emir iki memeyi emiyor. sonra sagiyorum. 70 80 cikiyor.
aglamaya baslayinca sutun bittigini/azaldigini anliyorum,o zaman sagmaya basliyorum.
sen neye gore sagmaya geciyosun?
Slepy denedik ama hep sızdırdı hiç memnun kalmadım ben nir paket kaldı
Ben prima kullanıyordum bi kez sleepy kullandm mecburen baktm gayet iyi. İkisini dönüşmlü kullanıyorum. Şöyle ki primanın kalıbı daha büyük. Prima küçüldüğünde bi numara büyük sleepy alıyorm sonra primaya geçiyorum:) bol olursa da sıkıntı çnkü
A101 i denedim çok koku oluyodu falan beğenmedim hiç
Bizimki o tip galiba saģip vermeyide denedim biberon almadı malesef. Emmeye devam etmiyor bir süre sonra ağzını mıhlıyor açmıyor daha. Emzikde almıyor cok nadiren tuttu cok zora kalınca.Canım bazı bebekelr bir seferde emerler doyururlar kendilerini bazıları da atıştırmacı bebeklerdir sık sık az az emmeyi tercih ederler senin bebe atıştırmacı olabilir yada tam kendini doyurmadan uyuyordur o yüzden de sık uyanır
Canım gec oldu arkadaslar bilgilendirdi mi bilmiyorum. Ben de calma kullanıyorum ve medela nın süt sağma makinası da var o makinanın kullanımında tüm medala biberonlar için standart olduğu yazıyordu. Benim calma nin ucu süt sagdigim biberona da oluyorKizlar iyi aksamlar. Okuyamadim bayadir sizi. Acil bi sorum olacak size. Bende medelanin pompasi var. Az akisli biberon olarak da medela calma dan bahsediyodunuz sanirim. Ben pompanin biberonuna sadece uç alsam olur mu? Yoksa hepsini mi almam gerekir? Dr brownsun cam biberonunu almistim ama cok akiyo ondan. Bide bu biberon konusuna cok uzagim. Beni aydinlatirsanz sevinirim
İyi olmasına çok sevindimmmKızlar dün giremedim hepinize çok teşekkür ederiz bebisim şimdi çok iyi. Arada aklına gelunce bir içli içli ağlıyor ama azaldı. Otun oynayıp gülcüler atıyor :) aklınızda bulunsun eğer başınıza gelirse ilk bakmaniz gereken emme refleksiymis diger belirtiler daha sonra oluyormuş.
2 gündür annemler de geldi. Düşmesi bahane oldu özlemişler:)
Doğum kilosu düşüktü bu yüzden hızlı aldı kiloya bakılırsa doyuyor. Biz biberon reddi yaşıyoruz malesef bu yüzden yapışığız 24 saat.Kilosu nasıl canım
Kilosu normalse sütün yarıyodur..
Sütün çoksa sütünü sağıp biberonla versen.belki memede yorulup çok süt içermiyodur doymuyodur.
Biberonla kolay aktığı için çabuk doyar yorulmadan.rahat uyur
Ama biberonada alışırsa seni bırakabilir
Bilemedim yani :)
Biberon alıyomu bebeğin?
Çevremde gördüğüm kadarıyla biberon alan bebekler emzikte alıyor.
Sadece meme emenler emziği reddediyor.
Hıc emmeden sağmadım hep sonra fazlasını sağdım o da en fazla 70 cc falan cikti genelde 40 50 cikiyor. Ama biberon almadigi icin pek sagmiyorum. Sadece buzlukta acil durumlar icin biraz biriktiriyorum o kadarBirgün sütünü sağ kaç ml çıktığına bak istersen.
Doğum kilosu düşüktü bu yüzden hızlı aldı kiloya bakılırsa doyuyor. Biz biberon reddi yaşıyoruz malesef bu yüzden yapışığız 24 saat.
Hıc emmeden sağmadım hep sonra fazlasını sağdım o da en fazla 70 cc falan cikti genelde 40 50 cikiyor. Ama biberon almadigi icin pek sagmiyorum. Sadece buzlukta acil durumlar icin biraz biriktiriyorum o kadar
selam canim biz barisla iyiyiz seni sormali? nasil gidiyor egenin fizik tedavisi?Kızlar selam :)
Nasılsınız? Bizler iyiyiz çok şükür :) E-bebek'ten sipariş vericem de size danışmak istediklerim var. :) Daha önce de sorulmuş, Gündüz bizim ufaklıklar uyanık olduğunda oyalamak için önerebileceğiniz memnun kaldığınız oyuncaklar var mı :) Ege'nin şuanda oyun halısı ve çıngırağı var, onun dışında müzik dinletiyorum, kitap okumaya çalışıyorum. Ama sanki arada boş durunca sıkılıyor gibi geliyor bana. Bir kaç tane daha müzikli, faydalı oyuncak arıyorum. Nir de bu çıngıraklı çorap ve kolluklardan kullananlardan var mı? Memnun musunuz?
Bir de güzel resimleri olan bir okuma kitabı arıyorum, böyle kalın en az 3-4 sene bakıp bakıp arada okuyabileceğimiz türden iyi bir kitap.
Ayrıca son olarak iyi bir derece tavsiyesine ihtiyacım var. Şuanda chicco'nun digital termometresini kullanıyorum ve her ölçümde farklı sonuçlar alıyorum. Bazen vücut ısısını 35C gösteriyor ki bakıyorum gayet normal bir ısıda. Kendimi ölçüyorum 36C çıkıyor. Özetle saçmalayıp duruyor :) Şöyle yine bizi 2-3 sene götürecek iyi ve hızlı bir termometre arıyorum :)
Önerilerinizi bekliyorum kızlar :) Öpüyorum.
Bilgiye kendi ulaşmalı, diğer bir değişle öğrenmeyi öğrenmeli. Öğrenmekten zevk almalı diye düşünüyorum. Ben de bırakalım oynasın kafasında değilim belirli bir yaştan sonra kapasitesinin çocuğu olmalı. Hatta uzmanlar kapasitesinin biraz daha üstünde beklentisi olmalı diyor ailenin. Bizim ulkemizde ya çok düşük beklenti oluyor ya da çok yüksek oluyor beklentiler. Fazla yükleme de aslında bunun bir sonucu.arızalıdan ziyade dengesiz bizim sistem hatta... şimdi anladığım kadarıyla sen de bizim aile gibisin; biz okumayı çok çok çok severiz. Ben de babam da kardeşim de... yüzlerce kitabın içinde büyüdük... o yüzden ben bilginin insanı mutlu ettiğine inanıyorum. Yani bırakın çocuklar sadece oynasınlar mottosuna da tam olarak katılmıyorum. Çünkü biz öyle full time oyunla sokaklarda büyümedik, ama çok da mutluyduk... hiç içimde ukte kalmadı yani neden daha çok oynamadım çocukken diye :) haliyle öğrenmekten zevk aldığını da bildiğim için o açıdan hoşuma gidiyor.. ama ben daha çok “bilgiye kendi ulaşmayı” öğrensin, ezberletmesinler istiyorum... çünkü öbür türlü hem gerçek anlamda öğrenmiş sayılmıyorlar, hem de toplumun genelinde eğitim anlamında bir adaletsizlik, yahut dengesizlik oluşuyor... yine ütopik birşey istiyorum yani sanırım... ve sanırım aynen dediğin gibi bunu anca Japonya’da yaşayarak başarabiliriz :)))) kısacası şimdilik #direnmeme #turkegitimsistemi diyelim :))
Geçmiş olsun sana da ya herkeste bu dert var bu sıralar.Geçmiş olsun sen kurtarmışsın. Bende sabahtan beri uğraşıyorum. Kendi can yapmamı geçtim bebem aç kalıyor. Süt sağma makinesinden olabilir diye düşünüyorum çünkü ben devamlı sağıyorum. Umarım benimkide geçer.
Ben genelde bol bol konuşup, gülümseyip, dokunuyorum, gidikliyorum, spor yaptiriyorum. Çok hoşuna gidiyor:)Ya kızlar gündüzleri bebişleri basıl oyalıyorsunuz, nasıl vakit geçiriyorsunuz? Biz pek yatmayı sevmiyoruz, sürekli kucakta gezmek istiyor. Bu konudan şikayetçi değilim ama sanki zamanımı boşa geçiriyormuşum gibi gelmeye başladı. Zaman zaman oyun halısına koyuyorum, kartlarla da vakit geçiriyoruz ya da hikaye de okuyorum bazen,ama çok düzenli yapmıyorum bunları. Başka yapabileceğimiz birşey var mı?
Ben artık takmıyorum ya ellerini tanımaya başladı çünkü artık. Bakıyorum iki elini birleştirip ağzına filan götürüyor. Tam keşfetme zamanı.Bir de bu yüz çizme ne zaman bitecek ? Tırnaklarını kesiyorum düzenli olarak , uyanıkken bari eldivensiz dursun diyorum ama her çıkarışımda eldivenleri illa ki bir vukuatı oluyor. Sürekli eldivenle de olmaz ki. Özellikle uyanırken gerinirken sürekli elleriyle burnunu yüzünü kaşır gibi yaparken çiziyor.
Çok sağol canım şükür birşey olmadı.İyi olmasına çok sevindimmm
Tekrar cok gecmis olsun...
doktor yanlis yazmis cnm buyik ihtimal bana ya bugun ver ya da yarin acilden verebilirsin dedi bendr bugun verdim kan ve 0.44 sonuc malesefKusura bakma simdi gördüm,özel mi? Bnm gittiğimde özel ve ctesi kan alımı vs yapılıyor
Bazı günler memeden koparamıyorum artik ucu sızlıyor ama uyku yine aynı belkide bos bos emiyor. Insallah dediğin gibidir bende bu yönden seviniyorum ama uykunun en tatlı yerinde tekrar uyanıyorum o iki saatte bir emiyor ama ben arada anca 1 saat uyuyorum yani. Saglikli olsunlar da sabredecez düzene girecek elbet. Dimi? Insallah. AminEee masallah daha nolsun:) cok iyi kg alımı.
Sonucta ac kalmıyor,hızlı emiyorsa doyurur karnını bi yerde okumustum emme refleksi iyi, guclu olan bebekler ilk 5 dk da gogsun %90 lık kısmını boşaltır diodu,ne derece dogru bilmiyorum ama kg alımına bakarsak dogru gibi :))))(
Bir de şöyle bişey var Beren in yüzü çok kuru o da çok oynuyordu yüzüyle ben ne zaman iyi nemlendirirsem daha az oynuyor. Kuruluk kaşıntı yapıyorKesiyor ve törpülüyorum, bazen sanırım yetişemiyorum . Haftada iki kere kesiyorum hemen hemen çok hızlı uzuyorlar ama yüzünü çok kurcalıyor benim kız.
Ben cok yorulunca ve uyuyamayınca azalıyor canim. Birde kırmizı et ve tahin helvası yiyorum azalınca artıyor diye hissediyorum. Sende dikkat et sana neler yarıyor diye umarım senin sütünde artar.Maşallah sütün yetiyo demekki canım.benim süt çok azaldı.biberonun dibinde azıcık bişey çıkıyor.
Evet reflü ilacı, bizim kızın reflüsü bayagi şiddetli o yüzden verdi doktor. Eğer sen de fiziksel önlemleri aldın ve hala devam ediyorsa doktora sor yardimci olsun. Geçmiş olsun inşallah biter kusması.Canım reflü ilacı mı kullanıyosunuz bizimde reflümüz var ama bize vermedi ilaç çok kusuyo üzülüyorum eğer iyi gelicekse bende doktoruma danışmak istiyorum
Canim zaten nette okudugim kdariyla sut kabarcigi diyolarmis buna tikanan kanalin disa vurmus halimi neEvininhatunu
Bana kalırsa o çıkan şey kanali tıkayan katılaşmış süt:) Benden de çıkmıştıbi kereliğine cıktı değil mi? sonra rahatladın mk
Cnm hiç anlaşılmıyor ne olduğuBu oyuncağı nerden bulabileceğimi gören, duyan , bilen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?