2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Belkide öyledir. Ben denemiş ve vazgeçmişliğimle kalıyorum bir köşede :) denemek isteyen arkadaşlarıma zararına bakıp denemelerini öneririm ben o kısmı atlayıp başlamıştım.

sanirim biz buhar makinesi alacagiz. petege taktigim suluk ve uzerine ekstradan koydugum suyun faydasi olmuyor odanin nemini yukseltmeye. tek seferlik acilan burun da bi sure idare ediyor cocugun burnu tuzlu sudan daha cok kurudu. fenalardayiz. aspiratorden nefret ediyor zaten gozlerini belertiyor cocuk cirpiniyor resmen cok uzuluyorum o haline

Maşallah maşallah çok imrendim ne güzel düzen oturtmuşsunuz hepimizin başına inşallah
Kızlar sizde hangi yöntem işliyor: uyku uykunun mayasıdır gğndğz uyuyan çocuk gece de uyur mu çocuk gece uyusa gündüz uyumaz gündüz uyusa gece uyumaz mı
Bence kesinlikle uyku uykunun mayasıdır. Bebekler uyurken büyürler zaten. Ama günün bir kısmında derin uyur diğer zamanlarda hafif uyurlar ki bizim oğlan gece derin uyuyor. Oda sütteki hormondan dolayı, beni uyutan hormon oğlumu da uyutuyor Rabbim ne güzel yaratmış herşeyin düzeni içinde.
Şu zamana kadar hep eğitim veren kişileri dinledim, okudum zaten ama hiç zararlarını araştırmamıştım. Eğitimin iyi birşey olduğuna çok inanmışım ki aklıma bile gelmemiş. Savunmayanları da okuduğumda gördüm ki batının etkisiyle gelen bu eğitimle zaten temel ihtiyaç olan yemek gibi uyku da müdahale etmezsen kendiliğinden olan birşey. Bebeğin nöronlarına kadar, anneyle bağına kadar, stresten salınan kortizon seviyesine kadar olan etkileri bende ters tepti. Sallamaya devam, ne kadar zorlansam da başından kalkamasam da bu saydıklarımı göze alamadım. Dediğin gibi hepimiz birbirimizden farklıyız ben burda benim gibi zararını araştırmayanlara bi sesleniş yapmak istedim.

cigdemselvi canım her çocuğun olduğu gibi ailelerinde bireysel farklılığı var, her doğru yaptığımızı zannettiğimiz şeylerinde yanlışları var , düşün ilaçların yan etkisi olduğunu biliyoruz fakat veriyoruz .uykuda bir ihtiyaç. Uyku eğitimindede bence çocukta doğru metot denenmeli kabul ediyorsa zaten mutlu bir şekilde uyuyor , deneyip kabul ettiremeyen arkadaslarımda oldu . Bende senin gibi ilk gün eşimle kavga ettim ama onu odadan uzaklaştırıp devam ettim 3 günde alışmıştı oğlum ve eşim iyikide bana karşı çıktın, çocuk ne kadar huzurlu demişti , masal okuma vaktıni babasıyla geçirip mışıl mışıl uyuyordu . Tabiki senın kararın fakat erken başlamıssın gibime geldi.

Evet bana da artık çocuğu hırpalıyormuşum gibi geliyor. En son şu suya damlatilan yağı da deneyip yarın da doktorla konuşacağım bana çare bul doktor diyeceğim çocuk artık burnuna yaklasinca oyun bile olsa ağlıyor. Ben de uyuturken yapıyorum ama zaten uyuduğu bir avuç saat onu da zehir etmek istemiyorum çocuğa. Geceleri uyanma nedeni hep burun tıkanıklığı çünkü. Kış boyu serum fizyolojik dayayamam ki çocuğa. Benim burnum kuruyor o garibim neler çekiyordur. O uyumadigi için ben de dinlenemiyorum ve çocukla ilgilenirken artık takatsiz kalıyorum. Şu evin nemini yükseltemiyorum bir türlü yetmiyor yetemiyor

gunaydin guzel anneler.
var mi buhar makinesi kullanan memnun olan? tavsiyelere acigim:)
Günaydın biz yaklaşık 2 haftadır kullanıyoruz. Bazen açmadığım zamanlar oluyo alışması çok diye o zamanlarda gece ağzını şapırdatarak uyanıyo, dudakları çatır çatır kurumuş oluyo. Markası loobex sıcak soğuk buharı var. %50 ye ayarlıyorum 45 e düşünce çalışıyo 50 ye gelince duruyo. Tavsiye ederim

Bende zorlamam dediğin gibi ama uyumuyor karnı aç olduğu için o yüzden üstüne düştüm bugün artık uyutmak için bebek arabasını falan deneyeceğim sorma çok sendromlu bir pazartesiydi zaten hafta içleri artık beklenmez oldu benim için Hayır ağlayan Bebe babası gelince sus pus orasını da anlamadım dilerim bu ve bundan sonraki her gün diğerlerinden daha da iyi geçerek bitsin

Aç olsa kalkar bence doktoruna sormak lazım bizimkide bazen 5 saat uyuyo uyanıyo emme gaz çıkarma derken hemen geri uyuyo 3-4 saatsanki yıllardır uyumuyo gibi dinleniyorum
Aç olsa bile kendiliginden kalkmayabilir. Uc dort saatte bir uyandirmadan emzirmek lazim. Kan sekeri dustugu icin de uykusu uzun surebilir. Yedi saat aç kalması bence iyi degil

Burnu tikaliysa aç iyice öyle emzir burun tıkanıklığı yüzünden de emmeybiliyor. İnşallah sonraki günler daha güzel geçer :amin:

Aç olsa bile kendiliginden kalkmayabilir. Uc dort saatte bir uyandirmadan emzirmek lazim. Kan sekeri dustugu icin de uykusu uzun surebilir. Yedi saat aç kalması bence iyi degil
Ben de doktora bunu sordum kan şekeri düştüğü için uyanmıyor olabilir mi dedim ama artık yenidoğan değiller kan şekeri öylece düşmez dedi. Yavaş yavaş daha uzun aç kalmaya baslayacaklar bir de anne besleyici bir şeyler yediyse sütü daha uzun tok tutabiliyor. Benim doktorum 7-8 saat durabilir dedi ben yine de 6 6 buçuk saatte bir uyandiririm ama uyanmadiysa, şimdi sabırla uzun uyuduğu ve benim vicdan yapıp uyandirdigim günleri bekliyorum

Aynen kaynatip kullanirdim bende kesin. Bu fircalar hem dis fircasi hem kasiyici. O yuzden guzel oluyo. Dogumdan once almistim ben.
Bizde gurbetteyiz. Cok zor oluyo gercekten. Bide buraya gercekten ii bise yazinca o gun bitmiyo. Katila katila agliyo sebepsiz. Cok moralim bozuldu.

Hangi yontemi uyguladiniz acaba

Gerçekten asıl ben onlara güvenmiyorum artık Biz bebeklerimize bence onların zamanından daha iyi bakıyoruz. Bunu kabullenemeyip bir de çok bilmiş muamelesi yapıyorlar.

Nane ya da okaliptus yağı canım.

Yok canım iyi birşey yazma bizim dilimiz yandı artık ben yazmıyorum mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…