2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Günaydınn,, dün akşamüstü doktora gittik, bebek çok çok iyi ve kesin kız dedi. 4 boyutlu olduğu için çok net görünüyordu zaten :) anneanne ve babaannemiz erkek istiyordu, biraz üzüldüler ama bizim için farketmiyor tabi... 11-12 cm ve 111 gr dedi. Saçımı boytabilir miyim dedim elbette dedi; açtırıcam ama dedim, ne isterseniz yapın hiçbi sakıncası yok dedi. 7 aylıkken tatile gidicez uçak sorun olur mu dedim hayır dedi. Kilo almadım, almam şart mı minimumu var mı bunun dedim. Hayır, almayın elinizden geliyosa zaten dedi; siz durursunuz bebek büyür, kiloyla hiç alakası yok aynen devam dedi. Decavit vericem demişti daha önce ama değerlerimden midir nedir decavit vermeyelim gynoferro kullanın dedi. Saç için çok sevindim, kuaföre istediğim rengi göndermiştim bile zaten ama bir kez daha sorunca rahatladım. İlk hamileliğimde de sorun yok boyada demişti zaten.. ben acıbadem hastanesi istiyorum bakırköy için 11000 dediler doktor dahil, ama yeni açılan atakent acıbadem varmış orası 7500 müş ve çok güzelmiş. Ona da sevindim. Epey fark var çünkü :) memorial da 5200 olmuş, aman aman bir fark kalmamış zaten... dörtlü test için de iki hafta sonra gelin dedi. Bizde haberler böyle... :)

ikinci hamileliği olanlar (bebek alışverişi için) neleri daha çok kullandı nelerden memnun kaldı veya kalmadı nelere dikkat edilmeli en uygun fiyat nerde diye paylaşırsa herkese faydalı olur. Ben kendime göre hatırlayabildiklerimi yazayım.
- yaz bebekleri için çok kıyafet stoklamaya hiç gerek yok.
- bol bol bez ve ıslak mendil ilk üç ay fazlasıyla kullanılıyor. 1 numara bezden çok stok yapmayın. (bazı arkadaşların elinde kalmıştı.) Hatta doktorlar bebeklere bezi biraz büyük bağlatıyorlar ki kalça çıkığı için de faydası olsun.
- erken dönemde işe başlayacaklar veya uzun süre emzirmeyi düşünenler iyi bir süt sağma makinesi edinebilir ben tekli lansinoh almıştım ama çok etkili oldugunu düşünmüyorum. Genelde medela önerilmiş kuulanan arkadaşlarım var ama fiyat biraz yüksek malesef
- çocuk odası için heveslenenler olabilir ama ben aldığıma biraz pişman oldum çünkü 21 aylık daha odayı hiç kullanmadık. şimdiki aklım olsa yatağa bitişik bebek yataklarını değerlendiririm mesela ünlü markaların ürünlerini yüksek fiyata almaktansa şöyle birşeyler yaptırılabilir http://www.evdekorasyonusitesi.com/anne-yatagina-birlesik-bebek-yataklari/bebek-besikleri/
- kesinlikle bir reflü yatağı edinin çocuk rahat ediyor her gittiğiniz yere götürüyorsunuz olur olmaz yerde yatmıyor yedikleri ağzına gelmiyor daha kolay nefes alıyor sallamak zorunda kalırsanız da inanılmaz rahat oluyor ve doktorlar tavsiye ediyor. https://www.e-bebek.com/reflu-yastigi-p-bje-132/
-iyi bir markanın ateşölçerini de almanızı öneririm hasta oldukları zaman eliniz ayağınız oluyor güvenmeniz gerekiyor doğru sonuç alabileceğiniz profesyonel bir cihaz tavsiye ederim genelde braun öneriliyor.

(yazı çok uzun oldu ara ara yazalım bunları ki hem biz hatırlayalım hem gereksiz ve pahalı ürünler almayalım.)

Kızlar cinsiyetler gelmeye başladı :) Öğrenenlere hayırlı olsun. Darısı bizim başımıza.

Kızlar karnımda çok hafif bir sancı var. Beni biraz korkutuyor. Dün akşam da vardı ama geçer dedim çok ciddiye almadım. Bu sabah da devam ediyor. Sizce normal midir? Doktoru bir arasam mı?

Canim teşekkür ler verdiğin bilgiler için 4. krz anne olacagim allah nasip ederse ancak ilk defa yaz bebegim olacak. hep kış ortasinda dogurdum . hayalim yazin dogurmakti :)) bencede erkenden tam takim oda kullanilmiyor. ateş ölçer i temassiz olandan almayi tavsiye ederim herkese çok rahat bebeğim hic rahatsiz olmadan aninda ölçüyo. ben elle sagma makinesi almistim ancak yaralar yüzünden cok zor olmustu.

Maşallah hayırlı olsun senden öğrenecek çok şeyimiz var bence vakit buldukça yaz lütfen. 2. çocuk benim gözümde çok büyüyor nasıl baş ederim bakarım yetişebilir miyim diye. bu konu ayrı bir ihtisas gerektiriyor galiba önce ihtiyaçları bitirelim. Bizimde kulaktan ölçerimiz vardı şuan bozuldu ve yeni alıcam alından ölçerleri her duyuyorum çocukta korkmuyor kulağına bişey sokuşturduğum için. Bebekken zor olmuyor ama aklı erdikçe hiçbiryerine dokundurmuyor.

Çok faydalı bir yazı olmuş teşekkürler

O regl sancısına benzer ağrılar bende de var bu haftalarda rahim büyüdüğü için olabilir diye okuyorum her yerde, ayrıca bol su ve günde 1 tane soda içmek lazımmış. benimde kontrolüm yarın soracağım yinede. İçine sinmiyorsa ara aklın kalmasın.

Maşallah ne güzrl cinsiyetler gelmeye başlamış herkese hayırlı olsun kızlar
Benşm de haftaya kontrolüm inşallah ben de öğrenebilirim

Kızlar iki gündür boğazım çok ağrıyor dün gece sarıp yattım ama hiç faydası yok Ağrı'sı çk şimdilik öksürük yok ama artar diye korkuyorum ne tavsiye edersiniz ne kullanayım ??

Cut off degerin altinda demis trizomi icin yani temiz...down u goremedim yaş a bakma o standart deger zaten onemli olan serumdaki oran...
sagol canim icim rahatladi...zaten amniyosentez dese bile yaptirmam sanirim...dun kizimdayken yaptırdığım teste baktimda bu testten daha dusuk rakam değerleri

66 ile hamile kaldim 69.50 olmusum 4 nala gidiyorum valla Allah sonumu hayir etsin. Gunde 8 km yuruyordum mecbur biraktim ondan oldu...
canim ben 100 kioya yakin doguma gittim cok rahat dogurdum...sancim başladı bende salavat getirdim surekli...allah yardimcin olur....harektin kisitlandi mecburen alacaksin

cok gecmis olsun canim...allah kaldiramiyacagin yuk vermez...sen bunu da atlatirsin...insallah tez zamanda sende kizinda sifa bulun

tecrübeli olanların bilgileri nasıl fark ediyor :)

Her bebek farklı oyuzden açıkçası ikinci bebeğim olmasına rağmen doğdukları ay farklı olduğu için tecrübesiz hissediyorum kendimi kızım Şubat doğumlu bu bebis Ağustos olucak nasipse bu sefer tek derdim mutlu geçirmek her anı endise etmeden sakin anne endişeli ve stresliyse bebekte öyle oluyor ihtiyaçlar bir şekilde hallediliyor

Ateşölçeri kesinlikle unutmamak lazım gerçekten. normal termometreyle çok zor bebeğin ateşini ölçmek. alından ölçenler efsane! bir de bizim aldığımız telsiz aynı zamanda ateşini ölçüyor. telsiz alacak arkadaşlara tavsiye ederim. zaten telsizi de kesinlikle tavsiye ederim. biz kameralı ve sesi iki taraflı iletenlerden tercih ettik. dediğim gibi hem temassız ateş ölçüyor, hem ilk aylar için biberon, emzirme uyarıları vs var. büyük rahatlık... fazla para vermek istemeyenler için ebebekte her fiyat aralığına uygun telsiz var.. hatta 2.el almak da çok mantıklı olucaktır çünkü eskiyen, kirlenen, leke tutan bir şey değil...

Canım aynen. Çok hafif regl sancısı gibi, arada bir gelip gidiyor. İnsanı korkutuyor. İnşallah sorun yoktur. Devam ederse arıcam canım.

kesinlikle normaldir bence. benim de iki gündür var hafif hafif... hatta gece epey arttı.. doğal olduğunu kabul edince kanıksıyor insan :) hiç tasalanmayın... bu haftalardaki tehlikeli durumlar (ray vb bir rahatsızlığınız yoksa) böyle ufak belirtilerle değil aşırı sancı, kanama, hatta parça düşürme vs ile gösterirmiş kendini... benim iki hafta önce kanamam oldu; aşırı stresli iki gün geçirmiştim. sabahın altısında doktorumu aradım, hastaneye geçin ama sakin olun bu haftadaki düşük bu şekilde sadece kanamayla olmaz, öyleyse bile iğne yapıp durdururuz dedi... gittik hastaneye, kanamanız falan yok dedi doktor :) idrara falan baktılar onda da bişey çıkmadı... anlam ifade etmeyen anlık bir şeymiş yani .... demem o ki hamilelik ne kadar da iyi hissetseniz normal seyrinde çok yahut az da olsa ağrılı sızılı sıkıntılı bir şey; korkmayın hiç :)

aycicegi10 Şimdi dikkat ettim de hamile takvimimde de sırt ve pelvik ağrılara ek olarak diyor... Pelvik ağrı karın ağrısı demekmiş, inşallah normaldir.

Ah canım içim rahatladı valla. Çok saol, normal gibi gözüküyor o zaman. Zaten hafif bir sancı. Dün bir şeyi kafama takmıştım ben de o da tetiklemiş olabilir. :)

Emzirme yastığını da unutmayalım,ben çok faydasını görmüştüm,hele de sezaryen ve bebeği uzun uzun emen anneler için faydalı bir ürün tavsiye ederim kızlar, oğlumda almıştım o yüzden tekrar almama gerek kalmadı,saklamıştım.
https://www.e-bebek.com/emzirme-ve-destek-minderi-mavi-ucak-p-myc-100061/
indirimleri takip ederseniz fiyatı yarı yarıya düşebiliyor,ben 2 sene öncede bu fiyata almıştım zam gelmemiş, daha öncesinde almak aklıma gelmemişti,ama emzirme seanslarımız uzun sürünce netten araştırdım ve hemen eşimi gönderip aldırmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…