2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar merhaba. Umarım bana yardımcı olacak uyumayan anneler vardır.
Kızıma bugün 2. Ay karma aşılarını yaptırdık şu an biraz ateşi var 37 buçuğu geçtik. Ne yapmam lazım korkuyorum.
Canım verdin mi bilmyorum baya saat geçmiş ama 37.5 yüksek bir ateş değil. Bebeğin genel durumu ve tepkileri iyiyse size gülümsüyorsa paniklememenizi tavsiye ederim. Aşı sonrası ilaç verip ateş düşürmek aşı etkinliğini azaltabiliyor der bir çok doktor.

Yazacaktım. Gece bin kere de yazdım sildim. Neyse senin üslubun daha düzgün en azından.

Kesin çalışmalar olmamakla birlikte, parasetamol yani çoğu ağrı kesici ve ateş düşürücüler, astım ve otizme genetik yatkınlığı olan çocukların bu hastalıklara yakalanma riskini artırıyormuş. Bu alanda daha fazla çalışma yapılıyor ama ben ilerde bu çalışmanın daha çok netlik kazanacağını, bu fikri doğrulayacağını düşünüyorum. Bu yüzden özellikle aşı ateşine dokunmuyorum. Ölçmüyorum. Hem aşının etkinliğini azaltıyor hem de bağışıklık geliştirmesini baskılıyor. Ateş düşman değil dosttur.

Sevindim,, hep iyi haberler alalım böyle inşallah :) tekrar geçmiş olsun.

Kızlar merhaba. Umarım bana yardımcı olacak uyumayan anneler vardır.
Kızıma bugün 2. Ay karma aşılarını yaptırdık şu an biraz ateşi var 37 buçuğu geçtik. Ne yapmam lazım korkuyorum.
Cnm üstünden çok geçmiş ama hala varsa diye yazayım dedim. 38’e kadar müdahele etmemek sonrasında da mümkün olduğunca ılık kompresle vs kontrol altında tutmak lazım. Ama bebekte düşmeyen, dirençli ve uyku hali/sersemlik yapan ateş varsa ve hızla yükseliyorsa carpol verdiriyor bizim doktorumuz. İç organların hasar almaması içinse +40’da ise muhakkak kendisine yahut en yakın hastane/klinik’e gitmemizi istiyor.

Bosverilmiyor iste sonucta ilk torunu. Kendi cocuguna karsi da yaptigi saygisizlik olmuyor mu
Tabi ki saygısızlık onun ayıbı benim kv yapsa eşim tepkisini gösterirdi ama benim de var yarın tevhidim daha bişey lazım mi çocukla yapaliyomusun diye sormadı bile...Gelir yer içer aksamada sulalesini toplar başima evi pisletip giderler valla benim için gelmemesi daha iyi :)

Istanbul'da olanlar için paylaşıyorum. Bu yayın evinin çocuk kitapları harika.

Eklentiler

• Screenshot_20171102-093533.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 61
Olacağı varsa oluyor işte cnm.. ne kadar tedbirli olursan ol şimdi daha iyidir umarım ,, tekrar geçmiş olsun

Ay çok geçmiş olsun ya yeni gördüm Çok sevindim bir şey olmamasına. Kıyamam ona ben. Ağlaması iclenmistir ondandır.

kizlar annemdeydim bir suredir biliyorsunuz. yavas yavas eve gecme denemeleri yapacagiz. benim ev merkezi sistem. gunduzleri kapatiyorlar ve buzzzz oluyor. merkezi sistem olup da isitici alan var mi gunduzler icin?
bebisimi usutmek istemiyorum.

kizlar annemdeydim bir suredir biliyorsunuz. yavas yavas eve gecme denemeleri yapacagiz. benim ev merkezi sistem. gunduzleri kapatiyorlar ve buzzzz oluyor. merkezi sistem olup da isitici alan var mi gunduzler icin?
bebisimi usutmek istemiyorum.
Ben olsam alırdım canım ya arada bi acar bulunduğu odayı ısıtırsın. Tamam çok sicak iyi değil ama buz gibi de olmasın yazık. Biz de banyo için ısıtıcı alacağız. Hızlı hızlı yaptirmaktansa ısıtıcı karşısında rahat rahat yaptırır giydiririm .

Kitap fuarı gezmeye bayılıyorum ya.
Birini de gönderebilirsin yerine eğer alacaksan :)
Geçen sene komşum epey aldı sağolsun. Sormaya çekiniyorum ama kendi teklif ederse epey bir alacağım var :)) ben de çok severdim, özellikle tüyap’ı... bir de eskiden daha güzel olurdu,, çok güzel insanlar olurdu şimdi yaşamayan,, kısa ama derin sohbetler geçerdi bir merhabayla imza almanın arasında.. 4-5 senedir gidemiyorum ama son gittiğimde eskisi kadar tatlı gelmemişti..

Öğrencilik yillarimda ben sırf fuar için Ankara'dan Istanbul'a giderdim. Tezgahta duran satıcılar ile bile güzel muhabbet dönerdi. Son yıllarda nasıldır bilemem tabi:)

Öğrencilik yillarimda ben sırf fuar için Ankara'dan Istanbul'a giderdim. Tezgahta duran satıcılar ile bile güzel muhabbet dönerdi. Son yıllarda nasıldır bilemem tabi:)
Bravo valla, ne güzel :) Ankara’da oluyor mu büyük fuarlar kitap için peki? Burada da cnr’dakiler vs daha zayıf oluyor çünkü, Tüyap kalabalık ama değiyor. Bir de set olarak almak istediklerimize bakardık biz daha çok, baya uygun olurdu. Biraz büyüseler de alsak beraber gitsek sıpalarımızla.. Ayşe kitapçılarda bile kendinden geçiyor zaten, çıldırır fuarda herhalde..

Bazi gunler meme gunleri oluyor. O gunlede evde kimse yokken Damla ile çok mutluyuz :) Kucağımda emiyor uyuyor bi daha emiyor bi daha uyuyor. Baya bi kaç saat böyle uyuyor. Ama biri (kayinvalide) oldu mu hemen "Daldı mi? Yerine koyalım. Yerine koysan uyumaz mi? Yerinde rahat etsin." filan diyor. Ben de götürüyorum koyuyorum hemen uyanıyor. Simdi diyeceksiniz ki koyma kardesim salak misin? Ama biri oyle deyince sanki cocugu zorla kucağımda ben tutuyormuşum, rahat yatamıyormuş gibi geliyor. Kafamdakileri tam toparlayamadım of. Neyse boşverin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…