- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Saqol canim Allah razi olsun...canim benimde düğüm düğüm olmuştu emzirirken elimle masaj yaptim agriyan yerlere ve neredeyse 10 dk. bir emzirdim ...yara oldu..sutumle sildim surekli birde kalkan kullandim gecti şükür...cok gecmis olsun...
benim de 1 hafta oldu henuz bi degisiklik yok kakada9 ekimde kontrolümüz vardı. O günden beri yapıyorum. Neredeyse 1 ay olmuş. Peynir,süt,yoğurt hiç yemiyorum. Sütlü tatlılarıda yemiyorum. Ama mesela kek yiyorum. Sendemi yapıyorsun?
Ay nasıl güzel anlattın öyle ya sırtım ısındı resmenBen uzun kollu çıtçıtlı body, çorap, kulotlu çorap ve ayaksiz alt giydiriyorum. Uykudan kalkınca da ya yelek ya penye üst giydiriyorum. Gece de aynısını giydirip penye kundak ve penye battaniye örtüyorum. Birkaç gündür hava serin diye uzun kollu çıtçıtlı body, çorap, kulotlu çorap ve uyku tulumu giydiriyorum gece gündüz.
Koltuğun uç kısmına doğru dik otur, varsa emzirme yastığını orta kısmı beline gelecek şekilde koy, bebeği ayakları sırtına doğru olacak sekilde yatır ve bir elinle poposunu destekle diğer elinle başını destekle, biraz zor doğru ama işe yarıyor. Emzirme yastığı yoksa da yüksek bir minderi ya da kırlenti kullanabilirsin.
Ay gündüz uykusu ne güzel şey ya, nasıl da özledim nasıl da özledimbugün Defne uyurken sıcacık peteğe dayadim sirtimi tam uyuyacaktim uyandı bizim kız. Dedim 'kızım ne olur uyu az daha, gece de uyumadım' ama dinlemedi ve o an gündüz uykusunu hele de soğuk havada hele de peteğe yapisip sıcacık uyunan gündüz uykusunu ne çok sevdiğimi anladım
Maşallah senin de bol olsun gündüz uykun
1 haftada benimde değişmemişti. Son 1 haftadır yavaş yavaş düzeliyor.Günde 3 kaka yapıyorsa biri mukuslu ikisi daha katı oluyor. Benim oğlum çok yediği için kakada gazda maşallah çok:)))benim de 1 hafta oldu henuz bi degisiklik yok kakada
anlatırken ,benimde oldu gecti gitti demek cok kolay canim ama gerçekten zor o aciyi sürekli yasamak ...sadece emerken acisa neyse 24 saat aciyor gececek insallah senin kide...Allah sifa versinSaqol canim Allah razi olsun...bende elimden qeleni yapacam insaAllah duzelir
Ben de haftasonu uyumuştum bir kez, çok güzeldi aaah ahhAy nasıl güzel anlattın öyle ya sırtım ısındı resmen
Bu hafta eşim evde diye uyudum ya. Yoksaa uyutur mu benim kız
Aslında aynı şeyleri onlar da yaşamış ama şimdi söyleyince yenş icat çıkardınız diyorlar :) gülüyor ama hep ağlıyor sinirim bozuldu derdinin ne olduğunu anlamamak büyük sıkıntızaten bu bebeklerin 3 ayda bir sendromu oluyor...oda bitmiyor her yaş sendromlari devam ediyor...
ilk kizim sagolsun her sendroma girdi çıktı...
annemde diyor ki..cocuk yetistirmek te bile yeni moda çıkıyor..biz sizi sendromlami büyüttük. şuna huy değiştirme desene diyor ...cocugun genel durumu iyiyse icigini bicigini ...karıştırma diyor...banada doktor dediki, arada bir de olsa bebek gülüyor sa sorun yoktur ..
:) o kadar uzun mu ya ben en fazla bir hafta diye düşünmüştüm gerçi iki hafta önce başlayan devam ediyor olabilir arada düzelip tekrar bozuluyor hemen geçsin ya karnı doymuyor gibi hissediyorum böyle sevmedim bu işiKader arkadaşı olduk resmen :) evet bu başka mız mız sürekli emmiyor durmuyor da bu farklı umarım daha kötü olmaz bu durumu da bi an once atlatiriz yaşayan arkadaşlarımla görüştüm hep 3.5 ay civarı başlamış kiminin 1.5 ay kiminin 2 3 hafta kiminin 3 ay sürmüş umarım bizler bu süreci en kisa zamanda atlatiriz olmadı bi emzirme danismanindan yardım isteyecegim bir arkadaşım öyle yapmış bu arada ten teması denedim bizim ki sevmeyi durmadı ben mi yanlış yaptım acaba :))
Islerin yoluna girmeye baslamasina sevindim cnm. Kisisel gorusum Aslinda anne babalar teknik bir detayi kaciriyorlar nasil bir detay dersen cogunlukla cocuklara bir kardes isteyip istemediklerini hic sormadan cocuk yapiyorlar. Mesela bundan 30 kusur sene once annem bana bunu sormustu benden olumlu yanit aldi ve kardesimi dunyaya getirdi. Inan bir kere bile kiskanmadim onu cunku basindan beri cok istemistim. Mesela benim bir musterim var islerini hep ben yaparim haliyle ahbap olduk artik tek cocugu var ve 12 yasinda ve cocuk kesinlikle kardes istemiyor onlar da bu sebeple yapmamislar. Ben kardes konusunun ilk cocukla cok baglantili oldugunu dusunuyorum. Belki cogu kişiye tuhaf gelecektir ama...canim merhaba...
kizim 3 günde internetimi bitiriyor ...kalan 27 gun internetsiz geçiyor...
takip edemiyorum burayi sürekli...
pedagog biraz işe yaradi...kardeşiyle cok zaman gecirmesini söyledi...arada bir kolunu bacagini döndürüyor ama eskisi gibi daha tehlikeli şeyleri yapmiyor...3 ümüz beraber vakit geçirmeye calisiyoruz ama daha cok kardesiyle iletisim kurmaya baslayinca dahada sevecektir sanirim...
kardeşini kucagima bile almama tahammülü yok ...baba evde oldugunda bebegi ona birakip geziyoruz sık sık...
ayseduru nun ve pedagog un dedigi gibi eski rutini kardesi yüzünden degistigi icin ofkeliymis kardeşine...
birde doktor bana üzerine kuma gelse ne yapardin dedi...öyle düşün öyle hisset...kizinin yasadigi da ayni dedi...
Ben molfix kullanıyorum ilk günden beri 1 kere bile sizdirmadi çok da memnunum :)Çok tutmuyorum ama slepyy sürekli sızdırıyor bizde anlamadım günde 3 kere üst değişdik
Evdeysek ve banyo yapmamışsa tek çıtçıtlı body ve tulum yada alt üst takım ayağına çorap ama benim evim sıcak gece uyurken bit battaniyeye sarıyorum üstüne bir battaniyeyle örtüyorum bu akşam banyo yaptırdım altına bir kat daha pijama giydirdim dışarı çıkarken de altına bit kat pijama giydiriyorum hava çok soğuksa astronot tulum normalse hırka yada kapşonlu kalın swet uykudan kalkınca yelek giydiriyorumKızlar biliyorum daha önce konuşuldu ama bebek giyimi konusunu bir daha konuşsak mı? Her gelen bir şey söylüyor sinir oluyorum.(Ozellikle kayinvalidem)Gün içinde,uyurken ya da dışarı çıkarken sizler nasıl giydiriyorsunuz ?
İlk bezimiz molfixdi sızdırma yaşamadım ama sonra e bebeğin bezine geçtim hem daha uygun hemde molfix le aynı kalitedeydi ama 3 numarada bi indirimi yok hugges le aynı fiyat oyüzden huggese geçtim açıkçası hangisi indirimliyse onu kullanıyorum :)Ben molfix kullanıyorum ilk günden beri 1 kere bile sizdirmadi çok da memnunum :)
canim benim ilk kizimda rota yaptirmadik ..herkes bişey dedi kafamiz karisti...yaptirmayalim dedik.. bu lafin üzerinden 1 hafta geçti ki ..kizim rota virüsü kapti cok zor atlatti...bildigin çocuğu mu eritti...bir haftada 1 bucuk kilo verdi...
bu kizimda yaptircam insallah...
Bazen kokuyor ama üşüdüğünü düşündüğüm zamanlarda sadece, mukus da çok ender oluyor artık.
Ben de hiç sevmem avm gezmeyi, avme'ye girer girmez yoruluyorum sanki.
Ben diyorum valla, bebeği kucağına almadan önce anne kv kardes dinleniyorum onun dışında da pek kimseye vermedim zaten
Mutella oğlum bugün kusunca yeşilimsi balgam çıktı iyi bişey mi İpek’te de olmuştu diye hatırlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?