Günaydın kızlar güzel bir gün olur inşallah hepimiz için. Çok şükür dün 2. Ay aşılarını ateşsiz bir şekilde atlattık darısı diğer aylara.
Kızlar 2 aylık bebek anaları bebelerimizin gündüz uyanık kalma süresi 1:15 dk 1:30 dakikadır eğer bj süre zarfında bebeleri uyutamazsanız uyku penceresini kaçırmış olursunuz ve bebeler uykuya geçişte zorlanır . Uyandıktan sonra bu süre zarfına göre planlayın uyutmayı . Uyku belirtisi hafif huzursuzluk gözleri kaşıma,kulağa dokunma ve esnemedir bu belirtiler var gazı yok altı temiz karnı tok ise uyur .
Benim bebede bir alem gündüz davlumbaz sesi eşliğinde mutfakta anakucağında sallanarak uyuyor gece ise kendi kendine uyuyor beşiğinde . 4. Ayı sabırsızlıkla bekliyorum eğitim vermek için zaten yöntem belli ilk oğlumda verdiğim için bu bebede de aynı şeyleri uygulayacağım birde iki bebenin odasına karartma perde alacağım hem gündüz uykuya geçişte kolaylk oluyor hemde uyku süresi uzuyor yazında akşam dokuzda karArıyor hava beb bebeleri en geç 8 te uyuttuğum için bana lazım. Hemde sabah ilk aydınlıkla uyanmıyorlar daha uzun uyuyorlar.
Boğazı dolu. İçim hiç rahat değil. Öksürerek atıyor neyse ki. Pazartesiye kadar geçmezse başka bir doktor daha görsün diycem.
Hadi bakalım inşallah iyileşmiştir Duru, rahat bi nefes alırsın.
Hepimizde aynı zamanda oldu bu.. gerçekten ben de petekler yeni yandığı için mi böyle zor geçiyor diye düşünmeye başladım. @nilselen siz ne durumdasınız cnm?
Şu an doktoru yok :)
Medicanada Zeynel Beydi ilk doktoru. Geçen gün Selçuklu Hastanesinde Musa Ekin'e götürdüm. Şu an boşta :) doktoru olmak isteyen çıkmadı henüz, teklifleri değerlendiriyoruz
Kızlar bugün tekrar tecrübe ettim ki süt olayında uyku gerçekten çok çok mühim. Sabaha karşı 4 saat uyudum günlerdir ilk defa ve bu hafta ilk defa bi kap süt sağabildim. 50-60 cc anca çıkıyordu ve ben dışarıdayken yetmediği için döndüğümde Duru çıldırmış oluyordu. Ne yapıp edip uyumak lazım...
Şu an doktoru yok :)
Medicanada Zeynel Beydi ilk doktoru. Geçen gün Selçuklu Hastanesinde Musa Ekin'e götürdüm. Şu an boşta :) doktoru olmak isteyen çıkmadı henüz, teklifleri değerlendiriyoruz
Mutfakta saatler geçirip hamur işleri yemekler yapmayı özledim ve bu yüzden oturup aglayabilirim bugün ablam geliyor diye deneyeyim bişeyler yapmayı dedim kerem bey izin vermedi en kritik zamanlarda ağlama krizlerine girdi firindakinin bi kısmı yandı
Günaydın canım kesinlikle katılıyorum iyi ıyumuşsam benim de aynı oranda süyüm artıyor. Ben bebeyi akşam 7 -8 arası yatırıyorum gece 2-2:30 gibi uyuuor bende akşam 9-9:30 arası uyuyorum 5 saat sonrasındada bir 4 saat uyuyorum süt coşuyor.
Cnm benimkini de annem ve bakıcı alıştırdı. Kızamıyorum çünkü hem ağlatmak istemiyolar hem de benim gibi ayakta kucakta vs uyutmalarını beklemiyodum zaten yalnız ben kendim alıştırmıyorum. Yani kendim ayakta sallamıyorum. Benimle öyle bir şansı olmadığını biliyor yani. Aç değilse kucağımda uyuyor. Halbuki onlara gittiğinde ayakta sallayana kadar ağlıyor :)))) kısacası artık herşeyi çözmüş durumda bebişlerimiz. Belki sen de böyle ikili bir düzen oluşturmayı deneyebilirsin. en azından sendeyken öyle bir beklentisi olmaz :))
Canım artık hep bende :) kimse kalmadı yanımızda bi eşim birde ben. Nasıl uyutuyorsun emdikten sonra kucağında gaz çıkartırken mi uyuyor? Kim west yöntemiyle uyku eğitimi vermek istiyorum 3. Ayına girince ama pek ümidim yok bu kadar sallamaya alışan bir çocukla :S
Ne zor bi geceydi,burun tıkanıklıgından hırıltıdan uykuya dalamadı,hastaneye götürdük cok sükür biseyi yok.geri geldik öylee:) serum fizyolojik uyguluyorum bol bol
Acaba kaloriferden mi kuruyor burnu da hırıltı yapıyor? Islak bez koydum petege,su koydum vsss gecmedi sogan da koydum en son ama hala aynıııı:/ tıkanıklıktan dolayı dogru düzgün emmiyor da ((
Offff offfffff
Böyle çok zorda kalırsam burun aspiratörü ile çekiyorum cnm. Doktor uygulama demişti ama son çare haftada 1 falan oluyo yinede. Sende aletten yoksa tereyağı koy burnunun ucuna hafiften. Annem öyle yaparmış bize. Nefesi çektikçe yağ içine girip açarmış burnunu. Bi tavsiye
Mutfakta saatler geçirip hamur işleri yemekler yapmayı özledim ve bu yüzden oturup aglayabilirim bugün ablam geliyor diye deneyeyim bişeyler yapmayı dedim kerem bey izin vermedi en kritik zamanlarda ağlama krizlerine girdi firindakinin bi kısmı yandı
Kizimin kafasi hep konak midir nedir ondan oldu ya simdi benim canim skldi artik 2 qune bi yikarim cocuqu yagladim kafasini taradim quzelce cikti qibi ama moralim bozuldu
Bende duymuştum çocuk sallana sallana bayılıyo aslında diyorlardı ama ne kadar doğru bilemedim.
Kesinlikle keşke biz bize olsak :) işte whatsap kurmayı istemem de bu yüzdendi :)
Canım artık hep bende :) kimse kalmadı yanımızda bi eşim birde ben. Nasıl uyutuyorsun emdikten sonra kucağında gaz çıkartırken mi uyuyor? Kim west yöntemiyle uyku eğitimi vermek istiyorum 3. Ayına girince ama pek ümidim yok bu kadar sallamaya alışan bir çocukla :S
Ben bugün sordum doktora cnm, zaten hastalık geçirdi çocuk, şu an hiç önemli değil uyku düzeni vs dedi. Bu ay geçsin 4. Ay kontrolünde konuşalım dedi. Normalde ya emzirirken uyuyor ya da kucağımızda yaylana yaylana uyutuyoruz babasıyla bir sıkıntısı yoksa. Tabi hastalık döneminde örtüde sallamaya varana kadar herşeyi yaptık. Çünkü uyuyamadıkça daha da perişan hale geliyordu
Böyle çok zorda kalırsam burun aspiratörü ile çekiyorum cnm. Doktor uygulama demişti ama son çare haftada 1 falan oluyo yinede. Sende aletten yoksa tereyağı koy burnunun ucuna hafiften. Annem öyle yaparmış bize. Nefesi çektikçe yağ içine girip açarmış burnunu. Bi tavsiye
Onu da yaptık canım,gecici olarak acıldı ama sonra yine aynı oldu... gündüz geceye göre daha iyi,bakalım bu gece insallah iyi olur.tereyag olayını hiç denemedim valla :/