2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Merhaba hanımlar hiç gelemiyorum artık buralara eskiden okuyordum arada yazıyordum şimdi o da yok günlerim çok yoğun geçiyor. Gecmise hic bakamadim hasta olan kuzulara acil şifalar umarım herkes iyidir. Bi ara kehribar kolye konuşulmuştu Mutella canım sen ilgilenmistin sanırım ben de almak istiyorum nerden almıştınız geç mi kaldım almak için indirim açısından . Aslında kendime de almak istiyorum ben.

2.5 yaş bi kenara ben 10 yaşında ki çocuğada verilmesini istemiyorum bi de inatla ‘ya ben tutuyorum nolucak diyorlar.’Tamam sen tutuyosunda ben güvenmiyorum sende utan, sıkıl anlayışla karşılasan ölür müsün? Gerçekten insanları anlamak çok zor

Aslında 14. Haftanın içinde beklenen tarihe göre de 13ün içinde ama ya 12. Hafta atağına virajı zor alıp geç girdi ya da aşırı hızlı gidip 15. Hafta atağına erken kalktı, bilmiyorum hiç ama ne nalet atakmış bu çocuğun karakteri ters döndü resmen. Dün ben de Defne'nin gözlerine şapka indirdim uyusun diye ve öyle bir ağladı ki şapkayı çıkarana kadar dedim herhalde bir yerini acıttım yanlışlıkla. Çıkartınca aniden sustu ve eline bakıp güldü, sanki ağlayan benmişim gibi hiçbir şeyi kalmadı çocuğun. Allah herkesin çocuğunu inattan korusun :amin:

haftaya yanindayim muti bekle beni simdilik tunelin sonu karanlik

defne kiz seni akilli uslu bisey sanirdim ben cok ayip uzme anneni hic yakismiyor senin gibi cici bi kiza
Babamda bize derdi hep senin gibi cici bir kıza hiç yakismiyor diye, şimdi arada çirkeflik yaptığım bir şey olursa babama soruyorum 'baba bu benim gibi cici bir kıza yakışıyor mu?' diye bu da böyle bir anımdı

Cok gecmis olsun canim. Disetinin hangi bolumu kasiniyor? Ust mu alt mi on mu arka mi? Diseti kasinmasina parmak fircasi kullanabilirsin. Rossmanda var. Foto atabilirsem atayim. Sen parmagina geciriyosun disetini kasiyosun.
Alt üst ayırt edemiyorum çünkü elini komple sokuyor ağzına ama ön ve ön yanlar fena onu biliyorum. O parmak şeysini araştıracağım belki işe yarar çünkü bugün parmağımla denedim sevdi ama bir türlü emin olamıyorum temiz olduğundan antibakteriyel sabunla da yıkadım ama yok yani bir kaynar suya atmadikca emin olamayacağım gibi
Sen kucağa vermek istemiyorsan kreş hocası da olsa fark etmez yanlış tutuyor diyorsan bir bahaneyle al kucağına. 2,5 yaşındaki çocuk kendisi bebek kucağına nasıl bebek verilsin kendisi abartmış! Hiç abartmıyorsun bence, geçen hafta hiç tanımadığım Merhaba Merhaba komşum 2,5 yaşında kızıyla hayırlı olsun'a geldi, kadın kızı dizginlemeye çalışıyor ama kız sürekli bebegimin dibine girmeye çalışıyor, sağdan yanaştıkça sola soldan yanaştıkça sağa aldım kuzumu. Bir de ikramlıkları koymak için mutfağa gittim Defne kucağımdayken kadın istersen ben tutayım bebeği dedi ama kızla aynı odada bensiz bırakmayı gözüm yemedi yok dedim ben hallederim. Neyse ki kadın da anlayışlı çıktı kendisi de yeni büyüttüğü için. Galiba 2 çocuktan sonra çoğu insan biraz vurdumduymaz oluyor unutuyorlar ilk bebeğin nasıl olduğunu. Halbuki kendisi düşünmeli benim çocuğum ablasindan abisinden hastalık kapmış olabilir şu sabiye bulaşmasın demeli ya da belki biz insanlardan çok şey bekliyoruz.
İzin olayina sevindim, gözünüz aydın

Canım çok geç kaldın indirim açısından. Biz kehribarsepeti.com 'dan aldık ama indirim olmsyacağı için başka sayfalara da bakmanı öneririm.

Ben dün konuştum artık çocuk hep benim üstümde olduğu için yanımda bi akrabam yardımcı olan kimse de olmadığından çok yorulduğumu ve bu uyku eğitimlerine sığındığımı anlattım. Arada ver bana dönüşümlü bakarız noktasına getirdik canım. Benim eşimde anlayışlıdır ama bende senin gibi çalışıyor diye kıyamadığımdan hiç zorlamadım. Ellerin memleketinde 3 kişiyiz benim ondan başka kimsem yok mecburen destek olacağız bazen ben ona, bazen de o bana. Tecrübeyle öğreniliyor işte canım sende konuş ve arada ver bence sana da iyi gelir ona da.

Dediğin çok doğru aslında biz kıyamıyoruz ama dün yiğite uyku eğitimi verirken eşim bana kızıp yiğiti aldı salonda yattılar ve bugün 'ilk defa baba olduğumu o anda hissettim, senin uyku eğitimi bana baba eğitimi gibi oldu' dedi. Onunla baş başa ilk defa vakit geçirdi. Anlaştık artık oda dediğin gibi arada bakacak

Canım yanlış anlaşılmasın ben 1 saat ağlatmadım bebeğimi sadece 8:30 da odaya girdik o 9:30 da uyumaya başladı. Bu süre içinde altını değiştirdim, masaj yaptım, pijama giydirdim ve ninni söyledim sonra yatağına bıraktım. Sallanmaya alışık olduğu için sallanmak istedi ağladı önce pışpış yaptım baktım susmayınca her ağlamada kucağıma alıp susturdum hiç ağlamasının dinmesini beklemedim. Onun dudak kenarları aşağı aşağı düşünce içim koptu hiç kıyamam bende kuzuma. Ama bu yatır/ kaldır olayı baya uzun oldu yarım saat ben kaldırdım sustu yatırdım ağladı. Bu esnada eşim öğle arasına gelmişti, önden ben onu ikna edip odaya girmeme rağmen olmuyo çocuk uyumuyo zorlama diye yine dayanamadı. 2 senelik evliyiz ve hiç bu kadar şiddetli tartışmamıştık. Berbat bir gündü bizim için. Ben çocuk güvensiz olmasın diye yarıda bırakmak istemedim, eşimse işe yaramıyo diye kesmek istedi. En sonunda o galip geldi ve eğitimi yarıda kestik. Akşamına birsürü kaynak araştırıp geldi hepsini bana tek tek okudu. Meğer ben hiç zararlarına bakmamışım. Hiçbir kaynak önermiyor, bebeklere inanılmaz zararı varmış, anne-bebek bağına müthiş zarar veriyor ve en önemlisi bebeğimin beyin gelişimini etkiliyormuş. Aman Allahım ben bilsem hiç denemeyi bile aklıma getirmezdim. Yazım biraz uzun oldu kusura bakmayın ama burdan eğitim vermek isteyen annelere söylüyorum lütfen zararlarını okuyun ve ondan sonra yapacaksanız da siz karar verin. Yiğidim bildiği gibi uyusun illaki ilerde bizler gibi oda kendi kendine uyuyacaktır. Bi kaynakta okudum hoşuma gitti 'bebekler değil ebeveynleri eğitilmeli' diyordu. Çok haklıymış.

Canım az önce baya uzun destan yazmışım orda eğitim verilmemeli diye fikrimi söylemiştim benim fikirlerim çok değişti bence sende bi zararlarını oku ve öyle eğitime karar ver. Bende yatır/kaldır yöntemini okudum her yaş kullanabilir diyordu denedim ama pişman oldum.

Benimde kv yanımda kalırken bana vermiyordu banyoda çocuğu düşürürsün diye. İçimden o benim evladım nasıl düşürürüm diye geçiriyordum ve şimdi yanımda yoklar öyle güzel yıkıyorum ki arayıp soruyo naptın zorlandın mı diye, çok çok rahat yıkıyorum diyorum şaşırıyor. Onlar anne ama bizde anneyiz bu güvensizlik nedir ilkinde tecrübe ederiz 2.sinde artık rahatça yıkarız. Bence sen kv gelmeden bi yıka damlayı sonra banyoya geldim deyince yaptırdım ben dersin

Her fikrin savunanı diğerini elestirip zararlarını anlatıyor. Kimi ağlayarak uyutmak zararlıdır diyor, kimi yatır kaldır çocuğa zorluk diyor kimi uyku eğitimi vermemek çocuğun düzensiz uykusundan dolayı gelişimini olumsuz etkiliyor diyor... Bu konuda hangi görüşü benimsersen onun hakkında yanlış olduğuna dair sayfalarca yazı bulabilirsin. O yüzden diğer görüşleri de okuyup öyle karar ver hemen kestirip atma derim ben. Çocuk yetistirirken doğru bildiğimiz şeylerin hepsine yanlış diyen duzinelerce kaynak var aynı zamanda doğru diyen de bir o kadar... Hepsini okuyup karar vermek en güzeli, herkesin aile yapısı ve karakteri farklı.

Canım bende 1 saat ağlatmadım uykuya dalma olayı 1 saat sürdü ferberi hiç önermiyorum ben yatır/kaldır yaptım karşımda ağlamasına dayanamazdım ama başarılı olamadık, inşallah siz olursunuz.

Bizde hazır yıkanmışı var
Düşürürsün dese biri alıverirdim çocuğumu elinden her fırsatta düşürürsün incitirsin yanlış yapıyorsun diye, tecrübesiziz diye kimseden daha az anne değiliz.

Sizin için çok erkendi zaten, çocuğun 4 ayı bitirmesi daha iyi deniyor. Her yaş derken bazı yöntemler mesela Ferber 3 yaş civarında önerilmiyor çok çocuk terkedilmiş hisseder diye. Belki onu kastetmiştir, alt sınırı yine 4 ay.

Çok doğru benim tecrübesizliğime denk geldi sallamanızı istemiyorum dedim ama lafım geçmemişti. Beni tecrübesizsin bebek böyle uyur diye dinlemediler başta. Artık istemediğim hiçbir şeyi yaptırmam bebeğime kırmak istemediğimden bak ne hale geldik. Eğitimle falan toparlamaya çalıştıkça eşimle de kötü oldum bebeğimi de strese soktum. Dahada yapmam

Çok doğru, zaten içgüdüsel olarak anneyim ben tecrüsez bile olsam yaparım onun herşeyini. Sanırım bu yaşananlar insanı 'kırmayım-üzmeyim' düşüncesinden çıkartıyor. Tekrar olsa aynı şekilde müsade etmezdim. Kimsecikler görmeden yıkar ütülerim bebeğimi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…