazmadıgına eminim,burda herkes birbirine yardımcı olmaya çalışıyor ,herkes daha birbirinin yüzünü görmemişken ,karşısındakinin iyi olması için zaman harcıyor...o yüzdendir kiii
Ben burnundaki çizige zeytinyağı sürmüştüm geçti iz yok. Yara izlerine iyi geliyor.Bi zor gecede bizdenhırıltı bol bol gaz Hayır hepsi de asidan sonra oldu şimdi ne ile bagdastirayim hem atak hem aşı hem de dünkü bulgur pilavı :) çok zor bi geceydi zaten dalmadi sürekli uyandı huysuzdu G gunesli gunler nin de dediği gibi uykusunu almış gibi birde gülerek güne başladı bu arada dün gözünün orayı çizmiş kanatta biraz da derin çizdi sanki anne sütü sürüyorum inşallah geçer iz kalmaz
Verem ve rota canlı aşı. 2 canlı aşı arasına bir süre koyulması gerektiğini düşünüyorum ben. Gittiğimiz doktorlardan biri hafta olsun arada dedi. Diğeri aynı yoldan yapılmadığı için, rota ağızdan verildiği için araya süre koyulmasına gerek yok dedi.Karma aşı yapıldı .ebe rotayı ya bugün yada bir ay sonra yapicaksiniz dedi etkileşim olması gerekiyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?