Ah canım içim rahatladı valla. Çok saol, normal gibi gözüküyor o zaman. Zaten hafif bir sancı. Dün bir şeyi kafama takmıştım ben de o da tetiklemiş olabilir. :)
rica ederim.. kafanıza taktığınız şeyden de olabilir gerçekten, farkında olmadan her şeyden etkileniyor insan... ben ki bünyem kuvvetlidir güçlüyüm falan derim hep, şok oldum öyle bir şey olunca. neden bu kadar stres yaptım, çocuğa bir şey olursa napıcam vicdan azabından diye çok üzüldüm... çünkü öğrendiğimden beri hiçbir şeyi dert etmiyorum, çok sakinim vs... ama hayatın normal akışındaki ticari bi kargaşa yüzünden iki gün doğru düzgün beslenmeyip biraz da uykusuz kalınca hemen alarm verdi vücut :)
al benden de o kadar artıkKızlar ağzimdaki tattan artık usandım. Üstüne bende grip oluyorum. Hiç birşey yiyesim yok. Yatağın içinden çıkmak istemiyorum. Ama bu mümkün değil. Dualarinizi bekliyorum artık normale dönmek istiyorum bende
kızlar şu kulaktan ateş ölçer de hangisini tavsiye edrsinz wewel mi öyle bir markda indrm vardı e bebkte.. bu ay alayım diyorum sona bırakmayayım sonuçta her daim lazım olan şey mama ve banyo suyu sıcaklığınıda ölçüyormuş...
harikasın yaa ben 3 kilo aldım bile, fena iştahım açık, hiç midem bulanmadı sadece iştahım açıldıben diyetisyene gitmiyorum. ama şu ana kadar almadım. doktor da memnun durumdan... sabah peynir ve yumurta yiyorum. günde sadece 2 dilim ekmek demişti doktor, onu aşmamaya çalışıyorum. her gün mutlaka ızgara et veya tavuk yenmeli, yeşillik sınırsız dedi. mutlaka 200 cc süt (onu bu hamileliğimde hergün yapamıyorum nedense, yoğurtla telafi etmeye çalışıyorum). bir avuç badem, ceviz vb kuruyemiş ve 20 bardak su tüketilsin, pirinç yok bulgur var, un ve şekerin de kilodan başka hiçbir faydası yok dedi :) harfiyen olmasa da temelde uyuyorum. başta kilo verdim. şimdi öğrendiğimdeki kadarım. hiç almadım yani. zaten 3 ay sıfır kilo istiyoruz dedi doktor da. ilk hamileliğimde vücudumu ve haliyle psikolojimi de mahvettiğim için bunda azami dikkat ediyorum.... pasta vs oluyor evde yahut annemlerde, canım istemiyorsa hiç yemiyorum, istiyorsa da nefsimi köreltecek kadar yiyip bırakıyorum... birşey aşerir gibi olsam eşim her cinsinden alıyor, bir tane ya yiyorum ya da alınınca gözüm doyuyor bırakıyorum :) dikkat etmekte fayda var. çünkü emzirirken veriliyor olayına hç inancım kalmadı 2 sene emziren ve daha çok alan bir anne olarak :))))
Kizin hayirli olsun cnm benim dr da gyno ferro sanol verdi ben de decaviti sordum bunu kullan ona gerek yok dedi... krill oil verdi zinc c birde... zinc c yi 1 sise kullansam yetiyormus... yalniz gyno ferro dışkı rengini yesil yapacak sakin korkma 10 gundur kullaniyorum icindeki demirden oluyormus...Günaydınn,, dün akşamüstü doktora gittik, bebek çok çok iyi ve kesin kız dedi. 4 boyutlu olduğu için çok net görünüyordu zaten :) anneanne ve babaannemiz erkek istiyordu, biraz üzüldüler ama bizim için farketmiyor tabi... 11-12 cm ve 111 gr dedi. Saçımı boytabilir miyim dedim elbette dedi; açtırıcam ama dedim, ne isterseniz yapın hiçbi sakıncası yok dedi. 7 aylıkken tatile gidicez uçak sorun olur mu dedim hayır dedi. Kilo almadım, almam şart mı minimumu var mı bunun dedim. Hayır, almayın elinizden geliyosa zaten dedi; siz durursunuz bebek büyür, kiloyla hiç alakası yok aynen devam dedi. Decavit vericem demişti daha önce ama değerlerimden midir nedir decavit vermeyelim gynoferro kullanın dedi. Saç için çok sevindim, kuaföre istediğim rengi göndermiştim bile zaten ama bir kez daha sorunca rahatladım. İlk hamileliğimde de sorun yok boyada demişti zaten.. ben acıbadem hastanesi istiyorum bakırköy için 11000 dediler doktor dahil, ama yeni açılan atakent acıbadem varmış orası 7500 müş ve çok güzelmiş. Ona da sevindim. Epey fark var çünkü :) memorial da 5200 olmuş, aman aman bir fark kalmamış zaten... dörtlü test için de iki hafta sonra gelin dedi. Bizde haberler böyle... :)
Ben dr uma kasilma sancisini nasil ayirt ederim dedigimde adet sancisi gibi olursa kasilmadir demisti bu sebeple bir druna danis belki magnezyum verir... magnezyum sanciyi kesiyor.Kızlar cinsiyetler gelmeye başladı :) Öğrenenlere hayırlı olsun. Darısı bizim başımıza.
Kızlar karnımda çok hafif bir sancı var. Beni biraz korkutuyor. Dün akşam da vardı ama geçer dedim çok ciddiye almadım. Bu sabah da devam ediyor. Sizce normal midir? Doktoru bir arasam mı?
Çok sagol canm inslah öyledir. Şu ara resmen tükendiğimi hissediyorum hiç enerjik yok. Herşeye aglar oldum. Resmen hayattan tat almiyorumcok gecmis olsun canim...allah kaldiramiyacagin yuk vermez...sen bunu da atlatirsin...insallah tez zamanda sende kizinda sifa bulun
Aynen canım aynen. Artık ne şeker ne kraker ne leblebi hiç birşey görmek istemiyorum. Bir an önce atlatiriz insallah bu durumu.al benden de o kadar artık
şeker yemekten şeker komasına giricem.sanki tükürük bezlerim zehir salgılıyor çok acı bir tat var.
benimki ertesi gün çıktı, bence kuruma göre değişiyor ama.Kızlar kan alınınca ikili test sonuçları ne zamana çıkar aynı gğn çıkıyor mı
çok sewindim canım dr önemli,ne güzel az kaldı seninde öğrenmene, bende 17 sınde öğrenicem kısmetse,buarada benim de hiç enerjim yok yatsam fırsatım olsa bütün gün yatarım herhalde,ama öyle bir şansım yok tabi de,2. trimester enerjisi gelir inşallahh bizedeeeHerkese hayırlı günle kızlar. Allaha çok şükür gonlume göre bir dr buldum. Bebeğimi görürüz umuduyla gittim. Geçen haftada ultrasona girdiğimiz için. Bu hafta girmeyelim haftaya hem ense kalinligina da bakarız daha iyi olur dedi. Tsh da biraz düşüklük var takip onerdi.
Hamurisi ekmek yerine süt yoğurt peynir le mideni bastir dedi. Balık ceviz ihmal etme dedi. Haftaya cinsiyeti de öğreniriz dedi çok sevindik. İnsallah haftaya gösterir de rahatlariz bu merak gider.
Amniyosentez cok tehlikeli... nifty test diye bisey var bence tum gebelere ondan yapilmali... ama ne devlet ne de ozel sigorta karsilamiyor fiyati 2000 tl... ama rutin test olmali sadece kan veriyorsun oradan cocugun neyi var neyi yok cinsiyetine kadar cikiyor...sagol canim icim rahatladi...zaten amniyosentez dese bile yaptirmam sanirim...dun kizimdayken yaptırdığım teste baktimda bu testten daha dusuk rakam değerleri
Telsizin markasi nedir?Ateşölçeri kesinlikle unutmamak lazım gerçekten. normal termometreyle çok zor bebeğin ateşini ölçmek. alından ölçenler efsane! bir de bizim aldığımız telsiz aynı zamanda ateşini ölçüyor. telsiz alacak arkadaşlara tavsiye ederim. zaten telsizi de kesinlikle tavsiye ederim. biz kameralı ve sesi iki taraflı iletenlerden tercih ettik. dediğim gibi hem temassız ateş ölçüyor, hem ilk aylar için biberon, emzirme uyarıları vs var. büyük rahatlık... fazla para vermek istemeyenler için ebebekte her fiyat aralığına uygun telsiz var.. hatta 2.el almak da çok mantıklı olucaktır çünkü eskiyen, kirlenen, leke tutan bir şey değil...
Çok sagol canm. İnsallah öğreniriz cinsiyetlerin en sona kaldıkçok sewindim canım dr önemli,ne güzel az kaldı seninde öğrenmene, bende 17 sınde öğrenicem kısmetse,buarada benim de hiç enerjim yok yatsam fırsatım olsa bütün gün yatarım herhalde,ama öyle bir şansım yok tabi de,2. trimester enerjisi gelir inşallahh bizedeee
Çok sagol canm. İnsallah öğreniriz cinsiyetlerin en sona kaldıkayın 15 i nasıl gelecek bakalım. Birde gostermezse şaşırmam. Kızımı 18. Hafta öğrenmiştim. Ay o enerjiye bir an önce kavuşmak istiyorum yoksa ev gidecek artık. Biri yapsa yesek sonrada toplasa şöyle bir süpürge yapılsa diyorum. Ama olmuyor iste. Eşim mahvokdu. Ama banane katlanacak. Bazen çok söyleniyor yoruldum diye ama banane
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?