- 18 Ocak 2017
- 783
- 972
- 103
Belkide öyledir. Ben denemiş ve vazgeçmişliğimle kalıyorum bir köşede :) denemek isteyen arkadaşlarıma zararına bakıp denemelerini öneririm ben o kısmı atlayıp başlamıştım.Sizin için çok erkendi zaten, çocuğun 4 ayı bitirmesi daha iyi deniyor. Her yaş derken bazı yöntemler mesela Ferber 3 yaş civarında önerilmiyor çok çocuk terkedilmiş hisseder diye. Belki onu kastetmiştir, alt sınırı yine 4 ay.
sanirim biz buhar makinesi alacagiz. petege taktigim suluk ve uzerine ekstradan koydugum suyun faydasi olmuyor odanin nemini yukseltmeye. tek seferlik acilan burun da bi sure idare ediyor cocugun burnu tuzlu sudan daha cok kurudu. fenalardayiz. aspiratorden nefret ediyor zaten gozlerini belertiyor cocuk cirpiniyor resmen cok uzuluyorum o halineŞu aspiratör olayını bebekle kavga etmeden yapmanın kolay yöntemini bulan var mı güzel anneler? Hadi bi' el atın be
Muti okaliptus yağı miydi senin bahsettiğin yağ? Yarın çıkıp alıyorum yiprandim artık gecede 5 kez kalkmaktan.Mutella
Maşallah maşallah çok imrendim ne güzel düzen oturtmuşsunuz hepimizin başına inşallahParmak emmeyi bunaylarda yapmadı gelişimin parcası fakat kalıcı olabiliyor.oğlum 32 aylk hala emiyor ve ben hala müdahale etmiyorum bırak masını bekliyorum. Kızım ise şimdi emiyor müdahale etmiyorum ama bi kaç ay sonra dikkaetini dagıtarak vazgecirmeyi saglamak istiyorum.
Uyku eğitimi konusunda oğlum kendi kendine uyurdu yatagında uyku arkaası vardı onla uyuyarak fakat agladığıda oldu ağladıgında yanına gidip güvende hissetmesini saglayıp çıkıyordum.önemli olan bir uyku düzeni olmalı her zamab aynı saate aynı şekilde müzik pijama alt değişme gibi. Bakıcısı bile şaşıryordu ben şimdi yataga bırakcam gidecem mi diyordu aynı saatte hep uykusu geliyordu şimdide uyuyır şükür kardeş olunca sadece biraz değişti yanına uzanıyorum uyunca kalkuyorum.
Kızım altı kuru karbı tok gazı yoksa oda uyuyor uykusa geçişi kolaylarştırmak için emzik veriyorum emzik cok emmesede arada iyi oluyor.ama uyku düzeni var onunda rastgele uyutmuyorum.tabi arada aksilikler oluyor.genel olarak iyi.inş.böyle devam eder
Bence kesinlikle uyku uykunun mayasıdır. Bebekler uyurken büyürler zaten. Ama günün bir kısmında derin uyur diğer zamanlarda hafif uyurlar ki bizim oğlan gece derin uyuyor. Oda sütteki hormondan dolayı, beni uyutan hormon oğlumu da uyutuyor Rabbim ne güzel yaratmış herşeyin düzeni içinde.Kızlar sizde hangi yöntem işliyor: uyku uykunun mayasıdır gğndğz uyuyan çocuk gece de uyur mu çocuk gece uyusa gündüz uyumaz gündüz uyusa gece uyumaz mı
Şu zamana kadar hep eğitim veren kişileri dinledim, okudum zaten ama hiç zararlarını araştırmamıştım. Eğitimin iyi birşey olduğuna çok inanmışım ki aklıma bile gelmemiş. Savunmayanları da okuduğumda gördüm ki batının etkisiyle gelen bu eğitimle zaten temel ihtiyaç olan yemek gibi uyku da müdahale etmezsen kendiliğinden olan birşey. Bebeğin nöronlarına kadar, anneyle bağına kadar, stresten salınan kortizon seviyesine kadar olan etkileri bende ters tepti. Sallamaya devam, ne kadar zorlansam da başından kalkamasam da bu saydıklarımı göze alamadım. Dediğin gibi hepimiz birbirimizden farklıyız ben burda benim gibi zararını araştırmayanlara bi sesleniş yapmak istedim.Her fikrin savunanı diğerini elestirip zararlarını anlatıyor. Kimi ağlayarak uyutmak zararlıdır diyor, kimi yatır kaldır çocuğa zorluk diyor kimi uyku eğitimi vermemek çocuğun düzensiz uykusundan dolayı gelişimini olumsuz etkiliyor diyor... Bu konuda hangi görüşü benimsersen onun hakkında yanlış olduğuna dair sayfalarca yazı bulabilirsin. O yüzden diğer görüşleri de okuyup öyle karar ver hemen kestirip atma derim ben. Çocuk yetistirirken doğru bildiğimiz şeylerin hepsine yanlış diyen duzinelerce kaynak var aynı zamanda doğru diyen de bir o kadar... Hepsini okuyup karar vermek en güzeli, herkesin aile yapısı ve karakteri farklı.
Bende chicco nun var arada kullanıyorum sana tavsiyem sıcak buhar veren değil soğuk buhar vereni seçmen. Doktorumuz soğuk buharı tavsiye etmişti. Bu arada günaydınlargunaydin guzel anneler.
var mi buhar makinesi kullanan memnun olan? tavsiyelere acigim:)
Canım Weewell WHC730 Soğuk Buhar Üfleyici biz bu modelini 6 senedir kullanıyoruz .gunaydin guzel anneler.
Evet bana da artık çocuğu hırpalıyormuşum gibi geliyor. En son şu suya damlatilan yağı da deneyip yarın da doktorla konuşacağım bana çare bul doktor diyeceğim çocuk artık burnuna yaklasinca oyun bile olsa ağlıyor. Ben de uyuturken yapıyorum ama zaten uyuduğu bir avuç saat onu da zehir etmek istemiyorum çocuğa. Geceleri uyanma nedeni hep burun tıkanıklığı çünkü. Kış boyu serum fizyolojik dayayamam ki çocuğa. Benim burnum kuruyor o garibim neler çekiyordur. O uyumadigi için ben de dinlenemiyorum ve çocukla ilgilenirken artık takatsiz kalıyorum. Şu evin nemini yükseltemiyorum bir türlü yetmiyor yetemiyorsanirim biz buhar makinesi alacagiz. petege taktigim suluk ve uzerine ekstradan koydugum suyun faydasi olmuyor odanin nemini yukseltmeye. tek seferlik acilan burun da bi sure idare ediyor cocugun burnu tuzlu sudan daha cok kurudu. fenalardayiz. aspiratorden nefret ediyor zaten gozlerini belertiyor cocuk cirpiniyor resmen cok uzuluyorum o haline
Günaydın biz yaklaşık 2 haftadır kullanıyoruz. Bazen açmadığım zamanlar oluyo alışması çok diye o zamanlarda gece ağzını şapırdatarak uyanıyo, dudakları çatır çatır kurumuş oluyo. Markası loobex sıcak soğuk buharı var. %50 ye ayarlıyorum 45 e düşünce çalışıyo 50 ye gelince duruyo. Tavsiye ederimgunaydin guzel anneler.
Bende zorlamam dediğin gibi ama uyumuyor karnı aç olduğu için o yüzden üstüne düştüm bugün artık uyutmak için bebek arabasını falan deneyeceğim sorma çok sendromlu bir pazartesiydi zaten hafta içleri artık beklenmez oldu benim için Hayır ağlayan Bebe babası gelince sus pus orasını da anlamadım dilerim bu ve bundan sonraki her gün diğerlerinden daha da iyi geçerek bitsinNe oluyor bu çocuklara böyle ya, hepsi anlaşmış gibi birden sapıtıyor! Senin de çok zor geçmiş günün ve geçen, ben artık emzirmek için zorlamiyorum çünkü ters tepiyor ama memeye kendiliginden gelsin diye evde tişörtsüz gezdigim olmadı diyemem şimdi
Benim eşim de yedek aspiratör ucu almak için e-bebek'e gidecekti eczanelerde bulamadık diye, dedim boşver e-bebek falan çık gel. Burnu tikanirsa da bu gecelik yıkar kullanırım ama daha fazla takatim kalmadı. Şimdi geliyor yolda, aksilik bu ya geç çıkacağı tuttu işten yogun bir pazartesiymiş. Çalışan o, pazartesi sendromunun vurduğu kişi ben, bu işte bir terslik var.
Aç olsa bile kendiliginden kalkmayabilir. Uc dort saatte bir uyandirmadan emzirmek lazim. Kan sekeri dustugu icin de uykusu uzun surebilir. Yedi saat aç kalması bence iyi degilAç olsa kalkar bence doktoruna sormak lazım bizimkide bazen 5 saat uyuyo uyanıyo emme gaz çıkarma derken hemen geri uyuyo 3-4 saatsanki yıllardır uyumuyo gibi dinleniyorum
Burnu tikaliysa aç iyice öyle emzir burun tıkanıklığı yüzünden de emmeybiliyor. İnşallah sonraki günler daha güzel geçer :amin:Bende zorlamam dediğin gibi ama uyumuyor karnı aç olduğu için o yüzden üstüne düştüm bugün artık uyutmak için bebek arabasını falan deneyeceğim sorma çok sendromlu bir pazartesiydi zaten hafta içleri artık beklenmez oldu benim için Hayır ağlayan Bebe babası gelince sus pus orasını da anlamadım dilerim bu ve bundan sonraki her gün diğerlerinden daha da iyi geçerek bitsin
Ben de doktora bunu sordum kan şekeri düştüğü için uyanmıyor olabilir mi dedim ama artık yenidoğan değiller kan şekeri öylece düşmez dedi. Yavaş yavaş daha uzun aç kalmaya baslayacaklar bir de anne besleyici bir şeyler yediyse sütü daha uzun tok tutabiliyor. Benim doktorum 7-8 saat durabilir dedi ben yine de 6 6 buçuk saatte bir uyandiririm ama uyanmadiysa, şimdi sabırla uzun uyuduğu ve benim vicdan yapıp uyandirdigim günleri bekliyorumAç olsa bile kendiliginden kalkmayabilir. Uc dort saatte bir uyandirmadan emzirmek lazim. Kan sekeri dustugu icin de uykusu uzun surebilir. Yedi saat aç kalması bence iyi degil
Aynen kaynatip kullanirdim bende kesin. Bu fircalar hem dis fircasi hem kasiyici. O yuzden guzel oluyo. Dogumdan once almistim ben.Aslında 14. Haftanın içinde beklenen tarihe göre de 13ün içinde ama ya 12. Hafta atağına virajı zor alıp geç girdi ya da aşırı hızlı gidip 15. Hafta atağına erken kalktı, bilmiyorum hiç ama ne nalet atakmış bu çocuğun karakteri ters döndü resmen. Dün ben de Defne'nin gözlerine şapka indirdim uyusun diye ve öyle bir ağladı ki şapkayı çıkarana kadar dedim herhalde bir yerini acıttım yanlışlıkla. Çıkartınca aniden sustu ve eline bakıp güldü, sanki ağlayan benmişim gibi hiçbir şeyi kalmadı çocuğun. Allah herkesin çocuğunu inattan korusun :amin:
Babamda bize derdi hep senin gibi cici bir kıza hiç yakismiyor diye, şimdi arada çirkeflik yaptığım bir şey olursa babama soruyorum 'baba bu benim gibi cici bir kıza yakışıyor mu?' diyebu da böyle bir anımdı
Alt üst ayırt edemiyorum çünkü elini komple sokuyor ağzına ama ön ve ön yanlar fena onu biliyorum. O parmak şeysini araştıracağım belki işe yarar çünkü bugün parmağımla denedim sevdi ama bir türlü emin olamıyorum temiz olduğundan antibakteriyel sabunla da yıkadım ama yok yani bir kaynar suya atmadikca emin olamayacağım gibi
Sen kucağa vermek istemiyorsan kreş hocası da olsa fark etmez yanlış tutuyor diyorsan bir bahaneyle al kucağına. 2,5 yaşındaki çocuk kendisi bebek kucağına nasıl bebek verilsin kendisi abartmış! Hiç abartmıyorsun bence, geçen hafta hiç tanımadığım Merhaba Merhaba komşum 2,5 yaşında kızıyla hayırlı olsun'a geldi, kadın kızı dizginlemeye çalışıyor ama kız sürekli bebegimin dibine girmeye çalışıyor, sağdan yanaştıkça sola soldan yanaştıkça sağa aldım kuzumu. Bir de ikramlıkları koymak için mutfağa gittim Defne kucağımdayken kadın istersen ben tutayım bebeği dedi ama kızla aynı odada bensiz bırakmayı gözüm yemedi yok dedim ben hallederim. Neyse ki kadın da anlayışlı çıktı kendisi de yeni büyüttüğü için. Galiba 2 çocuktan sonra çoğu insan biraz vurdumduymaz oluyor unutuyorlar ilk bebeğin nasıl olduğunu. Halbuki kendisi düşünmeli benim çocuğum ablasindan abisinden hastalık kapmış olabilir şu sabiye bulaşmasın demeli ya da belki biz insanlardan çok şey bekliyoruz.
İzin olayina sevindim, gözünüz aydın
Bizde gurbetteyiz. Cok zor oluyo gercekten. Bide buraya gercekten ii bise yazinca o gun bitmiyo. Katila katila agliyo sebepsiz. Cok moralim bozuldu.Ben dün konuştum artık çocuk hep benim üstümde olduğu için yanımda bi akrabam yardımcı olan kimse de olmadığından çok yorulduğumu ve bu uyku eğitimlerine sığındığımı anlattım. Arada ver bana dönüşümlü bakarız noktasına getirdik canım. Benim eşimde anlayışlıdır ama bende senin gibi çalışıyor diye kıyamadığımdan hiç zorlamadım. Ellerin memleketinde 3 kişiyiz benim ondan başka kimsem yok mecburen destek olacağız bazen ben ona, bazen de o bana. Tecrübeyle öğreniliyor işte canım sende konuş ve arada ver bence sana da iyi gelir ona da.
Hangi yontemi uyguladiniz acabaTeşekkür ederim canım evet uyku eğitimini ilk oğlumda başarılı şekilde uyguladım ve 3 yaşında halen kendi odasında kendisi uyur. Akşam 19:30 sabah 08:00 kesintisiz uyuyor 14. Aydan beri. Ama çok pişman olmuştum 14 ay neden eğitim vermedim çocuk ta bende perişan oldum diye. Tabiki uzmandan destek aldım verdim eğitimin ilk günü 20 dk ağladı sadece en uzun ağlaması buydu ikinci gün 10 dk 3. Gün 5 dk . 4. Gün 1-2 dk sonrasında zaten hiç ağlamadı. Şimdi ikinci oğlumdada yöntemi ve nasıl verileceğini bildiğim için 4. Ayda vereceğim eğer başaramazsam yine uzman desteği almayı planlıyorum.
Gerçekten asıl ben onlara güvenmiyorum artıkBenimde kv yanımda kalırken bana vermiyordu banyoda çocuğu düşürürsün diye. İçimden o benim evladım nasıl düşürürüm diye geçiriyordum ve şimdi yanımda yoklar öyle güzel yıkıyorum ki arayıp soruyo naptın zorlandın mı diye, çok çok rahat yıkıyorum diyorum şaşırıyor. Onlar anne ama bizde anneyiz bu güvensizlik nedir ilkinde tecrübe ederiz 2.sinde artık rahatça yıkarız. Bence sen kv gelmeden bi yıka damlayı sonra banyoya geldim deyince yaptırdım ben dersin
Nane ya da okaliptus yağı canım.Şu aspiratör olayını bebekle kavga etmeden yapmanın kolay yöntemini bulan var mı güzel anneler? Hadi bi' el atın be
Muti okaliptus yağı miydi senin bahsettiğin yağ? Yarın çıkıp alıyorum yiprandim artık gecede 5 kez kalkmaktan.Mutella
Yok canım iyi birşey yazma bizim dilimiz yandı artık ben yazmıyorum meselaAynen kaynatip kullanirdim bende kesin. Bu fircalar hem dis fircasi hem kasiyici. O yuzden guzel oluyo. Dogumdan once almistim ben.
Bizde gurbetteyiz. Cok zor oluyo gercekten. Bide buraya gercekten ii bise yazinca o gun bitmiyo. Katila katila agliyo sebepsiz. Cok moralim bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?